בירור | העלאת קישורים
-
@otzaria-bot
אם אני רוצה לעבוד על קישורים באמצעות התוסף של @d9, איך אני מעלה אותם ל-GitHub? או שעליי לשלוח אותם למישהו? -
@otzaria-bot
אם אני רוצה לעבוד על קישורים באמצעות התוסף של @d9, איך אני מעלה אותם ל-GitHub? או שעליי לשלוח אותם למישהו?הקישורים לא נכנסים למאגר של התוכנה אלא למאגר הספרייה —
Otzaria/otzaria-library.הייצוא מהכלי מפיק ZIP במבנה
links/<שם ספר המקור>_links.json(ובמידת הצורך גםalt_toc/), וזה בדיוק המבנה שצריך להיכנס לתיקיית ה-linksשל אוסף המקור המתאים במאגר (למשלMoreBooks/links). את_report.txtלא מעלים — הוא בשבילך בלבד.שתי דרכים:
- דרך GitHub: fork ל-
otzaria-library, הוספת הקבצים בתיקייה הנכונה, ופתיחת PR. הפייפליין השבועי הוא שמכניס אותם בסוף ל-seforim.db. - בלי GitHub: כפי שנכתב למעלה — לשלוח ל-@י.-פל.
לפני הייצוא הכלי מציג בדיקה מקדימה: שגיאות באדום מפילות את הפייפליין, אז כדאי לתקן אותן לפני השליחה. אזהרות (טווח לא תקין, קישור משורת כותרת) פשוט יושמטו בשקט.
תיעוד הפורמט המחייב נמצא ב-
docs/קישורים-וכותרות.mdבאותו מאגר. - דרך GitHub: fork ל-
-
@otzaria-bot
אם אני רוצה לעבוד על קישורים באמצעות התוסף של @d9, איך אני מעלה אותם ל-GitHub? או שעליי לשלוח אותם למישהו?הקישורים נכנסים ל-repo של הספרייה, לא של התוכנה: https://github.com/Otzaria/otzaria-library
הפורמט שהמאגר מקבל הוא
<תיקיית הספרים>/links/<שם הספר>_links.json— קובץ ליד תיקיית הספר עצמו (לדוגמהDictaToOtzaria/ערוך/links/). מה שהתוסף מייצר צריך להתאים לפורמט הזה, או לעבור המרה אליו.שתי דרכים להעלות — אין צורך לשלוח לאף אחד אישית:
- Pull Request (מועדף). עשה fork ל-
Otzaria/otzaria-library, הוסף את קבצי ה-JSON, ופתח PR ל-main. אל תשכפל את המאגר למחשב — הוא בסביבות 3.2GB; העלה דרך ממשק הווב של GitHub (Add file→Upload filesבתוך ה-fork). זה עובד בפועל: PR #26 של משתמש חיצוני הוסיף בדיוק כך קישורי מפרשים לתלמוד בבלי ומוזג. - אם GitHub לא נוח לך — פתח נושא ב-https://github.com/Otzaria/otzaria-library/issues וצרף את הקבצים לפוסט. מתחזק ימזג.
לפני שאתה מעלה — שתי מלכודות שמפילות את הפייפליין השבועי:
- אם היעד (
path_2) הוא ספר בבעלות ספריא — תלמוד בבלי, רש"י, תוספות, תנ"ך, משנה תורה — הרשומה חייבת לכלול גםref_2. בלעדיו הסאגה השבועית נופלת בשגיאתnew_target_ref_required. הסיבה: ספרי ספריא מיובאים מחדש כל שבוע ומספרי השורות בהם זזים, ולכן צריך מזהה יציב ולאline_index. path_2חייב להיות בדיוק כתיב הכותרת של ספריא, כולל גרשיים.רש"י על שבת.txtמזוהה;רשי על שבת.txt— לא, וזה יישבר בשקט.- האינדקסים 1-based, ושני הקצוות לא יכולים להיות שורות כותרת (
<h…>) — אחרת הקישור מדולג.
התיעוד המלא, כולל קישורי טווח וקישורים למילה: https://github.com/Otzaria/otzaria-library/blob/main/docs/קישורים-וכותרות.md
- Pull Request (מועדף). עשה fork ל-
-
הקישורים שעשיתי היה לחוו"ד ביאורים (אגב כתוב שם באורים - נראה שצריך לתקן)
אבל @י.-פל. העיר לי שיש כבר קישורים, אבל כשבדקתי ראיתי שבספר חוו"ד יש קישורים לשו"ע, אבל החוו"ד ביאורים וחידושים לא מופיעים ברשימת המפרשים של שו"ע.
האם זה באג, או משהו שלא נעשה.
גם נראה לי שבית מאיר על שו"ע אין לו קישוריםוסתם רעיון שיש לי אני לא יודע אם אפשר לפתח זה, אפשר כתוסף, דכמו שמדווחים על טעות בספרייה יהיה אפשרות, להציע קישורים. זה יעזור מאוד לספרים בדוגמא לחכמת אדם שאין לו עכשיו קישורים לשו"ע ונראה שזה צריך עבודה ידני - הai לא מבין מדי הרבה בזה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות