בירור | פיתוח נסיוני | ש"ס עם טקסט חי מתוך המסד
-
זה נראה הש"ס שיש במאגר של יאיר דניאל, רק בסריקה.
לכאורה זה לא חינמי.
@הודו-להשם אם תהיה לך הוכחה שזה חינמי, תשלח לי למייל. -
@הודו-להשם
התכונתי שאצל יאיר דניאל זה נראה מקורי ולא סריקה, אבל לכאורה זה מוגן בזכויות יוצרים.
אין מקום שוגשל עצמם פרסמו את זה לכל דורש. -
@הודו-להשם
התכונתי שאצל יאיר דניאל זה נראה מקורי ולא סריקה, אבל לכאורה זה מוגן בזכויות יוצרים.
אין מקום שוגשל עצמם פרסמו את זה לכל דורש.התכונתי שאצל יאיר דניאל זה נראה מקורי ולא סריקה, אבל לכאורה זה מוגן בזכויות יוצרים.
נכון מאוד
סתם הערה העוסדה שזה המקורי לא אומר דווקא שיש לו שכבת ocr טובה זה ר אומר שזה לא תמונה אלא גלופות. -
נכון מאוד
סתם הערה העוסדה שזה המקורי לא אומר דווקא שיש לו שכבת ocr טובה זה ר אומר שזה לא תמונה אלא גלופות.סתם הערה העוסדה שזה המקורי לא אומר דווקא שיש לו שכבת ocr טובה זה ר אומר שזה לא תמונה אלא גלופות.
מה הכונה?
אם זה מקורי - לא צריך OCR, לא? -
סתם הערה העוסדה שזה המקורי לא אומר דווקא שיש לו שכבת ocr טובה זה ר אומר שזה לא תמונה אלא גלופות.
מה הכונה?
אם זה מקורי - לא צריך OCR, לא?אם זה מקורי - לא צריך OCR, לא?
זה בדיוק מה שבאתי לומר
לפעמים דווקא כן צריך
והסיבה היא
כי תלוי אם הם בטעות שמו את הטקסט גם כן או לא
הדפוס לא צריך אותיות הו אצריך גלופות של אותיות
ולפעמים מאוד קשה לענח גלופות ולהמיר אותם לאותיות זה בעצם כמו לעשות ocr מחדש עבור הפונט הזה -
אם זה מקורי - לא צריך OCR, לא?
זה בדיוק מה שבאתי לומר
לפעמים דווקא כן צריך
והסיבה היא
כי תלוי אם הם בטעות שמו את הטקסט גם כן או לא
הדפוס לא צריך אותיות הו אצריך גלופות של אותיות
ולפעמים מאוד קשה לענח גלופות ולהמיר אותם לאותיות זה בעצם כמו לעשות ocr מחדש עבור הפונט הזה@pcinfogmach
זכור לי שפעם יעקובוב פרסם על התוכנת חיפוש שלו, שהיא יודעת להתמודד עם זה (לפי איך שאני מבין עכשיו, הוא כתב זאת על ג'יבריש בPDF, אבל יכול להיות שזה משהו אחר). -
@pcinfogmach
זכור לי שפעם יעקובוב פרסם על התוכנת חיפוש שלו, שהיא יודעת להתמודד עם זה (לפי איך שאני מבין עכשיו, הוא כתב זאת על ג'יבריש בPDF, אבל יכול להיות שזה משהו אחר). -
ב"ה הפרוייקט נמצא בשבלבים מאוד מתקדמים הגיע הזמן להתחיל לחשוב הגהות הב"ח על כל הש"ס מאיפה יהיה לנו...
אולי להרים פקוויקט מיוחד לזה אחרי החגים של הקלדות?
והאם יש עוד דברים נחוצים שחסר בDB?כמו"כ אם משיהו יכול לעשות לי קצת סדר מה אמור הופיע על הגליון של הסף בצדדים הדף ובאלו מסכתות זה מאוד יעזור - תודה.
למשל יש רבנו גרשום יש רבנו חננאל.
ואיזה מהם כמובן יש בDB ואיזה מהם אין.
אולי משיהו יעזה טבלה יםה באקסל? -
ב"ה הפרוייקט נמצא בשבלבים מאוד מתקדמים הגיע הזמן להתחיל לחשוב הגהות הב"ח על כל הש"ס מאיפה יהיה לנו...
והאם יש עוד דברים נחוצים שחסר בDB?כמו"כ אם משיהו יכול לעשות לי קצת סדר מה אמור הופיע על הגליון של הסף בצדדים הדף ובאלו מסכתות זה מאוד יעזור - תודה.
אולי משיהו יעזה טבלה יםה באקסל? -
אולי משיהו יעזה טבלה יםה באקסל?@pcinfogmach
ציבור יקר
יש כאן מסמך לסיכום המפרשים שמסביב לדף בוילנא, לבקשת מורינו הרב @pcinfogmach
כמה דקות של עזרה פשוטה וקלילה בעבודה משותפת וזהו.יישר כח לכל העוזרים ולכל המסייעים
רבותי, צריך עזרה, מי שיכול לעזור, אנא, שיכנס לקישור ויתן יד/מקלדת.

-
@pcinfogmach האם יש לכלול גם דברים שמלוים לאורך כל הש"ס , דוגמת הגהות הב"ח, הגר"א, מהר"ב רנשבורג, שיטמ"ק בקדשים, גליון הש"ס, וכד'?
-
@pcinfogmach האם יש לכלול גם דברים שמלוים לאורך כל הש"ס , דוגמת הגהות הב"ח, הגר"א, מהר"ב רנשבורג, שיטמ"ק בקדשים, גליון הש"ס, וכד'?
-
@pcinfogmach לאיזה מהדורה להיצמד?
אני חושב שיש פה ושם חילוקים בין מהדורות (עוז והדר/וילנא/טלמן - ואיזה שנה) -
-
-
-
מורכב מידי, מאוד קשה ללמוד ככה, יש עומס גדול, כדאי יותר לעשות כמו עוז והדר
לעוז והדר יש נוסח מאוד מושקע בקדשים [-את ההסכמות שלהם הם קיבלו בעיקר על שיפור הנוסח בסדר קדשים], וגם אם תחלק את השיטה לשני מדורים כמו שהם עשו, עדיין יש לך פער עד שתגיע הן לנוסח הגפ"ת שלהם [-שבקדשים הוא צורך בסיסי, כידוע לכל צורב], והן לנוסח השיטמ"ק, שמורכב ב'עוז והדר' מכמה מקורות [השיטמ"ק ש'וילנא' הכניסו בזמנו, הוא מקור אחד מתוך כמה שקיימים].
ואפילו על המהלך של 'עוז והדר' שבעריכת השיטמ"ק, יש כאלו הטוענים שזה לא מושלם.נ.ב. [אם אני זוכר טוב, אז הרב אילן מציין [-במהדורות החדשות שלו], שלאחר ש'עוז והדר' שיכללו את השיטמ"ק, הוא מושך את ידו מעיסוק בנוסחאות, והוא מתמקד בעריכת החידושים שבשיטמ"ק].
-
מורכב מידי, מאוד קשה ללמוד ככה, יש עומס גדול, כדאי יותר לעשות כמו עוז והדר
לעוז והדר יש נוסח מאוד מושקע בקדשים [-את ההסכמות שלהם הם קיבלו בעיקר על שיפור הנוסח בסדר קדשים], וגם אם תחלק את השיטה לשני מדורים כמו שהם עשו, עדיין יש לך פער עד שתגיע הן לנוסח הגפ"ת שלהם [-שבקדשים הוא צורך בסיסי, כידוע לכל צורב], והן לנוסח השיטמ"ק, שמורכב ב'עוז והדר' מכמה מקורות [השיטמ"ק ש'וילנא' הכניסו בזמנו, הוא מקור אחד מתוך כמה שקיימים].
ואפילו על המהלך של 'עוז והדר' שבעריכת השיטמ"ק, יש כאלו הטוענים שזה לא מושלם.נ.ב. [אם אני זוכר טוב, אז הרב אילן מציין [-במהדורות החדשות שלו], שלאחר ש'עוז והדר' שיכללו את השיטמ"ק, הוא מושך את ידו מעיסוק בנוסחאות, והוא מתמקד בעריכת החידושים שבשיטמ"ק].
אגב, אאל"ט הרב יוספא רוזנברג הוציא גמרא בכורות שהודפסה מראש על פי גירסת השיטה - כנוסח העיקרי עצמו.
(כמו שיש כאלו שעשו בשקלים על פי הגר"א)
אולי זה רלוונטי.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות