בקשת מידע | אשכול תמיכה עבור התוסף כלי קודש לוורד (כתבי הקודש): תקלות הקשורות לאוצריא בלבד
-
למה?
-
למה?
@pcinfogmach ?
כי זה הרבה יותר נוח, ככה פשוט.
במיוחד שבסייר הקבצים אני מצמיד לשם דברים שלא קשורים ללימוד, אלא לעיסוקי הצדדיים והשוליים.ואני לא אוהב שעמוס שם - כי ברגע שיש שם הרבה תיקיות, זה כבר מאבד את כל האפקט של זה
-
הודעה חשובה:
מכיון שאת רוב העבודה כבר עשיתי שמתי את זה פה
https://github.com/KleiKodesh/KleiKodeshProject/tree/user-books
אולי תבקשו מ @מסתתר שיגמור את העבודה (כרגע זה נתמך רק בסביבת DEV) -
@pcinfogmach ?
במיוחד שבסייר הקבצים אני מצמיד לשם דברים שלא קשורים ללימוד, אלא לעיסוקי הצדדיים והשוליים.ואני לא אוהב שעמוס שם - כי ברגע שיש שם הרבה תיקיות, זה כבר מאבד את כל האפקט של זה
@pcinfogmach ?
אוקיי אז להוסיף פיצר של נעיצת תיקיות מהמחשב לדף הבית? הבנתי אותך נכון?
-
הרב @pcinfogmach כמדומני שאינך מבין את רצונם של המשתמשים.
לאף אחד לא באמת אכפת (כמעט) האם זה יהי' בתוך ה DB או לא.הם ס"ה רוצים שבתוך הכלי קודש יוצגו כל הספרים האישיים. מתחת למכסה המנוע זה לא מעניין אף אחד האם זה בתוך ה DB או לא.
המציאות היא שאם זה בתוך האילן או הקטלוג או איך שקוראים לזה, וזה נראה משהו מובנה בתוך התוכנה -
אז משתמשים בספרים האלו דרך הכלי קודש.ואם זה לא מוצג ונראה כחלק אינטגרלי בתוכנה - אז לא משתמשים.
זה הכל.
הרב @pcinfogmach כמדומני שאינך מבין את רצונם של המשתמשים.
לאף אחד לא באמת אכפת (כמעט) האם זה יהי' בתוך ה DB או לא.הם ס"ה רוצים שבתוך הכלי קודש יוצגו כל הספרים האישיים. מתחת למכסה המנוע זה לא מעניין אף אחד האם זה בתוך ה DB או לא.
המציאות היא שאם זה בתוך האילן או הקטלוג או איך שקוראים לזה, וזה נראה משהו מובנה בתוך התוכנה -
אז משתמשים בספרים האלו דרך הכלי קודש.ואם זה לא מוצג ונראה כחלק אינטגרלי בתוכנה - אז לא משתמשים.
זה הכל.
כן אני מבין.
אבל לדעתי זה ככה בגלל שככה אוצריא החליטו שזה יהיה. (וכאן ראוים שוב את הכח המדהים שיש לאוצריא שיכולה לייצר מוסכמות כאילו זה ברור שכך צרך להיות)
ולדעתי זה לא החלטה נכונה.
ואם תאמר מי אומר שאני צודק עיין ערך תקופת תורת אמת ודו"ק. (כלומר שאז זה היה כמו שהוא החליט וכולם ציפו שכל תוכנה אחרת תעשה כמוהו) -
@pcinfogmach ?
אוקיי אז להוסיף פיצר של נעיצת תיקיות מהמחשב לדף הבית? הבנתי אותך נכון?
@pcinfogmach כן, מצויין!
אני חושב שזה יפתור את הבעיה לרוב המשתמשים - כך גם תוכל "לתמוך" בקבצי PDF.
תודה רבה ותזכה למצוות!
חיילך לאורייתא, וזכות הרבים תעמוד לך. -
@יאיר-דניאל תעשה טובה אם אה יכול תפתח על זה issue בגיטהאב - תודה
-
אני מבין - אז זה נושא של התרגלות. התרגלתם לאוצריא וזה מה שאתם רוצים. לצערי מצדי זה לא מוצדק. אני מוכן לעושת כל התאמה שתהפוך את זה ליותר נוח אבל סתם להכניס לDB זה לא באגנדה שלי.
אני מבקש מחילה מהציבור אבל זה מה שעולה פה מתוך הדברים.
אז תמהרו תגידו לי מהש אתם רוצים (לפני סוף בין הזמנים) מבלי להכניס לDB ובלי נדר אשתדל ליישם את זה.
ושוב תודה לכל העונים.אז תמהרו תגידו לי מהש אתם רוצים (לפני סוף בין הזמנים) מבלי להכניס לDB ובלי נדר אשתדל ליישם את זה.
מבחינתי הכי חשוב
שהספרים האיישים יהיו חלק בלתי נפרד מהתוכנה הן בחיפוש והן באיתור והן בקטלוג.
באותו מסד או מסד אחר או בדרך אחרת זה הרבה פחות משנה. -
@אלכסנדר-צדש
היטבת להגדיר - אני צריך לחשוב על מה שאמרת
כנראה זה מה ש @יום-חדש-מתחיל וכולם ניסו לומר בדרך זו אחרת רק לא הבנתי את כוונם מספיק - תודה
ותודה לכולם על הסבלנות
-
-
אני חייב לציין שאני משתגע מהתופעה, שרואים אותה הן באוצריא, הן פה בכלי/כתבי הקודש, והן בארון הספרים.
הנסיון של המפתח/ים לרדת שוב ושוב לרצון הציבור - ולנסות להתאים את זה למבנה הטכני של התכונה כפי שהם חוזים אותה.
ההודאה של המפתח/ים לציבור על כך ש'הצליחו להסביר להם' מה צריך להוסיף לתוכנה.
וזאת מבלי להכנס לעבודה שהמפתחים עצמם צורבא מדרבנן (רק השבוע נודעתי לכך ש @pcinfogmach הו"ל הגדה עם פירוש!)
ממש 'אל תקרי בניך אלא בוניך'...אשריכם ישראל.
-
@צדיק-וטוב-לו
תודה על הדברים החמים
אולי תשנה את הניק לצדיק וטוב לאחרים? -
אוקיי חברה חשבתי קצת - הוספת תיקיית משתמשים זה ישים בקלות בתוך הקטלוג
השאלה כעת האם דחוף שגם יופיע בתוצאות המנוע חיפוש? או שזה אשפר להסתדר בלי? -
השאלה כעת האם דחוף שגם יופיע בתוצאות המנוע חיפוש? או שזה אשפר להסתדר בלי?@pcinfogmach לי זה מאד יעזור.
אבל בשבילי לבד, אני אפ' לא מבקש
-
השאלה כעת האם דחוף שגם יופיע בתוצאות המנוע חיפוש? או שזה אשפר להסתדר בלי?השאלה כעת האם דחוף שגם יופיע בתוצאות המנוע חיפוש? או שזה אשפר להסתדר בלי?
לכה"פ אם זה יופיע בתוצאות - בעת הקלדה בחלונית מתחת עץ הספרים - זו:

-
א. חיפוש חכם ומשוכלל כולל קידומות מרחק בין מילים ועוד
ב. ניווט לתוך כותרות
ג. שמירת מיקום אחרון של העיון והחיפוש בספר
ד. פתיחה מהירה הרבה יותר של הספר
ה. ועוד ועוד ועוד.קודם תודה על המשוב.
לגופו של עניין
א - ג לא חייב להיות בDB בשביל זה אבל גם את זה אני לא הולך ליישם עד שהמתשמים היקרים שאני כל כך מעריך יתנו לי אור ירוק שזה הכיוון
ד. ברוב הספרים זה מקסימום לחכות עוד שניה לא יודע אם זה מוצדק
ה. על זה אין לי מה להגיב כי תמיד אנחנו רוצים עוד יותר טוב
אבל גם צריך להתחשב במפתח ולא לבקש סתם סברים כי מתחשק לנו עוד יותר טוב - אני קצת מאוכזב שעשו מזה כזה טררם כל הזמן וכעת מתברר שלא דובים ולא רוח אולי מקסימום איזה שועל. -
וכעת מתברר שלא דובים ולא רוח אולי מקסימום איזה שועל.
תוכל לבאר מה ה'גדר' של 'דובים', 'רוח', ו'שועל', ואיך פרצה הרוח לגן החיות?
-
השאלה כעת האם דחוף שגם יופיע בתוצאות המנוע חיפוש? או שזה אשפר להסתדר בלי?אוקיי חברה חשבתי קצת - הוספת תיקיית משתמשים זה ישים בקלות בתוך הקטלוג
השאלה כעת האם דחוף שגם יופיע בתוצאות המנוע חיפוש? או שזה אשפר להסתדר בלי?לצערי אני מאלו שלא זוכר את כל התורה בע"פ, לכן זה חשוב לי 😀
[מדובר על כמויות ספרים כל הקש"ק ועוד.]ושוב יש"כ עצום, אין בפינו מילים, רק היום העברתי את התוכנה לת"ח מופלג, הוא לא גמר להלל ולשבח את התוכנה, לא להאמין שיש בדורינו נתינה שכזו.
-
השאלה כעת האם דחוף שגם יופיע בתוצאות המנוע חיפוש? או שזה אשפר להסתדר בלי?לצערי אני מאלו שלא זוכר את כל התורה בע"פ, לכן זה חשוב לי 😀
[מדובר על כמויות ספרים כל הקש"ק ועוד.]ושוב יש"כ עצום, אין בפינו מילים, רק היום העברתי את התוכנה לת"ח מופלג, הוא לא גמר להלל ולשבח את התוכנה, לא להאמין שיש בדורינו נתינה שכזו.
@אלכסנדר-צדש
תודה רבה על המילים החמותלצערי אני מאלו שלא זוכר את כל התורה בע"פ, לכן זה חשוב לי 😀
[מדובר על כמויות ספרים כל הקש"ק ועוד.]לצערי, אני לא מאלו שדוגלים בעירוב של קובצי PDF עם OCR משובש בתוך מנוע חיפוש יעיל.
יש כאן, לעניות דעתי, משהו שלא נכון מהשורש. סליחה על הבוטות, אבל אני באמת חושב שהגיע הזמן שאוצריא ישנו את האופן שבו מוסיפים קובצי משתמש.
יש קבצים שהם למעשה הרחבה של מסד הנתונים, והם צריכים להיות חלק אינטגרלי ממנו. לעומתם, יש קובצי משתמש — כמו Word ו-PDF — שהם מסמכים חיצוניים.
לערבב בין שני הסוגים האלה יוצר מעין כלאיים: זה גם מכביד על מנוע החיפוש, וגם מקשה מאוד על מי שמנסה להתמודד עם המערכת ולבנות עליה יכולות חיפוש טובות.
בקיצער יש פה ברוך שהלואי שאוצריא יפסיקו לייצר אותו אחרת אני צריך לשבור את הראש איך להתמודד איתו
ואני יודע גם יודע שאני יכול "לסנן" את התכון אבל אני לא דוגל בפלסטרים. רק כשאין ברירה.
-
הרב @pcinfogmach הספרים האיישים בד"כ אלו קבצי txt [קובץ שיטות קמאי, המאגר של יאיר דניאל ועוד.]
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות