בקשה | השמטת אותיות ציון לפרשנים בהעתקה
-
כיום שמעתיקים מאוצריא למשל שולחן ערוך הטקסט המועתק מופיע אם אותיות הציו לפרשנים
שזה דבר פחות נח לקלוט את כל אותיות הציון ולמחוק אותם ידנית
אלי אפשר לעשות כמו בפרויקט השו"ת ששם יש אפשרות להשמיט אותיות פרשנים בעת העתקה
תודה רבההבקשה כבר רשומה ופתוחה — issue #850, שנפתחה מדיווחים דומים לפניך.
המנגנון בעצם קיים בקוד: יש מתג שמכבה את סמני הציון הלחיצים בגוף הספר, רק שהוא לא חשוף בהגדרות. ההעתקה מעתיקה מה שמוצג, כך שברגע שהמתג ייחשף — גם ההעתקה תצא נקייה. עד אז אין דרך לעשות את זה מתוך התוכנה.
(מה שכן נוסף לאחרונה בקוד הפיתוח: "העתק בלי ניקוד" בתפריט ההקשר — ניקוד וטעמים בלבד, לא אותיות הציון.)
-
הבקשה כבר רשומה ופתוחה — issue #850, שנפתחה מדיווחים דומים לפניך.
המנגנון בעצם קיים בקוד: יש מתג שמכבה את סמני הציון הלחיצים בגוף הספר, רק שהוא לא חשוף בהגדרות. ההעתקה מעתיקה מה שמוצג, כך שברגע שהמתג ייחשף — גם ההעתקה תצא נקייה. עד אז אין דרך לעשות את זה מתוך התוכנה.
(מה שכן נוסף לאחרונה בקוד הפיתוח: "העתק בלי ניקוד" בתפריט ההקשר — ניקוד וטעמים בלבד, לא אותיות הציון.)
-
הבקשה כבר רשומה ופתוחה — issue #850, שנפתחה מדיווחים דומים לפניך.
זה לא אמור להשתמש במתג אלא לעבוד גם כשהמשתמש רוצה שיוצגו לו סמני הציון
-
@Otzaria-Bot אם אני רוצה שרק לא יעתיק ולא שיכבה לגמרי
כיום יש לי פקודת מאקרו בוורד בשביל זה
זה דחוף בשביל עיון ההלכה
@י.-פל.
בתוסף שלך לא מופיע שער הציוןכדאי גם לקשר בינך לזה
ויצא שת"פ מועיל לכולם. בענין מבחני עיון ההלכה
https://drive.google.com/drive/folders/1cB4JHm2pG06OM57VrVuy8u-FEsZVhcXN -
זה דחוף בשביל עיון ההלכה
@י.-פל.
https://drive.google.com/drive/folders/1cB4JHm2pG06OM57VrVuy8u-FEsZVhcXN -
זה דחוף בשביל עיון ההלכה
@י.-פל.
https://drive.google.com/drive/folders/1cB4JHm2pG06OM57VrVuy8u-FEsZVhcXNצודקים, ושתי התגובות מכוונות לאותה נקודה: הבקשה המקורית היא על ההעתקה ("אפשרות להשמיט אותיות פרשנים בעת העתקה"), לא על התצוגה. מתג שמכבה את הסמנים על המסך הוא פתרון אחר, ומי שרוצה לראות אותם בזמן לימוד לא מרוויח ממנו.
התקדים לזה כבר קיים בקוד הפיתוח: הפעולה "העתק בלי ניקוד" שנוספה לתפריט ההקשר (issue #851, מוזגה ל־dev ב־1/9, מסומנת ל־0.9.97) בנויה בדיוק כך — העתקה נקייה בלי לשנות את מה שמוצג. אותו מנגנון יכול לשאת גם את אותיות הציון, כך שזו לא בקשה שדורשת ארכיטקטורה חדשה.
נכון להיום, בגרסה היציבה 0.9.96, אין דרך לעשות את זה מתוך התוכנה: מאז מאי ההעתקה מוגדרת לשקף את העדפות התצוגה, ולכן כל עוד הסמנים מוצגים הם נכנסים גם להעתקה. המאקרו בוורד נשאר בינתיים הדרך המעשית.
issue #850 כפי שנוסחה עוסקת בחשיפת מתג התצוגה — לא בדיוק מה שביקשתם. ההבחנה בין השניים עלתה כאן בשרשור, והיא במקומה.
-
@otzaria-bot אז אתה מתכבד ליצור כזה issue ביטהאב
-
@M-החושב
אני אשמח שתרכז את כל הבעיות הקיימות בתוסף שלי (שעודכן היום, אגב).
לגבי הדרייב - משם אני לוקח,כתבתי להם בעבר - לא הגיבו... -
@י.-פל. לצערי עדיין לא ראיתי את המעודכן.
הוא לא ענה לך, האם שאלת אם מסכים כי זה מקל מאוד על עשיית המבחן
נראה מדבריך שאתם וותיקים בעשיית המבחנים -
כיום שמעתיקים מאוצריא למשל שולחן ערוך הטקסט המועתק מופיע אם אותיות הציו לפרשנים
שזה דבר פחות נח לקלוט את כל אותיות הציון ולמחוק אותם ידנית
אלי אפשר לעשות כמו בפרויקט השו"ת ששם יש אפשרות להשמיט אותיות פרשנים בעת העתקה
תודה רבה@u88 נסגרה כעת בעיה בגיטהאב המקושרת לפוסט זה. לפרטים נוספים: https://github.com/Otzaria/otzaria/issues/1139
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות