שאלה | התוספים כבר פעילים?
-
ראשית יישר כוח למפתחים שמרבים לימוד תורה, אשריכם!
כעת עדכנתי התוכנה מגירסה 88 לגירסה הכי חדשה שמצאתי - 996
אני מנסה להוריד תוספים, וקופץ לי הודעה שהתוסף פעיל רק מגירסה 997,
הגירסה הזו קיימת להורדה?דבר נוסף שאשמח לדעת,
בכל פעם שאני מעדכן, אני אמור למחוק משהו ישן מהמחשב? [בהנחה שאצלי אין מקום מיותר]
וכעת גם עשיתי שדרוג ועדכון לספריה, כתוב לי שזה 1.4 ג'יגה, כשיעודכן לגירסה הבאה, זה שוב ייקח מקום נוסף?סליחה על ההמון שאלות, אני חדש בפורום... מקווה שלא עברתי על איזה חוק

-
בכל פעם שאני מעדכן, אני אמור למחוק משהו ישן מהמחשב? [בהנחה שאצלי אין מקום מיותר]
וכעת גם עשיתי שדרוג ועדכון לספריה, כתוב לי שזה 1.4 ג'יגה, כשיעודכן לגירסה הבאה, זה שוב ייקח מקום נוסף?סליחה על ההמון שאלות, אני חדש בפורום... מקווה שלא עברתי על איזה חוק

הגרסה האחרונה שקיימת להורדה היא 0.9.96 (שוחררה 28/07/2026), ואין 0.9.97 — גם ענף הפיתוח עומד כרגע על 0.9.96. כלומר התוסף שניסית להוריד הצהיר על
minAppVersionשל גרסה שעדיין לא יצאה, ואין מה להוריד או לעקוף. צריך להמתין לשחרור 0.9.97 ואז התוסף יעבוד. שאר התוספים שמצהירים על 0.9.96 ומטה אמורים לעבוד אצלך כבר עכשיו.האם למחוק משהו ישן בכל עדכון?
לא. המתקין מחליף את הגרסה הקודמת באותה תיקיית התקנה, ולא נערמות גרסאות. הנתונים שלך (ספרייה, הגדרות, סימניות, היסטוריה) יושבים בנפרד תחת%APPDATA%\otzariaולא משוכפלים בעדכון. חשוב: לא לסמן "איפוס הגדרות" במתקין.אם בכל זאת בא לך לפנות מקום, שתי תיקיות שכן עשויות להחזיק שאריות:
%APPDATA%\otzaria\library_update_cache— מטמון הורדות של עדכוני ספרייה. בעדכון תקין הוא מתנקה לבד, אבל אחרי הורדה שנקטעה עלול להישאר בוseforim.db.zstבמשקל ~1 ג'יגה. אם קיים שם קובץ כזה ואינך בעיצומו של עדכון — אפשר למחוק.- קובץ
seforim.db.newבתיקיית הספרייה — גם הוא שארית של הורדה שנקטעה, וניתן למחוק.
הספרייה — האם כל עדכון יוסיף 1.4 ג'יגה?
לא. העדכון מחליף את אותו קובץ מסד נתונים (seforim.db), כך שהנפח נשאר בסביבות 1.4 ג'יגה ולא מוכפל. מה שכן — בזמן העדכון נדרש מקום פנוי זמני:- עדכון דיפרנציאלי (patch, המסלול הרגיל): גודל ה-patch בלבד + מרווח קטן. עשרות עד מאות מגה.
- הורדה מלאה (כשאין מסלול patch): הקובץ הדחוס (~1 ג'יגה) וגם המסד החדש שנבנה לצד הישן לפני ההחלפה. כדאי שיהיו זמנית כ-3 ג'יגה פנויים.
בשני המקרים הקבצים הזמניים נמחקים בסיום. גם הגיבוי האוטומטי שבהגדרות לא אוכל מקום משמעותי — הוא מגבה הגדרות, סימניות, הערות וכרטיסיות, לא את הספרים.
לא עברת על שום חוק. שאלות מרובות בפוסט אחד עדיף על חמישה פוסטים.
-

רק בתוספים מאוד מסויימים...
לרוב זה לא אמור להיות, ובעזרת ה' @פלמנמוני אמור לתקן גם את זה: אם הבנתי נכון - החנות אמורה לזהות איזה גרסה אתה, ולהתקין לפי זה את הגרסה הזמינה (ואם כן החנות אמורה לשמור על כל התוספים הישנים).
שוב - אני לא בטוח שהבנתי אותו נכון. -
לרוב זה לא אמור להיות, ובעזרת ה' @פלמנמוני אמור לתקן גם את זה: אם הבנתי נכון - החנות אמורה לזהות איזה גרסה אתה, ולהתקין לפי זה את הגרסה הזמינה (ואם כן החנות אמורה לשמור על כל התוספים הישנים).
-
-
-
@פלמנמוני מתי זה התחיל?
כי היה זמן מה שלא נתן לי להתקין את עינים למקרא.
אתמול פתאום נתן.
קשור לזה?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות