בירור | פיתוח נסיוני | ש"ס עם טקסט חי מתוך המסד
-
מי זה אהרון? לא לשגע רק לבקש, אם יחליט להגיב מה טוב
-
@ori-bensimon לפחות אחד מהם, מי שנתן אישור ובהמשך אולי אפשר לעשות לחצן בחירת עימוד קוק/זכרון וכו'
-
ועל זה אני נוהג לומר, שבלימוד ממחשב 'העיקר חסר מן הספר - הספר עצמו'!
אני לא חושב שיש טעם לנסות לעשות צורת הדף בשאר הספרים, מלבד 1. ש"ס - חובה. 2. משנ"ב (עיין ערך הוצאת לשם שניסו לעשות עימוד כגמרא ונחל כשלון חרוץ). 3. רמב"ם.
כל שאר הספרים, אפילו שו"ע צורת הדף משתנית מהוצאה להוצאה, וממהדורה למהדורה, ואין לדבר סוף!
לדוגמא - שו"ע: אחד רגיל ללמוד בלשם, והשני במכון ירושלים, והשלישי ב'צורת הדף' והרביעי ב'עוז והדר' אז לאיזה צורת הדף תיצמד? -
ועל זה אני נוהג לומר, שבלימוד ממחשב 'העיקר חסר מן הספר - הספר עצמו'!
אני לא חושב שיש טעם לנסות לעשות צורת הדף בשאר הספרים, מלבד 1. ש"ס - חובה. 2. משנ"ב (עיין ערך הוצאת לשם שניסו לעשות עימוד כגמרא ונחל כשלון חרוץ). 3. רמב"ם.
כל שאר הספרים, אפילו שו"ע צורת הדף משתנית מהוצאה להוצאה, וממהדורה למהדורה, ואין לדבר סוף!
לדוגמא - שו"ע: אחד רגיל ללמוד בלשם, והשני במכון ירושלים, והשלישי ב'צורת הדף' והרביעי ב'עוז והדר' אז לאיזה צורת הדף תיצמד?@דאנציג ויש אומרים אף טור (המאור).
(ולחבדי"ם ביננו: אף תניא) -
@דאנציג ויש אומרים אף טור (המאור).
(ולחבדי"ם ביננו: אף תניא)@דאנציג ויש אומרים אף טור (המאור).
אני רגיל לצורת הדף של מלון דבורה - כל אחד רגיל אחרת, ואין בזה צורת הדף אחידה.
גם מקראות גדולות יש להם סוג של 'צורת הדף', וגם לשו"ע יש 'צורת הדף', וגם לרי"ף על הש"ס יש 'צורת הדף', שהזקנים מאוד התעצבנו על שעוז והדר שלחו ידם ושינו את צורת הדף, אך היום, גם הם מסכימים שבצורת הדף היה קשה ללמוד מצפיפות וכו', ואין לדבר סוף.לגבי ש"ס יש קפידה אדירה לצורת הדף דווקא, ולמשנ"ב כבר התקבע צורת הדף שהדפיס מרנא החפץ חיים זצ"ל. ורמב"ם רגילים לצורת הדף, גם אם לא במילים מסוימות דווקא.
(ולחבדי"ם ביננו: אף תניא)
זה כבר לא רק לחב"ד, אלא לכל מי שלומד תניא, מכיון שבכל השנים הקפידו על צורת הדף דווקא, ונאמרו על זה תילי תילים של עניינים...
-
גם מקראות גדולות יש להם סוג של 'צורת הדף', וגם לשו"ע יש 'צורת הדף', וגם לרי"ף על הש"ס יש 'צורת הדף', שהזקנים מאוד התעצבנו על שעוז והדר שלחו ידם ושינו את צורת הדף, אך היום, גם הם מסכימים שבצורת הדף היה קשה ללמוד מצפיפות וכו', ואין לדבר סוף.לגבי ש"ס יש קפידה אדירה לצורת הדף דווקא, ולמשנ"ב כבר התקבע צורת הדף שהדפיס מרנא החפץ חיים זצ"ל. ורמב"ם רגילים לצורת הדף, גם אם לא במילים מסוימות דווקא.
זה כבר לא רק לחב"ד, אלא לכל מי שלומד תניא, מכיון שבכל השנים הקפידו על צורת הדף דווקא, ונאמרו על זה תילי תילים של עניינים...
-
@דאנציג
יש מעלה לצורה של צורת הדף, גם ללא צורת הדף מסוימת.
אבל כמובן שהש"ס הכי חשוב, וכשזה יצליח - נוכל לדון איך ולאיפה להתקדם.יש מעלה לצורה של צורת הדף, גם ללא צורת הדף מסוימת.
ועל זה לענ"ד 'צורת הדף' הקיים כיום עונה על זה!
אולי אפשר לעשות רקע קרם מוגדר לדף גלילה כמו שנהוג בספרים עצמם, ולא צריך לטרוח לעשות צורת הדף ממש. -
יש מעלה לצורה של צורת הדף, גם ללא צורת הדף מסוימת.
ועל זה לענ"ד 'צורת הדף' הקיים כיום עונה על זה!
אולי אפשר לעשות רקע קרם מוגדר לדף גלילה כמו שנהוג בספרים עצמם, ולא צריך לטרוח לעשות צורת הדף ממש. -
@דאנציג כתב:
אני רגיל לצורת הדף של מלון דבורה - כל אחד רגיל אחרת, ואין בזה צורת הדף אחידה.אופ'ס, טעות של ממש.
התכוונתי טור שירת דבורה.@דאנציג כתב:
זה כבר לא רק לחב"ד, אלא לכל מי שלומד תניא, מכיון שבכל השנים הקפידו על צורת הדף דווקא, ונאמרו על זה תילי תילים של עניינים...כמדומה שהיום מצוי כבר הוצאות הכוללות אף תניא שלא (רק) ע"פ צוה"ד, כפאר מקדושים או הוצאות מבוארות של התניא.
(יש גם תניא בקומיקס) -
-
@דאנציג כתב:
אני רגיל לצורת הדף של מלון דבורה - כל אחד רגיל אחרת, ואין בזה צורת הדף אחידה.אופ'ס, טעות של ממש.
זה כבר לא רק לחב"ד, אלא לכל מי שלומד תניא, מכיון שבכל השנים הקפידו על צורת הדף דווקא, ונאמרו על זה תילי תילים של עניינים...כמדומה שהיום מצוי כבר הוצאות הכוללות אף תניא שלא (רק) ע"פ צוה"ד, כפאר מקדושים או הוצאות מבוארות של התניא.
(יש גם תניא בקומיקס)@דאנציג כתב:
התכוונתי טור שירת דבורה.מלמד שלן בעומקה של הלכה...
-
@pcinfogmach יש חדשות?
-
אני לא עבדתי על זה תקופה באלול אחרי הכל יש פחות זמן לכאלו דברים
-
-
@דאנציג כתב:
(יש גם תניא בקומיקס)
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות