בקשה | מקרא בעימוד נכון כמו בתנ"ך
-
זה דורש שינוי בתכנות ולא בספר עצמו.
לכאו' צריך שאם זה ספר מהתנך אז כל שורה תהיה SPAN ולא פסקה P,
ואז תהיה התיחסות לפתוחה וסגורה שאגב מופיעים בתוכנה, בתור פסקה P ולא כמו היום שזה SPAN.
אגב, אם רוצים וזה יותר מורכב שיהיה הבדל בין פתוחה לסגורה.
תכלס, זה לא אמור להפריע למפרשים.
אבל - זה עבודה! ולא רק איזה שינוי או תיקון קטן.בכל אופן הרעיון נפלא.
@מעמע כתב בבקשה | מקרא בעימוד נכון כמו בתנ"ך:
תכלס, זה לא אמור להפריע למפרשים.
אם כך זה פתח גם לעיצוב הגמרא בצורת הדף אמיתית,
כמו שנידון כאן https://otzaria.org/forum/post/1403 ואילך -
רעיון עתיק. אולי סוף סוף הגיע זמנו
כיום בספרי התנ"ך מופיע כל פסוק בפיסקה נפרדת [וזה מצויין, כדי שהמפרשים יהיו מקושרים לכל פסוק בפרטות].
אבל יש מעלה גדולה שהכתוב יהיה מוצג ברצף, כמו בספרי תנ"ך,
ובמיוחד - כאשר מוגדרות פרשה פתוחה וסתומה [כמו בתנ"ך קורן, מוהר"ק, סימנים וכיו"ב].
זה נותן פרישה אמיתית של הכתוב, בצורה שנתפסת בחלוקה נכונה.מן הסתם זה דורש עבודה גדולה.
[אפשר לחלק את הבקשה לשתים:
א. קובץ נפרד שבו המקרא מוצג כפי שתיארתי.
ב. שזה יהיה מקושר נכון עם המפרשים כמו בקבצים של היום. - אולי זה בכלל בלתי אפשרי במסגרת הממשק של התוכנה כיום ?]הרב @י.-פל. נ"י, האם יש סיכוי שיימצא לזה פנאי [בראש, בזמן], בתוך כלל ההשקעה העצומה והמופלאה שלכם?
@איש-שלו רק שים לב שגם היום כתוב פרשה פתוחה או סתומה
(אני יודע שזה לא מה שביקשת, רק להבהיר) -
(אני יודע שזה לא מה שביקשת, רק להבהיר)@צבי-דורש-ציון כתב בבקשה | מקרא בעימוד נכון כמו בתנ"ך:
(אני יודע שזה לא מה שביקשת, רק להבהיר)ברור, ולכן אפשר להשתמש בנתונים הקיימים. לא חסר כלום.
-
דרך אגב בתוכנת כזית לוורד יש אופציה להציג שורות מחוברות כמו שביקשו פה
-
רעיון עתיק. אולי סוף סוף הגיע זמנו
כיום בספרי התנ"ך מופיע כל פסוק בפיסקה נפרדת [וזה מצויין, כדי שהמפרשים יהיו מקושרים לכל פסוק בפרטות].
אבל יש מעלה גדולה שהכתוב יהיה מוצג ברצף, כמו בספרי תנ"ך,
ובמיוחד - כאשר מוגדרות פרשה פתוחה וסתומה [כמו בתנ"ך קורן, מוהר"ק, סימנים וכיו"ב].
זה נותן פרישה אמיתית של הכתוב, בצורה שנתפסת בחלוקה נכונה.מן הסתם זה דורש עבודה גדולה.
[אפשר לחלק את הבקשה לשתים:
א. קובץ נפרד שבו המקרא מוצג כפי שתיארתי.
ב. שזה יהיה מקושר נכון עם המפרשים כמו בקבצים של היום. - אולי זה בכלל בלתי אפשרי במסגרת הממשק של התוכנה כיום ?]הרב @י.-פל. נ"י, האם יש סיכוי שיימצא לזה פנאי [בראש, בזמן], בתוך כלל ההשקעה העצומה והמופלאה שלכם?
@איש-שלו
פעם השקעתי המון לנסות לעשות תיקון קוראים, וזה אחד הפרמטרים כמובן, אבל אני לא הצלחתי שזה יעבוד טוב, ובגלל העומס - נטשתי את הרעיון.
אולי המפתח החדש ירצה לעשות את זה? @פלמנמוני
או אולי @דוד-משה-1 אחרי פיתוח צורת הדף לגמ'?אם יש לכם שאלות איך זה אמור לעבוד - תיצרו קשר בפרטי.
-
@איש-שלו
פעם השקעתי המון לנסות לעשות תיקון קוראים, וזה אחד הפרמטרים כמובן, אבל אני לא הצלחתי שזה יעבוד טוב, ובגלל העומס - נטשתי את הרעיון.
אולי המפתח החדש ירצה לעשות את זה? @פלמנמוני
או אולי @דוד-משה-1 אחרי פיתוח צורת הדף לגמ'?אם יש לכם שאלות איך זה אמור לעבוד - תיצרו קשר בפרטי.
@הבל-הבלים כתב בבקשה | מקרא בעימוד נכון כמו בתנ"ך:
תיקון קוראים בהחלט אמור להיות חתיכת פרוייקט.
אבל הבקשה של @איש-שלו - למיטב אי הבנתי, יחסית די בסיסית. -
למיטב הבנתי זה לא אמור להיות כ"כ מורכב, זה דורש להחליף כל מקום שכתוב {פ} או {ס} במרווח הרצוי, לבטל את האנטרים, אפשר גם להוסיף ולהחליט איך להציג קרי וכתיב בצורה טובה [למשל אפור או מוקטן], הכל בנוי בצורה אחידה ומסודרת כפי שהגיע מספריא.
-
למיטב הבנתי זה לא אמור להיות כ"כ מורכב, זה דורש להחליף כל מקום שכתוב {פ} או {ס} במרווח הרצוי, לבטל את האנטרים, אפשר גם להוסיף ולהחליט איך להציג קרי וכתיב בצורה טובה [למשל אפור או מוקטן], הכל בנוי בצורה אחידה ומסודרת כפי שהגיע מספריא.
@arieldaniely כתב בבקשה | מקרא בעימוד נכון כמו בתנ"ך:
את זה גם אני יודע לעשות, בוורד.
שם כל הממשק הוא אופן הצגה חזותי.משא"כ בתוכנה כמו אוצריא או כזית - היושבת על בסיס של מערכת מובנית - למיטב [אי־]הבנתי זה הרבה יותר מורכב, אם אתה רוצה לשמר את הקישורים-מפרשים וכו'.
-
@arieldaniely כתב בבקשה | מקרא בעימוד נכון כמו בתנ"ך:
את זה גם אני יודע לעשות, בוורד.
שם כל הממשק הוא אופן הצגה חזותי.משא"כ בתוכנה כמו אוצריא או כזית - היושבת על בסיס של מערכת מובנית - למיטב [אי־]הבנתי זה הרבה יותר מורכב, אם אתה רוצה לשמר את הקישורים-מפרשים וכו'.
@איש-שלו כתב בבקשה | מקרא בעימוד נכון כמו בתנ"ך:
משא"כ בתוכנה כמו אוצריא או כזית - היושבת על בסיס של מערכת מובנית - למיטב [אי־]הבנתי זה הרבה יותר מורכב.
כל שכן אם אתה רוצה לשמר את הקישורים-מפרשים וכו'.התכוונתי שלא כל כך מורכב להבנתי להוסיף דבר כזה בתוכנה, שיהיה ניתן לשנות את הגדרות התצוגה בתנ"ך [אולי לעשות כפתור כמו בגמ' שמחליף ל"צורת הדף"].
-
@איש-שלו כתב בבקשה | מקרא בעימוד נכון כמו בתנ"ך:
משא"כ בתוכנה כמו אוצריא או כזית - היושבת על בסיס של מערכת מובנית - למיטב [אי־]הבנתי זה הרבה יותר מורכב.
כל שכן אם אתה רוצה לשמר את הקישורים-מפרשים וכו'.התכוונתי שלא כל כך מורכב להבנתי להוסיף דבר כזה בתוכנה, שיהיה ניתן לשנות את הגדרות התצוגה בתנ"ך [אולי לעשות כפתור כמו בגמ' שמחליף ל"צורת הדף"].
@arieldaniely
לא הבנתי "לא מורכב" מבחינת מה? נבחינת משתמש? ברור שלא!
ליצור את זה - זה מעט מסובך והרבה עבודה. אמנם התשתית מוכנה בספרים מספריא - אבל התוכנה צריכה לדעת לתרגם את זה באופן הנכון.
מלבד זאת - למאי נפק"מ?