הצעת ייעול | שיפור מנגנון חלונית המפרשים
-
באופן כללי, וכפי שכתבתי במקום אחר:
לענ"ד ברירת המחדל אמורה להיות שכל המפרשים מסומנים.
ולא להיפך, שכולם לא מסומנים.בשביל זה יש לך היום אפשרות בחירה מראש: 'הצג את כל המפרשים'
ולעומת זאת כשאתה פותח חלונית מפרשים אתה רוצה לבחור מפרשים מסויימים.ובאמת כדאי שתהיה אפשרות לקבוע ברירת מחדל אישית, אילו מפרשים יופיעו בסתמא [למשל אם אני רוצה תמיד על שו"ע באר הגולה וביאור הגר"א. או שאני רוצה תמיד בתורה 'אדרת אליהו'..]
{למנוע טעות, זה לא קשור למה שכתבו כאן: https://otzaria.org/forum/post/21831 }!
כי מי שרוצה מפרשים מסויימים - בד"כ יש לו סיבה למה דוקא אותם,
ופעמים רבות זו אינה סיבה פרטית לסעיף הנוכחי דוקא...
@איש-שלו צודק (חלקית).
נכון שיש את האופציה הזו (שכחתי ממנה).
אבל עדיין, תחשוב מבחינת נוחות וקלילות, הכי קל שאתה לוחץ על החץ הצידי ונפתח חלק.
אבל השאלה האמיתית, כמה אנשים פותחים דרך חלונית הצד, וכמה דרך הקליק ימני. -
@איש-שלו צודק (חלקית).
אבל השאלה האמיתית, כמה אנשים פותחים דרך חלונית הצד, וכמה דרך הקליק ימני.@איש-שלו צודק (חלקית).
אבל השאלה האמיתית, כמה אנשים פותחים דרך חלונית הצד, וכמה דרך הקליק ימני.אני אכן צודק חלקית, ונמצא ששנינו אומרים אותו הדבר.
כיום ישנן שתי דרכים לפתוח חלונית מפרשים,
אפשר לראות אותן כמיועדות לשני סוגי אנשים
אפשר לראות אותן כנועדות לשני סוגי שימושים...וכיוון שיש כאלה שרוצים כך ויש שרוצים כך - אולי טוב הדבר שבכל אחת מן האפשרויות הברירת מחדל היא אחרת.
-
@איש-שלו צודק (חלקית).
אבל השאלה האמיתית, כמה אנשים פותחים דרך חלונית הצד, וכמה דרך הקליק ימני.אני אכן צודק חלקית, ונמצא ששנינו אומרים אותו הדבר.
כיום ישנן שתי דרכים לפתוח חלונית מפרשים,
אפשר לראות אותן כמיועדות לשני סוגי אנשים
אפשר לראות אותן כנועדות לשני סוגי שימושים...וכיוון שיש כאלה שרוצים כך ויש שרוצים כך - אולי טוב הדבר שבכל אחת מן האפשרויות הברירת מחדל היא אחרת.
@איש-שלו לא, בקליק ימני אפשר גם ללחוץ על 'בחירת מפרשים מרובים'.
כך שבקליק ימני שניהם שווים.
בעוד שחלונית נגרע כוח 'כל מפרשים', ודו"ק. -
אני בעד שתי ההצעות.
- הצעת @המבין לאפשרות הגדרה שבפתיחת ספר תפתח אוטומטית חלונית המפרשים.
- הצעת @צדיק-וטוב-לו שבברירת מחדל של חלונית המפרשים - יוצגו כל המפרשים.
אני בעד שתי ההצעות.
- הצעת @המבין לאפשרות הגדרה שבפתיחת ספר תפתח אוטומטית חלונית המפרשים.
- הצעת @צדיק-וטוב-לו שבברירת מחדל של חלונית המפרשים - יוצגו כל המפרשים.
גם אני כך בדיוק הבנתי, ואני ג"כ בעד שניהם. גם אם מישהו שם לא התכוון לזה - לא נורא...
@י.-פל. להתחיל ביישום? אתה מקבל את עמדת @צדיק-וטוב-לו או @איש-שלו ? -
@פלמנמוני
אני חושב שאין טעם להגדרה של פתיחה אוטומטית ללא מפרשים.
פתיחה אוטומטית של כל המפרשים תאט את עליית הספר.
למה לא מפרשי ברירת מחדל, מה שיש ממילא כבר בצוה"ד? -
@פלמנמוני
אני חושב שאין טעם להגדרה של פתיחה אוטומטית ללא מפרשים.
פתיחה אוטומטית של כל המפרשים תאט את עליית הספר.
למה לא מפרשי ברירת מחדל, מה שיש ממילא כבר בצוה"ד?@י.-פל. אני חושב נעשה כך: הגדרה האם יוצג הפאנל מיד בפתיחה. אם נבחר שכן - ייפתח רק כשיש מפרשי ברירת מחדל או כאשר המשתמש בחר בעבר איזה מפרשים להציג בספר זה. אם נבחר שלא (ברירת מחדל) - לא ייפתח, ובפתיחה ידנית ייפתחו מיד מפרשי ברירת מחדל אם קיימים או מפרשים שהוא בחר בעבר.
מאשר? -
@י.-פל. אני חושב נעשה כך: הגדרה האם יוצג הפאנל מיד בפתיחה. אם נבחר שכן - ייפתח רק כשיש מפרשי ברירת מחדל או כאשר המשתמש בחר בעבר איזה מפרשים להציג בספר זה. אם נבחר שלא (ברירת מחדל) - לא ייפתח, ובפתיחה ידנית ייפתחו מיד מפרשי ברירת מחדל אם קיימים או מפרשים שהוא בחר בעבר.
מאשר?@פלמנמוני צריך לשים לב לזה שיש ספרים שאין בהם מפרשים, והרבה פעמים פותחים ספר שיש בו מפרשים ורק רוצים להיזכר במילה או שניים ממנו
כך, שלדעתי, פתיחה אוטומטית של חלונית המפרשים זה דבר מיותר ומכביד
והגדרה לפתיחה אוטומטית היא גם מיותרת.
לגבימפרשי ברירת מחדל אם קיימים או מפרשים שהוא בחר בעבר
איך הברירת מחדל נקבעת כיום? ע"י ההגדרה פר ספר? או שצריך להשוות את צורת הדף לחלונית הזו לגבי המפרשים המיוחדים?
(אגב, צריך לחשוב טוב איך לתת גישה לצפיה במפרשים המוגדרים בכל ספר) -
@פלמנמוני צריך לשים לב לזה שיש ספרים שאין בהם מפרשים, והרבה פעמים פותחים ספר שיש בו מפרשים ורק רוצים להיזכר במילה או שניים ממנו
כך, שלדעתי, פתיחה אוטומטית של חלונית המפרשים זה דבר מיותר ומכביד
והגדרה לפתיחה אוטומטית היא גם מיותרת.
לגבימפרשי ברירת מחדל אם קיימים או מפרשים שהוא בחר בעבר
איך הברירת מחדל נקבעת כיום? ע"י ההגדרה פר ספר? או שצריך להשוות את צורת הדף לחלונית הזו לגבי המפרשים המיוחדים?
(אגב, צריך לחשוב טוב איך לתת גישה לצפיה במפרשים המוגדרים בכל ספר) -
@פלמנמוני אם הבנתי אותך נכון, את מתכוון שיש טבלה שכיום משמשת רק לצורת הדף, וניתן להשתמש בה גם לתצוגה הרגילה.
אולי זה שווה הגדרה, שבפתיחת חלונית הצד של המפרשים (או מפרשים בתוך הטקסט/למטה) האם לפתוח מפרשים ברירת מחדל או כל המפרשים
אבל, צריך גם להכניס לתצוגה הרגילה את האפשרות לשנות את הברירת מחדל של המפרשיםאם תכניס, אני יסדר שם את כל הכרטיסיה בהגדרות (דבר שעשיתי כבר, אבל מצפיה בPR שלך ראיתי שהוא מיותר, כי מחקת את מסך מלא, ובצדק...)
-
זה יאט את עליית הספר - אבל זה בחירה של הנועץ.
הנועץ לא יודע מזה - ולכן אני לא אתן לו להאט את התוכנה.
קראתי פעם דוגמא מעניינת:
יש ברכב אפשרות לפנסים, אורות ועוד דברים שצורכים חשמל.
יש גם אפשרות (כמה מפתיע!) להפעיל את המנוע.
אבל הפעלת המנוע צורכת חשמל...
אז לא נותנים למשתמש את אפשרות הבחירה - עמעם אורות - הפעל מנוע: פשוט מעמעמים לו את האורות כשהוא מפעיל את המנוע.
מקווה שהובנתי.@י.-פל. אני חושב נעשה כך: הגדרה האם יוצג הפאנל מיד בפתיחה. אם נבחר שכן - ייפתח רק כשיש מפרשי ברירת מחדל או כאשר המשתמש בחר בעבר איזה מפרשים להציג בספר זה. אם נבחר שלא (ברירת מחדל) - לא ייפתח, ובפתיחה ידנית ייפתחו מיד מפרשי ברירת מחדל אם קיימים או מפרשים שהוא בחר בעבר.
מאשר?כמעט - כי יש פה מלכודת: המשתמ הגדיר לפתוח קבוע, אך אין מפרשי ברירת מחדל, אז לא יפתח לו?!
אולי צריך לכתוב זאת ברור בהגדרה עצמה, או לחשוב על פיתרון אחר למפרשים חסרי הגדרת ברירת מחדל... (למשל: כשיש עד 4 מפרשים - כולם ברירת מחדל. זה, בצירוף הספרים שכבר יש להם ברירות מחדל, לא ישאירו כמעט ספרים לא מוגדרים.) -
זה יאט את עליית הספר - אבל זה בחירה של הנועץ.
הנועץ לא יודע מזה - ולכן אני לא אתן לו להאט את התוכנה.
קראתי פעם דוגמא מעניינת:
יש ברכב אפשרות לפנסים, אורות ועוד דברים שצורכים חשמל.
יש גם אפשרות (כמה מפתיע!) להפעיל את המנוע.
אבל הפעלת המנוע צורכת חשמל...
אז לא נותנים למשתמש את אפשרות הבחירה - עמעם אורות - הפעל מנוע: פשוט מעמעמים לו את האורות כשהוא מפעיל את המנוע.
מקווה שהובנתי.@י.-פל. אני חושב נעשה כך: הגדרה האם יוצג הפאנל מיד בפתיחה. אם נבחר שכן - ייפתח רק כשיש מפרשי ברירת מחדל או כאשר המשתמש בחר בעבר איזה מפרשים להציג בספר זה. אם נבחר שלא (ברירת מחדל) - לא ייפתח, ובפתיחה ידנית ייפתחו מיד מפרשי ברירת מחדל אם קיימים או מפרשים שהוא בחר בעבר.
מאשר?כמעט - כי יש פה מלכודת: המשתמ הגדיר לפתוח קבוע, אך אין מפרשי ברירת מחדל, אז לא יפתח לו?!
אולי צריך לכתוב זאת ברור בהגדרה עצמה, או לחשוב על פיתרון אחר למפרשים חסרי הגדרת ברירת מחדל... (למשל: כשיש עד 4 מפרשים - כולם ברירת מחדל. זה, בצירוף הספרים שכבר יש להם ברירות מחדל, לא ישאירו כמעט ספרים לא מוגדרים.)
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות