להורדה | גרסת קדם 0.9.97 (גירסה 2) חדשה מעודכנת יותר:
-
באג-
בתצוגה מקדימה בחלון של חיפוש
חלק מתוצאות החיפוש לא מקבלות הדגשה ורק חלק מקבלות
אפילו שבפתיחת התוצאה בחלון מלא התוצאה מודגשת
ככל הנראה לא כל האופציות של החיפוש קידומות סיומות מרחק מקורב ועוד נתמכות בהדגשה של תצוגה מקדימה -
@פלמנמוני היום אין אפשרות להוסיף קיצור מקשים לכפתור שהוסיף התוסף בסרגל של עיון, אשמח אם תהיה אפשרות להוסיף

@חד-צורבא נסגרה כעת בעיה בגיטהאב המקושרת לפוסט זה. לפרטים נוספים: https://github.com/Otzaria/otzaria/issues/1148
-
מומלץ שהכפתור שמחליף בין PDF לבין TXT בתצוגת עיון
יהיה כתוב עליו יותר ברור "פתח בתצוגת טקסט" "פתח בתצוגת PDF"
כי הנוסח "פתח מהדורה מקבילה" נשמע קצת שמדבר על גירסאות...@יהודי-צעיר נסגרה כעת בעיה בגיטהאב המקושרת לפוסט זה. לפרטים נוספים: https://github.com/Otzaria/otzaria/issues/1141
-
בפתיחת חלונית המפרשים הוא כותב שהזה נטען ואז לרגע נכתב שלא נמצאו ומפרשים ומיד הוא מציג אותם

@יהודה-זקש נסגרה כעת בעיה בגיטהאב המקושרת לפוסט זה. לפרטים נוספים: https://github.com/Otzaria/otzaria/issues/1130
-
מה אני אמור לעשות מכאן (סליחה על כל השאלות אני פשוט חדש בכל הדבר הזה), אני הורדתי את הגירסה הזאת וזה נפתח לי, מה אני אמור לעשות

-
@פלמנמוני צריך דחוף לשפר את ההדפסה הרגילה בתוספים
אני בשני טורים מנסה להדפיס 301 עמודים לקח לו 18 דקות
הוא התחיל בקצת ראם ועלה לאט לאט עד שהוא אחז ב3.9 ראם, לא הגיוני בעליל !!!
(למי שמעניין כמה הגודל שיצא, 75 מ"ב למעלה מ250 KB לעמוד!) -
יש מה לעשות עם הדבר המעצבן הזה?

בנוסף בהערות כשפותחים הערה חדשה זה מופיע בצבע של אוצריא חום [יותר יפה] . וכשזה הערה ישנה שעורכים אותה זה מופיע לבן.
כדאי גם שיהיה אפשרות לפתוח את הערה בחלונית צפה, [זה היה פעם פעם] לפעמים הערה ארוכה וצריך לערוך אותה, בנחת.
-
@otzaria-bot האם יש באג כבר שבתצוגת צורת הדף החלונית מפרשים מרובים עובדת רק בלחיצה הראשונה?
לא, אין issue פתוח על זה. בדקתי עכשיו ב-Issues ובקומיטים של
dev— הקרובים ביותר הם שניים אחרים, ושניהם כבר סגורים:- #1095 — לחיצה על קטע פותחת מפרשים (במצב "מתחת לטקסט"), ואחרי כמה לחיצות נתקע ולא נפתח בקטע אחר. נסגר 01/09.
- #1130 — חלונית המפרשים מציגה לרגע "לא נמצאו מפרשים" לפני שהיא מציגה אותם. נסגר 03/09.
מה שאתה מתאר — חלונית מפרשים מרובים בצורת הדף שמגיבה רק בלחיצה הראשונה — לא מופיע בשום issue פתוח, ואין קומיט תיקון שנוגע בזה.
כדאי לדווח ב-https://github.com/Otzaria/otzaria/issues, ובדיווח לציין:
- גרסה מדויקת (איזו גרסת קדם 0.9.97) ומערכת הפעלה
- איך אתה פותח את החלונית — תפריט לחצן ימני, או הכפתור בחלונית הצד
- מה קורה בלחיצה השנייה: כלום, או שהחלונית נפתחת ריקה
- האם היא חוזרת לעבוד אחרי מעבר לטאב אחר, או רק אחרי הפעלה מחדש של התוכנה
זה יקצר את הדרך לשחזור אצל המפתחים.
-
@דוד-משה-1
להבין ש״האם יש באג״ הכוונה אם יש issue - זה כמעט רוה״ק. לא ברור מאיפה הוא חידש את החבילה... -
מדובר בקדם 0.9.97 שהייתה לזמן קצר בגיטאב עד שהוסרה
התקלה גם בתפריט לחיצה ימנית וגם בכפתור בצד
החלנית פתוחה ריקה
אחרי הפעלה מחדש של התוכנה לא חזר לעבוד
אבל משום מה אם אני מסמן מחדש מפרשים אחרים זה כן עבד לי ואני לא מצליח לשחזר את הבאג עוד פעם@י.-פל. כתב להבין ש״האם יש באג״ הכוונה אם יש issue - זה כמעט רוה״ק.
לא ידעתי שיש לו מזה (וגם אם יש שיתנו לו את זה ככה פה בפורום)
בכל אופן AI מבין אותי מצויין אנשים לא תמיד .... -

בנוסף בהערות כשפותחים הערה חדשה זה מופיע בצבע של אוצריא חום [יותר יפה] . וכשזה הערה ישנה שעורכים אותה זה מופיע לבן.
כדאי גם שיהיה אפשרות לפתוח את הערה בחלונית צפה, [זה היה פעם פעם] לפעמים הערה ארוכה וצריך לערוך אותה, בנחת.
לכאורה צריך לשנות ברגיסטרי - דבר שלא כל כך מומלץ.
אצלי הקישורים לא נפתחו בגלל שהשתמשתי בגרסה ניידת.אם אתה רוצה לקחת סיכון, אז לפי GPT תפעיל את הקובץ הזה:
@פלמנמוני עריכה: בדקתי וראיתי שהקישורים לפתיחת ספר והמאקרו לחיפוש:
Dim SearchText As String Dim URL As String SearchText = Selection.Range.text SearchText = Replace(SearchText, " ", "%20") URL = "otzaria://open/search?q=" & SearchText 'encodedText ' CreateObject("WScript.Shell").run URLלא עובדים על גרסה ניידת, אלא רק בגרסה מותקנת (אני התקנתי לכלל המשתמשים ועבד, לא בדקתי במיקום הרגיל)
-
לכאורה צריך לשנות ברגיסטרי - דבר שלא כל כך מומלץ.
אצלי הקישורים לא נפתחו בגלל שהשתמשתי בגרסה ניידת.אם אתה רוצה לקחת סיכון, אז לפי GPT תפעיל את הקובץ הזה:
@פלמנמוני עריכה: בדקתי וראיתי שהקישורים לפתיחת ספר והמאקרו לחיפוש:
Dim SearchText As String Dim URL As String SearchText = Selection.Range.text SearchText = Replace(SearchText, " ", "%20") URL = "otzaria://open/search?q=" & SearchText 'encodedText ' CreateObject("WScript.Shell").run URLלא עובדים על גרסה ניידת, אלא רק בגרסה מותקנת (אני התקנתי לכלל המשתמשים ועבד, לא בדקתי במיקום הרגיל)
-
אין אפשרות לתת אישורים רק לקישורים של אוצריא?
אם תמצא לומר שכן, האם אפשר שאוצריא תתקין את האישור הנ"ל?GPT:
כן. במקרה שלך הפתרון הנכון הוא להגדיר אתotzaria:כ־Trusted Protocol ספציפי עבור Office, ולא להוסיף את תיקיית התוכנה ל־Trusted Locations.כך האזהרה תבוטל רק עבור
otzaria://, ולא עבור כל ההיפר־קישורים האחרים. זו הדרך שמיקרוסופט מתעדת עבור פרוטוקולים מותאמים אישית. (Microsoft Learn)הדרך הפשוטה ביותר — קובץ REG
פתח פנקס רשימות והדבק:
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\16.0\Common\Security\Trusted Protocols\All Applications\otzaria:]שמור בשם, למשל:
Trust-Otzaria-Protocol.regחשוב שבחלון השמירה תבחר:
- Save as type:
All Files - ולא
Text Documents (*.txt)
לאחר מכן לחץ פעמיים על הקובץ ואשר את הוספתו לרישום.
לאחר מכן
- סגור לחלוטין את Word.
- ודא שאין תהליך
WINWORD.EXEפתוח במנהל המשימות. - פתח מחדש את Word.
- נסה את הקישור:
otzaria://open/book/...הוא אמור להיפתח ללא הודעת האבטחה.
הדרך הידנית דרך Regedit
לחץ:
Win + R
והקלד:
regeditעבור לנתיב:
HKEY_CURRENT_USER \Software \Policies \Microsoft \Office \16.0 \Common \Security \Trusted Protocols \All Applicationsאם חלק מהתיקיות לא קיימות, צור אותן באמצעות:
לחיצה ימנית → New → Key
בתוך:
All Applicationsצור מפתח חדש בשם המדויק:
otzaria:⚠️ חשוב מאוד: צריך לכלול את הנקודתיים
:בסוף.המבנה הסופי צריך להיות:
HKEY_CURRENT_USER └─ Software └─ Policies └─ Microsoft └─ Office └─ 16.0 └─ Common └─ Security └─ Trusted Protocols └─ All Applications └─ otzaria:לא צריך ליצור בתוך
otzaria:שום ערך נוסף.
למה זה עדיף על
DisableHyperlinkWarningיש גם אפשרות להגדיר:
DisableHyperlinkWarning = 1אבל היא מבטלת אזהרות היפר־קישורים בצורה רחבה יותר.
במקרה שלך אני ממליץ לא להשתמש בה, אלא להוסיף רק:
otzaria:לרשימת ה־Trusted Protocols, וכך
https://,ftp://וקישורים אחרים עדיין יכולים לקבל את ההגנות הרגילות של Office. (Microsoft Learn)אם זה עדיין לא עובד
כדאי לבדוק שני דברים:
1. שהפרוטוקול עצמו רשום ב־Windows
אמור להיות משהו כגון:
HKEY_CLASSES_ROOT\otzariaעם:
URL Protocolוהפקודה שמפעילה את התוכנה תחת:
HKEY_CLASSES_ROOT\otzaria\shell\open\command2. שהאזהרה היא באמת של Office
הנוסח שציטטת:
Microsoft Office זיהה בעיית אבטחה אפשרית
מיקום זה עשוי להיות לא בטוח
otzaria://...מתאים בדיוק למנגנון של Trusted Protocols של Office, ולכן ההגדרה למעלה היא זו שהייתי מנסה קודם.
אם תרצה, אני יכול גם לתת לך קובץ
.regמלא שמבצע גם את רישוםotzaria://ב־Windows וגם את הגדרתו כפרוטוקול מהימן ב־Word, כך שכל ההגדרה תתבצע בייבוא אחד. - Save as type:
-

@יוסי-כהן נסגרה כעת בעיה בגיטהאב המקושרת לפוסט זה. לפרטים נוספים: https://github.com/Otzaria/otzaria/issues/1163
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות