בקשה | באגים בגרסה 0.9.97 - יש לכתוב אך ורק כאן.
-
שימו לב כי באג שדווח בעבר אין לדווח עליו שוב, אם בפוסט בו דווח מופיע:

כן תוכלו לדווח אם לא מופיע שם כלום, או מופיע ככה והבאג עדיין קיים:

בהצלחה!
אין צורך לשאול איפה הגרסה... היא הולכת ונבנית, צפי לגמר בעוד דקות בודדות
סתם הסבר עבור הטכנופובים:
עיגול ירוק מסמן שנפתח על זה אישוז (בתרגום חופשי מאד: באג לטיפול) - וזה מטופל/יטופל. - משכך אין צורך לעורר שוב.
הסגול מסמן שהאישוז הקיים נסגר תוך תיקון הבאג. - משכך במידה ובכל זאת הבאג קיים - צריך להשב את תשומת לב המפתחים. -
@י.-פל. @פלמנמוני
כתבתי כבר לפני כמה שעות, אבל לא הספיקו להגיב והשרשור ההוא כבר ננעל, ובכל מקרה זה אותו דבר בגירסא החדשה, אז אני כותב את זה שוב.
קודם כל אציין שאני מאד נהנה מהאופציה החדשה של הצגת שמות הכרטיסיות בצד במקום למעלה. דא עקא, שזה תופס חלק נכבד במסך, ואם מגדירים את התצוגה מצומצמת, כך שרק האייקונים מוצגגים ללא השם, כבר אין דרך למצוא בקלות את הספר שאתה רוצה עכשיו, ואמנם זה מוצג בריחוף על האייקון, אך לך תרחף על עשרים אייקונים...
לכן הצעתי היא שבריחוף על הסרגל הצידי, אוטומטית הוא יורחב, (נגיד בריחוף למשך שניה, כדי שזה לא ירצד כל פעם שאני מזיז את העכבר בטעות)
תודה רבה! -
יש לי בעיה, אני לא מצליח לעדכן סיפרייה
מצו"ב צילום מסך
(דרך אגב, יש לי בעיה כבר הרבה זמן שאני לא מצליח לעדכן את התוסף וורד לאוצריא, אך אין כאן המקום....)

-
יש לי בעיה, אני לא מצליח לעדכן סיפרייה
מצו"ב צילום מסך
(דרך אגב, יש לי בעיה כבר הרבה זמן שאני לא מצליח לעדכן את התוסף וורד לאוצריא, אך אין כאן המקום....)

-
מצו"ב צילום מסך
יש לך סינון? נטפרי ?
@נתנאל_26 אתרוג,
אבל אף פעם זה לא עשה לי בעיות -

מה עושים עם זה? -
@זאב-לבן תודה על הדיווח והקובץ. בדקתי, וכמה הערות כדי שנוכל להתקדם:
מה יש בקובץ errors.txt ששלחת – שתי רשומות, ואף אחת מהן אינה קשורה לסגירה:
- אזהרת אינדוקס על ברכות.pdf (3 עמודים נשמטו בגלל timeout). זו אזהרה בלבד, לא קריסה, והיא לא קשורה לקבצי הש"ס הישנים שהשארת.
- שגיאה בבחירת טקסט (SelectionArea) בשעה 20:57 – באג פנימי של Flutter שנלכד ונרשם, לא מפיל את התוכנה, ונרשם אחרי הפוסט שלך על הסגירה.
כלומר, אין בלוג שום עקבות מהסגירה עצמה. התקלה המקורית של "תקיעה בסגירה בהתקנה למנהל + הרצה רגילה" תוקנה בגרסה 0.9.96 והתיקון קיים גם ב-0.9.97 (יש כלב-שמירה שהורג את התהליך אחרי 15 שניות לכל היותר). לכן אנחנו צריכים לדעת מה בדיוק אתה רואה. אשמח אם תענה על הכל בהודעה אחת:
- כשאתה לוחץ על ה-X: החלון נשאר פתוח ומגיב? מופיע "לא מגיב" של Windows? נסגר אחרי כמה שניות? מופיע דיאלוג "שינויים שלא נשמרו"?
- האם קיים הקובץ
%TEMP%\otzaria_shutdown_errors.log(הדבק את השורה הזו בשורת הכתובת של סייר הקבצים)? אם כן, צרף אותו. - ב"מציג האירועים" של Windows (Event Viewer) > יומני Windows > Application: יש אירוע מסוג Error של otzaria.exe מאותה שעה? אם כן, צרף צילום של פרטי האירוע. זה מה שיבדיל בין קריסה אמיתית לתקיעה.
- אילו שני תוספים "נשארו" אחרי ההסרה, והאם היו להם כרטיסיות פתוחות בזמן שניסית לסגור?
- האם היה פתוח יותר מחלון אוצריא אחד באותו רגע?
בהזדמנות זו – בהרצה כמנהל התוכנה כותבת קבצים בהרשאות מנהל, ואחר כך בהרצה רגילה היא לא תמיד יכולה לגעת בהם. עדיף להריץ אותה תמיד באותו אופן.
-
@זאב-לבן תודה על הדיווח והקובץ. בדקתי, וכמה הערות כדי שנוכל להתקדם:
מה יש בקובץ errors.txt ששלחת – שתי רשומות, ואף אחת מהן אינה קשורה לסגירה:
- אזהרת אינדוקס על ברכות.pdf (3 עמודים נשמטו בגלל timeout). זו אזהרה בלבד, לא קריסה, והיא לא קשורה לקבצי הש"ס הישנים שהשארת.
- שגיאה בבחירת טקסט (SelectionArea) בשעה 20:57 – באג פנימי של Flutter שנלכד ונרשם, לא מפיל את התוכנה, ונרשם אחרי הפוסט שלך על הסגירה.
כלומר, אין בלוג שום עקבות מהסגירה עצמה. התקלה המקורית של "תקיעה בסגירה בהתקנה למנהל + הרצה רגילה" תוקנה בגרסה 0.9.96 והתיקון קיים גם ב-0.9.97 (יש כלב-שמירה שהורג את התהליך אחרי 15 שניות לכל היותר). לכן אנחנו צריכים לדעת מה בדיוק אתה רואה. אשמח אם תענה על הכל בהודעה אחת:
- כשאתה לוחץ על ה-X: החלון נשאר פתוח ומגיב? מופיע "לא מגיב" של Windows? נסגר אחרי כמה שניות? מופיע דיאלוג "שינויים שלא נשמרו"?
- האם קיים הקובץ
%TEMP%\otzaria_shutdown_errors.log(הדבק את השורה הזו בשורת הכתובת של סייר הקבצים)? אם כן, צרף אותו. - ב"מציג האירועים" של Windows (Event Viewer) > יומני Windows > Application: יש אירוע מסוג Error של otzaria.exe מאותה שעה? אם כן, צרף צילום של פרטי האירוע. זה מה שיבדיל בין קריסה אמיתית לתקיעה.
- אילו שני תוספים "נשארו" אחרי ההסרה, והאם היו להם כרטיסיות פתוחות בזמן שניסית לסגור?
- האם היה פתוח יותר מחלון אוצריא אחד באותו רגע?
בהזדמנות זו – בהרצה כמנהל התוכנה כותבת קבצים בהרשאות מנהל, ואחר כך בהרצה רגילה היא לא תמיד יכולה לגעת בהם. עדיף להריץ אותה תמיד באותו אופן.
-
מופיע "לא מגיב" של Windows?
כן, ולאחר שהחלונית נסגרת מופיע שוב, ורק אח"כ התוכנה עצמה נסגרת
אין קובץ
זה ממציג האירועים

התוספים וורד לאוצריא, ושנים מקרא
לא משנה כמה חלונות פתוחים@זאב-לבן תודה, צילום מציג האירועים הוא בדיוק מה שהיה חסר, ועכשיו ברור שזו קריסה אמיתית ולא סתם תקיעה.
מה רואים שם: המודול שקרס הוא flutter_windows.dll, כלומר מנוע Flutter עצמו, עם קוד חריגה 0xC000041D. פענחתי את ההיסט (0x1e220) מול הסמלים של אותה גרסת מנוע בדיוק: זו פנייה לחלון התצוגה של Flutter אחרי שהוא כבר נהרס, בתוך מסלול הסגירה. זה לא אותו באג של 0.9.96 (שם זו הייתה תקיעה בגלל סריקת קבצים, והיא אכן תוקנה), אלא בעיה חדשה שהגיעה עם עדכון המנוע ב-0.9.97.
כדי לסגור את זה סופית, אני צריך עוד שלושה דברים:
-
האירוע הקודם. בצילום יש עוד שורת Error של Application Error ב-23:38:05, שמונה שניות לפני זה שפתחת. פתח גם אותו וצלם את ה"כללי" שלו.
-
קובץ dump של הקריסה. זה מה שיאפשר לראות את שרשרת הקריאות המלאה. הפעל PowerShell כמנהל והדבק את שתי השורות (זו הגדרה של Windows, לא של אוצריא):
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Windows Error Reporting\LocalDumps\otzaria.exe" /v DumpType /t REG_DWORD /d 1 /f reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Windows Error Reporting\LocalDumps\otzaria.exe" /v DumpFolder /t REG_EXPAND_SZ /d "%LOCALAPPDATA%\CrashDumps" /fאחר כך הפעל את אוצריא רגיל (לא כמנהל), סגור אותה כרגיל עד שקורסת, ופתח את התיקייה
%LOCALAPPDATA%\CrashDumps. יופיע שם קובץ otzaria.exe.xxxx.dmp. דחוס אותו ל-zip והעלה כאן (או שלח לי בפרטי).- כלי עזר שרצים ברקע. האם פועלת אצלך תוכנה שקוראת את המסך: קורא מסך, זכוכית מגדלת, מסך מגע/מקלדת מגע, הכתבה קולית, מנהל לוח (clipboard), או כלי דומה? זה חשוב כי כלים כאלה יכולים להתחבר רק לתוכנה שרצה בלי הרשאות מנהל, וזה מתאים בדיוק לתסמין שאצלך "כמנהל זה בסדר".
ובנוסף: כמה שניות בערך עוברות מהלחיצה על X ועד שהתוכנה נעלמת?
-
-
מופיע "לא מגיב" של Windows?
כן, ולאחר שהחלונית נסגרת מופיע שוב, ורק אח"כ התוכנה עצמה נסגרת
אין קובץ
זה ממציג האירועים

התוספים וורד לאוצריא, ושנים מקרא
לא משנה כמה חלונות פתוחים@זאב-לבן עוד דבר: את המשך ההתכתבות בעניין הזה נעשה בצ'אט פרטי, כדי לא להעמיס על הנושא. פתחתי לך צ'אט. שים לב: כשתשלח לי שם הודעה תקבל תשובה אוטומטית גנרית באנגלית שאומרת שאין הרשאה לשוחח איתי. זה בסדר, התעלם ממנה. אני רואה את ההודעות ואענה לך שם.
-
@יהודה-זקש לי זה גם היה אבל זה היה על הספרים אישיים, שמתי לב לפי מספר הספרים של האינדוקס הראשון והשני
אולי זה בכוונה -
-
במצב מנותק בתוכנה - עדיין מופיע הכיתוב הבא - שלענ"ד לא אמור להופיע למשתמשים מנותקים:
בנוסף אייקון החיפוש בהגדרות נראה בין מגן דוד בתוך זכוכית מגדלת למשהו לא ברור במיוחד
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות