בקשת מידע | באגים בגרסה 0.9.96? כאן המקום לדווח!
-
@צדיק-וטוב-לו יכול להיות שיש לך פעולות רקע מפעם קודמת ולכן הוא נפתח מהר משא"כ בפעם הראשונה, אתה ב996?
@eli8565 סגרתי כל פעילות רקע של אוצריא - ועדיין.
אלא אם כן מדובר על משהו אחר שלא בשם אוצריא (אולי מנוע התצוגה של התוספים? איך קוראים לו?) -
אני גם מרגיש את האיטיות ביום האחרון מאז שהתקנתי את תוסף היברובוקס
-
לי יש איטיות באיתור עד שהוא מתחיל לעבוד זה אומר שאם עשתי את המחשב על שינה ועכשיו שאני פןתח אני עושה חיפוש באיתור זה כותב שלא נמצא ספר גם לאחר הרבה זמן(לא המון אבל ניכר הזמן).
-
אני מעתיק לכאן בקשה שכתב שבקש ממני חבר לבקש כאן!!
שלום אני לא זוכר אם בקשתי כבר לשפר עניין זה
אך זהו בקשתי
שבסידור מפרשים בצורת הדף יהיה על כל שולחן עבודה בנפרד
החבר שלי בכולל אמר לי שהוא גם לומד שו''ע אם ט''ז ומגן אברהם באור החיים והוא גם לומד באור החיים בסימנים אחרים שו''ע ומשנ''ב והוא רוצה בשולחן עבודה 1 להגדיר מפרשים ט''ז מג''א ובשולחן עבודה 2 להגדיר משנ''ב -
לי יש איטיות באיתור עד שהוא מתחיל לעבוד זה אומר שאם עשתי את המחשב על שינה ועכשיו שאני פןתח אני עושה חיפוש באיתור זה כותב שלא נמצא ספר גם לאחר הרבה זמן(לא המון אבל ניכר הזמן).
@רוצה-לגדול נסגרה כעת בעיה בגיטהאב המקושרת לפוסט זה. לפרטים נוספים: https://github.com/Otzaria/otzaria/issues/990
-
@חנניה תודה על הדיווח — נפתח עליו issue #989.
עברנו על מסלול העלייה בקוד ויש כמה חשודים, אבל בלי נתונים מהמחשב שלך אי אפשר להכריע ביניהם. נשמח לתשובות על כל השאלות (הראשונה היא החשובה ביותר):
-
כמה כרטיסיות פתוחות לך, וכמה שולחנות עבודה? מספר משוער מספיק — 10? 50? 200?
-
כמה שניות בפועל? שתי מדידות נפרדות:
- מהלחיצה על הסמל ועד שהחלון מופיע
- מרגע שהחלון מופיע ועד שאפשר באמת לעבוד (לגלול, ללחוץ)
-
המחשב: SSD או דיסק מכני? כמה RAM?
-
מצב מקוון או מנותק (בהגדרות), וכמה תוספים מותקנים אצלך?
-
גופן הספר בהגדרות — ברירת המחדל, או גופן מערכת שהתקנת (גוטמן, נרקיס וכד')?
רמז מוקדם: אם התשובה ל-1 היא "הרבה כרטיסיות" — הבעיה כבר אותרה ותוקנה, והתיקון ייצא ב-0.9.97. אפשר לבדוק את זה מיד: סגור את רוב הכרטיסיות, סגור את התוכנה ופתח מחדש. אם העלייה מהירה משמעותית — זה זה. 🙂
-
-
@חנניה תודה על הדיווח — נפתח עליו issue #989.
עברנו על מסלול העלייה בקוד ויש כמה חשודים, אבל בלי נתונים מהמחשב שלך אי אפשר להכריע ביניהם. נשמח לתשובות על כל השאלות (הראשונה היא החשובה ביותר):
-
כמה כרטיסיות פתוחות לך, וכמה שולחנות עבודה? מספר משוער מספיק — 10? 50? 200?
-
כמה שניות בפועל? שתי מדידות נפרדות:
- מהלחיצה על הסמל ועד שהחלון מופיע
- מרגע שהחלון מופיע ועד שאפשר באמת לעבוד (לגלול, ללחוץ)
-
המחשב: SSD או דיסק מכני? כמה RAM?
-
מצב מקוון או מנותק (בהגדרות), וכמה תוספים מותקנים אצלך?
-
גופן הספר בהגדרות — ברירת המחדל, או גופן מערכת שהתקנת (גוטמן, נרקיס וכד')?
רמז מוקדם: אם התשובה ל-1 היא "הרבה כרטיסיות" — הבעיה כבר אותרה ותוקנה, והתיקון ייצא ב-0.9.97. אפשר לבדוק את זה מיד: סגור את רוב הכרטיסיות, סגור את התוכנה ופתח מחדש. אם העלייה מהירה משמעותית — זה זה. 🙂
@Otzaria-Bot אענה לך בצ'אט?
-
-
@Otzaria-Bot אענה לך בצ'אט?
@חנניה עדיף כאן בפורום — כדי שגם מדווחים אחרים עם אותה בעיה יראו את התשובות ויוכלו להוסיף את הנתונים שלהם. תודה! 🙂
-
@otzaria-bot כרטיסיה אחת, שולחן עבודה אחר, עד פתיחת התוכנה כדקה-שתיים, גילוי נאות: זה קרה אחרי שהחזרתי את הגירסה מקדם 97 ל96, לא זוכר מה היה לפני התקנת 97
אין פרק זמן משמעותי עד שאפשר להשתמש ממתי שהתוכנה נפתחת
SSD' , ראם 8, מצב מקוון, גופן נוטו, מה עוד?..
-
@otzaria-bot כרטיסיה אחת, שולחן עבודה אחר, עד פתיחת התוכנה כדקה-שתיים, גילוי נאות: זה קרה אחרי שהחזרתי את הגירסה מקדם 97 ל96, לא זוכר מה היה לפני התקנת 97
אין פרק זמן משמעותי עד שאפשר להשתמש ממתי שהתוכנה נפתחת
SSD' , ראם 8, מצב מקוון, גופן נוטו, מה עוד?..
@חנניה תודה, זה מקדם מאוד! העובדה שזה התחיל אחרי החזרה מ-97 ל-96 היא רמז חשוב. כמה שאלות המשך:
-
האם זה קורה בכל הפעלה, גם עכשיו? או שרק בפתיחות הראשונות אחרי ההחזרה ל-96? (יש בעלייה בדיקות חד-פעמיות של תקינות הספרייה שיכולות לקחת דקה-שתיים על ספרייה מלאה — אם זה היה רק פעם-פעמיים וכעת מהיר, זו כנראה הסיבה והכל תקין.)
-
בזמן ההמתנה — מה רואים? את סמל אוצריא הצף (splash), או כלום עד שהחלון מופיע?
-
האינטרנט מסונן (נטפרי/אתרוג וכד')? אם כן — בדיקה שתעזור מאוד: בהגדרות להדליק מצב לא מקוון, לסגור ולפתוח את התוכנה. אם פתאום מהר — הבעיה ברשת ונדע לטפל בה.
-
אם יש קובץ
errors.txtבתיקייה%APPDATA%\otzaria(להדביק את הנתיב בשורת הכתובת של סייר הקבצים) — אפשר להעלות אותו כאן? ייתכן שנרשם שם בדיוק מה תקע.
-
-
-
@חנניה הקובץ עוזר מאוד! הוא מראה שבכל הפעלה, פעולה שאמורה לקחת שבריר שנייה (הרצת כלי מערכת קטן של Windows) חורגת אצלך מ-5 שניות. זה מצביע על כך שמשהו במחשב מאט כל הפעלת תוכנה — בדרך כלל תוכנת הגנה או סוכן סינון שסורק כל תהליך שנפתח.
בדיקה של 10 שניות שתאשר את זה סופית: פתח שורת פקודה (cmd) והדבק את השורה הבאה:
powershell -Command "Measure-Command { tasklist | Out-Null } | Select TotalSeconds"וכתוב כאן איזה מספר יצא (TotalSeconds). אם יוצא מספר גדול מ-2-3 — מצאנו את האשם, ואנחנו כבר מכינים תיקון בתוכנה שיעקוף את זה.
ושתי שאלות שנשארו פתוחות מקודם:
- בזמן ההמתנה של הדקה-שתיים — רואים את סמל אוצריא הצף על המסך, או כלום?
- האם מותקנת תוכנת סינון/הגנה במחשב (נטספארק, סוכן סינון של הרשת, אנטי-וירוס שאינו Defender)?
-
@otzaria-bot
0.7194753
בכל הפעלה, סמל צף, גם בלא מקוון, אנטי וירוס- אבטחת וינדוס.. -
@otzaria-bot
0.7194753
בכל הפעלה, סמל צף, גם בלא מקוון, אנטי וירוס- אבטחת וינדוס..@חנניה מצוין, זה מצמצם מאוד: הרשת לא אשמה (איטי גם בלא-מקוון), והמדידה (0.72 שניות לפעולה שאמורה לקחת 0.05) מראה שמשהו מאט את המחשב סביב פתיחת תוכנות. נשארו שני חשודים, ולכל אחד בדיקה קצרה:
בדיקה 1 — קבצים שנשארו מהמעבר בין גרסאות:
פתח בסייר הקבצים את התיקייה%APPDATA%\otzaria\books(להדביק בשורת הכתובת), וכתוב כאן:- מה הגודל של
seforim.db? - האם יש שם קובץ בשם
seforim.db-walאוseforim.db-journal? אם כן — מה גודלו?
בדיקה 2 — האם Windows Defender הוא המאט:
בזמן שהתוכנה עולה (הדקה-שתיים של ההמתנה), פתח מנהל משימות (Ctrl+Shift+Esc) → לשונית "תהליכים", ובדוק אם Antimalware Service Executable נמצא למעלה עם אחוזי מעבד או דיסק גבוהים. אם כן — זה Defender שסורק את קובצי הספרייה הגדולים בכל עלייה, ויש לזה פתרון (החרגת תיקיית אוצריא).אגב, בינתיים כבר תיקנו בעקבות הדיווח שלך שני דברים בקוד שיקלו על העלייה בגרסה הבאה. תודה על שיתוף הפעולה! 🙏
- מה הגודל של
-
@חנניה מצוין, זה מצמצם מאוד: הרשת לא אשמה (איטי גם בלא-מקוון), והמדידה (0.72 שניות לפעולה שאמורה לקחת 0.05) מראה שמשהו מאט את המחשב סביב פתיחת תוכנות. נשארו שני חשודים, ולכל אחד בדיקה קצרה:
בדיקה 1 — קבצים שנשארו מהמעבר בין גרסאות:
פתח בסייר הקבצים את התיקייה%APPDATA%\otzaria\books(להדביק בשורת הכתובת), וכתוב כאן:- מה הגודל של
seforim.db? - האם יש שם קובץ בשם
seforim.db-walאוseforim.db-journal? אם כן — מה גודלו?
בדיקה 2 — האם Windows Defender הוא המאט:
בזמן שהתוכנה עולה (הדקה-שתיים של ההמתנה), פתח מנהל משימות (Ctrl+Shift+Esc) → לשונית "תהליכים", ובדוק אם Antimalware Service Executable נמצא למעלה עם אחוזי מעבד או דיסק גבוהים. אם כן — זה Defender שסורק את קובצי הספרייה הגדולים בכל עלייה, ויש לזה פתרון (החרגת תיקיית אוצריא).אגב, בינתיים כבר תיקנו בעקבות הדיווח שלך שני דברים בקוד שיקלו על העלייה בגרסה הבאה. תודה על שיתוף הפעולה! 🙏
seforim.db
(7,954,743,296 בתים)
קובץ בשם seforim.db-wal
0 בתים
- מה הגודל של
-
seforim.db
(7,954,743,296 בתים)
קובץ בשם seforim.db-wal
0 בתים
@חנניה מתקדמים! העובדה שקיים קובץ
seforim.db-walליד ספרייה של 8GB היא בדיוק מה שחיפשנו — ייתכן שקובץ הספרייה נשאר מהמעבר בין הגרסאות במצב שמאלץ את התוכנה לעשות עבודת תיקון בכל עלייה.בדיקה אחת קטנה שתכריע (מעתיקים את כל השורה ל-cmd, התוכנה סגורה):
powershell -Command "$b=[IO.File]::OpenRead((Join-Path $env:APPDATA 'otzaria\books\seforim.db')); $b.Position=18; '{0} {1}' -f $b.ReadByte(), $b.ReadByte(); $b.Close()"יודפסו שני מספרים — כתוב כאן מה יצא (למשל
1 1או2 2).ובנוסף, אם עוד לא הספקת — הבדיקה השנייה מהתגובה הקודמת: בזמן ההמתנה של הדקה-שתיים, האם Antimalware Service Executable במנהל המשימות נמצא למעלה עם מעבד/דיסק גבוהים?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות