באג | מיקום ספריה מפוצל
-
בהמשך למה שכתבתי פה:
https://otzaria.org/forum/post/29403אני רואה שעדיין הבלאגן חוגג.
יש לי כעת שני תיקיות במחשב, שאוצריא 'מושכת' מהם נתונים.
בעוד שנראה שה DB שאותו היא מעדכנת הוא כאן:
C:\ProgramData\otzaria\books
הרי שיש קבצי מידע אחרים של הספריה שהיא מעדכנת דווקא במקום השני:
C:\Users\User\AppData\Roaming\Otzaria\booksהביטו וראו - שימו לב לתאריכים של כל קובץ:

- זה נראה לי באג, למה שלא יהיה תיקייה אחת מסודרת?
- איזה קבצים באיזה תיקיות אני יכול למחוק, בלי לגלות שהוא צריך להוריד מחדש את כל הספריה?
-
זו לא אקראיות — ב-0.9.96 נוסף למתקין מצב "התקנה לכל המשתמשים", ובמצב הזה התוכנה מפצלת את הנתונים בכוונה:
- הספרייה והאינדקס (משותפים לכל משתמשי המחשב) ←
C:\ProgramData\otzaria\booksוכן...\index - נתונים אישיים (הגדרות, סימניות, היסטוריה, כרטיסיות, cache.db, גיבויים, לוגים) ←
%APPDATA%\otzaria
עד כאן זה תקין. מה שלא תקין אצלך זה שיש שתי תיקיות books — אחת ישנה מהתקנת-משתמש קודמת ואחת שהמתקין החדש יצר — והנתיב השמור בהגדרות מצביע על אחת בזמן שפעולות העדכון נוגעות באחרת.
מהצילום שלך אפשר לראות בדיוק מה קורה, וזה חשוב:
- ב-AppData:
seforim.dbהוא מ-26/07, אבלseforim.db-shmו-seforim.db-walמעודכנים ל-11/08 09:11. קבצי הלוואי האלה נוצרים ע"י SQLite רק לקובץ שנפתח בפועל — כלומר התוכנה קוראת כרגע מ-AppData. - ב-ProgramData: ה-
seforim.dbדווקא חדש יותר (09/08), אבל בלי wal/shm חיים לידו — הוא עודכן ולא נקרא.
כלומר בפועל אתה עובד על DB ישן יותר מזה שהתוכנה הורידה לך. (
seforim.db.new-shmו-seforim.db.new-walמ-02/07 שם הם שאריות של הורדה שנקטעה.)
לפני שאתה מוחק משהו: פתח הגדרות ← ספרייה. הנתיב שמוצג שם הוא המקור הסמכותי לשאלה "מאיפה התוכנה קוראת" — לא התאריכים בסייר הקבצים.
איך לאחד לתיקייה אחת בלי להוריד מחדש:
- הגדרות ← ספרייה ← אפשרויות מיקום ← שינוי מיקום..., והצבע על התיקייה שאתה רוצה להשאיר.
- תן לתוכנה לבצע את ההעברה. אל תעשה את זה בהעתקה ידנית ב-Explorer — הנתיב השמור יישאר על הישן וזה בדיוק מה שיצר את הבלגן.
- רק אחרי שאימתת שהספרייה נטענת והחיפוש עובד — אפשר לפנות את התיקייה הנטושה.
מה מותר למחוק מהתיקייה הנטושה (אלה הקבצים שהתוכנה מנהלת, והם שחזירים בהורדה):
seforim.db(+-wal/-shm),lexical.db(+lexical.db.version),otzar-HB_catalog.db(+-wal/-shm),version.txt,files_manifest.json, ותיקייתתלמוד בבלי. וכן תיקייתindexשלצד ה-books.
אתseforim.db.new-shmו-seforim.db.new-walאפשר למחוק בכל מקרה — הם זבל.⚠️ אל תמחק את
%APPDATA%\otzariaעצמה. מחוץ לתת-תיקייתbooksיושבים שם ההגדרות, הסימניות, ההיסטוריה, הכרטיסיות והגיבויים שלך — זה לא כפול ואין לזה גיבוי במקום השני. הכפילות היא רק בתוכן שלbooks.הערה: אינדקס ה-PDF מבוסס נתיב, כך שאחרי האיחוד ייתכן שתצטרך לבנות אותו מחדש.
לגבי שאלה 1 — אתה צודק, זה לא תקין שהכתיבה והקריאה מתפצלות. פתח בבקשה issue: https://github.com/Otzaria/otzaria/issues — עם צילום המסך הזה ועם הנתיב שמוצג לך בהגדרות ← ספרייה. השרשור כאן לא מחליף issue, ובלי issue זה עלול ליפול בין הכיסאות.
-
זו לא אקראיות — ב-0.9.96 נוסף למתקין מצב "התקנה לכל המשתמשים", ובמצב הזה התוכנה מפצלת את הנתונים בכוונה:
C:\ProgramData\otzaria\booksוכן...\index - נתונים אישיים (הגדרות, סימניות, היסטוריה, כרטיסיות, cache.db, גיבויים, לוגים) ←
%APPDATA%\otzaria
עד כאן זה תקין. מה שלא תקין אצלך זה שיש שתי תיקיות books — אחת ישנה מהתקנת-משתמש קודמת ואחת שהמתקין החדש יצר — והנתיב השמור בהגדרות מצביע על אחת בזמן שפעולות העדכון נוגעות באחרת.
מהצילום שלך אפשר לראות בדיוק מה קורה, וזה חשוב:
- ב-AppData:
seforim.dbהוא מ-26/07, אבלseforim.db-shmו-seforim.db-walמעודכנים ל-11/08 09:11. קבצי הלוואי האלה נוצרים ע"י SQLite רק לקובץ שנפתח בפועל — כלומר התוכנה קוראת כרגע מ-AppData. - ב-ProgramData: ה-
seforim.dbדווקא חדש יותר (09/08), אבל בלי wal/shm חיים לידו — הוא עודכן ולא נקרא.
כלומר בפועל אתה עובד על DB ישן יותר מזה שהתוכנה הורידה לך. (
seforim.db.new-shmו-seforim.db.new-walמ-02/07 שם הם שאריות של הורדה שנקטעה.)
לפני שאתה מוחק משהו: פתח הגדרות ← ספרייה. הנתיב שמוצג שם הוא המקור הסמכותי לשאלה "מאיפה התוכנה קוראת" — לא התאריכים בסייר הקבצים.
איך לאחד לתיקייה אחת בלי להוריד מחדש:
- הגדרות ← ספרייה ← אפשרויות מיקום ← שינוי מיקום..., והצבע על התיקייה שאתה רוצה להשאיר.
- תן לתוכנה לבצע את ההעברה. אל תעשה את זה בהעתקה ידנית ב-Explorer — הנתיב השמור יישאר על הישן וזה בדיוק מה שיצר את הבלגן.
- רק אחרי שאימתת שהספרייה נטענת והחיפוש עובד — אפשר לפנות את התיקייה הנטושה.
מה מותר למחוק מהתיקייה הנטושה (אלה הקבצים שהתוכנה מנהלת, והם שחזירים בהורדה):
seforim.db(+-wal/-shm),lexical.db(+lexical.db.version),otzar-HB_catalog.db(+-wal/-shm),version.txt,files_manifest.json, ותיקייתתלמוד בבלי. וכן תיקייתindexשלצד ה-books.
אתseforim.db.new-shmו-seforim.db.new-walאפשר למחוק בכל מקרה — הם זבל.⚠️ אל תמחק את
%APPDATA%\otzariaעצמה. מחוץ לתת-תיקייתbooksיושבים שם ההגדרות, הסימניות, ההיסטוריה, הכרטיסיות והגיבויים שלך — זה לא כפול ואין לזה גיבוי במקום השני. הכפילות היא רק בתוכן שלbooks.הערה: אינדקס ה-PDF מבוסס נתיב, כך שאחרי האיחוד ייתכן שתצטרך לבנות אותו מחדש.
לגבי שאלה 1 — אתה צודק, זה לא תקין שהכתיבה והקריאה מתפצלות. פתח בבקשה issue: https://github.com/Otzaria/otzaria/issues — עם צילום המסך הזה ועם הנתיב שמוצג לך בהגדרות ← ספרייה. השרשור כאן לא מחליף issue, ובלי issue זה עלול ליפול בין הכיסאות.
@Otzaria-Bot
למעשה מה כעת?
איזה נתיב להשאיר, ואיזה נתיב 'לנטוש'? - הספרייה והאינדקס (משותפים לכל משתמשי המחשב) ←
-
@Otzaria-Bot
למעשה מה כעת?
איזה נתיב להשאיר, ואיזה נתיב 'לנטוש'? -
איזה נתיב להשאיר
כמובן - זה של הDB החדש.
לא?@י.-פל. לא יודע, כי את קבצי DB המשניים, הוא שם במיקום השני, ואני חושש שזה בעצם הקבצים שאחראים להראות האם לעדכן או לא.
-
@י.-פל. לא יודע, כי את קבצי DB המשניים, הוא שם במיקום השני, ואני חושש שזה בעצם הקבצים שאחראים להראות האם לעדכן או לא.
-
כי את קבצי DB המשניים,
אלו?
-
@צדיק-וטוב-לו
זה אומר שזה לא הספרייה הנכונה.
הסבר קצר: כשפותחים DB במצב "כתיבה" (כלומר, מצב שיכול גם ליצור שינויים), נוצרים הקבצים הללו.
בגרסאות האחרונות, אוצריא לא נוגעת בDB בכלל, למעט במצב עדכון. בשאר הזמן אוריא פותחת את הDB במצב קריאה בלבד. -
@צדיק-וטוב-לו
זה אומר שזה לא הספרייה הנכונה.
הסבר קצר: כשפותחים DB במצב "כתיבה" (כלומר, מצב שיכול גם ליצור שינויים), נוצרים הקבצים הללו.
בגרסאות האחרונות, אוצריא לא נוגעת בDB בכלל, למעט במצב עדכון. בשאר הזמן אוריא פותחת את הDB במצב קריאה בלבד.@י.-פל. אבל הם נוצרו היום, איך?
-
@י.-פל. אבל הם נוצרו היום, איך?
-
@י.-פל.
מחקתי (ליתר דיוק העברתי לתוך תיקיית בשם אחר)
נראה שעבר בשלום.עכשיו אני מנסה להבין את השלב הבא
גם האינדקס מופיע בשני הנתיבים כנ"ל (רק לא בתיקיית BOOKS אלא INDEX)
מה הוא האמיתי?
והאם זה מסביר את העובדה שבכל כניסה לתוכנה - הוא מאנדקס במהירות מחדש?
(התופעה הייתה עוד לפני המחיקה היום) -
@י.-פל.
מחקתי (ליתר דיוק העברתי לתוך תיקיית בשם אחר)
נראה שעבר בשלום.עכשיו אני מנסה להבין את השלב הבא
גם האינדקס מופיע בשני הנתיבים כנ"ל (רק לא בתיקיית BOOKS אלא INDEX)
מה הוא האמיתי?
והאם זה מסביר את העובדה שבכל כניסה לתוכנה - הוא מאנדקס במהירות מחדש?
(התופעה הייתה עוד לפני המחיקה היום)@צדיק-וטוב-לו אם אין לך בעיות הורדה, כדאי שתמחק כל זכר ותתקין את הFULL, ותעדכן מה קורה
-
@צדיק-וטוב-לו אם אין לך בעיות הורדה, כדאי שתמחק כל זכר ותתקין את הFULL, ותעדכן מה קורה
@פלמנמוני אבל יש לי...
-
@פלמנמוני אבל יש לי...
@צדיק-וטוב-לו אז תגבה את הDB והתלמוד בבלי, תמחק הכל, תתקין גרסה רגילה, ותחזיר את התלמוד בבלי והDB לנתיב המופיע לך בהגדרות, וכמובן תאנדקס מחדש
-
@צדיק-וטוב-לו אז תגבה את הDB והתלמוד בבלי, תמחק הכל, תתקין גרסה רגילה, ותחזיר את התלמוד בבלי והDB לנתיב המופיע לך בהגדרות, וכמובן תאנדקס מחדש
@פלמנמוני וואו,
מספר הפעמים שזה שאל אותי האם אני בטוח-בטוח-בטוח שאני רוצה למחוק, היה ממש מפחיד.
אני מבין שצוות המפתחים כבר סבל רבות מכל האלו שמחקו בטעות נתונים... -
@פלמנמוני וואו,
מספר הפעמים שזה שאל אותי האם אני בטוח-בטוח-בטוח שאני רוצה למחוק, היה ממש מפחיד.
אני מבין שצוות המפתחים כבר סבל רבות מכל האלו שמחקו בטעות נתונים...@צדיק-וטוב-לו תמחק גם ידנית מה שלא זוהה בהסרה רגילה כמובן
-
@צדיק-וטוב-לו תמחק גם ידנית מה שלא זוהה בהסרה רגילה כמובן
@פלמנמוני עשיתי עם ריבו, מספיק?
-
@פלמנמוני עשיתי עם ריבו, מספיק?
@צדיק-וטוב-לו לא מכיר את ריבו. תחפש אם נשאר לך משהו מכל מה שציינת פה
-
מחקתי, התקנתי (לכל המשתמשים, בלי לפתוח את התוכנה) שמתי את הDB במקום - ורק אז הפעלתי את התוכנה.
הוא אינדקס עד הסוף, הוריד מילון משהו, וסיים. (שים לב: בדקתי בהגדרות, האינדקס היה נקרא 'לא מעודכן'!)
סגרתי ופתחתי שוב - הוא אינדקס מחדש.משום מה הוא גם מצא יותר ממה שיש:

אבל מהאינדוקס השני - זה הסתדר.
כעת כמעט הכל נמצא ב C:\ProgramData\otzaria
ב C:\Users\User\AppData\Roaming\Otzaria היו איזה 16 קבצים בערך, שכמעט ולא שקלו.
אחרי התקנת תוספים, נוספו שם עוד 3 תיקיות ששוקלות יחד איזה 200MB בערך.ייש"כ!
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות