עדכון | הודעה חשובה למפתחי תוספים - יכולת דיווח דרך התוכנה, ותוספי פיתוח גם בתוכנה מקומפלת
-
לכל מפתחי התוספים שימו לב-
החל מהגרסה הבאה יתאפשר בעז"ה לתוספים לשלב דיווח ישירות מהתוספים אל המייל שלכם המוגדר בחשבונכם באתר אוצריא, וזה יעבוד כמו בדיווח שגיאות על ספרים כולל אפשרות לשליחה במועד מאוחר יותר וניהול דרך ההגדרות.
הדבר כבר משולב בגרסה הלא רשמית שהופצה היום.ידיעה חשובה נוספת: עד היום תוספי פיתוח היו ניתנים לטעינה רק בגרסת דיבאג, שזה אומר שמי שיש לו גרסת הפצה רגילה חייב לארוז אחרי כל שינוי את התוסף ולטעון מחדש, מהגרסה הנ"ל מתאפשר לטעון תוספי פיתוח גם בגרסת הפצה, שבו ניתן לטעון תוספים לא ארוזים וכל שינוי בקבצים משתקף ישירות בתוסף, ע"י הפעלת התוכנה עם ארגומנט מסויים.
כל הפרטים בתיעוד הרשמי.
בהצלחה!
@פלמנמוני תודה
3. feedback.report — זה תיקון גדול: דיווח ישירות דרך אוצריא, בלי רשת משלנו. זה עוקף לגמרי את התקלה ב.1 במסמך התאימות (כל כתובות הדיווח שלנו חסומות ב-allowlist הרשמי → הדיווחים של המשתמשים פשוט לא מגיעים היום). מחזיר sent/queued/cancelled, עם תור אופליין מובנה. 997-בלבד, אז זה נכנס לווריאנט עם נפילה חזרה לממסר הקיים.
-
אתה בטוח במה שאמרת?
כן, אבל זה לא סתירה למה שאתה אמרת.
מה שהיה עד היום זה פשוטלחצן לפתיחת טיטת מייל מוכנה, לא יותר מזה. לא עובד לרוב האנשים שמשום מה מוגדר להם במחשב שקישורים כאלו ייפתחו בתוכנת דוא"ל מקומית שלא מוגדר להם, וגם לאלו שעובד זה הרבה יותר מסורבל מאשר ממשק נוח ומובנה כמו בשליחת דיווחים על טעויות בספרים.אתה בטוח במה שאמרת?
מה שהיה עד היום זה פשוטלחצן לפתיחת טיטת מייל מוכנה, לא יותר מזה. לא עובד לרוב האנשים שמשום מה מוגדר להם במחשב שקישורים כאלו ייפתחו בתוכנת דוא"ל מקומית שלא מוגדר להם, וגם לאלו שעובד זה הרבה יותר מסורבל מאשר ממשק נוח ומובנה כמו בשליחת דיווחים על טעויות בספרים.לא, ממש לא.
אני בשעתו שאלתי אותך (אגב, למי שלא יודע: כל מייל שנשלח עולה כסף, ו @פלמנמוני משלם על זה מכיסו!!! לא רצה לקבל החזר!!!) - ואישרת לי, ופתחתי api לשליחת מייל ע״י התוכנה...
אולי לא הצלחתי, או לא ייישמתי, או לא מיזגתי, לך תדע.... -
אתה בטוח במה שאמרת?
מה שהיה עד היום זה פשוטלחצן לפתיחת טיטת מייל מוכנה, לא יותר מזה. לא עובד לרוב האנשים שמשום מה מוגדר להם במחשב שקישורים כאלו ייפתחו בתוכנת דוא"ל מקומית שלא מוגדר להם, וגם לאלו שעובד זה הרבה יותר מסורבל מאשר ממשק נוח ומובנה כמו בשליחת דיווחים על טעויות בספרים.לא, ממש לא.
אני בשעתו שאלתי אותך (אגב, למי שלא יודע: כל מייל שנשלח עולה כסף, ו @פלמנמוני משלם על זה מכיסו!!! לא רצה לקבל החזר!!!) - ואישרת לי, ופתחתי api לשליחת מייל ע״י התוכנה...
אולי לא הצלחתי, או לא ייישמתי, או לא מיזגתי, לך תדע.... -
@פלמנמוני לא מצאתי כ"כ מקום לשאול את זה
יש בגיטהאב קובץ otzaria_plugin.d.ts
אמורים להביא את זה לAI? כי זכור לי שפעם ניסיתי להביא לו את הקובץ אבל הוא לא הצליח לקרוא אותו
נזכרתי כי לאחרונה קלוד ביקש ממני להביא קובץ otzaria_plugin.js
יש כזה קובץ ? או שזה הקובץ הזה וקלוד טעה ? או שבאמת השם של הקובץ הזה לא נכון ? -
@פלמנמוני לא מצאתי כ"כ מקום לשאול את זה
יש בגיטהאב קובץ otzaria_plugin.d.ts
אמורים להביא את זה לAI? כי זכור לי שפעם ניסיתי להביא לו את הקובץ אבל הוא לא הצליח לקרוא אותו
נזכרתי כי לאחרונה קלוד ביקש ממני להביא קובץ otzaria_plugin.js
יש כזה קובץ ? או שזה הקובץ הזה וקלוד טעה ? או שבאמת השם של הקובץ הזה לא נכון ? -
-
-
-
@חד-צורבא התשובה היא לא (ככל הידוע לי), אשתדל להוסיף לפני הגרסה הקרובה.
הערות כוונתך אישיות או הערות של הספר עצמו?@פלמנמוני הקבצים שמקושרים בשם
הערות על
הערות שוליים על
הערות ותיקונים על
הערות ומקורות על
הערות בובר על
פירושים והערות מהרב יהושע הרטמן על
מראי מקומות הערות וציונים על
הגהות ומראה מקומות על
הגהות על
הגהות המו״ל על
הגהות הגרי״ב על
הגהות הרד״ל על
הגהות יעב״ץ על
הגהות הב״ח על
הגהות חוות יאיר על
הגהות מאלפס ישן על
נוסחאות כ״י על
נוסחת הגר״א על
נוסחא חדשה על
ואולי יש עוד
הצד השווה שבהם שהם הערות על ספר כלשהוא (אני מוכן לוותר על הגהות אם זה לא אותו דבר)
יש ספרים שיש להם 2 ויותר מההגהות הנזכרות אבל כל שאר סוגי ההערות שהזכרתי יש רק 1 לכל ספר (כולל הגהות ומראי מקומות) -
@פלמנמוני אם כבר בקשות API זה מה שקלוד אמר לי לבקש
(זה בשביל המשקל של הקובץ שמודפס מהתוסף, אני עובד על הדפסה עם ספריות
אגב, מה שכתבת באיזה מקום שעשית כזה דבר לתיקון קוראים, ניסיתי וזה שקל מלא ל9 עמודים 5.7 מ"ב, איזה עדיפות יש לזה על ההדפסה הרגילה של מיקרוסופט פרינט ?)- לבקש מפתחי אוצריא API קטן חדש - למשל Otzaria.call('fonts.getCurrentFontFile') שמחזיר את בייטי הגופן (base64) שהתוכנה כבר משתמשת בו. מבחינה טכנית זו תוספת קטנה בצד שלהם (הם כבר יודעים לפתור את שם הגופן לקובץ בפועל, כי הם מציגים אותו), וזו הדרך הכי אמינה ונקייה - לא תלויה בהתנהגות משתנה של webview API נסיוני.
האם יש לך יכולת/ערוץ לבקש דבר כזה מפתחי אוצריא? זה משנה משמעותית את התכנון - אם כן, זו הדרך הכי בטוחה ונכונה.
זה ההתחלה של הקטע
שתי דרכים לפתור את זה, בסדר עדיפות:
-
Local Font Access API (window.queryLocalFonts) - כבר קיים בקוד שלכם!
בבורר הגופנים הקיים כבר מנסים את ה-API הזה ('queryLocalFonts' in window) - אבל שימו לב שהערת הקוד שם אומרת "לא זמין/נדחה - ננסה שיטה חלופית". זה רמז חשוב: כנראה שב-webview הספציפי הזה ה-API הזה כבר נכשל בעבר בפועל (אחרת לא היו בונים fallback מבוסס canvas). אבל שווה בדיקה ממוקדת נוספת: גם אם רשימת השמות לא עובדת, יכול להיות שקריאה ל-.blob() על אובייקט FontData ספציפי (שמקבל בייטים אמיתיים של קובץ הגופן) כן עובדת בהקשר מסוים - זה שווה test קצר ומדויק לפני שממשיכים. -
וכו' לעיל
-
@פלמנמוני אם כבר בקשות API זה מה שקלוד אמר לי לבקש
(זה בשביל המשקל של הקובץ שמודפס מהתוסף, אני עובד על הדפסה עם ספריות
אגב, מה שכתבת באיזה מקום שעשית כזה דבר לתיקון קוראים, ניסיתי וזה שקל מלא ל9 עמודים 5.7 מ"ב, איזה עדיפות יש לזה על ההדפסה הרגילה של מיקרוסופט פרינט ?)- לבקש מפתחי אוצריא API קטן חדש - למשל Otzaria.call('fonts.getCurrentFontFile') שמחזיר את בייטי הגופן (base64) שהתוכנה כבר משתמשת בו. מבחינה טכנית זו תוספת קטנה בצד שלהם (הם כבר יודעים לפתור את שם הגופן לקובץ בפועל, כי הם מציגים אותו), וזו הדרך הכי אמינה ונקייה - לא תלויה בהתנהגות משתנה של webview API נסיוני.
האם יש לך יכולת/ערוץ לבקש דבר כזה מפתחי אוצריא? זה משנה משמעותית את התכנון - אם כן, זו הדרך הכי בטוחה ונכונה.
זה ההתחלה של הקטע
שתי דרכים לפתור את זה, בסדר עדיפות:
-
Local Font Access API (window.queryLocalFonts) - כבר קיים בקוד שלכם!
בבורר הגופנים הקיים כבר מנסים את ה-API הזה ('queryLocalFonts' in window) - אבל שימו לב שהערת הקוד שם אומרת "לא זמין/נדחה - ננסה שיטה חלופית". זה רמז חשוב: כנראה שב-webview הספציפי הזה ה-API הזה כבר נכשל בעבר בפועל (אחרת לא היו בונים fallback מבוסס canvas). אבל שווה בדיקה ממוקדת נוספת: גם אם רשימת השמות לא עובדת, יכול להיות שקריאה ל-.blob() על אובייקט FontData ספציפי (שמקבל בייטים אמיתיים של קובץ הגופן) כן עובדת בהקשר מסוים - זה שווה test קצר ומדויק לפני שממשיכים. -
וכו' לעיל
תגובת קלוד:
@חד-צורבא לא צריך API חדש לזה — אוצריא כבר שולחת לתוסף את בייטי הגופן עצמם.
בכל טעינה של תוסף בטאב, אוצריא מזריקה ל-WebView בלוק
<style data-otzaria-fonts="1">שמכיל@font-faceלכל הגופנים המובנים שלה וגם לגופן המערכת שהמשתמש בחר בהגדרות (טקסט ומפרשים), כשהקובץ עצמו מוטמע כ-data:font/ttf;base64,.... זה כולל את ה-face הבולד הנפרד (למשל ב-FrankRuhlCLM), וגופן משתנה נשלח כ-font-weight:100 900כדי שציר ה-wght יעבוד.לכן:
1. לתצוגה בתוסף — אין מה לעשות בכלל. קח את השם מ-
Otzaria.call('app.getTheme')(typography.fontFamily/commentatorsFontFamily) ושים אותו ב-font-family. ה-WebView כבר יודע לפתור אותו.2. להדפסה / הטמעה ב-PDF, שם באמת צריך את הבייטים כ-ArrayBuffer — אפשר לשלוף אותם מאותו style:
async function otzariaFontBytes(family, weight = '400') { const css = document.querySelector('style[data-otzaria-fonts]')?.textContent || ''; for (const rule of css.split('@font-face').slice(1)) { if (!rule.includes(`font-family:'${family}'`)) continue; if (!rule.includes(`font-weight:${weight}`) && !rule.includes('font-weight:100 900')) continue; const url = rule.match(/src:url\((data:[^)]+)\)/)?.[1]; if (url) return await (await fetch(url)).arrayBuffer(); } return null; }queryLocalFontsוה-fallback מבוסס canvas לא רלוונטיים כאן — אין צורך לשאול את המערכת מה מותקן, אוצריא כבר נתנה לך את הקובץ של הגופן הפעיל.הערה אחת: הקוד למעלה נשען על פרט מימוש (שם ה-attribute ומבנה ה-CSS). אם זה ייכנס לתוסף שמופץ, אני יכול לחשוף על זה API מסודר — אבל הנתונים עצמם כבר שם היום, ואין צורך לחכות לגרסה.
לגבי המשקל: 5.7 מ"ב ל-9 עמודים זה בדיוק מה שקורה כשמטמיעים גופן עברי מלא בלי subsetting. אם אתה מטמיע את הגופן ב-PDF בעצמך, כדאי לעשות subset רק לתווים שבפועל מודפסים — זה מוריד את זה בסדר גודל.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות