בקשה | הוספת מידות לממיר מידות התורני
-
@איש-שלו כתב בבקשה | הוספת מידות לממיר מידות התורני:
כמה זה כזית של ימינו לפי כמה פוסקים
יש לזה השערה ברורה?
@חנניה כתב בבקשה | הוספת מידות לממיר מידות התורני:
יש לזה השערה ברורה?
לא רוצה להכנס בפורום כאן לדיונים הלכתיים נראלי לא כ"כ קשור...,
אבל כזית בינוני בימנו הוא 7 סמ"ק והגדול (מה שכותב הגר"א וייס) זה כ-13 סמ"קהרשבא כותב שכזית זה פחות מרבע ביצה ככה שאת זה ניתן להכניס גם אם רוצים רק להמיר ממידה מסוימת לאחרת
-
יש לזה השערה ברורה?
אבל כזית בינוני בימנו הוא 7 סמ"ק והגדול (מה שכותב הגר"א וייס) זה כ-13 סמ"קהרשבא כותב שכזית זה פחות מרבע ביצה ככה שאת זה ניתן להכניס גם אם רוצים רק להמיר ממידה מסוימת לאחרת
-
יש לזה השערה ברורה?
@שמואל5 כתב בבקשה | הוספת מידות לממיר מידות התורני:
הרשבא כותב שכזית זה פחות מרבע ביצה
אכן, עיי"ש ב'מדות ושיעורי תורה' טו, טו (והע' 118*).
...ככה שאת זה ניתן להכניס גם אם רוצים רק להמיר ממידה מסוימת לאחרת
כמו את השיטה שהביא המחבר שכזית הוא חצי ביצה,
וכמו את שיטת המג"א בד' הרמב"ם שהוא פחות משליש.
הכל בכלל אותו הנדון.אבל אמרו שאין כאן המקום לדיונים הלכתיים.
-
בקיצור, אני לא הולך להסתבך, בסוף עוד יסמכו על משהו שעשיתי (לכו תדעו כמה גיהנום יהיה לי בגלל הזמנים בלוח השנה...).
@י.-פל. כתב בבקשה | הוספת מידות לממיר מידות התורני:
(לכו תדעו כמה גיהנום יהיה לי בגלל הזמנים בלוח השנה...)
אין צורך ללכת רחוק מידי...
ולמה אתה בטוח שדווקא זה לא נכון, יותר מהזמנים שיש בכל הפלאפונים הכשרים? -
ולמה אתה בטוח שדווקא זה לא נכון, יותר מהזמנים שיש בכל הפלאפונים הכשרים?@הבל-הבלים כתב בבקשה | הוספת מידות לממיר מידות התורני:
ולמה אתה בטוח שדווקא זה לא נכון, יותר מהזמנים שיש בכל הפלאפונים הכשרים?
אני לא יודע...
מה שברור, שזה נראה יותר מוסמך (עניין של פסיכולוגיה, לא משהו אמיתי), וממילא יש יותר סיכוי שסומכים. -
@י.-פל. אגב, אולי באמת יהיה אפשר להגדיר שיטות חישוב אחרות, כך שכל אחד יוכל להגדיר את השיטה שהוא סומך עליה.
-
@הבל-הבלים כתב בבקשה | הוספת מידות לממיר מידות התורני:
ולמה אתה בטוח שדווקא זה לא נכון, יותר מהזמנים שיש בכל הפלאפונים הכשרים?
אני לא יודע...
מה שברור, שזה נראה יותר מוסמך (עניין של פסיכולוגיה, לא משהו אמיתי), וממילא יש יותר סיכוי שסומכים. -
@י.-פל.
בגדול, אני חושב שאתה יכול לבקש בעניין זה עזרה מ @אלף-שין ממתמחים...אני גם חושב שיהיה לו פחות נקיפות מצפון
עזרה מ @אלף-שין ממתמחים...
ניסיתי בעבר, אבל לא יצא מזה משהו...
-
ולמה אתה בטוח שדווקא זה לא נכון, יותר מהזמנים שיש בכל הפלאפונים הכשרים?@הבל-הבלים כתב בבקשה | הוספת מידות לממיר מידות התורני:
כמה גיהנום יהיה למי שהוציא את עיתים לבינה?
אני מוחה נמרצות.
אתה יכול לחלוק עליו [אולי אתה לא יכול...]
אבל מדובר במי שנכנס לבירור הנושא וכתב לפי שיקול דעתו ורבותיו.
אבל אם אתה מכניס לאוצריא דברים שאין לך יכולת לעמוד מאחוריהם - צודק הרב @י.-פל. במאה אחוז....ולמה אתה בטוח שדווקא זה לא נכון, יותר מהזמנים שיש בכל הפלאפונים הכשרים?
אתה משווה בין תכונה שימושית בגולם סיני,
לבין מידע שמופיע בתוכנה תורנית מטופחת ומפוקחת ???!!!אני מוחה על הזלזול באוצריא קדישא ....
-
כמה גיהנום יהיה למי שהוציא את עיתים לבינה?
אני מוחה נמרצות.
אתה יכול לחלוק עליו [אולי אתה לא יכול...]
אבל מדובר במי שנכנס לבירור הנושא וכתב לפי שיקול דעתו ורבותיו.
אבל אם אתה מכניס לאוצריא דברים שאין לך יכולת לעמוד מאחוריהם - צודק הרב @י.-פל. במאה אחוז....ולמה אתה בטוח שדווקא זה לא נכון, יותר מהזמנים שיש בכל הפלאפונים הכשרים?
אתה משווה בין תכונה שימושית בגולם סיני,
לבין מידע שמופיע בתוכנה תורנית מטופחת ומפוקחת ???!!!אני מוחה על הזלזול באוצריא קדישא ....
@איש-שלו
אני כמובן ח"ו לא התכוונתי לא לחלוק על אף אחד ולא לזלזל באף אחד!!
אני אישית אין לי שום ידע בנושא!!
רק באתי להבהיר את דעתי, שבן אדם רגיל לא אמור לסמוך על זמנים שמופיעים באיזשהו מקום, [וזה לא משנה כמה הוא מכובד!!], בלי לדעת אם שיטת החישוב שלו היא נסמכת ע"י אנשים שכן מבינים בתחום, והם ברי סמכא בנושא.
ולא יהיה שום גיהנום למישהו שהכניס שיטת חישוב מסוימת [שעומדים מאחוריה אנשים], בגלל שהוא אולי טעה בשיטת החישוב, ומישהו סמך ע"ז.וזוהי סטייה רצינית מאוד מנושא השרשור... אבל הייתי חייב להבהיר את כוונתי...
-
@איש-שלו
אני כמובן ח"ו לא התכוונתי לא לחלוק על אף אחד ולא לזלזל באף אחד!!
אני אישית אין לי שום ידע בנושא!!
רק באתי להבהיר את דעתי, שבן אדם רגיל לא אמור לסמוך על זמנים שמופיעים באיזשהו מקום, [וזה לא משנה כמה הוא מכובד!!], בלי לדעת אם שיטת החישוב שלו היא נסמכת ע"י אנשים שכן מבינים בתחום, והם ברי סמכא בנושא.
ולא יהיה שום גיהנום למישהו שהכניס שיטת חישוב מסוימת [שעומדים מאחוריה אנשים], בגלל שהוא אולי טעה בשיטת החישוב, ומישהו סמך ע"ז.וזוהי סטייה רצינית מאוד מנושא השרשור... אבל הייתי חייב להבהיר את כוונתי...
ולכן גם מי ששם זמנים לפי שיטת חישוב כלשהי באתר/תוכנה שלו, זאת לא בעיה שלו אם מישהו יטעה מחמת זה
ואפשר אולי לכתוב משהו כמו שכתוב בתפילון שאסור סמוך על הזמנים בצמצום וצריך להחמיר בכמה דקות בייחוד בדאו'
-
ולכן גם מי ששם זמנים לפי שיטת חישוב כלשהי באתר/תוכנה שלו, זאת לא בעיה שלו אם מישהו יטעה מחמת זה
ואפשר אולי לכתוב משהו כמו שכתוב בתפילון שאסור סמוך על הזמנים בצמצום וצריך להחמיר בכמה דקות בייחוד בדאו'
-
@י.-פל. אגב, אולי באמת יהיה אפשר להגדיר שיטות חישוב אחרות, כך שכל אחד יוכל להגדיר את השיטה שהוא סומך עליה.
האם ניסיתם להשתמש בkosher java להזמנים? יש שם הרבה שיטות, ונראה שהם מדוייקים (אני אישית משתמש בתוכנת myzman שמבוסס על זה).
-
האם ניסיתם להשתמש בkosher java להזמנים? יש שם הרבה שיטות, ונראה שהם מדוייקים (אני אישית משתמש בתוכנת myzman שמבוסס על זה).
@מ.-לואיס כתב בבקשה | הוספת מידות לממיר מידות התורני:
אנו משתמשים בספריית flutter המבוססת על ספריה זו.
https://github.com/yakir8/kosher_dart
הזמנים שם הם מאת רב א' מארה"ב, לא ידוע לי על זמנים נוספים (יש משהו מוגבל יחסית). -
לנושא השרשור
אולי זה כבר ברור מאליו,
אבל בכל מה שנכתב פה לכאו' אין מניעה להוסיף את שיעור כביצה
ולייחס אותו לשיעורים הגדולים יותר -
לנושא השרשור
אולי זה כבר ברור מאליו,
ולייחס אותו לשיעורים הגדולים יותר@דורש-טוב כתב בבקשה | הוספת מידות לממיר מידות התורני:
לנושא השרשור
אולי זה כבר ברור מאליו,
ולייחס אותו לשיעורים הגדולים יותרברור שאת השאלה העקרונית של כזית אין בכביצה [שהוא שיעור מוחלט, רק שישנו הויכוח הכללי אם נתקטנו השיעורים].
אלא שצריך להתייחס לפרטי הדיון על ביצה עם קליפתה... -
@דורש-טוב כתב בבקשה | הוספת מידות לממיר מידות התורני:
לנושא השרשור
אולי זה כבר ברור מאליו,
ולייחס אותו לשיעורים הגדולים יותרברור שאת השאלה העקרונית של כזית אין בכביצה [שהוא שיעור מוחלט, רק שישנו הויכוח הכללי אם נתקטנו השיעורים].
אלא שצריך להתייחס לפרטי הדיון על ביצה עם קליפתה...@איש-שלו אני לא בקי בנידונים האלו
אבל לכאו' ביחס לשיעורים של תורה אין נפק"מ בזה, וביחס לשיעורי זמנינו, (אם יש כזה נידון על הקליפה, או שזה רק ביחס כביצה-כזית?) יש 2 אפשרויות, או לא לייחס את זה בכלל, או אם זה רק 2 אופציות עם קליפה או בלי אפשר להוסיף אותם ככפתור כמו שהוסיפו את כל השיטות חזו"א רח"נ וכו'
עריכה: אאל"ט גם ביחס לשיעורי זמננו זה לא יכול להיות נפק"מ, וכל הנידון הוא רק ביחס לכזית, כי המדידה היא לא פרטית לכביצה אלא לכל השיעורים ביחד, וזה ברור שהביצה היא 1/6 לוג, (כאסקל"ב יגוד"ו) אז כמו שאפשר למדוד את הלוג, שישית מזה זה הביצה