דילוג לתוכן
0
  • דף הבית
  • חוקי הפורום
  • מדריכים
  • פוסטים אחרונים
  • לא נפתר
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
  • תרומות לאוצריא
  • צור קשר
  • דף הבית
  • חוקי הפורום
  • מדריכים
  • פוסטים אחרונים
  • לא נפתר
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
  • תרומות לאוצריא
  • צור קשר
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו אתר

פורום אוצריא

אוצריא - דף הבית
|
קח שותפות בהוספת ספרים
|
תרום לאוצריא
  1. דף הבית
  2. הצעות לשיפור - תוכנת אוצריא
  3. הצעת ייעול | צורת הדף המתקדמת - הצעות פיתוח

הצעת ייעול | צורת הדף המתקדמת - הצעות פיתוח

מתוזמן נעוץ נעול הועבר הצעות לשיפור - תוכנת אוצריא
הצעה לפיתוחצורת הדףהגדרות
9 פוסטים 6 כותבים 296 צפיות 6 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • תגובה כנושא
    התחברו כדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • פרנקפורטפ
      פרנקפורטפ
      פרנקפורט
      כתב ב נערך לאחרונה על ידי פרנקפורט

צורות הדף

לאוצריא, ובפרט @י.-פל. @הבל-הבלים @asz וכולם..

אין ספק שכולכם וראשי המערכת עושים הכל ויוצרים מצוין ובהשקעה רבתי

בהערכה גדולה, תודה!.

שלום רב, חשבתי אולי להציע כמה שיפורים לצורת הדף באוצריא, אולי יהיה מישהו שבכוחותיו (והשקעת הזמן..) לבצע זאת.
      צורת הדף הינה באמת אחת מהמעלות הגדולות של אוצריא, ואפשר לומר שהיא עוקפת בזה את שאר התוכנות הקיימות, אפשר לנצל יותר מעלה זאת.

לתגובות על שרשור זה נא לדווח בהתחלה על איזה 'אות' הערה דלהלן אתם מתייחסים.

א. הגדרת צורת הדף כברירת מחדל:

הגדרת צורת הדף כברירת מחדל, , (אם אפשרות לשינוי בהגדרות למי שלא נוח/מחשב חלש), ההגדרה היא, שספר שהוגדר לו כבר מפרשי צורת הדף (בהפצת התוכנה, או ע"י המשתמש) יפתח אוטו' במצב זה.

ב. חלונית מפרשים אף במצב צורת הדף.

נניח משתמש רוצה לראות מפרשים על הגמ' -, בלי לשנות את רש"י מלהיות מפרש שמאלי ברירת מחדל, לכן ארצה שאפשרות חלונית מפרשים הצדדית הרגילה תשאר גם במצב צורת הדף

• (מעלה נוספת בהצעה הנ"ל, זה יאפשר גם למשתמש 'האברך' שלא מכיר את כל האופציות, להמשיך להשתמש בחלונית המפרשים המוכרת לו. לכו תשאלו את האברכים מי מכיר ונוח לו לשנות את המפרש השמאלי למפרשים מרובים...)

ג. מפרשים על מפרשי צורת הדף

נניח אני רוצה לראות מהרש"א על התוס', במקום לפתוח מחדש את התוספות ולהתסכל בקישורים, במקום זאת, שלחיצה ימנית על המפרש בצד תאפשר לראות את הקישורים (כפי הקיים כיום בספר המרכזי).
      ד. לצורך כך מומלץ גם לאפשר שלחיצה על שורה (-פיסקה) אחת במפרש 'תסמן' ותבחר אותה, כפי הקיים כיום בספר המרכזי.

ה.לחצן ימני, מפרשים בפופ אפ

למשל, אני הגדרתי בשו"ע או"ח שיש לי משנ"ב כמפרש תחתון, אני רוצה לראות שאר הציון שהוא 'מפרש', אם כן יועיל לאפשר שלחצן ימני יאפשר גם 'מפרשים' על המפרש (=משנ"ב במקרה שלנו) והם יוצגו כפי הקישורים היום (דהיינו בחלונית קופצת 'פופ אפ').
      ו. מענין לענין באותו ענין: לשנות שלחיצה ימנית המאפשרת 'מפרשים' תהיה חלון פופ אפ, דהיינו המעוניין לבחור מפרש יעשה זאת דרך חלונית המפרשים כמקובל, ולחצן ימני יאפשר אופציה חדשה של פופ אפ, כעין קישורים, ועל ידי זה תתקיים האפשרות של ההערה הקודמת.

ז. פיתוח ריבוי חלוניות מפרשים:

נניח המשתמש רוצה להגדיר שו"ע עם משנ"ב למטה (מלבד ט"ז מג"א), אבל הוא רוצה גם באר הגולה, לאפשר חלונית חדשה 'פנימית תחתונה' והוא שבתוך הטקסט הראשי, בין שני החלונית של ט"ז ומג"א יהיה גם מפרש פנימי, ויוגדר שם למשל 'באר הגולה'
      ח. כנ"ל לעשות גם שני מפרשים 'תחתונים פנימיים' לבחירת המשתמש. למשל ביאור הגר"א.
      דוגמא:
      195191be-f7cf-44b1-a761-9fd32c4f661a-image.jpeg

ט. חלוניות מרובות:

הבחירה לשינוי מס' החלוניות תעשה בצורה קלה באמצעות אייקון בשורת כלים עליונה, לצד אייקון ההגדרות, שלחיצה עליו תציע תיאורים ויזואלים (כעין אייקונים) של צורות הדף האפשריות.

י. מפרשי צורת הדף – צורות מרובות:

לאפשר מעבר מהיר בין תצוגות צורות הדף, למשל בתנ"ך יהיה כמה הגדרות צורת הדף מוגדרות ברירת מחדל א. מקרא תרגום רשי ב. מקראות גדולות.
      כעין זה בש"ס, צורת הדף רגילה ועוד 'צורת הדף ראשונים' ויוצגו שם רמבן רשבא ריטבא רן. (לצורך הדוגמא), 'צורת הדף מפרשי כריכה' ויוצגו שם מהרשא מהרם רשש וכו'. 'צורת הדף אחרונים' ויוצגו שם פנ"י רעק"א וכו' לפי המסכת.
      לחצן מהיר יאפשר זאת לשינוי תצוגה מהירה תוך כדי לימוד.
      אופציה זאת תהפוך את 'אוצריא' לכלי נוח ביותר לקובץ מפרשים מהיר (השראה לדוגמא 'קובץ מפרשים עוז והדר' שעשו כן, כמובן שעם הגדלת הספרייה בעזרה"י וקישור ספרים נוספים 'על הדף' זה יגדיל את התועלת של אופציה זו.).

אם מישהו לוקח על עצמו פיתוח הערה אחת נא לדווח!

אברהם mchא תגובה 1 תגובה אחרונה
      4
      • פרנקפורטפ פרנקפורט

צורות הדף

לאוצריא, ובפרט @י.-פל. @הבל-הבלים @asz וכולם..

אין ספק שכולכם וראשי המערכת עושים הכל ויוצרים מצוין ובהשקעה רבתי

בהערכה גדולה, תודה!.

שלום רב, חשבתי אולי להציע כמה שיפורים לצורת הדף באוצריא, אולי יהיה מישהו שבכוחותיו (והשקעת הזמן..) לבצע זאת.
        צורת הדף הינה באמת אחת מהמעלות הגדולות של אוצריא, ואפשר לומר שהיא עוקפת בזה את שאר התוכנות הקיימות, אפשר לנצל יותר מעלה זאת.

א. הגדרת צורת הדף כברירת מחדל:

הגדרת צורת הדף כברירת מחדל, , (אם אפשרות לשינוי בהגדרות למי שלא נוח/מחשב חלש), ההגדרה היא, שספר שהוגדר לו כבר מפרשי צורת הדף (בהפצת התוכנה, או ע"י המשתמש) יפתח אוטו' במצב זה.

ב. חלונית מפרשים אף במצב צורת הדף.

נניח משתמש רוצה לראות מפרשים על הגמ' -, בלי לשנות את רש"י מלהיות מפרש שמאלי ברירת מחדל, לכן ארצה שאפשרות חלונית מפרשים הצדדית הרגילה תשאר גם במצב צורת הדף

• (מעלה נוספת בהצעה הנ"ל, זה יאפשר גם למשתמש 'האברך' שלא מכיר את כל האופציות, להמשיך להשתמש בחלונית המפרשים המוכרת לו. לכו תשאלו את האברכים מי מכיר ונוח לו לשנות את המפרש השמאלי למפרשים מרובים...)

ג. מפרשים על מפרשי צורת הדף

נניח אני רוצה לראות מהרש"א על התוס', במקום לפתוח מחדש את התוספות ולהתסכל בקישורים, במקום זאת, שלחיצה ימנית על המפרש בצד תאפשר לראות את הקישורים (כפי הקיים כיום בספר המרכזי).
        ד. לצורך כך מומלץ גם לאפשר שלחיצה על שורה (-פיסקה) אחת במפרש 'תסמן' ותבחר אותה, כפי הקיים כיום בספר המרכזי.

ה.לחצן ימני, מפרשים בפופ אפ

למשל, אני הגדרתי בשו"ע או"ח שיש לי משנ"ב כמפרש תחתון, אני רוצה לראות שאר הציון שהוא 'מפרש', אם כן יועיל לאפשר שלחצן ימני יאפשר גם 'מפרשים' על המפרש (=משנ"ב במקרה שלנו) והם יוצגו כפי הקישורים היום (דהיינו בחלונית קופצת 'פופ אפ').
        ו. מענין לענין באותו ענין: לשנות שלחיצה ימנית המאפשרת 'מפרשים' תהיה חלון פופ אפ, דהיינו המעוניין לבחור מפרש יעשה זאת דרך חלונית המפרשים כמקובל, ולחצן ימני יאפשר אופציה חדשה של פופ אפ, כעין קישורים, ועל ידי זה תתקיים האפשרות של ההערה הקודמת.

ז. פיתוח ריבוי חלוניות מפרשים:

נניח המשתמש רוצה להגדיר שו"ע עם משנ"ב למטה (מלבד ט"ז מג"א), אבל הוא רוצה גם באר הגולה, לאפשר חלונית חדשה 'פנימית תחתונה' והוא שבתוך הטקסט הראשי, בין שני החלונית של ט"ז ומג"א יהיה גם מפרש פנימי, ויוגדר שם למשל 'באר הגולה'
        ח. כנ"ל לעשות גם שני מפרשים 'תחתונים פנימיים' לבחירת המשתמש. למשל ביאור הגר"א.
        דוגמא:
        195191be-f7cf-44b1-a761-9fd32c4f661a-image.jpeg

ט. חלוניות מרובות:

הבחירה לשינוי מס' החלוניות תעשה בצורה קלה באמצעות אייקון בשורת כלים עליונה, לצד אייקון ההגדרות, שלחיצה עליו תציע תיאורים ויזואלים (כעין אייקונים) של צורות הדף האפשריות.

י. מפרשי צורת הדף – צורות מרובות:

לאפשר מעבר מהיר בין תצוגות צורות הדף, למשל בתנ"ך יהיה כמה הגדרות צורת הדף מוגדרות ברירת מחדל א. מקרא תרגום רשי ב. מקראות גדולות.
        כעין זה בש"ס, צורת הדף רגילה ועוד 'צורת הדף ראשונים' ויוצגו שם רמבן רשבא ריטבא רן. (לצורך הדוגמא), 'צורת הדף מפרשי כריכה' ויוצגו שם מהרשא מהרם רשש וכו'. 'צורת הדף אחרונים' ויוצגו שם פנ"י רעק"א וכו' לפי המסכת.
        לחצן מהיר יאפשר זאת לשינוי תצוגה מהירה תוך כדי לימוד.
        אופציה זאת תהפוך את 'אוצריא' לכלי נוח ביותר לקובץ מפרשים מהיר (השראה לדוגמא 'קובץ מפרשים עוז והדר' שעשו כן, כמובן שעם הגדלת הספרייה בעזרה"י וקישור ספרים נוספים 'על הדף' זה יגדיל את התועלת של אופציה זו.).

אם מישהו לוקח על עצמו פיתוח הערה אחת נא לדווח!

אברהם mchא
        אברהם mchא
        אברהם mch
        כתב ב נערך לאחרונה על ידי

@פרנקפורט אתה בעצם רוצה שיהיה אפשרות להוסיף עוד משבצות וחלונות של מפרשים ומפרשי מפרשים עד סוף כל הדורות, לפי רצונו של המשתמש ולא במסגרת קבועה?, אם זה כוונתך אני מצטרף

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • P
          P
          pcinfogmach
          מפתח
          כתב ב נערך לאחרונה על ידי pcinfogmach

אם כך, המשמעות היא שנדרש שינוי מהותי במבנה של אוצריא – דהיינו מעבר למודל של Docking, בדומה ל־Visual Studio או VS Code.

לכשעצמו זה רעיון מצוין. למעשה, אילו הייתי בונה היום תוכנת דסקטופ מאפס, ייתכן מאוד שכך הייתי מתכנן אותה. אלא שהתוכנה שלי מעולם לא תוכננה להיות תוכנת דסקטופ קלאסית, ולכן היא בנויה לפי תפיסה שונה לחלוטין.

גם אוצריא לא נבנה על פי הפרדיגמה הזו, ולכן יישום יכולת כזו אינו עניין של "להוסיף פיצ'ר", אלא דורש שינוי ארכיטקטוני משמעותי.

לכן, במקום לרדוף אחרי כל אפשרות נוספת, אני מציע לשנות מעט את נקודת המבט. כבר היום כל המפרשים זמינים ונגישים בצורה מהירה וקלילה, והאפשרות לפתוח אותם גם בתצורת הדף היא חידוש משמעותי בפני עצמו.

רוצו עם מה שיש. לפעמים מה שנכון הוא תפסת מרובה – לא תפסת.

הבל הבליםה תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • P pcinfogmach

אם כך, המשמעות היא שנדרש שינוי מהותי במבנה של אוצריא – דהיינו מעבר למודל של Docking, בדומה ל־Visual Studio או VS Code.

לכשעצמו זה רעיון מצוין. למעשה, אילו הייתי בונה היום תוכנת דסקטופ מאפס, ייתכן מאוד שכך הייתי מתכנן אותה. אלא שהתוכנה שלי מעולם לא תוכננה להיות תוכנת דסקטופ קלאסית, ולכן היא בנויה לפי תפיסה שונה לחלוטין.

גם אוצריא לא נבנה על פי הפרדיגמה הזו, ולכן יישום יכולת כזו אינו עניין של "להוסיף פיצ'ר", אלא דורש שינוי ארכיטקטוני משמעותי.

לכן, במקום לרדוף אחרי כל אפשרות נוספת, אני מציע לשנות מעט את נקודת המבט. כבר היום כל המפרשים זמינים ונגישים בצורה מהירה וקלילה, והאפשרות לפתוח אותם גם בתצורת הדף היא חידוש משמעותי בפני עצמו.

רוצו עם מה שיש. לפעמים מה שנכון הוא תפסת מרובה – לא תפסת.

הבל הבליםה
            הבל הבליםה
            הבל הבלים
            צוות פיקוח

@pcinfogmach כתב:

בדומה ל־Visual Studio או VS Code.

איפה יש שם כ"כ הרבה אופציות של חלונות?
            אני מכיר אחד מכל צד ואמצע. [ס"ה שלוש בלבד...]

מוטל2מ P 2 תגובות תגובה אחרונה
            0
            • הבל הבליםה הבל הבלים

@pcinfogmach כתב:

מוטל2מ
              מוטל2מ
              מוטל2

@הבל-הבלים כתב:

@pcinfogmach כתב:

מלמטה אפשר 2

תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • הבל הבליםה הבל הבלים

@pcinfogmach כתב:

P
                P
                pcinfogmach
                מפתח

@הבל-הבלים
                תעמיד את הסמן של העכבר על הטאב ותגרור תגלה עולם חדש

תגובה 1 תגובה אחרונה
                1
                • י. פל.י
                  י. פל.י
                  י. פל.
                  כתב ב נערך לאחרונה על ידי י. פל.

הצעה א בבחינה.
                  הצעה ב התקבלה.
                  הצעות ג-ו בטיפול.

הצעות ז-י נדחו.

(בגדול, ג-ו זה אותו רעיון, וכן ז-י).

פרנקפורטפ תגובה 1 תגובה אחרונה
                  5
                  • י. פל.י י. פל.

הצעה א בבחינה.
                    הצעה ב התקבלה.
                    הצעות ג-ו בטיפול.

הצעות ז-י נדחו.

(בגדול, ג-ו זה אותו רעיון, וכן ז-י).

פרנקפורטפ
                    פרנקפורטפ
                    פרנקפורט
                    כתב ב נערך לאחרונה על ידי פרנקפורט

@י.-פל.
                    וואו, תשובה אחת כוללת על כל הנושא...
                    מי עובד ועבד על הכל????

לגבי אות י אולי אפשר לשקול מחדש
                    (כיון שלאפשר לאברך לשנות צורת הדף בלחיצה ממצב גמ' גפת למצב ראשונים או למצב אחרונים (-למשל), זה מעלה גדולה לדעתי, אלא אם כן נעניתי בשלילה מסיבה פרקטית של קושי כעת לעשות את כל ההגדרות האלה, אבל אם כן לפחות אקבל תשובה חיובית שאולי בהמשך...)

י. פל.י תגובה 1 תגובה אחרונה
                    1
                    • פרנקפורטפ פרנקפורט

@י.-פל.
                      וואו, תשובה אחת כוללת על כל הנושא...
                      מי עובד ועבד על הכל????

לגבי אות י אולי אפשר לשקול מחדש
                      (כיון שלאפשר לאברך לשנות צורת הדף בלחיצה ממצב גמ' גפת למצב ראשונים או למצב אחרונים (-למשל), זה מעלה גדולה לדעתי, אלא אם כן נעניתי בשלילה מסיבה פרקטית של קושי כעת לעשות את כל ההגדרות האלה, אבל אם כן לפחות אקבל תשובה חיובית שאולי בהמשך...)

י. פל.י
                      י. פל.י
                      י. פל.

@פרנקפורט כתב:

מי עובד ועבד על הכל????

ישבתי על זה עם @נתנאל_26 עברנו קטע קטע.
                      אין לי מושג מה זה "י" - ואין לי כח לקרוא כעת...
                      תזכר אותי בביה"ז סוכות...

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון