באג | גרסה 0.9.98 - באגים
-
באג בעדכון גירסא לתוכנה בתוכנה ניידת מהקודמת לנוכחית הוא מציג את אפשרות ההורדה של העדכון ואת אפשרות ההתקנה אבל קורס בהתקנה
וככה הסוכן שלי מדווח על זה
כותרת: Windows portable: "התקנה" משגרת בטעות את crashpad_handler.exe במקום otzaria.exe — העדכון לא מוחל וכלום לא קורהסביבה: Windows x64, גרסה ניידת (zip) 0.9.97/0.9.98 — שחזרתי גם על 0.9.98+18 וגם על גרסה קודמת.
שלבים לשחזור:
הרצה של גרסה ניידת (zip) ב-Windows.
קליטת הודעת העדכון → "הורדה" (ההורדה והחילוץ מסתיימים בהצלחה).
לחיצה על "התקנה עכשיו".
צפוים: האפליקציה נסגרת ונפתחת בגרסה החדשה (או שהתיקייה הניידת מתעדכנת במקום).מתקבל: האפליקציה נסגרת, כלום לא נפתח, והתיקייה הניידת נשארת על הגרסה הישנה. שחזור: %TEMP%\otzaria_update\otzaria\ נשאר שלם (zip חילוץ + portable.marker).
גורם שורש:
// lib/update/my_update_widget.dart:1490
File _extractedWindowsExecutable(File zipFile) {
final outDir = Directory(p.join(p.dirname(zipFile.path), 'otzaria'));
final entry = outDir.listSync().firstWhere(
(e) => e.path.toLowerCase().endsWith('.exe'), // ← أول .exe שיחזור ה-OS
);
return File(entry.path);
}
listSync() מחזיר את סדר ה-OS (ב-NTFS: אלפביתי), ולכן ה-exe שנבחר הוא:crashpad_handler.exe ← נבחר (עוזר דיווח הקריסות, מסתיים מיד)
otzaria.exe
otzaria_updater.exe
zstd.exe
אימתתי על תיקיית חילוץ אמיתית מעדכון בפועל: סדר ההחזרה הוא crashpad_handler.exe ראשון. לכן launchWindowsDetachedProcess משגר את עוזר ה-crashpad, האפליקציה נסגרת — והמשתמש רואה "לא עשה כלום".בעיה משנית (אפילו עם exe הנכון): ההעתקה שהושגה פועלת מ-%TEMP% עם ה-portable.marker שלה → היא יוצרת otzaria_data ריק וחדש צמוד إليها, והתיקייה המקורית של המשתמש אף פעם לא מוחלפת. כלומר Windows portable אינו באמת מעדכן במקום — לעומתח את דף ה-release לעדכון ידני) ו-macOS (tree-swap).
בעיה משנית 2 — ה-differential update אינו פעיל כלל: הלקוח מחפש asset בשם otzaria-update-<platform>-<arch>-<from>-<to>.zip (update_package.dart:33), אך אף release לא מכיל asset כזה — לא ב-Upstream ולא בפּוֹרק (רק otzaria-app-files-*.json). ה-step Publish differential update packages מוגדר continue-on-error: true, ולכן כשל שלו שקט — מומלץ לבדוק את הלוג שלו; סביר שהוא יוצא דרך הסניף no differential update packages were produced. תוצאה: תמיד נופלים למסלול ה-zip המלא, שמגיע ישר לבאג שלמעלה.
תיקון מוצע:
בחירה דטרמיניסטית של ה-exe — לחפש מפורשות otzaria.exe (ולא firstWhere על סיומת .exe), או לסנן exe-י עזר מוכרים (crashpad_handler.exe, zstd.exe).
ל-Windows portable: מימוש עדכון במקום דרך otzaria_updater.exe שכבר ארוז בחבילה, או לחלופין לפתוח את דף ה-release כמו Linux portable.
לתקן/לאכוף את שלב פרסום חבילות ה-differential. -
-
הצעת שיפור חשובה לקבוע כללים מתי יש תואר הרב מתי רבי ומתי בכלל בלי שזה שרירותי לגמרי כרגע
-
@פלמנמוני
זה בסדר בקובץ השגיאות אין כלום שקשוראבל עליתי על הבעיה
זה קורה בכל ספר שיש עליו מפרש בשם הערות דווקא אם אני בא לפתוח את החלונית ויש הערה או שהחלונית פתוחה והגעתי להערה זה קורסאבל מתי ?
כשאני מוגדר על גופן מסויים במפרשים מתבצעת הקריסה אבל בכל הגופנים באמת אין שום בעיה
ישנם רק 2 גופנים שזה קורה בהם
אני מצרף אותם כאן
PFT_fonts_TTF_installable.zip(אם תשאלו מה מקורם, זה מהגופנים שהשתמשו לצורת הדף של ש"ס טקסט הפנו שם לגיטהאב שממנו נלקחו הגופנים שם היו הגופנים לא בפורמט המתאים למחשב נתתי לGPT להמיר אותם)
-
-
הצעת שיפור חשובה לקבוע כללים מתי יש תואר הרב מתי רבי ומתי בכלל בלי שזה שרירותי לגמרי כרגע
-
@חד-צורבא כן
-
-

לא מצליח להתקין את הגרסה החדשה
זה מה שזה כותב! -
באיתור ספר מתוצאות החיפוש א"א למצוא את הספר חידושי הרשב"א [מלבד על ב"ק]
יש לציין שכאשר כותבים רשב מופיע כל ספרי הרשב"א אך כאשר לוחצים על סימון ר"ת נעלמים כל הרשב"א מאיתור הספר.

-
בסינון תוצאות על ידי @
הרבה מהספרים נעלמים בקטגוריה הזולדוגמא בחיפוש מוחזק @רמב"ן. אני לא יקבל שום תוצאה !!
אך בכתיבה מוחזק @רמב"ן בבא מציעא. יופיע לי תוצאות.דוגמא נוספת בחיפוש בסינון @קמאי יופיע תוצאות רק משלש מסכתות בלבד מקש"ק, לעומת זו בסינון @שיטות קמאי יופיע ארבע מסכתות, ובסינון @קובץ שיטות קמאי, יופיע כבר כל המסכתות.
-
בהורדה של החיפוש החכם זה מה שמופיע - מדוע?

-

לא מצליח להתקין את הגרסה החדשה
זה מה שזה כותב! -
עדכנתי לגרסה העדכנית - הציע לי ועדכן אוטומטי
-
-
מקווה שזה לא הטרדה:
הצעתי לבטל את הכותרות משנה המיותרות במפרשים, ופעמיים אוצריא בוט עדכן שבוצע.
אני לא ראיתי שום שינוי, @הבל-הבלים טען שנעשה שינוי מוגבל, אבל גם לא ידע להצביע מה השינוי.
האם הוחלט לבצע, ולא בוצע - או הוחלט שלא לבצע? -
בס"ד
אפשר לדבר שעות על הגרסה המיוחדת הזו...עשיתם דבר בלתי יאמן !!! החיפוש המהיר מאד מאד, האיתור המדויק והמפליא, הממשק הגאוני והפונקציות המדהימות כולל פיצול חלונות, הכמות העצומה של הספרים, הקישורים המופלאים, וכמובן נקי נקי נקי מבאגים הנראים לעין ותחושת יציבות גמורה.
כמה הצעות ייעול קטנות: [מן הסתם לא הכל מעשי]
אפשרות סינון ספרים דרך החלונית החיפוש לדוגמא: רשב"א: "ממון מזיק" [או כמו בכלי הקודש. ממון מזיק @רשב"א]
הגדרת קיצור מקשים מותאמת אישית לכל הפונקציות אפ' במקש אחד
סימון חץ לחזרה לפעולה הקודמת בתוכנה, ללא צורך להשתמש בטאבים
אפשרות יותר ממרווח 30 מילים בחיפוש
אפשרות להגדיר מרחק בין מילים בתוך השאילתה לדוגמא ממון 22 מזיק.
יש"כ עצום.
@אלכסנדר-צדש אני ג"כ מצטרף להנ"ל,
אין על העדכון הענק הזה, כגון למשל התיקון קוראים שהוסיפו,
ועוד כהנה וכהנה
תודה על הכל
צל"ש ענק ענק 👍👍👍 -
-
שלח לי מישהו קישור לגמרא בחגיגה עם הדגשת שורה.
לחצתי על הקישור, וזה גולל לי קדימה אחרוה לכל מיני מקומות, תכל'ס לא הצלחתי למצוא את המיקום המדוייק, לרגע אחד קפצה ההדגשה ולרגע אחד זה קפץ למקום אחר לגמרי.אחר כך חשבתי שאולי זה קשור לזה שמוגדר אצלי "הצג כטקסט רציף" בש"ס ובתנ"ך.
לחצתי על האייקון לבטל את המצב הזה, והופה מיד זה קפץ למקום המדוייק עם ההדגשה, וליהודים היתה אורה.ההשערה שלי היא, שכיון שבמצב טקסט רציף אז אין באמת את אותם מספרי שורות, לכן זה יוצר אכאן את הבעי'.
לכאו' אותה בעי' קימת גם בלי הדגשה, אלא בכל קישור למספר שורה ספציפי בתוך ספר בש"ס.למי שמעניין אותו הקישור בספוילר
otzaria://open/book/114?index=363&mark
-
שלח לי מישהו קישור לגמרא בחגיגה עם הדגשת שורה.
לחצתי על הקישור, וזה גולל לי קדימה אחרוה לכל מיני מקומות, תכל'ס לא הצלחתי למצוא את המיקום המדוייק, לרגע אחד קפצה ההדגשה ולרגע אחד זה קפץ למקום אחר לגמרי.אחר כך חשבתי שאולי זה קשור לזה שמוגדר אצלי "הצג כטקסט רציף" בש"ס ובתנ"ך.
לחצתי על האייקון לבטל את המצב הזה, והופה מיד זה קפץ למקום המדוייק עם ההדגשה, וליהודים היתה אורה.ההשערה שלי היא, שכיון שבמצב טקסט רציף אז אין באמת את אותם מספרי שורות, לכן זה יוצר אכאן את הבעי'.
לכאו' אותה בעי' קימת גם בלי הדגשה, אלא בכל קישור למספר שורה ספציפי בתוך ספר בש"ס.למי שמעניין אותו הקישור בספוילר
otzaria://open/book/114?index=363&mark
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות