דילוג לתוכן
0
  • דף הבית
  • חוקי הפורום
  • מדריכים
  • פוסטים אחרונים
  • לא נפתר
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
  • תרומות לאוצריא
  • צור קשר
  • דף הבית
  • חוקי הפורום
  • מדריכים
  • פוסטים אחרונים
  • לא נפתר
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
  • תרומות לאוצריא
  • צור קשר
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו אתר

פורום אוצריא

אוצריא - דף הבית
|
קח שותפות בהוספת ספרים
|
תרום לאוצריא
  1. דף הבית
  2. מדריכים ותוכנות עזר לאוצריא
  3. תוספים לאוצריא - דיונים
  4. עדכון | הודעה חשובה למפתחי תוספים - יכולת דיווח דרך התוכנה, ותוספי פיתוח גם בתוכנה מקומפלת

עדכון | הודעה חשובה למפתחי תוספים - יכולת דיווח דרך התוכנה, ותוספי פיתוח גם בתוכנה מקומפלת

מתוזמן נעוץ נעול הועבר תוספים לאוצריא - דיונים
תוספיםפיתוחדיווחמיילsdk
20 פוסטים 5 כותבים 226 צפיות 3 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • תגובה כנושא
    התחברו כדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ח חד צורבא

@פלמנמוני לא מצאתי כ"כ מקום לשאול את זה
      יש בגיטהאב קובץ otzaria_plugin.d.ts
      אמורים להביא את זה לAI? כי זכור לי שפעם ניסיתי להביא לו את הקובץ אבל הוא לא הצליח לקרוא אותו
      נזכרתי כי לאחרונה קלוד ביקש ממני להביא קובץ otzaria_plugin.js
      יש כזה קובץ ? או שזה הקובץ הזה וקלוד טעה ? או שבאמת השם של הקובץ הזה לא נכון ?

פלמנמוניפ מנותק
      פלמנמוניפ מנותק
      פלמנמוני
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@חד-צורבא כתב:

אמורים להביא את זה לAI? כי זכור לי שפעם ניסיתי להביא לו את הקובץ אבל הוא לא הצליח לקרוא אותו

הוא אמור להצליח לקרוא אותו

י. פל.י תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • פלמנמוניפ פלמנמוני

@חד-צורבא כתב:

הוא אמור להצליח לקרוא אותו

י. פל.י מנותק
        י. פל.י מנותק
        י. פל.
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@פלמנמוני
        הוא לא אמור לקרוא אותו.
        זה חלק מהגשר שבין התוספים לתוכנה, והוא נדרש במקומות מסויימים להיות מוטמע בתוסף.
        אם הוא פועל לפי התיעוד - הכל בסדר, והוא גם אמור לדעת לבד מאיפה להביא אותו.

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • ח מנותק
          ח מנותק
          חד צורבא
          כתב נערך לאחרונה על ידי חד צורבא

@פלמנמוני @י.-פל.
          אני רוצה להוסיף בתוסף אפשרות למשיכת ספר עם ההערות שלו, (רק הערות, לא שאר המפרשים) ולסדר אותם בהתאמה, יש אפשרות לעשות כזה דבר ?
          חוץ מהקובץ API_REFERENCE.md אני צריך להראות לו עוד משהו ? אולי משהו על הקישורים לסוגיהם ? (בתקווה שהדברים שם לא משתנים או ישתנו)

ח Otzaria-BotO 2 תגובות תגובה אחרונה
          0
          • ח חד צורבא

@פלמנמוני @י.-פל.
            אני רוצה להוסיף בתוסף אפשרות למשיכת ספר עם ההערות שלו, (רק הערות, לא שאר המפרשים) ולסדר אותם בהתאמה, יש אפשרות לעשות כזה דבר ?
            חוץ מהקובץ API_REFERENCE.md אני צריך להראות לו עוד משהו ? אולי משהו על הקישורים לסוגיהם ? (בתקווה שהדברים שם לא משתנים או ישתנו)

ח מנותק
            ח מנותק
            חד צורבא
            כתב נערך לאחרונה על ידי

חד-צורבא כתב:

@פלמנמוני @י.-פל.

@פלמנמוני @י.-פל. מישהו יכול לעזור לי ?

פלמנמוניפ תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • ח חד צורבא

חד-צורבא כתב:

@פלמנמוני @י.-פל.

@פלמנמוני @י.-פל. מישהו יכול לעזור לי ?

פלמנמוניפ מנותק
              פלמנמוניפ מנותק
              פלמנמוני
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@חד-צורבא אשתדל לפני הגרסה

ח תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • פלמנמוניפ פלמנמוני

@חד-צורבא אשתדל לפני הגרסה

ח מנותק
                ח מנותק
                חד צורבא
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@פלמנמוני ? מה תשתדל ? אני סה"כ צריך מידע, קראת את ההודעה ?

0
                • ח חד צורבא

@פלמנמוני ? מה תשתדל ? אני סה"כ צריך מידע, קראת את ההודעה ?

פלמנמוניפ מנותק
                  פלמנמוניפ מנותק
                  פלמנמוני
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@חד-צורבא התשובה היא לא (ככל הידוע לי), אשתדל להוסיף לפני הגרסה הקרובה.
                  הערות כוונתך אישיות או הערות של הספר עצמו?

ח תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • פלמנמוניפ פלמנמוני

@חד-צורבא התשובה היא לא (ככל הידוע לי), אשתדל להוסיף לפני הגרסה הקרובה.
                    הערות כוונתך אישיות או הערות של הספר עצמו?

ח מנותק
                    ח מנותק
                    חד צורבא
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@פלמנמוני הקבצים שמקושרים בשם
                    הערות על
                    הערות שוליים על
                    הערות ותיקונים על
                    הערות ומקורות על
                    הערות בובר על
                    פירושים והערות מהרב יהושע הרטמן על
                    מראי מקומות הערות וציונים על
                    הגהות ומראה מקומות על
                    הגהות על
                    הגהות המו״ל על
                    הגהות הגרי״ב על
                    הגהות הרד״ל על
                    הגהות יעב״ץ על
                    הגהות הב״ח על
                    הגהות חוות יאיר על
                    הגהות מאלפס ישן על
                    נוסחאות כ״י על
                    נוסחת הגר״א על
                    נוסחא חדשה על
                    ואולי יש עוד
                    הצד השווה שבהם שהם הערות על ספר כלשהוא (אני מוכן לוותר על הגהות אם זה לא אותו דבר)
                    יש ספרים שיש להם 2 ויותר מההגהות הנזכרות אבל כל שאר סוגי ההערות שהזכרתי יש רק 1 לכל ספר (כולל הגהות ומראי מקומות)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • ח מנותק
                      ח מנותק
                      חד צורבא
                      כתב נערך לאחרונה על ידי חד צורבא

@פלמנמוני אם כבר בקשות API זה מה שקלוד אמר לי לבקש
                      (זה בשביל המשקל של הקובץ שמודפס מהתוסף, אני עובד על הדפסה עם ספריות
                      אגב, מה שכתבת באיזה מקום שעשית כזה דבר לתיקון קוראים, ניסיתי וזה שקל מלא ל9 עמודים 5.7 מ"ב, איזה עדיפות יש לזה על ההדפסה הרגילה של מיקרוסופט פרינט ?)

1. לבקש מפתחי אוצריא API קטן חדש - למשל Otzaria.call('fonts.getCurrentFontFile') שמחזיר את בייטי הגופן (base64) שהתוכנה כבר משתמשת בו. מבחינה טכנית זו תוספת קטנה בצד שלהם (הם כבר יודעים לפתור את שם הגופן לקובץ בפועל, כי הם מציגים אותו), וזו הדרך הכי אמינה ונקייה - לא תלויה בהתנהגות משתנה של webview API נסיוני.

האם יש לך יכולת/ערוץ לבקש דבר כזה מפתחי אוצריא? זה משנה משמעותית את התכנון - אם כן, זו הדרך הכי בטוחה ונכונה.

זה ההתחלה של הקטע

שתי דרכים לפתור את זה, בסדר עדיפות:

1. Local Font Access API (window.queryLocalFonts) - כבר קיים בקוד שלכם!
                        בבורר הגופנים הקיים כבר מנסים את ה-API הזה ('queryLocalFonts' in window) - אבל שימו לב שהערת הקוד שם אומרת "לא זמין/נדחה - ננסה שיטה חלופית". זה רמז חשוב: כנראה שב-webview הספציפי הזה ה-API הזה כבר נכשל בעבר בפועל (אחרת לא היו בונים fallback מבוסס canvas). אבל שווה בדיקה ממוקדת נוספת: גם אם רשימת השמות לא עובדת, יכול להיות שקריאה ל-.blob() על אובייקט FontData ספציפי (שמקבל בייטים אמיתיים של קובץ הגופן) כן עובדת בהקשר מסוים - זה שווה test קצר ומדויק לפני שממשיכים.

2. וכו' לעיל

0
                      • ח חד צורבא

@פלמנמוני אם כבר בקשות API זה מה שקלוד אמר לי לבקש
                        (זה בשביל המשקל של הקובץ שמודפס מהתוסף, אני עובד על הדפסה עם ספריות
                        אגב, מה שכתבת באיזה מקום שעשית כזה דבר לתיקון קוראים, ניסיתי וזה שקל מלא ל9 עמודים 5.7 מ"ב, איזה עדיפות יש לזה על ההדפסה הרגילה של מיקרוסופט פרינט ?)

1. לבקש מפתחי אוצריא API קטן חדש - למשל Otzaria.call('fonts.getCurrentFontFile') שמחזיר את בייטי הגופן (base64) שהתוכנה כבר משתמשת בו. מבחינה טכנית זו תוספת קטנה בצד שלהם (הם כבר יודעים לפתור את שם הגופן לקובץ בפועל, כי הם מציגים אותו), וזו הדרך הכי אמינה ונקייה - לא תלויה בהתנהגות משתנה של webview API נסיוני.

האם יש לך יכולת/ערוץ לבקש דבר כזה מפתחי אוצריא? זה משנה משמעותית את התכנון - אם כן, זו הדרך הכי בטוחה ונכונה.

זה ההתחלה של הקטע

שתי דרכים לפתור את זה, בסדר עדיפות:

1. Local Font Access API (window.queryLocalFonts) - כבר קיים בקוד שלכם!
                          בבורר הגופנים הקיים כבר מנסים את ה-API הזה ('queryLocalFonts' in window) - אבל שימו לב שהערת הקוד שם אומרת "לא זמין/נדחה - ננסה שיטה חלופית". זה רמז חשוב: כנראה שב-webview הספציפי הזה ה-API הזה כבר נכשל בעבר בפועל (אחרת לא היו בונים fallback מבוסס canvas). אבל שווה בדיקה ממוקדת נוספת: גם אם רשימת השמות לא עובדת, יכול להיות שקריאה ל-.blob() על אובייקט FontData ספציפי (שמקבל בייטים אמיתיים של קובץ הגופן) כן עובדת בהקשר מסוים - זה שווה test קצר ומדויק לפני שממשיכים.

2. וכו' לעיל

פלמנמוניפ מנותק
                        פלמנמוניפ מנותק
                        פלמנמוני
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@חד-צורבא

תגובת קלוד:

@חד-צורבא לא צריך API חדש לזה — אוצריא כבר שולחת לתוסף את בייטי הגופן עצמם.

בכל טעינה של תוסף בטאב, אוצריא מזריקה ל-WebView בלוק <style data-otzaria-fonts="1"> שמכיל @font-face לכל הגופנים המובנים שלה וגם לגופן המערכת שהמשתמש בחר בהגדרות (טקסט ומפרשים), כשהקובץ עצמו מוטמע כ-data:font/ttf;base64,.... זה כולל את ה-face הבולד הנפרד (למשל ב-FrankRuhlCLM), וגופן משתנה נשלח כ-font-weight:100 900 כדי שציר ה-wght יעבוד.

לכן:

1. לתצוגה בתוסף — אין מה לעשות בכלל. קח את השם מ-Otzaria.call('app.getTheme') (typography.fontFamily / commentatorsFontFamily) ושים אותו ב-font-family. ה-WebView כבר יודע לפתור אותו.

2. להדפסה / הטמעה ב-PDF, שם באמת צריך את הבייטים כ-ArrayBuffer — אפשר לשלוף אותם מאותו style:

async function otzariaFontBytes(family, weight = '400') {
                          const css = document.querySelector('style[data-otzaria-fonts]')?.textContent || '';
                          for (const rule of css.split('@font-face').slice(1)) {
                            if (!rule.includes(`font-family:'${family}'`)) continue;
                            if (!rule.includes(`font-weight:${weight}`) && !rule.includes('font-weight:100 900')) continue;
                            const url = rule.match(/src:url\((data:[^)]+)\)/)?.[1];
                            if (url) return await (await fetch(url)).arrayBuffer();
                          }
                          return null;
                        }

queryLocalFonts וה-fallback מבוסס canvas לא רלוונטיים כאן — אין צורך לשאול את המערכת מה מותקן, אוצריא כבר נתנה לך את הקובץ של הגופן הפעיל.

הערה אחת: הקוד למעלה נשען על פרט מימוש (שם ה-attribute ומבנה ה-CSS). אם זה ייכנס לתוסף שמופץ, אני יכול לחשוף על זה API מסודר — אבל הנתונים עצמם כבר שם היום, ואין צורך לחכות לגרסה.

לגבי המשקל: 5.7 מ"ב ל-9 עמודים זה בדיוק מה שקורה כשמטמיעים גופן עברי מלא בלי subsetting. אם אתה מטמיע את הגופן ב-PDF בעצמך, כדאי לעשות subset רק לתווים שבפועל מודפסים — זה מוריד את זה בסדר גודל.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        1
                        • י. פל.י מנותק
                          י. פל.י מנותק
                          י. פל.
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@חד-צורבא @פלמנמוני
                          יש כבר PR...
                          https://github.com/Otzaria/otzaria/pull/1050

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          1
                          • ח חד צורבא

@פלמנמוני @י.-פל.

Otzaria-BotO מנותק
                            Otzaria-BotO מנותק
                            Otzaria-Bot
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

@חד-צורבא נסגרה כעת בעיה בגיטהאב המקושרת לפוסט זה. לפרטים נוספים: https://github.com/Otzaria/otzaria/issues/1076

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            0

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון