מדריך | המרת קבצי וורד לפורמט אוצריא בקלות ובמהירות
-
@יום-חדש-מתחיל
זה פשוט גיוועלדיג
בדיוק חיפשתי דרך להמיר קבצי וורד רבים
יש"כ עצום. -
@יום-חדש-מתחיל
זה פשוט גיוועלדיג
בדיוק חיפשתי דרך להמיר קבצי וורד רבים
יש"כ עצום.@אלכסנדר-צדש אני שואל בזהירות, אולי הקבצים האלו מתאימים גם לציבור?
-
עורך מנחם - גירסת תוכנה עצמאית מהירה ומידיית
דבר ראשון: מה המטרה בכל זה?
אנו מקבלים הרבה קבצי וורד עבור הכנסה לאוצריא, ובשביל להכניס אותם למאגר הרשמי צריך להמיר אותם לקבצי טקסט.
ובגלל שהפתרון הקיים כיום ע"י תבנית המאקרו 'עורך מנחם' לא היתה כ"כ מוצלחת, כי השימוש במאקרו בוורד הוא מאוד מאוד איטי. ובפרט בקבצים גדולים.ב"ה המרתי את הקוד של עורך מנחם לקוד פייתון מהיר במיוחד.
הממשק פשוט וברור מאוד, השתדלתי שיהי' דומה לעיצוב של אוצריא. לא יצא כ"כ דומה...

ואחרי בחירת קבצים:

אז איך משתמשים?
- יש לבחור קובץ או מספר קבצים.
- יש לבחור גודל גופן הטקסט וגודל גופן ההערות.
- לבחור תיקיית פלט, או להשאיר ריק ליצירת הקבצים ליד המקור.
- ללחוץ על 'המר לטקסט'.
סיימנו.
באם יש בקבצי הוורד שלכם הערות, ההערות יישמרו בקובץ נפרד בשם:
הערות על שם_קובץ_המקור
השלב הבא הוא, ליצור מסמך קישור בין קובץ המקור לקבצי ההערות שלו, בשביל זה יש להשתמש ב'מקשר' המוצלח של הרב @מיכאלוש שליט"א.הקישור להורדת התוכנה: https://github.com/Otzaria/OrechMenachemPy/releases
כרגע הגירסא האחרונה היא: 1.0.3קרדיט ל @pcinfogmach על בסיס הקוד של תבנית המאקרו עורך מנחם, וכן ל @menajemmendel ממתמחים טופ שעבד המון המון ושכלל מאוד את הקוד המקורי.
שאלות ותשובות
ש. מה המטרה בתוכנה זו עבור צורך פרטי של כל אחד? הרי אפשר להכניס לתוכנה גם קבצי וורד!
ת. יש בזה תועלת כדי שהספרים יוכלו להיכנס לתוך ה DB של הספרים האישיים. כי קבצי וורד לא באמת נכנסים ל DB.ש. אז אם יש לי קובץ וורד שאני רוצה להמיר לקובץ טקסט שמתאים לאוצריא, במה עדיף להשתמש בתוכנה הזו, או בתבנית המאקרו בוורד?
ת. וודאי שעדיף בתוכנה הזו.
הערה. אם המטרה היא גם לעצב את המסמך לפני ההמרה, אז עדיף לעשות זאת בתבנית המאקרו. אבל ניתן לשמור את הקובץ אחרי העריכה, ולהמיר אותו עם התוכנה הזו.ש. איך אני יודע מה גודל גופן הטקסט ומה גודל גופן ההערות במסמך שלי?
ת. הכי טוב - לפתוח את הקובץ ופשוט לבדוק. אפשרות נוספת - ללחוץ על הכפתורזהה גדלים באופן אוטומטי לכל הקבצים. הכפתור עובד בצורה שהוא בודק מה גודל הטקסט של רוב המילים במסמך.ש. מה אני עושה אם אני רוצה להמיר כמה מסמכים בבת אחת, ולכל מסמך יש גדלים אחרים?
ת. ניתן להגדיר בכל מסמך גודל אחר. בין לטקסט עצמו ובין להערות.ש. למה בכלל צריך להגדיר מהו גודל הברירת מחדל?
ת. כדי שהתוכנה תדע איזה גודל טקסט נחשב ל'גדול, וצריך לעצב אותו לפורמט אוצריא כטקסט גדול ע"י הוספת תגיBIG[להגדלה] לפני ואחרי הטקסט, וכן על זה הדרך ביחס לתגיSMALL[להקטנה].ש. למה הוא לא שואב את גודל הברירת מחדל מסגנון ה
NORMALשל המסמך?
ת. כי יכול להיות שהטקסט במסמך בכלל לא מעוצב בסגנון הנורמל של המסמך עצמו. מי שמכיר וורד טוב יבין את זה מייד.ש. באיזה עיצוב התוכנה תומכת וממירה לעיצוב של אוצריא?
ת. בדיוק במה שהתבנית מאקרו של עורך מנחם תומכת.
שזה אומר: כותרות [מרמה 1 עד רמה 6], כתב גדול, כתב קטן, מודגש, נטוי, קו תחתון, כתב עילי, כתב תחתי.ש. מהו הגודל המוגדר בברירת מחדל לגודל הטקסט ולגודל ההערות?
ת. גודל הטקסט: 12, גודל ההערות: 10.
הערה: בזכות הרב @נתנאל_26 נודע לי שב‑2024 מיקרוסופט החליפה את ברירת המחדל של Office מ‑Calibri 11 ל‑Aptos 12.
ממילא היתה לי התלבטות קלה איך להגדיר את גודל הברירת מחדל, האם 11 או 12. לבסוף החלטתי ללכת על הברירת מחדל העדכנית של מייקרוסופט.ש. למה התוכנה לא מזהה בכלל את הקובץ שלי?
ת. אולי הקבצים שלך הם בסיומת DOC [סיומת של קבצי וורד ישנים]. אם ככה יש להמיר אותם לפני כן לתבנית של קבצי וורד עדכניים.
להדרכה איך עושים את זה, במיוחד על כמות גדולה של קבצים כאלו, יש כאן הדרכה מצויינת של הרב @דאנציג שליט"א.
עזרה והדרכות נוספות שקשורות לעניין:
מדריך איך לערוך ספרי טקסט של אוצריא בתוכנת וורד? > https://otzaria.org/forum/post/7170
הדרכה לתבנית המאקרו של עורך מנחם גם בקישור הנ"ל.מדריך המרת קובץ וורד לאוצריא עם כל העיצוב (בתבנית המאקרו של עורך מנחם) > https://otzaria.org/forum/post/13675
@יום-חדש-מתחיל זה נראה ממש מדהים
אולי תסגור את זה בתור תוסף לאוצריא ככה נסגור את כל הקצוות .... -
@יום-חדש-מתחיל זה נראה ממש מדהים
אולי תסגור את זה בתור תוסף לאוצריא ככה נסגור את כל הקצוות .... -
@י.-פל. עניתי לך בשרשור ההוא.
-
-
-
תגיד לי, אתה משועמם?
יש לך מספיק מה לעשות לפני כן.אני רוצה לברוח מדי פעם.
מסכים לי?@י.-פל. הסברתי לך, זה לא הגיוני שבכל תיקון קטן בלוגיקה - נצטרך לתקן את זה בשלש שפות שונות!!
-
תגיד לי, אתה משועמם?
יש לך מספיק מה לעשות לפני כן.אני רוצה לברוח מדי פעם.
מסכים לי? -
@יום-חדש-מתחיל
האם הוא יודע לטפל בסוגי הערות שונים כגון כאלו שמתוייגים כקישורים?
האם ניתן שהוא ידע לשמור גם על תמונות ע"י קישור כל שהוא כדי שהם יוצגו בתוכנה? -
@יום-חדש-מתחיל
האם ניתן שהוא ידע לשמור גם על תמונות ע"י קישור כל שהוא כדי שהם יוצגו בתוכנה?האם הוא יודע לטפל בסוגי הערות שונים כגון כאלו שמתוייגים כקישורים?
מה הכוונה? כשיש הערות שוליים בוורד, התוכנה ממירה אותם לקובץ חדש בשם: "הערות על XXX". ועם כלי ה 'מקשר' של הרב מיכאלוש מקשרים אותם אחד לשני באופן אוטומטי.
האם ניתן שהוא ידע לשמור גם על תמונות ע"י קישור כל שהוא כדי שהם יוצגו בתוכנה?
כרגע לא קיים. האם זה ניתן? וודאי שעקרונית זה ניתן.
-
מה הכוונה? כשיש הערות שוליים בוורד, התוכנה ממירה אותם לקובץ חדש בשם: "הערות על XXX". ועם כלי ה 'מקשר' של הרב מיכאלוש מקשרים אותם אחד לשני באופן אוטומטי.
ישנם קבצים שהערות שלהם נכתבו בצורת קישורים לסוף הסימן או הפרק, האם הסקריפט הנל יודע לזהות זאת?
-
-
@יום-חדש-מתחיל למה שלא תכניס את המקשר של מיכאלוש ככפתור נוסף? זה יקצר תהליכים
-
ישנם קבצים שהערות שלהם נכתבו בצורת קישורים לסוף הסימן או הפרק, האם הסקריפט הנל יודע לזהות זאת?
לא הבנתי.
כתוב לי באישי.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות