המלצה | שידרוג ותיקון ספרים
-
בספרים רבים (בעיקר מדיקטה) - למרות שהם מוקלדים כבר, ישנם חסרים רבים, שקשה לעמוד עליהם, וגם קשה וחבל לחכות להם בעריכת הספר באתר.
לדוגמא, עיינתי בדרכי תשובה, וראיתי שמפעם לפעם נעלמים שם ס"קים- שמדולגים, ולעיתים אפילו הרבה.
וכן, הרבה פעמים חסרים סימני פיסוק.
אני מציע שיהיה באתר גם עריכת ותיקון ספרים קיימים לפי תלונות רחבות שיגיעו למערכת, ואותם ספרים שצריכים תיקונים רחבים - דוגמת הקלדה והשלמה של חלקים- (המידע יגיע מהקהל-כנ"ל)-יעלו לאתר עם הערה ממוקדת איזה תיקון הם צריכים. ועם הוראה למתנדב למלאות (במקום יעודי) את התיקון המדויק שהוא ביצע, ואחר כך זה יסונכרן עם תיקוני הספרים.
הגיוני? ו @יום-חדש-מתחיל - מה אתה אומר על זה? -
@חנניה אני כבר ממזמן התייאשתי מתיקון קבצי דיקטה.
הם מלאים שגיאות כמו 10 רימונים...אם אתה מכיר מישהו שהוציא איזה ספרים של ראשונים או אחרונים חשובים, כדאי מאוד שתפנה אליו שיביא לנו.
הרווח כפול, זה בדר"כ טקסט נקי נשגיאות, וגם מסודר מאוד, ובלי עבודה.
רק ההמרה לאוצריא בלבד.אתה לא צריך להכיר את המו"ל. יש לך ספר חשוב שראית בבית כנסת שמישהו הוציא במהדורה חדשה? שלח לו מייל, או עדיף שתתקשר אליו.
אני עשיתי את זה על איזה ספר וקיבלתי על מגש של כסף.
אנשים מוכנים לתת, חבל לא לדבר איתם. -
הם מלאים שגיאות כמו 10 רימונים...אם אתה מכיר מישהו שהוציא איזה ספרים של ראשונים או אחרונים חשובים, כדאי מאוד שתפנה אליו שיביא לנו.
רק ההמרה לאוצריא בלבד.אתה לא צריך להכיר את המו"ל. יש לך ספר חשוב שראית בבית כנסת שמישהו הוציא במהדורה חדשה? שלח לו מייל, או עדיף שתתקשר אליו.
אנשים מוכנים לתת, חבל לא לדבר איתם.@יום-חדש-מתחיל
עדיין כדאי להוסיף מקום ייעודי להערות על הספר למנהל למשל מומלץ לחלק את הספר ל 3 חלקים על מסכת X ע"מ X ע"מ X ...
ומקום להוספת הערות בין העורכים בשחרור ספר ערוך חלקית -
אנשים מוכנים לתת, חבל לא לדבר איתם.@יום-חדש-מתחיל כל מילה כמו עשר פנינים.
אבל ברור שכשיש לך איזה מאות (אלפי?) ספרים רק של דיקטה-
חבל לזרוק אותם.
אולי לתת אפשרות באתר לערוך את כל ספרי אוצריא, ושיחכו לאישור מנהל (כדי למנוע הכנסת שגיאות).
או לחילופין, (לפחות) מה שהצעתי.
למה לא, בעצם? -
@יום-חדש-מתחיל כל מילה כמו עשר פנינים.
אבל ברור שכשיש לך איזה מאות (אלפי?) ספרים רק של דיקטה-
חבל לזרוק אותם.
אולי לתת אפשרות באתר לערוך את כל ספרי אוצריא, ושיחכו לאישור מנהל (כדי למנוע הכנסת שגיאות).
או לחילופין, (לפחות) מה שהצעתי.
למה לא, בעצם? -
-
-
-
זה כבר לא.
אם כי אני לא יודע כמה מורכב זה.
(צריך לדבר עם AI להכנת תוכנה HTML, שיאפשר תיקונים מרובים). -
זה כבר לא.
אם כי אני לא יודע כמה מורכב זה.
(צריך לדבר עם AI להכנת תוכנה HTML, שיאפשר תיקונים מרובים). -
זה לא משנה מה זה, אני לא חושב שזה כ"כ קשה לבנות משהו ב HTML שיבדוק לבד איזה שינויים נעשו, ויסמן את זה בצד, יודע מה תן לי הוראות בדיוק איך דבר כזה אמור לעבוד (המשתמש מתקן אצלו את הקובץ ושולח, או שהוא רק מציין את השגיאות - אפשרות זו קצת לא רלוונטי כי יש ספרים עם מאות שגיאות וזה לא קל לציין כל פעם), ואני יבנה את זה
-
זה לא משנה מה זה, אני לא חושב שזה כ"כ קשה לבנות משהו ב HTML שיבדוק לבד איזה שינויים נעשו, ויסמן את זה בצד, יודע מה תן לי הוראות בדיוק איך דבר כזה אמור לעבוד (המשתמש מתקן אצלו את הקובץ ושולח, או שהוא רק מציין את השגיאות - אפשרות זו קצת לא רלוונטי כי יש ספרים עם מאות שגיאות וזה לא קל לציין כל פעם), ואני יבנה את זה
-
@אהרן אני התכונתי יותר שזה יהיה באתר.- הן ספרים מסויימים (לפי הערות מהציבור על חסרים משמעותיים. אולי גם אפשרות לתקן את כל הספרים בספרייה)
כדאי כמובן שתהיה גם אפשרות אופליין.
להבנתי, חלק מהנושא הוא מי יאשר את כל התיקונים. אתה מוכן באופן עקרוני להיכנס לכך בשלב הראשוני? (ככל שיווצר עומס וכו', תמיד אפ' להוסיף מתנדבים).
אם כן, -וימצא מי שיקח אחריות- יש מה לנסות לשכנע.
לדעתי זה ממש הכרחי, יש ספרים במצב ממש גרוע! -
-
@יום-חדש-מתחיל צריך לחשוב על רעיון.
כי מי שלומד בתוכנה, יכול אכן לדווח על טעויות כמו שיש היום.
אבל בספרי דיקטה, לפעמים זה מכביד, כי זה יכול להיות כמה טעויות בקטע.
אפשרות של עריכה של קטע שלם ישירות מהתוכנה - ושליחה, יכל להיות נחמד, אבל אני חושב שזה לא רלוונטי.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות