בקשה | חלוקת התנ"ך לפי סדרים
-
האם אפשרי להוסיף [כחלוקה מקבילה], חלוקה של התנך לפי סדרים?
ישנם אנשים שמעדיפים את חלוקה זו על פני החלוקה הנוצרית...אני יודע שזה יהיה קצת מורכב - כי לחלק מהספרים בתנ"ך יש כבר חלוקה נוספת [חומשים - עליות, תהילים - חלוקה לימים, ואולי יש עוד...], אך יש אנשים [לא יודע אם הרבה, אני מכיר אישית כמה] שמעדיפים את חלוקה זו.
ישנו מאגר גיטהאב ברישיון חופשי [אפילו מסחרי, אך הם דורשים קרדיט] שמכיל את המידע שצריך: https://github.com/bambiker/sdarim כך שלכאורה השגת המידע לא אמורה להיות מורכבת אלא רק ההטמעה.
תודה רבה וישר כוח!
-
האם אפשרי להוסיף [כחלוקה מקבילה], חלוקה של התנך לפי סדרים?
ישנם אנשים שמעדיפים את חלוקה זו על פני החלוקה הנוצרית...אני יודע שזה יהיה קצת מורכב - כי לחלק מהספרים בתנ"ך יש כבר חלוקה נוספת [חומשים - עליות, תהילים - חלוקה לימים, ואולי יש עוד...], אך יש אנשים [לא יודע אם הרבה, אני מכיר אישית כמה] שמעדיפים את חלוקה זו.
ישנו מאגר גיטהאב ברישיון חופשי [אפילו מסחרי, אך הם דורשים קרדיט] שמכיל את המידע שצריך: https://github.com/bambiker/sdarim כך שלכאורה השגת המידע לא אמורה להיות מורכבת אלא רק ההטמעה.
תודה רבה וישר כוח!
@arieldaniely בספריא עצמה כבר יש את המידע הזה, לא?
כלומר כבר יש שם סימני פתוחה /סתומה. -
נשמע יותר כמו תוסף מאשר משהו שאמור להיות מובנה
ובפרט שאת רוב העבודה כבר עשו לך שם בפרוייקט ששיתפת
אתה רק צריך לארוז את זה כתוסף פחות או יותר -
@arieldaniely בספריא עצמה כבר יש את המידע הזה, לא?
כלומר כבר יש שם סימני פתוחה /סתומה.@יום-חדש-מתחיל לא לזו הכוונה - זה פרשיות רגילות.
ישנה חלוקה יהודית עתיקה המקבילה לחלוקת הפרקים הנוצרית, אך קדמה לה, הנקראת סדרים.
"לבני מערבא דמסקי לדאורייתא בתלת שנין" - זה חלוקת הסדרים...זו חלוקה שהרבה פעמים תואמת הרבה יותר את דעת חז"ל, לעומת החלוקה הנוצרית שהרבה פעמים מחולקת בכוונה בצורה שתשנה את המשמעות לפי רצונם.
-
נשמע יותר כמו תוסף מאשר משהו שאמור להיות מובנה
ובפרט שאת רוב העבודה כבר עשו לך שם בפרוייקט ששיתפת
אתה רק צריך לארוז את זה כתוסף פחות או יותר@pcinfogmach אולי אם זה לא יכנס לתוכנה אני אנסה, לדעתי זה דבר שהגיוני לעשות מובנה בתוכנה, להבדיל מתוסף מעשר כספים, קביעת הרגלים וכו', שהם לא קשורים לתוכנה עצמה, זה לעומת זאת דבר שיכול לשמש ללימוד עצמו, ככה שיותר הגיוני שהוא יהיה מובנה [אני לא רוצה שזה יהיה כמו האתר, אם ראית, אלא שפשוט יהיה חלוקה נוספת - "כותרות"].
-
זה לא אמור להכנס, זה לא פונקציה אנשים רגילים ישתמשו בה, למרות שה״מעם לועז״ כן השתמש בה...
אתה בהחלט יכול לארוז כתוסף, הפרוייקט כתוב בשפה הנכונה, יקח לך דקות לעשות זאת, בעז״ה.
תן לו כדוגמא כמה תוספים שמייבאים מידע מהdb, ואת התיעוד. -
@י.-פל. חבל...
בכל אופן האתר הזה נוראי, הוא איטי נורא וממשק המשתמש שלו גרוע, ככה שאם אני יעשה עם זה משהו זה לבנות מאפס ורק לקחת מהם את הדאטה, אז נראה...
-
רק לקחת מהם את הדאטה
ברור!
זה צריך לפעול מקומי... -
עשיתי (קלוד כמובן) תוסף של המרה
אם מישהוא יכול לשפר אותו אשמח

sdarim.otzplugin -
[אולי זה המקום לחזור ולבקש בקשה ישנה]
החלוקה לפרקים - מלבד מה שהיא משובשת וחסרת טעם [ומקורה ויסודתה....]
מפריעה עוד יותר בתוכנה מופלאה כמו האוצריא קדישא.
ולמה?
מפני שכותרות הפרקים תוספות מקום מאוד משמעותי, וקוטעות את הרצף בצורה פראית ולא מווסתתת:
ובמדה רבה - כל שכן בקריאה רציפה:

הלוואי היה אפשר שכותרות הפרקים יהיו בצד הגליון [כמו בתנ"ך קורן וכד'].
למען האמת גם בגמרא זה היה מועיל מאוד, כי החלוקה לדפים אינה חלוקה בסוגיה עצמה
ומשפט אחד ממשיך מכאן לכאן. -
[אולי זה המקום לחזור ולבקש בקשה ישנה]
החלוקה לפרקים - מלבד מה שהיא משובשת וחסרת טעם [ומקורה ויסודתה....]
מפריעה עוד יותר בתוכנה מופלאה כמו האוצריא קדישא.
ולמה?
מפני שכותרות הפרקים תוספות מקום מאוד משמעותי, וקוטעות את הרצף בצורה פראית ולא מווסתתת:
ובמדה רבה - כל שכן בקריאה רציפה:

הלוואי היה אפשר שכותרות הפרקים יהיו בצד הגליון [כמו בתנ"ך קורן וכד'].
למען האמת גם בגמרא זה היה מועיל מאוד, כי החלוקה לדפים אינה חלוקה בסוגיה עצמה
ומשפט אחד ממשיך מכאן לכאן. -
לא אמרתי שבצורת הדף [האמיתית] יחתכו את מעברי העמודים.
אבל כשעומד לפניך טקסט רציף, שנגלל ברצף [באוצריא, להבדיל מב"א שאתה צריך לעבור חלון...]
אתה רוצה לראות את המשכיות הדברים בלי לדלג על ההרים.
הסימון של פרק/דף חד בגליון יהיה מספיק ברור בשביל שתרגיש שאתה עובר עמוד..

-
לא אמרתי שבצורת הדף [האמיתית] יחתכו את מעברי העמודים.
אבל כשעומד לפניך טקסט רציף, שנגלל ברצף [באוצריא, להבדיל מב"א שאתה צריך לעבור חלון...]
אתה רוצה לראות את המשכיות הדברים בלי לדלג על ההרים.
הסימון של פרק/דף חד בגליון יהיה מספיק ברור בשביל שתרגיש שאתה עובר עמוד..

-
@איש-שלו אני עדיין חושב שזה פחות נוח אבל המפתחים כבר יחליטו
(אגב, לא הבנתי כ"כ מה הרווחת הרי בין כה השורה נקטעת) -
@יאיר-דניאל לא אמרתי שלא (אם כי אפשר לשים איזה סימן) אני חלקתי בעניין הזה שהוא לא הועיל הרבה אם הבעיה שלו הייתה שזה מפריע את הרציפות
-
@יאיר-דניאל לא אמרתי שלא (אם כי אפשר לשים איזה סימן) אני חלקתי בעניין הזה שהוא לא הועיל הרבה אם הבעיה שלו הייתה שזה מפריע את הרציפות
@חד-צורבא עדיין, זה הרבה פחות מפריע כך.
מבחינה פיזיולוגית, כשיש מעבר שורה עם כותרת של הדף הבא - במקטע נפרד, המוח מפריד את זה לשני נושאים.
( מעין מה שקורה בעת מעבר מחדר לחדר, שמחקרים מצאו, שזו הסיבה שאדם נכנס לחדר לקחת משהו ואז הוא שוכח למה הוא נכנס... מכיון שבעת מעבר לחדר אחר, המוח כביכול פותח קובץ חדש - המעבר דרך הדלת - מגדיר למוח שזה משהו חדש, ואידך זיל גמור...) -
@חד-צורבא עדיין, זה הרבה פחות מפריע כך.
מבחינה פיזיולוגית, כשיש מעבר שורה עם כותרת של הדף הבא - במקטע נפרד, המוח מפריד את זה לשני נושאים.
( מעין מה שקורה בעת מעבר מחדר לחדר, שמחקרים מצאו, שזו הסיבה שאדם נכנס לחדר לקחת משהו ואז הוא שוכח למה הוא נכנס... מכיון שבעת מעבר לחדר אחר, המוח כביכול פותח קובץ חדש - המעבר דרך הדלת - מגדיר למוח שזה משהו חדש, ואידך זיל גמור...) -
ואידך זיל גמור...)
ניסיתי אבל לא הבנתי כ"כ מה הבעיה לפתוח כמה קבצים במקביל ?

(למעיישה אני עדיין חושב שעכשיו זה מאוד נוח יותר ממה שהציעו, אבל לבנתיים יש כאן יחיד ורבים) -
@יאיר-דניאל אני הבנתי בדיוק מה כתבת ערכתי את הודעתי אני שאלתי בציניות על המחקר הפיזיולוגי שציטטת
עריכה: אני אמרתי דבר מאוד פשוט, המחקר טוען שאנשים שוכחים כי בחדר השני הוא פותח קובץ חדש ועל זה אמרתי שאפשר להשאיר את הקובץ השני פתוח במקביל, ואידך זיל גמור...

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות