בירור | פיתוח נסיוני | ש"ס עם טקסט חי מתוך המסד
-
@pcinfogmach דיברת עם י. פל. על זה בהתחלה...
אם אפשר זה יהיה מטורף, ממש צורת הדף, זה נוח לעיניים ולזיכרון וזה יוכל להחליף את הPDFים הכבדים של ווילנא, אם אפשר זה נצרך -
@pcinfogmach מה עם מסורת הש"ס ועין משפט?
-
@חנניה
זה אפשר בקלות להוסיף המידע כבר נמצא באוריא רק להויסף את זה בלבד לא נראה לי יהיה מדאי קשה
אבל שוב צריך לשקול אם זה נכון לעבוד על זה כך
איך שלא יהיה בוא נגמור קודם עם הגמ' רש"י תוס' -
מסורת הש"ס ועין משפט
-
מסורת הש"ס ועין משפט
@pcinfogmach לע"ע אני לא מוצא את עין משפט.
אולי אתה מתכוין שזה קיים בספריא?- זה קיים שם? -
מחילה שאני נדחף כאן באמצע אבל אשמח לדעת מה בדיוק אתם עושים כאן ואיך זה אמור להופיע באוצריא ? אולי מישהו יביא תמונה ?
-
המידע כבר נמצא באוריא
איזה?
@pcinfogmach כתב:
המידע כבר נמצא באוריא
איזה?
מסורת הש"ס ועין משפט
@pcinfogmach לע"ע אני לא מוצא את עין משפט.
אולי אתה מתכוין שזה קיים בספריא?- זה קיים שם?להידוע לי בספריא יש את ה'קישורים' של העין משפט, לא את הטקסט עצמו.
אבל זה ממש אותו דבר...אגב, יש לנו במאגר גם את הגהות הב"ח על מסכת ברכות בלבד. קרדיט לאחד מחברי הפורום כאן, לא זוכר כעת את שמו, שעשה את זה באופן עצמאי!
-
חברה! מה אני עושה עם זה!
ברכות דף ג עמוד ב שלחו ידם בגרסה
ועל כל משמר ומשמר יושב הקדוש ברוך הוא ושואג כארי, ואומר אוי שהחרבתי את ביתי ושרפתי את היכלי
הם השמיטו את המילה לבנים כלומר במקום או לבנים שבעווניתהים החתבי הם כתבו רק אוי שהחרבתי
מי צודק?!אם זה מעילה והם שלחו ידם במתכווין עקב היותם מזרם מסויים ביהדות יש פה בעיה רצינית מאוד....
חברה! מה אני עושה עם זה!
ברכות דף ג עמוד ב שלחו ידם בגרסה
ועל כל משמר ומשמר יושב הקדוש ברוך הוא ושואג כארי, ואומר אוי שהחרבתי את ביתי ושרפתי את היכלי
הם השמיטו את המילה לבנים כלומר במקום או לבנים שבעווניתהים החתבי הם כתבו רק אוי שהחרבתי
מי צודק?!אם זה מעילה והם שלחו ידם במתכווין עקב היותם מזרם מסויים ביהדות יש פה בעיה רצינית מאוד....
זה שינוי ידוע של הצנזורה מתקופות חשוכות יותר בהיסטוריה...
נוסח המקור של השס היה אוי שהחרבתי את ביתי ושרפתי את היכלי והגליתי את בני
ואילו הצנזורה כתבה אוי לבנים שבעוונותיהם החרבתי את ביתי וכו'הם לא סבלו את הנוסח שהקב"ה מצטער על החורבן, ולכן עשו נוסח שכאילו ה' כועס עלינו ועל זה הוא שואג
-
@יעקב052
עשה את זה בהצלחה תשאלו אותו -
@חד-צורבא הרעיון הוא לעשות בקובץ טקסט צורת הדף כמו המקור - אבל בדיוק, הוא נתן דוגמא של משהו מוכן תדפדף קצת אחורה
-
-
@eli8565 את זה אני כבר עשיתי השאלה שלי איך אני מכניס את זה לאוצריא ואיך זה אמור להיראות שם
-
אבל לדעתי זה לא נצרך כי את שאר הנושאי כלים תקבל יחד עם המפרשים בחלונות המפרשים.
צורת הדף נצרך בעיקר בשביל גמ' רש"י תוספות.נכון. אבל אולי בכל זאת כדאי - תורה אור, ומסורת הש"ס.
בקיצור - כל ההגהות שהיו פעם בגליון בכוכבית [מי זוכר?] מקביל ישירות לכוכבית או עיגול בגוף הגמ':
וא"כ אולי על הדרך גם עין משפט ונר מצוה, והגהות הב"ח...
בהתחלה היה נראה לי שכן כדאי להשקיע בזה, לא רק משום המפרשים עצמם, אלא כי זה חלק ממה שבונה בראש את צורת הדף. [אתה זוכר את הרש"י שנמצא מעט מעל הגהות רעק"א]. אבל זה ממילא נשבר כבר מאז שיש כמה מהדורות של טלמן ווגשל והמאור ועוז והדר...
-
צורת הדף נצרך בעיקר בשביל גמ' רש"י תוספות.נכון. אבל אולי בכל זאת כדאי - תורה אור, ומסורת הש"ס.
בקיצור - כל ההגהות שהיו פעם בגליון בכוכבית [מי זוכר?] מקביל ישירות לכוכבית או עיגול בגוף הגמ':
בהתחלה היה נראה לי שכן כדאי להשקיע בזה, לא רק משום המפרשים עצמם, אלא כי זה חלק ממה שבונה בראש את צורת הדף. [אתה זוכר את הרש"י שנמצא מעט מעל הגהות רעק"א]. אבל זה ממילא נשבר כבר מאז שיש כמה מהדורות של טלמן ווגשל והמאור ועוז והדר...
עיין https://otzaria.org/forum/topic/2126/בירור-פיתוח-נסיוני-ש-ס-עם-טקסט-חי-מתוך-המסד/100?_=1786046139145
-
@pcinfogmach למה שלא תוסיף נקודות כמו שיש בעוז והדר? יש לזה זכויות יוצרים?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות