בירור | פיתוח נסיוני | ש"ס עם טקסט חי מתוך המסד
-
יש לי התלבטות גדולה כרגע אני עובד בשיטה של שורות כלומר אני מחלק את הטקטס לשורות ומגדיר טקסט לכל שורה
המעלה בזה שזה שומר על העימוד המקורי
החסרון בזה בהעתקה ועוד דברים מכיון שכל שורה מוגדרת בנפרד
האפשרות השניה הי לא להידבק לעימוד המקורי ואז הטקסט יזרום יותר.
אשמח לשמוע חוות דעתתלוי בקצב ההתקדמות, אם נצמדים לעימוד מקורי מקבלים צורת הדף אמיתית
אבל אם זה לוקח מידי הרבה זמן אז מילא לא תסיים... אז עדיף כבר לדלג על העימוד המקוריתלוי בקצב ההתקדמות, אם נצמדים לעימוד מקורי מקבלים צורת הדף אמיתית
אבל אם זה לוקח מידי הרבה זמן אז מילא לא תסיים... אז עדיף כבר לדלג על העימוד המקוריאני לא עובד עמוד עמוד כבר ציינתי מה השיטה שלי בגדול ברגע שהקוד יההי בנוי טוב מספיק פשוט יקלוט את כל הש"ס לבד.
האם אצליח בזה אינני יודע - אבל התיאוריה יפה וכבר יש היתכנות. -
יש לי התלבטות גדולה כרגע אני עובד בשיטה של שורות כלומר אני מחלק את הטקטס לשורות ומגדיר טקסט לכל שורה
אשמח לשמוע חוות דעתאני חושב שכל הרעיון הוא שיראה צורת הדף המקורית, אם לא אז מה העניין בזה?
אשמח לשמוע חוות דעתאני חושב שכל הרעיון הוא שיראה צורת הדף המקורית, אם לא אז מה העניין בזה?
גם עוז והדר לא נצמדים לעימוד המקורי...
תשווה בין זה לבין טלמן ווילנא כל שורה נגמרת במילים אחרות
אבל בסוף זה בתנאי שבמבט מלמעלה זה נראה צורת הדף מדוייקת -
אבל בסוף זה בתנאי שבמבט מלמעלה זה נראה צורת הדף מדוייקת@יהודי-צעיר
דם בש"ס או רק ברש"י ותוספות? -
אבל בסוף זה בתנאי שבמבט מלמעלה זה נראה צורת הדף מדוייקת@יהודי-צעיר נכון אבל א. הם כן מנסים ב. תחילת וסוף עמוד הם כן ג. ותשאל את הזקנים כמה זה בלבל אותם
-
@יהודי-צעיר
דם בש"ס או רק ברש"י ותוספות?@יהודי-צעיר
דם בש"ס או רק ברש"י ותוספות?גם בשס עצמו
בדקתי הרגע כתובות מד: שורה 11 מסתיימת בפער של מילה... -
@יהודי-צעיר
דם בש"ס או רק ברש"י ותוספות?@pcinfogmach גם בש"ס העיקר שהדף מתחיל ונגמר באותם מילים והעימוד והצורה ג"כ דומה
אגב, הייתי שמח אם בקדשים תעשו כמו עוז והדר או משהו דומה יש שם עמודים שהוקטנו בגלל השיטה מקובצת של וילנא ועוז והדר הגדילו אותם ואני אישית חושב ששלהם יותר נוח במיוחד אם אתה מביא רק גפ"ת בלי כל המסביב זה יראה קצת מוזר -
@יהודי-צעיר נכון אבל א. הם כן מנסים ב. תחילת וסוף עמוד הם כן ג. ותשאל את הזקנים כמה זה בלבל אותם
@יהודי-צעיר נכון אבל א. הם כן מנסים ב. תחילת וסוף עמוד הם כן ג. ותשאל את הזקנים כמה זה בלבל אותם
תחילה וסוף עמדו בין כה זה יהיה אותו דבר זה לא הנושא
אני לא יודע אם זקנים הם השיקול כי בין כה הם לא משמתמשים באוצריא. -
-
@יהודי-צעיר
בדקתי הרגע כתובות מד: שורה 11 מסתיימת בפער של מילה...יהודי-צעיר כתב:
@יהודי-צעיר
בדקתי הרגע כתובות מד: שורה 11 מסתיימת בפער של מילה...חשוב לומר ששאר השורות הצמודות כן מסתיימים אותו דבר, זה קורה כשהם מוסיפים ציונים וכדומה להגהות
אבל אם בין כה הם לא נצמדים במאה אחוז, השאלה כמה זה קריטי....? -
אם אפשר להצמד ברור שזה עדיף
אבל אם אי אפשר, כלומר שזה יקח עוד כמה שנים אז אין ענין להשקיע בזה... -
-
מעולם לא שמעתי על כך שרק השורה הראשונה והאחרונה שוים
זה קיים במשנה ברורה, אבל ממש לא חושב שגם בש"ס
עכ"פ אולי כדאי להצמד לשורות של עוז והדר שזה היום ההוצאה הכי נפוצה
-
מה יש לי לומר...
אני חשבתי זו טעות, נראה שחולקים עלי.
אני חושב שהסקריפטים שיש בrepo שלי יודעים ללכוד כבר את הזרמים, תבדוק. -
@pcinfogmach
שיתפתי אותך, נכון? אתה קראת אולי רק את הmd - אבל זה repo פרטי שלם...
תבדוק שם.
אם אתה לא מבין עדיין, תעבור לערוץ הרגיל. -
@pcinfogmach לדעתי כן עדיף להיצמד לעיצוב המקורי של הש"ס.
בגדול גם עוז והדר נצמדו לעיצוב של ווילנא, מלבד במקרי הכרח מחמת הציונים שלהם להגהות.לכן גם אם תחליט שלא להיצמד, אבל אם זה יקרה בהפרש של יותר ממילה מקסימום שתים לשורה - זה כבר ממש לא לעניין.
וגם זה רק פה ושם, ממש לא בכל עמוד.לגבי ההעתקה - קשה לי להאמין שאין שום פתרון לזה ב JS. אבל אם אתה אומר מי אני שאווכח.
-
@pcinfogmach אפשר אולי בכל OCR שיעשו בעתיד לספרים [או לתייג מחדש גם ספרים קיימים] לשמור קובץ נתונים עם מידע כמו סוג הגופן גודל פריסה וכו' ואז לשחזר בטקסט חי ממש דומה למקור [כמובן מי שלא אוהב יוכל לשנות גופן וכו'] מה שיאפשר את כל המעלות ביחד כולל יחודיות לכל ספר
-
@pcinfogmach לדעתי כן עדיף להיצמד לעיצוב המקורי של הש"ס.
בגדול גם עוז והדר נצמדו לעיצוב של ווילנא, מלבד במקרי הכרח מחמת הציונים שלהם להגהות.לכן גם אם תחליט שלא להיצמד, אבל אם זה יקרה בהפרש של יותר ממילה מקסימום שתים לשורה - זה כבר ממש לא לעניין.
וגם זה רק פה ושם, ממש לא בכל עמוד.לגבי ההעתקה - קשה לי להאמין שאין שום פתרון לזה ב JS. אבל אם אתה אומר מי אני שאווכח.
לגבי ההעתקה - קשה לי להאמין שאין שום פתרון לזה ב JS. אבל אם אתה אומר מי אני שאווכח.
ודאי שיש פיתרון אבל זה כבר פחות טבעי
-
@pcinfogmach לאיפה להעלות?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות