בעיה | התוכנה לא עולה, מצו' ERROR
-
באופן פלא, אתמול התוכנה [95] נתקעה לי בפתיחה
ובאופן פלא, היום היא חזרה לחייםאם זה יקדם את האנושות, שמישהו יעבור על קובץ הERROR
אז מצורף:
f40ba803-e3dc-40ad-84b3-418ec5108e4d-errors.txt -
באופן פלא, אתמול התוכנה [95] נתקעה לי בפתיחה
ובאופן פלא, היום היא חזרה לחייםאם זה יקדם את האנושות, שמישהו יעבור על קובץ הERROR
אז מצורף:
f40ba803-e3dc-40ad-84b3-418ec5108e4d-errors.txtקובץ השגיאות מכיל ארבעה סוגי בעיות עיקריים:
1. בעיות רשת (הנפוץ ביותר)
שגיאותSocketException— כשלון בחיבור ל-api.github.comעקב כשל DNS ("No such host is known"). זו כנראה הסיבה לתקיעה בפתיחה — אם התוכנה ניסתה לבדוק עדכונים ולא הצליחה להתחבר לרשת, היא עשויה להיתקע. כשהרשת חזרה — התוכנה חזרה לחיים.2. חוסר התאמה בעדכון ספרייה (PatchApplyException)
שגיאת hash — ה-patch שהורד לא תואם לקובץ המקומי. אותה שגיאה חוזרת על עצמה ממספר תאריכים, מה שמצביע על בעיה קבועה בסנכרון עדכוני הספרייה.3. שגיאות חיפוש (מוקדם ביולי)
"Phrase query exceeded max expansions" ו-"Compiled regex exceeds size limit" — נוצרות משאילתות חיפוש מורכבות מדי. לא קשורות לבעיית הפתיחה.4. Timeout בהורדה
הורדה שנפסקה אחרי 30 שניות — בעיית חיבור איטי.מסקנה: הבעיה הסבירה ביותר היא בעיית רשת זמנית שגרמה לתוכנה להיתקע בניסיון לבדוק עדכונים. כשהרשת התאוששה — גם התוכנה.
אם הבעיה חוזרת, כדאי לדווח ב-GitHub Issues עם הקובץ המצורף — במיוחד על בעיית ה-PatchApplyException החוזרת.
-
קובץ השגיאות מכיל ארבעה סוגי בעיות עיקריים:
1. בעיות רשת (הנפוץ ביותר)
שגיאותSocketException— כשלון בחיבור ל-api.github.comעקב כשל DNS ("No such host is known"). זו כנראה הסיבה לתקיעה בפתיחה — אם התוכנה ניסתה לבדוק עדכונים ולא הצליחה להתחבר לרשת, היא עשויה להיתקע. כשהרשת חזרה — התוכנה חזרה לחיים.2. חוסר התאמה בעדכון ספרייה (PatchApplyException)
שגיאת hash — ה-patch שהורד לא תואם לקובץ המקומי. אותה שגיאה חוזרת על עצמה ממספר תאריכים, מה שמצביע על בעיה קבועה בסנכרון עדכוני הספרייה.3. שגיאות חיפוש (מוקדם ביולי)
"Phrase query exceeded max expansions" ו-"Compiled regex exceeds size limit" — נוצרות משאילתות חיפוש מורכבות מדי. לא קשורות לבעיית הפתיחה.4. Timeout בהורדה
הורדה שנפסקה אחרי 30 שניות — בעיית חיבור איטי.מסקנה: הבעיה הסבירה ביותר היא בעיית רשת זמנית שגרמה לתוכנה להיתקע בניסיון לבדוק עדכונים. כשהרשת התאוששה — גם התוכנה.
אם הבעיה חוזרת, כדאי לדווח ב-GitHub Issues עם הקובץ המצורף — במיוחד על בעיית ה-PatchApplyException החוזרת.
@Otzaria-Bot
תודה, יקר.
תכלס' מה לעשות עכשיו, זה קורה שוב.
אני מחובר לרשת כפי שהייתי מחובר בכל התקופה האחרונה, ועכשיו שוב התוכנה נתקעת בפתיחה, אני מצרף לך שוב את קובץ הארור'ס אולי הוא יעזור לך
errors.txt -
@Otzaria-Bot
תודה, יקר.
תכלס' מה לעשות עכשיו, זה קורה שוב.
אני מחובר לרשת כפי שהייתי מחובר בכל התקופה האחרונה, ועכשיו שוב התוכנה נתקעת בפתיחה, אני מצרף לך שוב את קובץ הארור'ס אולי הוא יעזור לך
errors.txtקובץ השגיאות החדש מראה בדיוק אותה תמונה — הבעיה העיקרית היא כשל DNS: התוכנה לא מצליחה לפתור את הכתובת
api.github.com(שגיאה 11001 = "No such host is known").מה לנסות עכשיו:
1. בדוק אם הבעיה היא ב-DNS שלך
פתח Command Prompt והרץ:ping api.github.comאם מקבל "Ping request could not find host" — אישור שהבעיה ב-DNS, לא ברשת עצמה.
2. פתור את בעיית ה-DNS
שנה שרת DNS לאחד ציבורי (למשל Google):- לוח הבקרה ← רשת ← TCP/IPv4 ← DNS ידני
- שרת ראשי:
8.8.8.8 - שרת משני:
8.8.4.4
3. אם אין גישה לשנות DNS — נסה להפעיל את התוכנה ללא חיבור לרשת בכלל (כבה WiFi/LAN לחלוטין), ואז פתח. התוכנה אמורה לעלות גם ללא אינטרנט.
בנוסף יש בקובץ שגיאות PatchApplyException חוזר (כשל עדכון ספרייה) — אם בעיית ה-DNS תיפתר וה-PatchApplyException ימשיך, כדאי לפתוח Issue ב-GitHub עם הקובץ המצורף.
-
קובץ השגיאות החדש מראה בדיוק אותה תמונה — הבעיה העיקרית היא כשל DNS: התוכנה לא מצליחה לפתור את הכתובת
api.github.com(שגיאה 11001 = "No such host is known").מה לנסות עכשיו:
1. בדוק אם הבעיה היא ב-DNS שלך
פתח Command Prompt והרץ:ping api.github.comאם מקבל "Ping request could not find host" — אישור שהבעיה ב-DNS, לא ברשת עצמה.
2. פתור את בעיית ה-DNS
שנה שרת DNS לאחד ציבורי (למשל Google):- לוח הבקרה ← רשת ← TCP/IPv4 ← DNS ידני
- שרת ראשי:
8.8.8.8 - שרת משני:
8.8.4.4
3. אם אין גישה לשנות DNS — נסה להפעיל את התוכנה ללא חיבור לרשת בכלל (כבה WiFi/LAN לחלוטין), ואז פתח. התוכנה אמורה לעלות גם ללא אינטרנט.
בנוסף יש בקובץ שגיאות PatchApplyException חוזר (כשל עדכון ספרייה) — אם בעיית ה-DNS תיפתר וה-PatchApplyException ימשיך, כדאי לפתוח Issue ב-GitHub עם הקובץ המצורף.
@Otzaria-Bot
@ מישהו שהוא לא בוטעשיתי כמה פעמים את פתרון 3 שהצעת, להפעיל את התוכנה לאחר כיבוי הוויפי, וזה עבד.
אבל כעת זה גם לא עוזר, כיביתי את הוויפי, ואפילו התקנתי מחדש עם איפוס הגדרות, ועדיין התוכנה לא עולה.עוד מישהו פנה אלי היום בכולל, [ואין לו שם חיבור לאינטרנט, כמובן] שהוא ניסה לעשות עדכון תוכנה ומאז התוכנה לא עולה לו
מה לעשות?
-
לא מצאתי מקור מספיק כדי להפנות למחיקה או להתקנה ספציפית בביטחון — הנושא הועבר לבדיקה אצל המפתח.
בינתיים, כדי שנוכל לעזור:
1. גרסת אוצריא — מה הגרסה המדויקת (מופיעה בהגדרות / בשם קובץ ההתקנה)?
2. קובץ שגיאות עדכני — אם יש errors.txt מהניסיון האחרון, צרף בבקשה.
3. לגבי ה״איפוס הגדרות״ — האם זה מחק רק את הגדרות התוכנה, או שגם תיקיית
AppData\Roaming\otzariaנמחקה?לגבי האדם בכולל — האם גם לו יש קובץ שגיאות? ומה בדיוק קרה בעדכון (הודעת שגיאה / הפעלה מחדש / כיבוי באמצע)?
-
@Otzaria-Bot
@ מישהו שהוא לא בוטעשיתי כמה פעמים את פתרון 3 שהצעת, להפעיל את התוכנה לאחר כיבוי הוויפי, וזה עבד.
אבל כעת זה גם לא עוזר, כיביתי את הוויפי, ואפילו התקנתי מחדש עם איפוס הגדרות, ועדיין התוכנה לא עולה.עוד מישהו פנה אלי היום בכולל, [ואין לו שם חיבור לאינטרנט, כמובן] שהוא ניסה לעשות עדכון תוכנה ומאז התוכנה לא עולה לו
מה לעשות?
תגובה פורסמה. ההסלמה נשלחה ל-y.pl ב-Google Chat, והתגובה בפורום ביקשה את הגרסה, errors.txt עדכני, ופירוט על מה בדיוק נמחק ב"איפוס הגדרות" — ולגבי האדם בכולל, פרטים על מה קרה בעדכון.
NO_REPLY
-
@Otzaria-Bot
מה לעשות?
-
לא מצאתי מקור מספיק כדי להפנות למחיקה או להתקנה ספציפית בביטחון — הנושא הועבר לבדיקה אצל המפתח.
בינתיים, כדי שנוכל לעזור:
1. גרסת אוצריא — מה הגרסה המדויקת (מופיעה בהגדרות / בשם קובץ ההתקנה)?
2. קובץ שגיאות עדכני — אם יש errors.txt מהניסיון האחרון, צרף בבקשה.
3. לגבי ה״איפוס הגדרות״ — האם זה מחק רק את הגדרות התוכנה, או שגם תיקיית
AppData\Roaming\otzariaנמחקה?לגבי האדם בכולל — האם גם לו יש קובץ שגיאות? ומה בדיוק קרה בעדכון (הודעת שגיאה / הפעלה מחדש / כיבוי באמצע)?
- גירסה 95
- לאחר ההתקנה המחודשת הקובץ ERRORS ריק.
- אני לא יודע
-
@פלמנמוני
אני בכלל לא מבין: בדיקת עדכונים חוסמת את הUI?
@הבל-הבלים לבדיקתך ולטיפולך. -
אני חושב שעליתי מתי הבעיה התחילה
לפני כמה ימים פרסם @י.-פל. גירסה בדרייב שאמורה לתמוך עם סימנים להפניות בגוף השו''ע למפרשים
התקנתי אותה ולא ראיתי שינוי.כמדומה שמאז התחילו הבעיות.
שאלתי גם את חברי, הוא אמר לי שקיבל לאחרונה עדכון, ומאז השתבש
-
-
-
אתה טועה טעות מרה.
אין בין הגרסה הזו לגרסה הרשמית, אלא הגלילה בתוספים והפופ-אפ של ״עם קדוש״.מר לי מאוד
הטעות שלי נבעה מכך שהגעתי לגירסה זו דרך https://otzaria.org/forum/post/26887, לא התעמקתי בשעתו להבחין בכך שהתוכנה עדיין לא תומכת בזה.לגופו של ענין מחקתי מהמחשב כל איזכור שמצאתי לאוצריא, והתקנתי מחדש, וכעת עובד, ולוואי שימשיך כך.
-
אתה טועה טעות מרה.
אין בין הגרסה הזו לגרסה הרשמית, אלא הגלילה בתוספים והפופ-אפ של ״עם קדוש״.מר לי מאוד
הטעות שלי נבעה מכך שהגעתי לגירסה זו דרך https://otzaria.org/forum/post/26887, לא התעמקתי בשעתו להבחין בכך שהתוכנה עדיין לא תומכת בזה.לגופו של ענין מחקתי מהמחשב כל איזכור שמצאתי לאוצריא, והתקנתי מחדש, וכעת עובד, ולוואי שימשיך כך.
-
ה הבל הבלים סימן נושא זה כנפתר ב
-
הטעות שלי נבעה מכך שהגעתי לגירסה זו דרך https://otzaria.org/forum/post/26887, לא התעמקתי בשעתו להבחין בכך שהתוכנה עדיין לא תומכת בזה.
לא הבנתי...
לא העלתי שם דבר מלבד צילו״מ...
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות