בקשה | הרחבת מצב 'מנותק'
-
א. מצב 'מנותק' (לא מקוון) משמש כיום למנוע נסיונות של התוכנה להתעדכן וכו'.
אני מציע להרחיב את היעוד, ולהסתיר במצב לא מקוון את כל האפשרויות הדורשות חיבור לרשת, כגון סנכרון ללוח שנה של גוגל, וכל הלחצנים שבאודות.
(כתחליף אפשר ליצור מסך אודות מותאם ל'לא מקוון' עם הסבר כיצד לתרום במכשירי נדרים).
ב. אולי כדאי להכניס אפשרות בחירה במהלך ההתקנה האם ברירת המחדל של התוכנה הוא מצב מקוון או מנותק.
עלי ידי שיפורים אלו לא תהיה למשתמשים (שבחלקם הגדול מנותקים) תחושה שהתוכנה מיועדת בעיקר למחשבים מקוונים. -
א. מצב 'מנותק' (לא מקוון) משמש כיום למנוע נסיונות של התוכנה להתעדכן וכו'.
אני מציע להרחיב את היעוד, ולהסתיר במצב לא מקוון את כל האפשרויות הדורשות חיבור לרשת, כגון סנכרון ללוח שנה של גוגל, וכל הלחצנים שבאודות.
(כתחליף אפשר ליצור מסך אודות מותאם ל'לא מקוון' עם הסבר כיצד לתרום במכשירי נדרים).
ב. אולי כדאי להכניס אפשרות בחירה במהלך ההתקנה האם ברירת המחדל של התוכנה הוא מצב מקוון או מנותק.
עלי ידי שיפורים אלו לא תהיה למשתמשים (שבחלקם הגדול מנותקים) תחושה שהתוכנה מיועדת בעיקר למחשבים מקוונים. -
@מאן-דהוא לגבי הראשון זה כבר קיים בהרבה מקומות,
כגון כפתור ה'סנכרון' (עד גירסת ה DB) במצב מנותק הוא לא הי' מופיע. וכן ההגדרה האם לסנכרן אוטומטית בעליית התוכנה.
וכן כפתור ה 'שלח באמצעות הדוא"ל' בשליחת דיווח על טעות בספר גם לא הי' מופיע.לגבי ההצעה השני', אני לא מבין מה הקשר בכלל, למה לא ללחוץ אחרי ההתקנה על לחצן 1 בלבד???
אולי גם במהלך ההתקנה אתה אמור להגדיר איזה צבע רקע יהי' לתוכנה? והאם אתה רוצה להגדיר גיבוי שבועי או חודשי או בלי גיבוי? מה עוד? -
כגון כפתור ה'סנכרון' (עד גירסת ה DB) במצב מנותק הוא לא הי' מופיע. וכן ההגדרה האם לסנכרן אוטומטית בעליית התוכנה.
וכן כפתור ה 'שלח באמצעות הדוא"ל' בשליחת דיווח על טעות בספר גם לא הי' מופיע.לגבי ההצעה השני', אני לא מבין מה הקשר בכלל, למה לא ללחוץ אחרי ההתקנה על לחצן 1 בלבד???
אולי גם במהלך ההתקנה אתה אמור להגדיר איזה צבע רקע יהי' לתוכנה? והאם אתה רוצה להגדיר גיבוי שבועי או חודשי או בלי גיבוי? מה עוד?@יום-חדש-מתחיל כתב בבקשה | הרחבת מצב 'מנותק':
לגבי ההצעה השני', אני לא מבין מה הקשר בכלל, למה לא ללחוץ אחרי ההתקנה על לחצן 1 בלבד???
אם המשתמש לא מתקין גירסת full, אמור להיות חיווי שבודק את מצב הספריה ואת הC++ וכדו' ואם זה לא קיים אמור לפעול הליך שמוריד/מתקין את זה, ולכן שם אולי כן יהיה אפשר להכניס את זה
נחיה ונראה איך ומה נעשה -
אולי גם במהלך ההתקנה אתה אמור להגדיר איזה צבע רקע יהי' לתוכנה? והאם אתה רוצה להגדיר גיבוי שבועי או חודשי או בלי גיבוי? מה עוד?@יום-חדש-מתחיל כתב בבקשה | הרחבת מצב 'מנותק':
אני לא מבין מה הקשר בכלל, למה לא ללחוץ אחרי ההתקנה על לחצן 1 בלבד???
כנראה לא הסברתי טוב.
כוונתי היתה שאוצריא מיועדת למגוון רב של משתמשים ביניהם רבים שאינם משתמשים באינטרנט באופן עקרוני או לפי תקנות הקהילה וכד', וכן ישנם שמשתמשים לדברי תורה במחשב מנותק. לא נראה לי שהמפתחים היקרים מעוניינים לתת להם הרגשה של משתמשים סוג ב' שאינם יכולים להתעדכן.
בנוסף מסתבר לי שרבים מה'מנותקים' הם כאלו שלא מתעסקים בהגדרות ולא ידעו בכלל על האפשרות של מצב מנותק.
יש"כ על הטרחה העצומה למען כלל המשתמשים!!! -
למה התוכנה לא בודקת חיבור לרשת זה מייתר את ההגדרה הזו.
מקסימום "השבתת עידכונים" לאלו שלא רוצים שהתוכנה תתחבר לרשת -
@מאן-דהוא דבריך לא הגיוניים בעליל.
אין שום תוכנה בעולם הזה (לפחות לפי הידע שלי) שיש כזה סוג של הגדרה.
'אוצריא' היא התוכנה היחידה בעולם שעשתה את זה, דווקא בגלל ההערכה העצומה למי שמנותק מהרשת.
(אגב, אני יצרתי את ההגדרה הזו).מי שלא יודע על האופציות זה בעי' שלו. כמו שאין הודעה בהתקנת התוכנה על כל ההגדרות,
ועל זה שאפשר לשנות צבע בתוכנה, או לעשות חיפוש מתקדם, או לפתוח תצוגת 'צורת הדף', או 'מפרשים מרובים', או פרשנים בצד ומתחת, וכו' וכו'.
מי שלא יודע בעי' שלו.זה פשוט לא הגיוני כלל.
@userbot הרעיון הוא שיש הרבה שמחוברים מידי פעם, ולכן מי שמתחבר מידי פעם כן רוצה לראות את ההגדרות האלו בממשק.
במיוחד שיש לו אפשרות לדוגמא לשלוח דיווחים על שגיאות ישירות וזה נשלח כשהמחשב מתחבר לרשת. -
'אוצריא' היא התוכנה היחידה בעולם שעשתה את זה, דווקא בגלל ההערכה העצומה למי שמנותק מהרשת.
(אגב, אני יצרתי את ההגדרה הזו).מי שלא יודע על האופציות זה בעי' שלו. כמו שאין הודעה בהתקנת התוכנה על כל ההגדרות,
ועל זה שאפשר לשנות צבע בתוכנה, או לעשות חיפוש מתקדם, או לפתוח תצוגת 'צורת הדף', או 'מפרשים מרובים', או פרשנים בצד ומתחת, וכו' וכו'.
@userbot הרעיון הוא שיש הרבה שמחוברים מידי פעם, ולכן מי שמתחבר מידי פעם כן רוצה לראות את ההגדרות האלו בממשק.
במיוחד שיש לו אפשרות לדוגמא לשלוח דיווחים על שגיאות ישירות וזה נשלח כשהמחשב מתחבר לרשת.@יום-חדש-מתחיל כתב בבקשה | הרחבת מצב 'מנותק':
וזה נשלח כשהמחשב מתחבר לרשת.
אגב, כיום זה נשלח או כשהוא שולח ידנית בהגדרות או אחרי השליחה המוצלחת הבאה
-
במיוחד שיש לו אפשרות לדוגמא לשלוח דיווחים על שגיאות ישירות וזה נשלח כשהמחשב מתחבר לרשת.@יום-חדש-מתחיל כתב בבקשה | הרחבת מצב 'מנותק':
אתה צודק בכל דבריך, רק בגלל ש'אוצריא' היא יחידה מסוגה בעולם העזתי לנסות לבקש...
בכל זאת כיון שאוצריא נוצרה על ידי לומדי תורה, והיא מיועדת להכנס לתוככי בית המדרש, חשבתי שיהיה מקום להתקדם עוד צעד ב'מנותק', ולתת למנותקים תחושה של 'לכתחילה' (אני משתמש בבר אילן ובאוצר החכמה במחשבים מנותקים ואף פעם לא נתקלתי בהודעה על שגיאה בהתחברות או משהו כזה).
אם הבעיה היא ההכבדה על המשתמש, הייתי מציע שבסיום ההתקנה התוכנה תבדוק חיבור לרשת, ואם המחשב אינו מחובר להציג במסך סיום ההתקנה את האפשרות להגדיר מצב מנותק.
תודה רבה על ההתייחסות לכל בקשה!!!מקווה שמובן שדברי אינם באים בתור טענה לאותם שמקדישים זמן ומחשבה עבור התוכנה וכלל משתמשיה, אלא רק מתוך רצון לשמר אצל כולנו את ההערכה למנותקים
-
@יום-חדש-מתחיל כתב בבקשה | הרחבת מצב 'מנותק':
אתה צודק בכל דבריך, רק בגלל ש'אוצריא' היא יחידה מסוגה בעולם העזתי לנסות לבקש...
בכל זאת כיון שאוצריא נוצרה על ידי לומדי תורה, והיא מיועדת להכנס לתוככי בית המדרש, חשבתי שיהיה מקום להתקדם עוד צעד ב'מנותק', ולתת למנותקים תחושה של 'לכתחילה' (אני משתמש בבר אילן ובאוצר החכמה במחשבים מנותקים ואף פעם לא נתקלתי בהודעה על שגיאה בהתחברות או משהו כזה).
אם הבעיה היא ההכבדה על המשתמש, הייתי מציע שבסיום ההתקנה התוכנה תבדוק חיבור לרשת, ואם המחשב אינו מחובר להציג במסך סיום ההתקנה את האפשרות להגדיר מצב מנותק.
תודה רבה על ההתייחסות לכל בקשה!!!מקווה שמובן שדברי אינם באים בתור טענה לאותם שמקדישים זמן ומחשבה עבור התוכנה וכלל משתמשיה, אלא רק מתוך רצון לשמר אצל כולנו את ההערכה למנותקים
@מאן-דהוא כתב בבקשה | הרחבת מצב 'מנותק':
(אני משתמש בבר אילן ובאוצר החכמה במחשבים מנותקים ואף פעם לא נתקלתי בהודעה על שגיאה בהתחברות או משהו כזה).
לא כ"כ מכיר את בר אילן לקרביו,
אבל באוצר החכמה יש הרבה קישורים לרשת, כגון בעזרה, עדכון, ועוד הרבה. -
@י.-פל.
https://otzaria.org/forum/post/11761
אחרי השינוים אתה עדין עומד בתשובה זו?@י.-פל. =
כוונתי שאם כבר זה יהיה ממש שונה במצב מנותק אז מי שהוא במצב מחובר למה שכבר לא היהי מחובר לגמרי, או שחור או לבן אבל למה באמצע, זה לא יקיים התנגדות כי זה בחירה אישית והאופציה קיימת בכל מחשב ותלוי כ"א כפי בחירתו,לא?! -
אני חושב שכדאי גם לשנות את עדכון האינדקס ללא פעיל במצב לא מקוון. המעלה בעדכון האינדקס זה רק במצב מקוון. זה גם יבטל את התלונות על אינדוקס מחדש כל פעם במחשבים מנותקים.
נ. ב. גם לחדרי מחשבים מצב מנותק יותר טוב כיון שממילא המחשבים שם על מצב הקפאה.
-
-
אני חושב שכדאי גם לשנות את עדכון האינדקס ללא פעיל במצב לא מקוון. המעלה בעדכון האינדקס זה רק במצב מקוון. זה גם יבטל את התלונות על אינדוקס מחדש כל פעם במחשבים מנותקים.
נ. ב. גם לחדרי מחשבים מצב מנותק יותר טוב כיון שממילא המחשבים שם על מצב הקפאה.
למדוני רבותי (לתחום זה), כי לעקוף באג זה דבר גרוע: הוא יצוץ בהזדמנות הראשונה שהוא יוכל - ואז יהיה קשה יותר להרוג אותו...
תמיד היה עדכון אוטומטי, מעולם זה לא הפריע.
יש באג? צריך לטפל. אין סיבה לעשות את זה... זה לא אמור להפריע לאיש (וגם לא אמורים לראות את זה!) - אם נתקן את הבאג בצורה נכונה.
האם אינך מסכים? -
@מאן-דהוא
הגדרתי שכפתורי ההתחברות לסינכרון עם היומן יהיו לא נגישים ללחיצה, הגדרתי גם שהורדת הקטלוגים לא תהיה נגישה במצב מנותק.
עוד משהו?
מתוך הערכה עצומה ללמודים את התורה בטהרתה!הגדרתי שכפתורי ההתחברות לסינכרון עם היומן יהיו לא נגישים ללחיצה, הגדרתי גם שהורדת הקטלוגים לא תהיה נגישה במצב מנותק.
לדעתי זה טעות.
טתה צריך להגדיר שהכפתורים האלו כלל לא יופיעו ב UI במצב מנותק.
להגדיר שהם לא יהיו נגישים ללחיצה לא עשית כלום, בין כה וכה גם בלי זה מי שלא מחובר זה לא יעשה לו כלום אם הוא ילחץ עליהם, אז מה הרווחנו?כל הרעיון במצב מנותק הוא, שיש כאלו שרוצים לראות את התוכנה אצלם כאילו אין לה שום שייכות עם הרשת.
שאין שום כפתורים שמראים על איזה שייכעס' עם הרשת.
אז זה לא עוזר כלום שהכפתורים לא 'לחיצים'. -
הגדרתי שכפתורי ההתחברות לסינכרון עם היומן יהיו לא נגישים ללחיצה, הגדרתי גם שהורדת הקטלוגים לא תהיה נגישה במצב מנותק.
לדעתי זה טעות.
טתה צריך להגדיר שהכפתורים האלו כלל לא יופיעו ב UI במצב מנותק.
להגדיר שהם לא יהיו נגישים ללחיצה לא עשית כלום, בין כה וכה גם בלי זה מי שלא מחובר זה לא יעשה לו כלום אם הוא ילחץ עליהם, אז מה הרווחנו?כל הרעיון במצב מנותק הוא, שיש כאלו שרוצים לראות את התוכנה אצלם כאילו אין לה שום שייכות עם הרשת.
שאין שום כפתורים שמראים על איזה שייכעס' עם הרשת.
אז זה לא עוזר כלום שהכפתורים לא 'לחיצים'.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות