בירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?
-
-
-
@הנגבי אני אתך, לדעתי זה דבר שנכון ורואי להכניס!!!
כמובן ניתן לסנן מה שלא היית רוצה שהבן שלך יקרא...(יכול להיות שגם הוא לא היה נותן לילד) -
-
-
-
@חד-צורבא אני די בעד.
יש שם שירים מאד מיוחדים.
אמת שזה לא קשור רק ללימוד.
היהדות היא דבר ענֵף, ואם הראשונים בחרו לכתוב את זה כנראה זה חשוב.כמובן שיש את הבעיה [החמורה] שהזכרת.
אבל אפשר לחשוב על פתרונות עם צריךיש שם שירים מאד מיוחדים.
היהדות היא דבר ענֵף, ואם הראשונים בחרו לכתוב את זה כנראה זה חשוב.אם יורשה לי להביע דעה שונה.
ממבט חיצוני.
אני חוזר ואומר כל הזמן, לחברים וכו', שגם אם מישהו היה נותן לי את אוצר החכמה - בחינם, לא הייתי לוקח, ולמה? כיון שבאוצר החכמה יש כל כך הרבה ספרים, חלקם בנושאים התלמודיים, חלקם בהלכה, חלקם בקבלה, וגם הרבה ספרי ביניים - גם מדורות ראשונים, על גלגולי נשמות וכו' וכו'.
ואף שאילו ספרים שנכתבו (בחלקם) ע"י אנשים גדולים שאין לנו קצה השגה בהם, מ"מ כשאני יושב בסד"א עם מחשב - אני לא רוצה פיתוי לצאת מהלימוד שלי, לנושאים שונים שחלקם תורניים וחלקם ידע יהודי וכו' וכו'.
כשיש לי במחשב תוכנה כמו אוצריא שהיא ייעודית ללימוד, אין לי לאן "לגלוש" תוכ"ד לימוד (לדוגמא החברותא מאחר, יצא לכמה דקות וכדו') אני הרי לא יפתח כעת טור בהלכות מליחה אם אני לומד כעת דיני בור בבא קמא, אין לי יצה"ר לזה, וזה גם לא מושך אותי כעת כשאני לא מונח בהלכות אלו.
אבל לפתוח ספר גלגולי נשמות/ שו"ת מרתק בעניינים מסויימים שבחלקם אינם תורניים נטו, יש יצה"ר לזה.ובעיני ראיתי בכמה מקרים אברכים שיושבים בשעות הסדרים עם אוצה"ח, ובלי לשים לב ישבו במשך זמן רב מאוד (שעות!) ועברו וקראו כל מיני ספרים מעניינים.
עד כאן דעתי האישית, נא לא להגיב - כמו שכתב הרב @י.-פל. לעיל =

מקווה שלא עברתי בכך ממש ממש על חוקי הפורום. -
יש שם שירים מאד מיוחדים.
היהדות היא דבר ענֵף, ואם הראשונים בחרו לכתוב את זה כנראה זה חשוב.אם יורשה לי להביע דעה שונה.
ממבט חיצוני.
אני חוזר ואומר כל הזמן, לחברים וכו', שגם אם מישהו היה נותן לי את אוצר החכמה - בחינם, לא הייתי לוקח, ולמה? כיון שבאוצר החכמה יש כל כך הרבה ספרים, חלקם בנושאים התלמודיים, חלקם בהלכה, חלקם בקבלה, וגם הרבה ספרי ביניים - גם מדורות ראשונים, על גלגולי נשמות וכו' וכו'.
ואף שאילו ספרים שנכתבו (בחלקם) ע"י אנשים גדולים שאין לנו קצה השגה בהם, מ"מ כשאני יושב בסד"א עם מחשב - אני לא רוצה פיתוי לצאת מהלימוד שלי, לנושאים שונים שחלקם תורניים וחלקם ידע יהודי וכו' וכו'.
כשיש לי במחשב תוכנה כמו אוצריא שהיא ייעודית ללימוד, אין לי לאן "לגלוש" תוכ"ד לימוד (לדוגמא החברותא מאחר, יצא לכמה דקות וכדו') אני הרי לא יפתח כעת טור בהלכות מליחה אם אני לומד כעת דיני בור בבא קמא, אין לי יצה"ר לזה, וזה גם לא מושך אותי כעת כשאני לא מונח בהלכות אלו.
אבל לפתוח ספר גלגולי נשמות/ שו"ת מרתק בעניינים מסויימים שבחלקם אינם תורניים נטו, יש יצה"ר לזה.ובעיני ראיתי בכמה מקרים אברכים שיושבים בשעות הסדרים עם אוצה"ח, ובלי לשים לב ישבו במשך זמן רב מאוד (שעות!) ועברו וקראו כל מיני ספרים מעניינים.

מקווה שלא עברתי בכך ממש ממש על חוקי הפורום. -
יש שם שירים מאד מיוחדים.
ממבט חיצוני.

מקווה שלא עברתי בכך ממש ממש על חוקי הפורום.@יאיר-דניאל אפילו שכתבת לא להגיב, אני לא מתאפק..
אז לדעתך: מה הקרטריונים, והאם עלינו לעשות חישוב מחדש איזה ספרים נכנסים?
-
@יאיר-דניאל אפילו שכתבת לא להגיב, אני לא מתאפק..
אז לדעתך: מה הקרטריונים, והאם עלינו לעשות חישוב מחדש איזה ספרים נכנסים?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות