בקשת מידע | תולדת אוצריא
-
זה פיצ'ר נחמד ומוצלח - שרק גיקים ישתמשו בו.
לא יודע מה זה גיקים, אבל, כולם מתלוננים על בר אילן שמיושן מדאי, והאמת היא שבהתחלה כשסיון הוציא את הגרסאות הראשונות שלו, לא כל כך הבנתי מה הוא רוצה מבר אילן, אני משתמש בפרוייקט השו"ת למעלה מעשר שנים, ונהנה מאוד מהתוכנה, משתמש בקיצורי מקשים שמובילים במהירות לתוצאה הרצויה, עד ש...
אוצריא קרמה עור וגידים, והגיעה למצב שבו, כן אין מה לעשות, אבל, באמת הרבה יותר נוח להשתמש בה, כבר הרבה זמן ספר שאני יודע שקיים בשניהם, אני מחפש באוצריא (חוץ ממקורות מדוייקים ופרשנים, שבינתים עדיין יותר נוח לי בר אילן - הצגת פרשנים נבחרים / כל הפרשנים על קטע אחד, וחיפוש ובחירת קטע בתוכם [מה לעשות שזה עם קיצורי מקשים, וחלונות נפרדים שקל לי להשתמש בהם]. והעתקה עם / בלי / רק מקור שעדיין יותר קל ויותר מדוייק בבר אילן. הא, וגם החיפוש המתקדם שלהם, שבינתיים לא מצאתי לו תחליף).@pcinfogmach כתב בבקשת מידע | תולדת אוצריא:
פה אחד כולם אומרים בר אילן מיושן - אני סתם תוהה למה הם לא מחדשים את הממשק?
מדברים על כך שהם הולכים לשפר את הממשק, אבל זה בסתמא ייקח כמה שנים [הם הוציאו מכרז לפני שנתיים על זה].
אבל בינתיים התווספו לשוק כמה שחקנים גדולים, כמו אוצריא וזית, כך שאני לא יודע עד כמה יהיה שווה להם להשקיע.
כרגע הם מוכרים את השדרוגים במכירים לא זולים כלל, וחבל, כי הם מוסיפים גרגרי ספרים, ומוציאים גרסה חדשה.
-
לא יודע מה זה גיקים, אבל, כולם מתלוננים על בר אילן שמיושן מדאי, והאמת היא שבהתחלה כשסיון הוציא את הגרסאות הראשונות שלו, לא כל כך הבנתי מה הוא רוצה מבר אילן, אני משתמש בפרוייקט השו"ת למעלה מעשר שנים, ונהנה מאוד מהתוכנה, משתמש בקיצורי מקשים שמובילים במהירות לתוצאה הרצויה, עד ש...
אוצריא קרמה עור וגידים, והגיעה למצב שבו, כן אין מה לעשות, אבל, באמת הרבה יותר נוח להשתמש בה, כבר הרבה זמן ספר שאני יודע שקיים בשניהם, אני מחפש באוצריא (חוץ ממקורות מדוייקים ופרשנים, שבינתים עדיין יותר נוח לי בר אילן - הצגת פרשנים נבחרים / כל הפרשנים על קטע אחד, וחיפוש ובחירת קטע בתוכם [מה לעשות שזה עם קיצורי מקשים, וחלונות נפרדים שקל לי להשתמש בהם]. והעתקה עם / בלי / רק מקור שעדיין יותר קל ויותר מדוייק בבר אילן. הא, וגם החיפוש המתקדם שלהם, שבינתיים לא מצאתי לו תחליף).@pcinfogmach כתב בבקשת מידע | תולדת אוצריא:
מדברים על כך שהם הולכים לשפר את הממשק, אבל זה בסתמא ייקח כמה שנים [הם הוציאו מכרז לפני שנתיים על זה].
אבל בינתיים התווספו לשוק כמה שחקנים גדולים, כמו אוצריא וזית, כך שאני לא יודע עד כמה יהיה שווה להם להשקיע.
כרגע הם מוכרים את השדרוגים במכירים לא זולים כלל, וחבל, כי הם מוסיפים גרגרי ספרים, ומוציאים גרסה חדשה.
(חוץ ממקורות מדוייקים ופרשנים, שבינתים עדיין יותר נוח לי בר אילן - הצגת פרשנים נבחרים / כל הפרשנים על קטע אחד, וחיפוש ובחירת קטע בתוכם [מה לעשות שזה עם קיצורי מקשים, וחלונות נפרדים שקל לי להשתמש בהם]. והעתקה עם / בלי / רק מקור שעדיין יותר קל ויותר מדוייק בבר אילן. הא, וגם החיפוש המתקדם שלהם, שבינתיים לא מצאתי לו תחליף).
א הבנתי אתה יכו פרט מה יש שם שאין באוצריא / כתבי הקודש
איזה אופצית יפוש חסר עדיין?
מה זה אומר אי אפשר לבחור מפרשים על קטע?
מה זה אומר שאי אפשר לחפש בתוכם?
מה ההבדלים בהעתקה עם בלי מקור?
או שאולי כל זה נושא של קיצור מקשים בכלל....
אם חסר לך משהו באוצריא \ כתבי הקודש - תבקש למה אתה מתבייש?!מתסמא כדאי שיהיה בפוסט נפרד אבל.
-
-
-
-
פעם דברתי עם מנהל הפיתוח שם והוא הסביר לי שיש שם כמה מתכנתות זקנות שרק הם יודעות איך להתעסק אם כל החלקים של התוכנה
באופן ככלי בר אילן חולים מאוד במחלת 20\80 כלומר 20% מהתוכנה מספיקה ל 80% מהמשתמשים ועוד 80% מהתוכנה מיועדת לקהל היעד של 20% מהמשתמשים מה שגורם לכך ש 80% !!! מהמשאבים של התוכנה הולכים ל 20% מהרווחים + סרבול לא נורמלי של פיתוח
@דאנציג שמעת שבגירסה האחרונה הם הפסיקו לתמוך במקש אחד כקיצור דרך טמטום על סטרואידים
-
פעם דברתי עם מנהל הפיתוח שם והוא הסביר לי שיש שם כמה מתכנתות זקנות שרק הם יודעות איך להתעסק אם כל החלקים של התוכנה
באופן ככלי בר אילן חולים מאוד במחלת 20\80 כלומר 20% מהתוכנה מספיקה ל 80% מהמשתמשים ועוד 80% מהתוכנה מיועדת לקהל היעד של 20% מהמשתמשים מה שגורם לכך ש 80% !!! מהמשאבים של התוכנה הולכים ל 20% מהרווחים + סרבול לא נורמלי של פיתוח
@דאנציג שמעת שבגירסה האחרונה הם הפסיקו לתמוך במקש אחד כקיצור דרך טמטום על סטרואידים
טיפשי לחלוטין
לא צריך להתעסק עם כל החלקים צריך תוך חודש להרים תוכנה חדשה
לא מאמין שכל כך קשה לגשת לדאטה
צוות של מתכנתים צעירים יכולים לעשות משהו הרבה יותר טוב תוך חודש - מאפס. -
@דוד-משה-1 זה לא משנה, כי הם עכשיו (כלו' לפני שנתיים בערך) הוציאו מכרז לחברה חיצונית שתבנה להם הכל מההתחלה.
-
@דוד-משה-1 זה לא משנה, כי הם עכשיו (כלו' לפני שנתיים בערך) הוציאו מכרז לחברה חיצונית שתבנה להם הכל מההתחלה.
@יום-חדש-מתחיל
כמו כל מוסד - נופלים בפח של בירוקרטיה במקום לחשוב מחו לקופסא -
-
-
@יום-חדש-מתחיל
כמו כל מוסד - נופלים בפח של בירוקרטיה במקום לחשוב מחו לקופסא@pcinfogmach לא הבנתי.
בלי קשר, בזמנו זכור לי שמישהו במתמחים טופ הביא קישור למכרז הזה.
-
הוציאו מכרז לחברה חיצונית
מסקרן אם החברה הזו לפחות יש לה שמץ איך לתכנת תוכנה תורנית או שזה יהיה בגדר גוי ששבת חייב מיתה
-
זה מאוד מאוד ארוך....
התחיל בזה שאתר ספריא נחסם.
ומישהו העלה במתמחים הצעה או תוכנה או משהו כזה לשיפור החלונות שבתוך בר אילן - בתשלום.
ואז דיברו שצריך לעשות משהו.
והתחילו בהמרה הנתונים לSQLITE (כן!!! הכל התחיל מDB, לא ברור למה עבר לטקסטים...)
ואז היה פרוייקט סינון, השתתף שם גם מישהו12 ממתמחים - שסירב שיוציאו את ספרי הרב קוק וכולי, ואיים לפרוש מהפרוייקט אם זה יקרה. (מחמת זה בגרסאות הראשונות היו ספרים בעייתיים, מה שגרם לנטפרי לעשות בעיות, מה שגאם לסיון להיות מוכרח לסנן, מה שעזר לנו מאוד מאוד בגיבוש עמדות להכנסת ספרים, וביסוס אמון גדול מאוד מול נטפרי, והדברים ידוכים, והכל לטובה!!!)
ואז סיון התחיל את הפרוייקט, כפרוייקט לימודי ורעיוני בלבד, הוא עשה זאת גם כדי לאפיין בצורה ציבורית את הצורה שבה הכל צריך להיות - תוך שהוא מציין במפורש שזה רק הכנה לפרוייקט של לא מתייאש. ואכן, ההמרה של לא מתייאש בנוייה מאוד על ההנחות שעשה סיון, למי שקצת מכיר את הDB (הוא אפילו לא תומך בכמעט שום דבר שסיון לא תמך בו!)*
אני הכרתי לראשונה את הפרוייקט דרך יום חדש מתחיל, הוא הראה לי את התוכנה עוד לפני שהיא פורסמה בכלל.
אהבתי את העיצוב (פלאטר ומטריאל3) מיד, ושתינו התחלנו להתעסק בנושא הספרים...
עבדנו על הספרים בצורה הזויה - שאותה ממשיך יום חדש מתחיל עד היום
גם @האדם-החושב עבד קשה מאוד אז על הספרים.
סיון נתן לי להצטרף למאגר כ"מתחזק", כי רציתי שהוא יהיה פנוי לעבוד על הקוד.
ואז גם ליום חדש מתחיל.
ואז - הוא התחיל לגמגם... די נמאס לו מהעניין.
ניסיתי לעשות PRים, באחד מהם הרסתי בצורה שלא תיאמן, כמעט פרשתי... הוא עוד אותי שלכולם זה קורה, ושאנסה שוב...
זו הייתה תקופה שעשיתי כמו שאתם רואים פה את בעלי התוספים - מעתיק לAI STUDIO, מדביק, לא עובד, מגלה שחסר סוגר, מנסה להבין איפה... וג'מיני הדפוק היה מומחה בלפשל, כבר ידעתי מקומות בהם הוא מפשל בצורה קבועה (דברים הזויים).
לאחר מכן התוודעתי לKIRO ועוד, ונהיה יותר קל, אבל המודלים היו דפוקים.
כל הזמן הזה - יום חדש מתחיל המשיך לעבוד על הספרים, והמאגר היה אצל @האדם-החושב כי הוא ערך את ספרי ספריא, וסיון הסתבך עם המיזוג - אז הוא פשוט העביר את המאגר אליו.
ואז הגיע לא מתייאש, רצינו לעבוד ביחד, אז הוא ביקש שאפתח "ארגון" בגיטהאב, ועשיתי את זה (גם רציתי שלא יהיה שייך לי, מה יקרה אם יפול עלי טיל? הלך על אוצריא? לכן אני משתדל לתת לכל אחד כמה שיותר שליטה, כך שגם אם יקרה משהו איתי - הכל ימשיך לזרום), אבל עברו הרבה מים בירדן - וזה לא הצליח לצערי.
בקיצור... אין לזה סוף, אם הייתי יודע לאן אני נכנס - לא הייתי מתחיל בכלל...
אבל ב"ה היום זו תוכנה ענקית, ומאז ש @פלמנמוני נכנס (שמשקיע בצורה שא"א בכלל להבין!!!) נהיה הרבה יותר קל (וגם הרבה יותר קשה
) וב"ה שזה מציב אפילו לזית סטנדרטים!אבל אני לא ארגע, עד שהתוכנות הדפוקות האחרות שיש בשוק - יעלו 100 ש"ח (וגם זה בחסד!).
*אגב, זה היישום של הפיצ'ר המשמעותי הראשון שסיון לא תמך בו, וכרגע גם זית עדיין לא.
-
(כלו' לפני שנתיים בערך)
בעידן ה AI מדובר על לפני 7 שנים בערך .....
בעידן ה AI מדובר על לפני 7 שנים בערך .....
לא בדיוק
תוכנה מסחרית כמו בר אילן לא יכולה לספוג את העבודה של AI. עם כל המוצלחות שלו.
היא יכולה להיעזר רבות ב-AI וזה החלט ימהר תהלכיכים אבל לעשות הכל עם AI הם פשוט לא יכולים -
סתם הערה כללית מבין השורות וגם בצורה מפורשת מאז שהתחלתי להתעסק עם התחום מתעצמת עוד ועוד הזעקת חמס של הציבור - על המצב שהיה עד היום בשוק התוכנות התורניות
לא ידעתי כמה הציבור כואב את זה. ולדעתי הרבה עדיין לא יודעים את זה (וזה גם קצת סוד ההצלחה של אוצריא - היא רוכבת על גל השבר השציבורי שרוצה שינוי במידת מה). -
סתם הערה כללית מבין השורות וגם בצורה מפורשת מאז שהתחלתי להתעסק עם התחום מתעצמת עוד ועוד הזעקת חמס של הציבור - על המצב שהיה עד היום בשוק התוכנות התורניות
לא ידעתי כמה הציבור כואב את זה. ולדעתי הרבה עדיין לא יודעים את זה (וזה גם קצת סוד ההצלחה של אוצריא - היא רוכבת על גל השבר השציבורי שרוצה שינוי במידת מה).@pcinfogmach
לא נורא: לדעתי תוך שנה לא יהיה שום ביקוש לתוכנות תורניות בתשלום, וגם תוכנות שאוצריא, זית וכלי קודש לא מתחרות איתן יחטפו היטב... -
איך תפתור את נושא הספרים הרבים שחסרים לאוצריא?
יש התקדמות אבל הבנתי שזכויות יוצרים עוצרים אותכם בהרבה מהמקרים -
סתם הערה לא מבין למה עוז והדר עוד לא יצאו עם תוכנה תורנית הם יכולים למחוק את השוק יש להם מספיק חומרים איכותיים ומספיק משאבים פשוט למחוק את השוק בדיוק כמו שהם עשו עם תחום הספר התורני
-
איך תפתור את נושא הספרים הרבים שחסרים לאוצריא?
יש התקדמות אבל הבנתי שזכויות יוצרים עוצרים אותכם בהרבה מהמקרים
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות