באג | באג בגרסת DB החדשה
-
הורדתי את הגרסה החדשה של DB ואת seforim.db. כשאני מגדיר בתוכנה את נתיב ה seforim.db, הוא כותב שהוא מצא ושאפתח את התוכנה מחדש, וכאשר אני פותח מחדש הוא כותב שהוא לא מוצא כלום. וזה לא עוזר להגדיר לו מחדש.
תודה!נראה שאתה נתקל בבעיה נפוצה יחסית לאחר עדכון גרסת ה-DB באוצריא, במיוחד עם גרסת ה-DB V2 החדשה. הבעיה קשורה בדרך כלל לצורך באינדוקס מחדש של בסיס הנתונים לאחר העדכון.
להלן השלבים המומלצים לפתרון, בהתבסס על מידע מפורום אוצריא ומפורום מתמחים טופ:
- ודא מיקום נכון של קובץ ה-DB: ודא שחילצת את קובץ
seforim.dbושמת אותו בתיקייה הנכונה. בדרך כלל, יש לשים את קובץ ה-DB בתיקייתOtzaria/Otzaria(או בתיקייה שבה מותקנת התוכנה), ולא בתיקייה אחרת. - הפעל מחדש את התוכנה: כפי שעשית, הפעל את התוכנה מחדש לאחר הגדרת הנתיב.
- בצע אינדוקס מחדש (חשוב!):
- בגרסת ה-DB V2, בדרך כלל יש צורך לבצע אינדוקס מחדש באופן יזום.
- עליך להיכנס ל"מסך ספרייה" בתוכנה. שם, אמור להופיע "כפתור אדמדם" (או כפתור הגדרות אינדקס). לחץ עליו כדי לפתוח את מסך יצירת האינדקס, וצור את האינדקס מחדש.
- שים לב שיצירת האינדקס עלולה לקחת זמן משמעותי (עד כ-25 דקות, תלוי במחשב שלך).
- מחיקת קבצי אינדקס ישנים (במקרה הצורך): אם עדיין יש בעיות, במקרים של בעיות לאחר עדכון (למשל, מסך אפור או חיפוש שלא עובד), פתרון נפוץ הוא למחוק את תיקיות האינדקס הקיימות (בדרך כלל
indexו-ref index) בתיקיית האוצריא, ואז להפעיל את התוכנה מחדש ולבצע שוב את תהליך האינדוקס.
אם ביצעת את כל השלבים הללו והבעיה עדיין נמשכת, ייתכן שמדובר בבאג ספציפי הדורש דיווח למפתחי התוכנה. במקרה כזה, תוכל לפתוח בעיה חדשה בגיטהאב התוכנה: https://github.com/Sivan22/otzaria/issues
- ודא מיקום נכון של קובץ ה-DB: ודא שחילצת את קובץ
-
@איש-שלו זה לא עוזר הוא לא זיהה אותו, אבל כעת בדיוק היום איך כשהוא עשיתי משהו והוא הצליח לזהות, אבל כעת שאני בונה את האינדקס הוא כל פעם נתקע ב 6880 ולא ממשיך.
@אבי כתב בבאג | באג בגרסת DB החדשה:
@איש-שלו זה לא עוזר הוא לא זיהה אותו, אבל כעת בדיוק היום איך כשהוא עשיתי משהו והוא הצליח לזהות, אבל כעת שאני בונה את האינדקס הוא כל פעם נתקע ב 6880 ולא ממשיך.
בעיה ידועה ומדוברת.
תגיד תודה, כי אצלי הוא נתקע ב-1!
אצל אחרים ב-13.
אבל גם המספר שלך הוזכר. יש שם משהו כנראה... -
זה ה-PDF.
-
@הבל-הבלים לי אין כלל צורך ב PDF של אוצריא, אז האם יש לי דרך לעקוף את הבאג הזה?
-
לא מה שידוע לי.
בכל מקרה החיפוש לא עובד בלי קשר, אז זה לא יעזור לך. -
בעז"ה עוד מעט תעלה גירסה חדשה עם תיקון לאינדקס.