באג | שגיאת SqliteException(14) בהפעלה שנייה במק
-
אני נתקל בבעיה עקבית בגרסת ה-macOS של אוצריא (על מעבד M2).
• תיאור התופעה: בהפעלה הראשונה של התוכנה היא עולה מצוין ומבקשת לבחור את תיקיית הספרייה. אך החל מהסגירה וההפעלה השנייה, התוכנה מסרבת לעלות ומציגה חלון לבן עם השגיאה:
SqliteException(14): while opening the database, unable to open database file (code 14)
• מה ניסיתי לעשות:
1. העברתי את התיקייה למיקום מקומי לחלוטין על הדיסק (תיקיית הבית ~/) כדי לוודא שאין קשר לסנכרון ענן (OneDrive/iCloud).
2. ביצעתי התקנה נקייה לחלוטין של הגרסה האחרונה.
3. המעקף היחיד שעובד: אם אני משנה באופן ידני את שם התיקייה ב-Finder (למשל מ-"אוצריא" ל-"אוצריא2"), התוכנה עולה, "שוכחת" את הנתיב הקודם ומבקשת לבחור תיקייה מחדש. אך ברגע שאני סוגר ופותח אותה שוב – השגיאה חוזרת.
• הערה טכנית:
נראה שהאפליקציה (כאפליקציית Flutter) לא שומרת את הרשאות הגישה לתיקייה שהמשתמש בחר בין הפעלות (חוסר שימוש במנגנון Security-Scoped Bookmarks במק), מה שגורם למערכת ההפעלה לחסום את הגישה לקובץ otzaria.db ברגע שהתוכנה מופעלת מחדש.
כדאי לתקן את זה!
תודה רבה -
י יוסי סמט סימן נושא זה כשאלה ב
-
אני נתקל בבעיה עקבית בגרסת ה-macOS של אוצריא (על מעבד M2).
• תיאור התופעה: בהפעלה הראשונה של התוכנה היא עולה מצוין ומבקשת לבחור את תיקיית הספרייה. אך החל מהסגירה וההפעלה השנייה, התוכנה מסרבת לעלות ומציגה חלון לבן עם השגיאה:
SqliteException(14): while opening the database, unable to open database file (code 14)
• מה ניסיתי לעשות:
1. העברתי את התיקייה למיקום מקומי לחלוטין על הדיסק (תיקיית הבית ~/) כדי לוודא שאין קשר לסנכרון ענן (OneDrive/iCloud).
2. ביצעתי התקנה נקייה לחלוטין של הגרסה האחרונה.
3. המעקף היחיד שעובד: אם אני משנה באופן ידני את שם התיקייה ב-Finder (למשל מ-"אוצריא" ל-"אוצריא2"), התוכנה עולה, "שוכחת" את הנתיב הקודם ומבקשת לבחור תיקייה מחדש. אך ברגע שאני סוגר ופותח אותה שוב – השגיאה חוזרת.
• הערה טכנית:
נראה שהאפליקציה (כאפליקציית Flutter) לא שומרת את הרשאות הגישה לתיקייה שהמשתמש בחר בין הפעלות (חוסר שימוש במנגנון Security-Scoped Bookmarks במק), מה שגורם למערכת ההפעלה לחסום את הגישה לקובץ otzaria.db ברגע שהתוכנה מופעלת מחדש.
כדאי לתקן את זה!
תודה רבה@יוסי-סמט קרה לי גם בעבר, ואחרי כמה נסיונות כמו שאתה מתאר - שינוי שם התיקיה ובחירתה מחדש, לבסוף איכשהו הוא הצלחי לרשום את זה והספריה נפתחה טוב. אני לא זוכר מספיק, יכול להיות שהכנסתי את התיקיה לתוך ספריית המשתמש, ושם זה עבד. אם כי זה היה על גירסת קבצי TXT ולא DB. ובכל מקרה היום אני משתמש בווינדוס אז אני לא יודע לשחזר איך בדיוק הצלחתי בסוף.
-
י יוסי סמט סימן נושא זה כנפתר ב
-
@הבל-הבלים
לטיפולך, אתה אחראי על אנדרואיד... -
@הבל-הבלים
לטיפולך, אתה אחראי על אנדרואיד...
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות