באג | ממשק אחר לכתיבת ולעריכת הערות
-
למה בכתיבת הערה אישית חדשה הממשק מאד נח וקל לכתיבה, ואילו בעריכת ההערה, נהיה ממשק זוועה שאפילו לא רואים איפה בדיוק נמצא הסמן...
חשבתי אם לכתוב את זה כבאג בעריכת הערה, אבל חשבתי שיאמרו שזה קשור לפלאטר, אבל אחרי שראיתי את השינוי כנראה יש איזשהו אפשרות לתקן אז כתבתי.
יישר כח -
למה בכתיבת הערה אישית חדשה הממשק מאד נח וקל לכתיבה, ואילו בעריכת ההערה, נהיה ממשק זוועה שאפילו לא רואים איפה בדיוק נמצא הסמן...
חשבתי אם לכתוב את זה כבאג בעריכת הערה, אבל חשבתי שיאמרו שזה קשור לפלאטר, אבל אחרי שראיתי את השינוי כנראה יש איזשהו אפשרות לתקן אז כתבתי.
יישר כחלא מצאתי תשובה רלוונטית ספציפית לשאלתך לגבי ממשק עריכת ההערות האישיות באוצריא וחוסר הנראות של הסמן בעת עריכה. תוכנת אוצריא היא פרויקט קוד פתוח, והדרך המומלצת לדווח על באגים היא באמצעות פתיחת גיליון (Issue) ב-GitHub.
אתה יכול לפתוח בעיה חדשה בגיטהאב התוכנה כאן: https://github.com/Sivan22/otzaria/issues. מומלץ לכלול כמה שיותר פרטים ותיאור מפורט של הבעיה, כולל צילומי מסך אם אפשר.
-
-
ה הבל הבלים סימן נושא זה כשאלה
-
יישר כח@צבי-דורש-ציון
אני לא מצליח למצוא את הבעיה...
אצלי כתיבת ועריכת הערה הם בדיוק אותו דבר. -
@צבי-דורש-ציון
אני לא מצליח למצוא את הבעיה...
אצלי כתיבת ועריכת הערה הם בדיוק אותו דבר.@הבל-הבלים מבדיקה מעמיקה יותר (עדיין נראה לי לא מספיק, כי בגלל שזה לא משהו מידי קבוע קשה לעקוב) אני רואה שאולי הבעיה בכלל רק בהערות ארוכות, כי היה נראה שגם בהודעה חדשה השורות הראשונות מתחילות לעשות בעיות והשורות האחרונות לא (לכן היה נראה בהתחלה שזה הבדל בין הערה חדשה לעריכה)
אני אשתדל לעקוב ולראות בדיוק. יישר כח! -
צ צבי דורש ציון סימן נושא זה כנושא רגיל
-
@הבל-הבלים מבדיקה מעמיקה יותר (עדיין נראה לי לא מספיק, כי בגלל שזה לא משהו מידי קבוע קשה לעקוב) אני רואה שאולי הבעיה בכלל רק בהערות ארוכות, כי היה נראה שגם בהודעה חדשה השורות הראשונות מתחילות לעשות בעיות והשורות האחרונות לא (לכן היה נראה בהתחלה שזה הבדל בין הערה חדשה לעריכה)
אני אשתדל לעקוב ולראות בדיוק. יישר כח!@צבי-דורש-ציון
תעדכן, או שתעלה צילו"מ, כי אני לא הבנתי כלל במה מדובר. -
@צבי-דורש-ציון
תעדכן, או שתעלה צילו"מ, כי אני לא הבנתי כלל במה מדובר.@הבל-הבלים כתב בבאג | ממשק אחר לכתיבת ולעריכת הערות:
@צבי-דורש-ציון
תעדכן, או שתעלה צילו"מ, כי אני לא הבנתי כלל במה מדובר.אל תעבוד ע"ז, אני באמצע.
אתה מפתח בכיר בפרויקט Flutter של תוכנת אוצריא. המטרה: לשדרג ולתקן את מערכת “הערות אישיות” מקצה לקצה, לפי הדרישות הבאות. הקשר כללי - קיימת יכולת לכתוב הערה אישית חדשה, אך יש בעיות בממשק עריכת הערה קיימת (חוסר נראות/מיקום סמן, בעיקר בהערות ארוכות), ויש פערים פונקציונליים וחווייתיים במערכת ההערות. - יש צורך גם בתיקוני באגים וגם בהוספת יכולות. דרישות פונקציונליות וחוויית משתמש 1) אחידות ותיקון הבאג בממשק עריכה - ודא שכתיבת הערה חדשה ועריכת הערה קיימת משתמשות באותו רכיב Editor, עם אותה התנהגות. - תקן בעיה שבה בעת עריכה לא רואים היכן נמצא הסמן, או שיש התנהגות חריגה של השורות הראשונות, במיוחד בהערות ארוכות. - הוסף בדיקות ידניות ברורות לשחזור: הערה קצרה, בינונית וארוכה מאוד; גלילה; עריכה באמצע טקסט; שינוי פוקוס; שמירה. 2) עריכה עשירה (Rich Text) - הוסף אפשרות לעיצוב טקסט בתוך ההערה: לפחות Bold, Italic, Underline, Highlight; ואם סביר – גם כותרות, רשימות וציטוט. - בחר פורמט שמירה יציב (כגון Markdown / Delta / HTML) תוך שמירה על תאימות לאחור להערות קיימות (Plain Text). - ודא שהתצוגה והעריכה תומכות בעברית ו־RTL בצורה תקינה. - ודא שמנגנון החיפוש וההצגה לא נשברים בעקבות שינוי הפורמט, ולפחות שקיים ייצוג טקסט נקי לחיפוש. 3) מעבר לספר תוך כדי כתיבת הערה - אפשר למשתמש לעבור לספר או לטקסט בזמן כתיבת הערה בלי לאבד טיוטה. - המטרה היא להקל העתקת טקסט מהספר לתוך ההערה. - פתרון UX אפשרי: Split View, פאנל עריכה צף שנשאר פתוח בזמן ניווט, או שמירת טיוטה אוטומטית עם חזרה מהירה לעריכה. 4) עריכה מתוך חלונית ההערות (Sidebar / Panel) - הוסף אפשרות לערוך הערה ישירות מתוך חלונית או סרגל ההערות, כך שהמשתמש יוכל להמשיך לראות את הטקסט. - שמור על נוחות: פוקוס נכון, גלילה תקינה, שמירה, ביטול וקיצורי מקשים. 5) קישורים מתוך ההערה - אפשר יצירת קישורים מתוך ההערה: a) למקומות בספר (ספר + שורה / מזהה שורה / עוגן). b) להערות אישיות אחרות. - הוסף ממשק משתמש להוספת קישור: כפתור “הוסף קישור”, חיפוש יעד או בחירה מההקשר. - ודא שקישורים קיימים או יכולת קישור שנפגעה בעבר (למשל בעקבות מעבר DB) לא נשברים. - לחיצה על קישור תנווט למיקום היעד או תפתח את ההערה המקושרת. 6) שינוי מיקום / שיוך של הערה - אפשר לשנות לאיזו שורה או מיקום בספר ההערה משויכת (Re-anchor). - הצע ממשק: “שנה שיוך” → בחירת שורה נוכחית מהספר הפתוח, או קפיצה למיקום ואז “קבע כאן”. 7) הצגת הערות סגורות כברירת מחדל - הוסף בהגדרות אפשרות שברירת המחדל ברשימות ההערות תהיה “סגור / מקופל”. - ודא שהמצב נשמר ומתנהג באופן עקבי בכל מקום שבו מוצגות הערות. 8) אינדיקציה בתוך הטקסט לשורות עם הערות - הוסף סימון קטן בתוך הטקסט או בשוליים (גאטר) עבור שורות שיש עליהן הערה. - בדסקטופ: בריחוף הצג תצוגה מקדימה (Tooltip / Popup) של ההערה. - במובייל: הקשה או לחיצה ארוכה תציג או תפתח את ההערה. - לחיצה על הסימון תפתח את חלונית ההערות או תגלול להערה הרלוונטית. 9) ייצוא וייבוא הערות (גיבוי והעברה) - הוסף יכולת ייצוא: - כל ההערות, או סינון לפי ספר, טווח זמן או בחירה ידנית. - לפורמט עמיד (מומלץ JSON) כולל מטא־דאטה: מזהים, ספר, מיקום, תאריכי יצירה ועדכון, ופורמט תוכן. - הוסף יכולת ייבוא עם טיפול בהתנגשויות: - אפשרויות: מזג, דלג על כפולים, שמור גם וגם, דרוס. - דאג לתאימות בין גרסאות עתידיות באמצעות versioning בקובץ הייצוא. 10) תיקון ושיפור צליל שמירה וקיצורי מקשים - בעת שמירת הערה לא יופעל צליל שגיאה. - אם הצליל נגרם מקיצור Alt+Enter או KeyBinding: - נטרל propagation ו־handled בצורה נכונה. - ודא שקיצורי המקשים בעורך אינם מפעילים פעולה נוספת שגורמת לצליל. - אם יש צליל פנימי באפליקציה: החלף לצליל הצלחה עדין, או הוסף אפשרות לכיבוי צלילים בהגדרות. דרישות הנדסיות - נתח את המימוש הקיים (DB, Repository, UI) והצע תכנון שמונע שבירות. - אם נדרש שינוי סכימה או מיגרציה למסד הנתונים – בצע מיגרציה מסודרת ושמור על תאימות לאחור. - הוסף בדיקות יחידה ובדיקות Widget היכן שנדרש, במיוחד סביב שמירה, קישורים וייבוא/ייצוא. - שמור על איכות קוד, חלוקה נכונה לקבצים ושמות ברורים. הגדרת Done - המשתמש יכול ליצור ולערוך הערה ללא באגי סמן, לערוך עם עיצוב, לנווט בספר בזמן עריכה, להוסיף קישורים, לשנות שיוך לשורה, לראות אינדיקציה בטקסט, לקפל כברירת מחדל, לייצא ולייבא הערות, ולשמור ללא צליל שגיאה. - הפתרון עובד לפחות על Windows, macOS ו־Linux (בדגש על RTL), ובמובייל בצורה סבירה. תכנן תכנית פעולה, ואז בצע אותה שלב אחר שלב, עד להשלמתה. בסיום הפעולה יש לבצע flutter analyze, לבדיקת שגיאות ואזהרות. --- -
@הבל-הבלים כתב בבאג | ממשק אחר לכתיבת ולעריכת הערות:
@צבי-דורש-ציון
תעדכן, או שתעלה צילו"מ, כי אני לא הבנתי כלל במה מדובר.אל תעבוד ע"ז, אני באמצע.
אתה מפתח בכיר בפרויקט Flutter של תוכנת אוצריא. המטרה: לשדרג ולתקן את מערכת “הערות אישיות” מקצה לקצה, לפי הדרישות הבאות. הקשר כללי - קיימת יכולת לכתוב הערה אישית חדשה, אך יש בעיות בממשק עריכת הערה קיימת (חוסר נראות/מיקום סמן, בעיקר בהערות ארוכות), ויש פערים פונקציונליים וחווייתיים במערכת ההערות. - יש צורך גם בתיקוני באגים וגם בהוספת יכולות. דרישות פונקציונליות וחוויית משתמש 1) אחידות ותיקון הבאג בממשק עריכה - ודא שכתיבת הערה חדשה ועריכת הערה קיימת משתמשות באותו רכיב Editor, עם אותה התנהגות. - תקן בעיה שבה בעת עריכה לא רואים היכן נמצא הסמן, או שיש התנהגות חריגה של השורות הראשונות, במיוחד בהערות ארוכות. - הוסף בדיקות ידניות ברורות לשחזור: הערה קצרה, בינונית וארוכה מאוד; גלילה; עריכה באמצע טקסט; שינוי פוקוס; שמירה. 2) עריכה עשירה (Rich Text) - הוסף אפשרות לעיצוב טקסט בתוך ההערה: לפחות Bold, Italic, Underline, Highlight; ואם סביר – גם כותרות, רשימות וציטוט. - בחר פורמט שמירה יציב (כגון Markdown / Delta / HTML) תוך שמירה על תאימות לאחור להערות קיימות (Plain Text). - ודא שהתצוגה והעריכה תומכות בעברית ו־RTL בצורה תקינה. - ודא שמנגנון החיפוש וההצגה לא נשברים בעקבות שינוי הפורמט, ולפחות שקיים ייצוג טקסט נקי לחיפוש. 3) מעבר לספר תוך כדי כתיבת הערה - אפשר למשתמש לעבור לספר או לטקסט בזמן כתיבת הערה בלי לאבד טיוטה. - המטרה היא להקל העתקת טקסט מהספר לתוך ההערה. - פתרון UX אפשרי: Split View, פאנל עריכה צף שנשאר פתוח בזמן ניווט, או שמירת טיוטה אוטומטית עם חזרה מהירה לעריכה. 4) עריכה מתוך חלונית ההערות (Sidebar / Panel) - הוסף אפשרות לערוך הערה ישירות מתוך חלונית או סרגל ההערות, כך שהמשתמש יוכל להמשיך לראות את הטקסט. - שמור על נוחות: פוקוס נכון, גלילה תקינה, שמירה, ביטול וקיצורי מקשים. 5) קישורים מתוך ההערה - אפשר יצירת קישורים מתוך ההערה: a) למקומות בספר (ספר + שורה / מזהה שורה / עוגן). b) להערות אישיות אחרות. - הוסף ממשק משתמש להוספת קישור: כפתור “הוסף קישור”, חיפוש יעד או בחירה מההקשר. - ודא שקישורים קיימים או יכולת קישור שנפגעה בעבר (למשל בעקבות מעבר DB) לא נשברים. - לחיצה על קישור תנווט למיקום היעד או תפתח את ההערה המקושרת. 6) שינוי מיקום / שיוך של הערה - אפשר לשנות לאיזו שורה או מיקום בספר ההערה משויכת (Re-anchor). - הצע ממשק: “שנה שיוך” → בחירת שורה נוכחית מהספר הפתוח, או קפיצה למיקום ואז “קבע כאן”. 7) הצגת הערות סגורות כברירת מחדל - הוסף בהגדרות אפשרות שברירת המחדל ברשימות ההערות תהיה “סגור / מקופל”. - ודא שהמצב נשמר ומתנהג באופן עקבי בכל מקום שבו מוצגות הערות. 8) אינדיקציה בתוך הטקסט לשורות עם הערות - הוסף סימון קטן בתוך הטקסט או בשוליים (גאטר) עבור שורות שיש עליהן הערה. - בדסקטופ: בריחוף הצג תצוגה מקדימה (Tooltip / Popup) של ההערה. - במובייל: הקשה או לחיצה ארוכה תציג או תפתח את ההערה. - לחיצה על הסימון תפתח את חלונית ההערות או תגלול להערה הרלוונטית. 9) ייצוא וייבוא הערות (גיבוי והעברה) - הוסף יכולת ייצוא: - כל ההערות, או סינון לפי ספר, טווח זמן או בחירה ידנית. - לפורמט עמיד (מומלץ JSON) כולל מטא־דאטה: מזהים, ספר, מיקום, תאריכי יצירה ועדכון, ופורמט תוכן. - הוסף יכולת ייבוא עם טיפול בהתנגשויות: - אפשרויות: מזג, דלג על כפולים, שמור גם וגם, דרוס. - דאג לתאימות בין גרסאות עתידיות באמצעות versioning בקובץ הייצוא. 10) תיקון ושיפור צליל שמירה וקיצורי מקשים - בעת שמירת הערה לא יופעל צליל שגיאה. - אם הצליל נגרם מקיצור Alt+Enter או KeyBinding: - נטרל propagation ו־handled בצורה נכונה. - ודא שקיצורי המקשים בעורך אינם מפעילים פעולה נוספת שגורמת לצליל. - אם יש צליל פנימי באפליקציה: החלף לצליל הצלחה עדין, או הוסף אפשרות לכיבוי צלילים בהגדרות. דרישות הנדסיות - נתח את המימוש הקיים (DB, Repository, UI) והצע תכנון שמונע שבירות. - אם נדרש שינוי סכימה או מיגרציה למסד הנתונים – בצע מיגרציה מסודרת ושמור על תאימות לאחור. - הוסף בדיקות יחידה ובדיקות Widget היכן שנדרש, במיוחד סביב שמירה, קישורים וייבוא/ייצוא. - שמור על איכות קוד, חלוקה נכונה לקבצים ושמות ברורים. הגדרת Done - המשתמש יכול ליצור ולערוך הערה ללא באגי סמן, לערוך עם עיצוב, לנווט בספר בזמן עריכה, להוסיף קישורים, לשנות שיוך לשורה, לראות אינדיקציה בטקסט, לקפל כברירת מחדל, לייצא ולייבא הערות, ולשמור ללא צליל שגיאה. - הפתרון עובד לפחות על Windows, macOS ו־Linux (בדגש על RTL), ובמובייל בצורה סבירה. תכנן תכנית פעולה, ואז בצע אותה שלב אחר שלב, עד להשלמתה. בסיום הפעולה יש לבצע flutter analyze, לבדיקת שגיאות ואזהרות. ---