בקשת מידע | תולדת אוצריא
-
@הלומד לא חייב.
אתה יכול להחליט שאתה לא צריך את כל המאגר, אלא רק חלקו, בהתאם לכמות הפנויה שיש לך במחשב.
(וכך אני עשיתי) -
לדעתי היתרון היחיד של בר אילן כיום, הוא איכות הטקסטים.
אני לומד הרבה פעמים עם חברותא, אני במחשב והוא בספר, ואני פתאום תמה: אנחנו קוראים את אותו רשב״א?!
יש הרבה מאד שיבושים, גם בהמרה עצמה לטקסט, וגם בגלל שההמרה נעשתה מדפוסים ישנים ומעוותים.
וזה דבר שאין בדיוק איך לשפר אותו.מבחינת כמות הספרים כמעט הגענו למצב ש80% מהלומדים מסופקים לגמרי, אין כל כך הרבה ספרי יסוד שחסרים.
-
לדעתי היתרון היחיד של בר אילן כיום, הוא איכות הטקסטים.
אני לומד הרבה פעמים עם חברותא, אני במחשב והוא בספר, ואני פתאום תמה: אנחנו קוראים את אותו רשב״א?!
יש הרבה מאד שיבושים, גם בהמרה עצמה לטקסט, וגם בגלל שההמרה נעשתה מדפוסים ישנים ומעוותים.
וזה דבר שאין בדיוק איך לשפר אותו.מבחינת כמות הספרים כמעט הגענו למצב ש80% מהלומדים מסופקים לגמרי, אין כל כך הרבה ספרי יסוד שחסרים.
-
-
סתם הערה לא מבין למה עוז והדר עוד לא יצאו עם תוכנה תורנית הם יכולים למחוק את השוק יש להם מספיק חומרים איכותיים ומספיק משאבים פשוט למחוק את השוק בדיוק כמו שהם עשו עם תחום הספר התורני
סתם הערה לא מבין למה עוז והדר עוד לא יצאו עם תוכנה תורנית הם יכולים למחוק את השוק יש להם מספיק חומרים איכותיים ומספיק משאבים פשוט למחוק את השוק בדיוק כמו שהם עשו עם תחום הספר התורני
קיבלתי לאחרונה:
https://oizvehadar.cloud/register
-
ממש לא!
זה מוזר כי פתחו כאן שרשור של ספרים נצרכים שחסרים באוצריא, אני לא חושב שהגיעו שם ליותר ממאה
כשהרבה מהם לא חשובים -
קיבלתי לאחרונה:
https://oizvehadar.cloud/register
-
@א.-זעירא לא יודע למה זה לא מריח לי עוז והדר, קשה לי להאמין שלא היו משקיעים קצת יותר בפרסומת וגם מסתמא היו מפרסמים באתר שלהם
-
-
@איש-גמזו
תבדוק בעצמך -
היום הם כבר לא יכולים, אוצר החכמה כבשו את השוק, ולהכניס תוכנה חדשה, עם כמה פיצ'רים שלא תעשה, עדיין לא תגרד את כמות המשתמשים באוצר החכמה.
ולו רק בגלל החדירה העמוקה בציבור.
שלא לדבר על עלויות של הרמת פרוייקט שכזה, גם היום בעידן הAI, כאשר לדעתי הדבר המכניס ביותר זה האפשרות המקוונת.
ואפילו שיש להם ספרים רבים, הם לא ישחררו אותם לעולם כטקסט, ולו רק בגלל הזכויות יוצרים שהם רוצים לשמר.ואל תשכח שישנם כמה תוכנות שנקברו בשנים האחרונות, כך שברגע שתצוץ תוכנה חדשה בתשלום, הם גם ינסו להחיות את עצמם.
מה שאני ראיתי זה שני דברים:
- אין לציבור התורני כסף לשלם על אמצעי לימוד.
- וכשכבר משלמים, בדרך כלל זה רק לתוכנות שהוכיחו את עצמם.
-
אני מעריך את דעתך אבל חולק עליך - שיווק נכון פותר הכל
עוז והדר לא פרייארים הם לא יעשו רק את מה שתא שמע עשה זה באמת סתם בזבוז זמן
האם אוצר החכמה יפסיד בגלל זה - לא
אני גם לא רוצה שיפסידו
מי שלמד קצת את הנושא של שיווק יודע שהרבה פעמים מתחרה חכם שנכנס לשוק רק יוצר לקוחות חדשים -
אני מעריך את דעתך אבל חולק עליך - שיווק נכון פותר הכל
עוז והדר לא פרייארים הם לא יעשו רק את מה שתא שמע עשה זה באמת סתם בזבוז זמן
האם אוצר החכמה יפסיד בגלל זה - לא
אני גם לא רוצה שיפסידו
מי שלמד קצת את הנושא של שיווק יודע שהרבה פעמים מתחרה חכם שנכנס לשוק רק יוצר לקוחות חדשיםיכול להיות, ימים יגידו.
כרגע לפי מה שאני מבין מהקישור שהעלו פה לעוז והדר הם בכיון של AI, עם מערכת הספרים שלהם המודפסים, וחיפוש והדפסה, ואפשרויות AI שעל פי הבנתי זה אמור להיות לעזר לעורכים שלהם.
אם הם יחליטו לשווק זאת לציבור הרחב? כרגע זה בתשלום, וסכומים לא קטנים!
יש אנשים שמכורים למותגים מסוימים והם ישלמו הון בשביל להשתמש במותג עם AI כזה או אחר.
אבל עד כמה שהבנתי את השוק משגת, רוב רובם של האברכים שלומדים עם מחשב, לא ישלמו אפילו חצי ממה שהם דורשים, וכמו שהאברכים הללו רק חולמים על אוצר החכמה, ומשתמשים בו בסכום סמלי בעמדת מחשב, אולי וכולי האי הם ישתמשו בכלי.אני אמרתי ל'תא שמע', שאם הוא רוצה להצליח - חדירה עמוקה בציבור, שיעשה משהו בסכום סמלי לחודש, ואפילו שקל בודד - לחודש, ולדעתי אם הוא היה הולך על הכיון הזה, הוא היה מחזיק מעמד, וכיום היה חי ובועט. כי בציבור שלנו, העסק הולך אחרת ממה שאנשי עסקים חושבים, וכמו ש'לא מתייאש' התבדה, שלמרבה הנס מתוך שלא לשמה בא לשמה.
-
לא יודע מה אתה מתכווין בציבור שלנו הדברים הולכים אחרת - הרי יש לך את אוצר החכמה שהצליחו ובגדול ולא שלא היו לו מתחרים ביזנסס איז ביזנסס
הבעיה ש תא שמע היא א המודל תשלום אלא העובדה שהוא - נתקע יש לו לקוחות והיה יכול להיות לו הרבה יותר אם הוא לא היה נתקע
-
לא יודע מה אתה מתכווין בציבור שלנו הדברים הולכים אחרת - הרי יש לך את אוצר החכמה שהצליחו ובגדול ולא שלא היו לו מתחרים ביזנסס איז ביזנסס
הבעיה ש תא שמע היא א המודל תשלום אלא העובדה שהוא - נתקע יש לו לקוחות והיה יכול להיות לו הרבה יותר אם הוא לא היה נתקע
> @pcinfogmach כתב:
ולמה?
לענ"ד חוסר בתזרים!
וכאשר יש לך תזרים חודשי של מנויים, יש לך תזרים שמספק לך את קרש ההצלחה.
וראיה לדבר, שגם אוה"ח עברו למודל חודשי במקוון, וגם את הקשיח הם מפתים עם מעבר ל'מקוון קשיח', למה? - בשביל תזרים חודשי.המודל שהיה פעם - שלם וקבל מוצר, היום כבר לא מחזיק מים, וכמו שאדובי עברו לתשלום חודשי, וכל החברות הגדולות הולכות על מנויים חודשיים, אז נכון שהם נותנים אופציה של תשלום שנתי מראש, כי הם צריכים גם הכנסות גדולות, אבל לענ"ד מה שמחזיק את החברות, זה תזרים חודשי.
יכול להיות שאני טועה, אבל כך אני קורה את המפה.
אבל כל זה וודאי סטיה מהסטיה של הנושא... -
היום הם כבר לא יכולים, אוצר החכמה כבשו את השוק, ולהכניס תוכנה חדשה, עם כמה פיצ'רים שלא תעשה, עדיין לא תגרד את כמות המשתמשים באוצר החכמה.
ולו רק בגלל החדירה העמוקה בציבור.
שלא לדבר על עלויות של הרמת פרוייקט שכזה, גם היום בעידן הAI, כאשר לדעתי הדבר המכניס ביותר זה האפשרות המקוונת.
ואפילו שיש להם ספרים רבים, הם לא ישחררו אותם לעולם כטקסט, ולו רק בגלל הזכויות יוצרים שהם רוצים לשמר.ואל תשכח שישנם כמה תוכנות שנקברו בשנים האחרונות, כך שברגע שתצוץ תוכנה חדשה בתשלום, הם גם ינסו להחיות את עצמם.
מה שאני ראיתי זה שני דברים:
- אין לציבור התורני כסף לשלם על אמצעי לימוד.
- וכשכבר משלמים, בדרך כלל זה רק לתוכנות שהוכיחו את עצמם.
אין לציבור התורני כסף לשלם על אמצעי לימוד.
זה כשלעצמו קצת טירוף, הרי הרבה אברכים קונים מתישהו טור או ירושלמי או לא יודע מה, ופתאום על פרויקט השו״ת שעולה כולה איזה אלף ש״ח והוא שימושי פי מאה מהטור שהם קנו הם מתקמצנים.
הסיבה שאני משתדל להתנדב מעט באוצריא היא לא בשביל לחסוך לאברכים את האלף ש״ח הזה, אלא כי בהשקפתי אני לא מסוגל לחשוב שאמור להיות למישהו בעלות על הרשב״א והריטב״א, הם שייכים לכל יהודי.
-
אין לציבור התורני כסף לשלם על אמצעי לימוד.
זה כשלעצמו קצת טירוף, הרי הרבה אברכים קונים מתישהו טור או ירושלמי או לא יודע מה, ופתאום על פרויקט השו״ת שעולה כולה איזה אלף ש״ח והוא שימושי פי מאה מהטור שהם קנו הם מתקמצנים.
הסיבה שאני משתדל להתנדב מעט באוצריא היא לא בשביל לחסוך לאברכים את האלף ש״ח הזה, אלא כי בהשקפתי אני לא מסוגל לחשוב שאמור להיות למישהו בעלות על הרשב״א והריטב״א, הם שייכים לכל יהודי.
פוסט זה נמחק! -
@איש-גמזו
תבדוק בעצמךמעניין שלאף אחד זה לא הפריע והתלונן.
אני טענתי שאוצריא כיום כמעט מספיקה ל80% מהמשתמשים, גם אם אתה צודק במובנים מסוימים זה לא סותר את האמירה שלי@איש-גמזו קודם שיתחילו לקשר את כל הספרים למקור.
מה מועיל לי קרן אורה, ערוך לנר, חתם סופר, שפת אמת - אם הם לא מקושרים לדף?
חצי מהתועלת יורדת.
קח כל קובץ מצוי, תמצא עוד לא מעט מפרשים חשובים שלא קיימים באוצריא או לא מקושרים. -
@צדיק-וטוב-לו אל דאגה... יש לי תוכניות.
חכה שהעול של פייבל ירד מאיתנו.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות