להורדה | חדש! מאגר גיטאב - לספרים מותאמים לאוצריא
-
אני לא מתכנת ולא מבין בזה אבל אולי תוכל לעשות תיקית ZIP מתעדכנת בגיטאב
זה כבר קיים - כל הספרים נמצאים ברילס בגיטאב בתוך תיקיות זיפ.
שגם יתעדכן לה ספרה בכל עדכון וככה התוכנה של @יהודה-זקש תזהה כשיש עדכונים
לא צריך את זה.
אפשר לעשות כמו בתוסף שלי - שהוא משווה את המידע שיש לו בהתאם למידע שיש בקובץ המניפסט ברילס בגיטאב (שהוא מתעדכן אוטומטית כל פעם שנכנסים ספרים חדשים/משתנים ספרים).
זה בחירה והחלטה של @יהודה-זקש להכניס את הפונקציה הזו לתוכנה שלו.
אאל"ט הוא כתב שהוא לא יכול לעשות דברים כאלו - זו תוכנה רשמית היום כבר של אוצריא. -
אאל"ט הוא כתב שהוא לא יכול לעשות דברים כאלו - זו תוכנה רשמית היום כבר של אוצריא.
אני יודע אני זה שביקש ממנו ואני מנסה לעקוף את המחסום הזה, לכן אני רוצה להכניס את זה ב'תוכנות נוספות' בצורה שהיא
@eli8565 אם כך, אפשר באמצעות תוכנה קטנה. אם יהיה לי זמן ואזכור, אבדוק את זה.
תזכר אותי סוף שבוע (- חמישי) אם עד אז לא כתבתי/פרסמתי על זה כלום. -
@eli8565 אם כך, אפשר באמצעות תוכנה קטנה. אם יהיה לי זמן ואזכור, אבדוק את זה.
תזכר אותי סוף שבוע (- חמישי) אם עד אז לא כתבתי/פרסמתי על זה כלום.@יאיר-דניאל
שים לב כשאתה בונה את התוכנה שתיהיה הכי פשוטה למשתמש האופליין שבד"כ הוא לא טכנולוגי בכלל!
הכי טוב שהתוכנה תגדיר לתוך ההגדרות של אוצריא -
@יאיר-דניאל שכוייח עצום על כל הספרים, רק שאלה קטנה, למה חסרים חלקים מסטים לדוגמא שיעורי ר' דוד גידולי שמואל שיעורי ר' שמואל חידושי ר' נחום חסר מסכתות
כי זה מה שקיבלתי - אין לי (ולא לאף אדם אחר מאז בריאת העולם שכך בוראו קבע בו את החוקים) ליצור יש מאין.
כי זה מה שקיבלתי
מוזר, אתה יכול לבדוק איתו אולי נשמטו
ליצור יש מאין
זה נקרא "לברוא" בלה"ק
-
@יאיר-דניאל רק להעיר תוספת חידוד:
עיקר הבעיה עבור מי שעושה 'מיזוג' לעץ התיקיות, שזה גורם להחלפה בעל כורחו של הש"ס המקורי של אוצריא.
(אולי יהיה ניתן לפתור רק את זה?)תוכל להסביר יותר את דבריך במטותא?
@יאיר-דניאל בשמחה.
לי אישית אין בעיה בעצם להחזיק היכן שהוא במחשב את הש"ס הנוסף שלך, ולסגור את הבעיה הזו.
רק הבעיה שהיות ומוגדר אצלי שילוב של ספרי התוסף בעץ התיקיות המקורי של הספרים (כלומר שהספרים לא מוצגים כתיקיה נפרדת, אלא כל אחד בתוך התיקיה הרגילה של אוצריא)
אז בניגוד לספרים נוספים שמופיעים מלבד הספרים הקיימים, התלמוד בבלי כביכול 'מוחק' את התלמוד בבלי הקיים של אוצריא.
(ליתר דיוק, אני חושב שהוא לא מוחק בפועל, אלא רק גורם לאוצריא להציג אותו ולא את הש"ס המקורי) -
@יאיר-דניאל בשמחה.
לי אישית אין בעיה בעצם להחזיק היכן שהוא במחשב את הש"ס הנוסף שלך, ולסגור את הבעיה הזו.
רק הבעיה שהיות ומוגדר אצלי שילוב של ספרי התוסף בעץ התיקיות המקורי של הספרים (כלומר שהספרים לא מוצגים כתיקיה נפרדת, אלא כל אחד בתוך התיקיה הרגילה של אוצריא)
אז בניגוד לספרים נוספים שמופיעים מלבד הספרים הקיימים, התלמוד בבלי כביכול 'מוחק' את התלמוד בבלי הקיים של אוצריא.
(ליתר דיוק, אני חושב שהוא לא מוחק בפועל, אלא רק גורם לאוצריא להציג אותו ולא את הש"ס המקורי)@צדיק-וטוב-לו מוזר. הרי בשמות הקבצים יש את המילה וגשל - כך שזה לא אמור לא למחוק ולא להחליף את המקורי.
בדוק איך זה אצלך, יכול להיות שהורדת את זה ממש ממזמן - בהתחלה זה היה בלי התוספת המילה "וגשל" -
@צדיק-וטוב-לו מוזר. הרי בשמות הקבצים יש את המילה וגשל - כך שזה לא אמור לא למחוק ולא להחליף את המקורי.
בדוק איך זה אצלך, יכול להיות שהורדת את זה ממש ממזמן - בהתחלה זה היה בלי התוספת המילה "וגשל"בדוק איך זה אצלך, יכול להיות שהורדת את זה ממש ממזמן - בהתחלה זה היה בלי התוספת המילה "וגשל"
אז כנראה לא בדקתי מאז.
אני אישית עדיין תקוע עם הבעיה שהזכרתי לעיל, שהתוסף לא מצליח לפעול לתיקיות שבתוך 'פרוגרם דאטה'.
(למרות שזה לא דורש הרשאת ניהול במחיקה במחשב)
הסיבה שזה שם - הכי נח לי שכל אוצריא מרוכז במקום אחד (שמתי בתוך אוצריא שם) ולא בכמה מקומות במחשב.
אני מקוה שזה יפתר, אם לא כנראה אני יוזיז בלית ברירה. -
@צדיק-וטוב-לו מוזר. הרי בשמות הקבצים יש את המילה וגשל - כך שזה לא אמור לא למחוק ולא להחליף את המקורי.
בדוק איך זה אצלך, יכול להיות שהורדת את זה ממש ממזמן - בהתחלה זה היה בלי התוספת המילה "וגשל"@יאיר-דניאל אכן, הבעיה נפתרה.
למען הדיוק: הבעיה נפתרה מעצם העובדה שזה בתיקיה נפרדת בשם ש"ס וגשל.
השינוי שם קובץ הועיל לבעיה האחרת - של זיהוי איזה קובץ זה.
ייש"כ גדול! -
@יאיר-דניאל אכן, הבעיה נפתרה.
למען הדיוק: הבעיה נפתרה מעצם העובדה שזה בתיקיה נפרדת בשם ש"ס וגשל.
השינוי שם קובץ הועיל לבעיה האחרת - של זיהוי איזה קובץ זה.
ייש"כ גדול!@צדיק-וטוב-לו טופל:

ניתן להוריד את הגרסה החדשה מהחנות.
-
נוספו למאגר:
- קובץ סדר הדורות - לכלל הספרים שבמאגר = למידע ושיוך לפי תקופה: ראשונים/אחרונים/מחברי זמנינו.
- תיקיית קישורים בין הספרים שבמאגר לספרים באוצריא (לדוגמא, כעת תוכלו לראות ברשימת המפרשים על מסכת מסויימת, את הספרים שהורדתם דרך המאגר, כיון שהם מקושרים לדף הספציפי בו אתם מעיינים כעת)
- תיקיית קישורים לקבצי "קובץ" שהינה תיקייה נפרדת בגלל שמדובר בקישורים כבדים יותר - הם מקושרים למלא מקומות. ולכן הופרדו מהתיקייה הכללית של הקישורים, למי שלא מעוניין בהם (זמן הטעינה שלהם באוצריא אורך מלא זמן (פתחתי על זה תיקון =PR במאגר של אוצריא)).
ניתן להוריד דרך התוסף, ולקבל שם הסבר מלא כיצד משתשמים בזה - בגירסתו החדשה = 3.2.7, ניתן להורידה מהחנות
תמונות בספויילר:

-
האם אפשר למחוק את התיקייה "ספרים חדשים מותאמים לאוצריא - לבדיקה"? האם הכל קוטלג למקום המתאים?
-
תודה רבה על כל הספרים ובמיוחד על כל ההוספות האחרונות,
רק אולי כדאי להעביר את ר' נחום מאחרונים למפרשי זמננו,
ובאג נוסף כשעושים לו עדכון הוא מוריד מחדש את כל הספרים היה לי בתיקיה 2 אמרות אברהם 2 חידושי הגרי"ד וכל מיני תיקיות שהשם שונה קצת,
אני מחקתי הכל והורדתי מחדש הכל,
ייבאתי את כל הקישורים,
אבל יש תקלה גם בקובץ דורות וגם בקישורים 1 2 3
שכל הספרים מהתנך הוא לא מצרף כאילו יש בעיה בשם שלהם
מצרף תמונה

באג נוסף בשמות הקבצים
יש כמה קבצים שבפירוט המסכתות לא כתוב את המחבר
באמרות אברהם
בשיעורי הגר"י שרייבר
ובשיעורי הגר"י ארנברג
יישר כח -
האם אפשר למחוק את התיקייה "ספרים חדשים מותאמים לאוצריא - לבדיקה"? האם הכל קוטלג למקום המתאים?
@ori-bensimon כן.
-
ובאג נוסף כשעושים לו עדכון הוא מוריד מחדש את כל הספרים היה לי בתיקיה 2 אמרות אברהם 2 חידושי הגרי"ד וכל מיני תיקיות שהשם שונה קצת,
ייבאתי את כל הקישורים,
מצרף תמונה

באג נוסף בשמות הקבצים
באמרות אברהם
בשיעורי הגר"י שרייבר
ובשיעורי הגר"י ארנברג
יישר כחובאג נוסף כשעושים לו עדכון הוא מוריד מחדש את כל הספרים היה לי בתיקיה 2 אמרות אברהם 2 חידושי הגרי"ד וכל מיני תיקיות שהשם שונה קצת,
אני מחקתי הכל והורדתי מחדש הכל,מוזר. זה אמור למחוק את המיקומים הקודמים. אבדוק את זה.
שכל הספרים מהתנך הוא לא מצרף כאילו יש בעיה בשם שלהםאבדוק את זה.
תודה!
-
ייבאתי את כל הקישורים,
מצרף תמונה

באג נוסף בשמות הקבצים
באמרות אברהם
בשיעורי הגר"י שרייבר
ובשיעורי הגר"י ארנברג
יישר כחיש כמה קבצים שבפירוט המסכתות לא כתוב את המחבר
הרב @יאיר-דניאל - זה גם חשוב.
כי בחיפוש קובץ זה מבלבל.
'השותפין' בלי שם.
אם כי בהקשר של אמרות אברהם, לענ"ד אין צורך שם מחבר, שם הספר גם מספיק כמו שיש עכשיו.אגב, בתיקיית הגר"י ארנברג, יש קובץ בשם:
'השותפ' - כנראה בגלל שיש עוד קובץ השותפין.
באופן כללי, הי' כדאי שמישהו שמכיר את האנשים, ייקח על עצמו רק לסדר את זה עם שמות ותיקיות בצורה נורמלית.
(למשל אצל הגר"י ארנברג יש שני קבצי כתובות, ואין בכלל חלוקה של תיקיות לפי 'סדרים') -
התקלה טופלה.
פירוט בספויילר:
למה כל ספרי התנ"ך לא נמצאו:
אוצריא מחפשת כל ספר לפי שם ומספר קטגוריה (WHERE title = ? AND categoryId = ?). מספרי הקטגוריה שהיו בקבצים הם של הספרייה האישית שלי, ואצל כל משתמש אחר הם שונים. זה השפיע על 46 שמות כפולים (506 קבצים): התנ"ך, שבו "איוב (כתאב אלתאג')" קיים בתיקיות של רש"י, רמב"ן, התרגומים ועוד, וגם שיעורי שרייבר וארנברג.מה תיקנתי: לכל ספר יש עכשיו שם ייחודי, ולכן המספרים כבר לא נחוצים.
שמות הספרים (579 קבצים שונה שמם):
תנ"ך: איוב - רש״י, איוב - מסורה גדולה, בראשית - תרגום אונקלוס - הכתר. הנוסח עצמו נשאר (כתאב אלתאג').
שיעורים: שיעורי הגר״י שרייבר - בבא קמא - … ל-112 קבצים, שיעורי הגר״י ארנברג - … ל-12 קבצים, וקובץ אחד של אמרות אברהם. זה הבאג הנוסף ששלחת (שם בלי מחבר).
ר״ן מו״ק: ר״ן מו״ק - נוסח לא מותאם לספר בתיקיית "שאינם מותאמים".
תשובות הרשב״א החדשות מכ״י: היו שני עותקים. מחקתי את הישן שבשורש התיקייה (בלי שורת הקרדיט). גיט משחזר אותו אם צריך.
דורות.csv והקישורים: אין בהם יותר מספרי קטגוריה. עודכנו 99,658 שורות קישורים.שגיאות שנשארות: ב-דורות.csv יש 60 ספרים מתיקיית "ספרים שאינם מותאמים לאוצריא" (למשל אגרות הרמ״ה). מי שלא הוריד אותם יראה "לא נמצא" רק עליהם, והייבוא ממשיך. אי אפשר לפצל לקובץ נוסף, כי אוצריא מזהה רק את השמות דורות.csv ו-generations.csv.
מה זה אומר למי שכבר ייבא: אצלו נשארו ספרים וקישורים בשמות הישנים. כדאי שימחק את ספרי התנ"ך המפורשים ואת השיעורים של שרייבר וארנברג, יוריד מחדש ויייבא שוב.
עריכה:
https://otzaria.org/forum/post/40633
https://otzaria.org/forum/post/40634 -
התקלה טופלה.
פירוט בספויילר:
למה כל ספרי התנ"ך לא נמצאו:
אוצריא מחפשת כל ספר לפי שם ומספר קטגוריה (WHERE title = ? AND categoryId = ?). מספרי הקטגוריה שהיו בקבצים הם של הספרייה האישית שלי, ואצל כל משתמש אחר הם שונים. זה השפיע על 46 שמות כפולים (506 קבצים): התנ"ך, שבו "איוב (כתאב אלתאג')" קיים בתיקיות של רש"י, רמב"ן, התרגומים ועוד, וגם שיעורי שרייבר וארנברג.מה תיקנתי: לכל ספר יש עכשיו שם ייחודי, ולכן המספרים כבר לא נחוצים.
שמות הספרים (579 קבצים שונה שמם):
תנ"ך: איוב - רש״י, איוב - מסורה גדולה, בראשית - תרגום אונקלוס - הכתר. הנוסח עצמו נשאר (כתאב אלתאג').
שיעורים: שיעורי הגר״י שרייבר - בבא קמא - … ל-112 קבצים, שיעורי הגר״י ארנברג - … ל-12 קבצים, וקובץ אחד של אמרות אברהם. זה הבאג הנוסף ששלחת (שם בלי מחבר).
ר״ן מו״ק: ר״ן מו״ק - נוסח לא מותאם לספר בתיקיית "שאינם מותאמים".
תשובות הרשב״א החדשות מכ״י: היו שני עותקים. מחקתי את הישן שבשורש התיקייה (בלי שורת הקרדיט). גיט משחזר אותו אם צריך.
דורות.csv והקישורים: אין בהם יותר מספרי קטגוריה. עודכנו 99,658 שורות קישורים.שגיאות שנשארות: ב-דורות.csv יש 60 ספרים מתיקיית "ספרים שאינם מותאמים לאוצריא" (למשל אגרות הרמ״ה). מי שלא הוריד אותם יראה "לא נמצא" רק עליהם, והייבוא ממשיך. אי אפשר לפצל לקובץ נוסף, כי אוצריא מזהה רק את השמות דורות.csv ו-generations.csv.
מה זה אומר למי שכבר ייבא: אצלו נשארו ספרים וקישורים בשמות הישנים. כדאי שימחק את ספרי התנ"ך המפורשים ואת השיעורים של שרייבר וארנברג, יוריד מחדש ויייבא שוב.
עריכה:
https://otzaria.org/forum/post/40633
https://otzaria.org/forum/post/40634 -
עדכון לתוסף "הורדת ספרים": גרסה 3.3.1
להורדה והתקנה מחנות התוספים: https://otzaria.org/plugins/6a0081ae54ae49eaed8d6a73
מה השתנה מגרסה 3.2.8
מחיקת קבצים ישנים אחרי עדכון (3.3.0). עד עכשיו התוסף חילץ את הספרים מעל התיקייה ולא מחק קבצים שהוסרו או ששונה שמם במאגר. אחרי עדכון נשארו הקבצים הישנים לצד החדשים, ובאוצריא אותו ספר הופיע פעמיים. עכשיו המאגר מפרסם רשימה של נתיבים שהוסרו או הועברו, ואחרי עדכון של אוסף התוסף מוחק ממנו את הקבצים הישנים שהוחלפו. הפרטים:
- המחיקה מתבצעת רק אחרי שהאוסף ירד וחולץ בהצלחה, כך שהקובץ הישן נמחק רק כשהחדש כבר בדיסק.
- הורדה ראשונה של אוסף לא מוחקת כלום.
- נמחקים רק קבצים שהמאגר עצמו הסיר, ורק בתוך התיקייה שבחרת להורדה. קבצים שהוספת בעצמך לא נמחקים.
- אם מחיקה נכשלה, התוסף ינסה שוב בעדכון הבא.
- בהודעת ההצלחה מופיע כמה קבצים ישנים נמחקו.
הקשחה (3.3.1). התוסף מתעלם מכל נתיב ברשימה שאינו נראה כנתיב ספר רגיל (למשל נתיב עם
..או נתיב מוחלט). אוצריא ממילא חוסמת מחיקה מחוץ לתיקייה שנבחרה.מה לעשות: לעדכן את התוסף מהחנות, ואז ללחוץ "עדכן" על האוספים שכבר הורדת.
-
@יאיר-דניאל בשביל הקישורים, צריך להכניס כל קישור בנפרד, אני לא מצליח לבחור תקיה.
לא יודע עם זה קשור אליך, או לתוכנה..בנוסף, אם בקובץ של קישורים חלק מהקישורים לא נכונים [נניח כי לא הורדתי את כל הספרים] כל הקישורים מתבטלים, גם הקישורים האחרים שבאותו קובץ?
-
@יאיר-דניאל בשביל הקישורים, צריך להכניס כל קישור בנפרד, אני לא מצליח לבחור תקיה.
לא יודע עם זה קשור אליך, או לתוכנה..בנוסף, אם בקובץ של קישורים חלק מהקישורים לא נכונים [נניח כי לא הורדתי את כל הספרים] כל הקישורים מתבטלים, גם הקישורים האחרים שבאותו קובץ?
בשביל הקישורים, צריך להכניס כל קישור בנפרד, אני לא מצליח לבחור תקיה.
לא יודע עם זה קשור אליך, או לתוכנה..קשור לתוכנה.
שלחתי PR לקיצור זמן טעינת קבצי קישורים. כשזה יתקבל, אי"ה, אשנה את מבנה הקישורים לקובץ אחד/שני קבצים גדולים.בנוסף, אם בקובץ של קישורים חלק מהקישורים לא נכונים [נניח כי לא הורדתי את כל הספרים] כל הקישורים מתבטלים, גם הקישורים האחרים שבאותו קובץ?
לא. לא אמור להיות, למיטב ידיעתי והבנתי.
אבל - לגבי קובץ "סדר הדורות" = יכול מאוד להיות ששם זה שונה. בדוק את זה.עריכה:
הPR כבר התקבל - בעז"ה בגירסת התוכנה הבאה - זה יארוך זמן קצר מאוד, בל"נ אשנה את זה בתוסף וזה יהיה קובץ אחד/מספר קבצים מועט. -
י יאיר דניאל התייחס לנושא זה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות