בקשה | בקשת פיתוח - שיטת החזרות שלי
-
כמו כל צורב צעיר, שחרד מלשכוח תלמודו, גם אנוכי הצעיר פיתחתי שיטת חזרות.
השיטה שלי מתבססת על תערובת מעניינת של כמה מהשיטות הקיימות.העיקרון : ללמוד את הסוגיא / הדף, ממש לפני שאני שוכח.
כאן נכנסת שיטת 'חבורת ש"ס', שקבעו דילוגים בחזרות, כל דף ללמוד היום, מחר, עוד 7 ימים, עוד חודש ועוד שנה. כולם מכירים.
הבעיה: שיש דפים שזוכרים מיד, ויש דפים ששוכחים...
כאן נכנסת לפעולה 'שיטת אנקי' : כל דף שחזרת עליו, וראית שאתה לא זוכר אותו, הפעם הבאה שתחזור עליו, יהיה יותר סמוך למועד החזרה.
לצורך כך: לקחתי מסכת מהש"ס, חילקתי אותה לדפים, והכנסתי את הדפים לשאלות של אנקי. אני לומד דף. למחרת התכנה מתזמנת לי אותה שוב. ואז אני מסמן אחת מ3 אפשרויות: "קל - זכרתי היטיב" "קשה - הדף לא היה חדש לי, אך גם לא מידי מוכר לי" "שוב - הרגשתי שאני לומד דף זר, ואני לא זוכר את התוכן".
בשלב הבא, אנקי שדרגו את האלגוריתם שלהם, והאלגוריתם יודע ללמוד את המשתמש מהם המרווחים שהוא צריך כדי לזכור, וזה ממש מצויין.
לפני שאסקור את הבעיה למה אנקי לא התאימה לזה, אני אצרף צילו"מ.

במהלך השימוש נתקלתי בכמה בעיות:
- אי אפשר לתזמן סדר חזרה. הרי ברור שאם יש לי היום ללמוד שני דפים רצופים, אני מעדיף ללמוד אותם לפי הסדר ולא לפי מה שהם מחליטים...
- אפשרות לתזמן לפני הזמן כאשר הזמנים די קרובים. אם מתוזמנים לי להיום דף ה ודף ז, ומחר את דף ו' אני לא ארצה ללמוד היום גם את דף ו?
- הדפים של המסכת בלתי שמישים ללימוד באמת, אין גישה לכתיבת הערות. וכו' וכו'
הבעיה האמיתית היא, שהתכנה לא נועדה לזה... ישנן עוד בעיות נוספות, שיוכלו להיפתר, אם אוצריא יבנו את זה כתוסף מותאם.
האלגוריתם של החזרות של אנקי, כמו כל התכנה, כפי הנראה הוא בקוד פתוח, רק צריך כמה התאמות פה ושם, ויש לנו את התכנה מושלמת.
-
@חבקוק
לא הבנתי מה שייך פה שיטת ׳חבורת ש״ס׳ - אני לא רואה זכר להם, אלא רק חזרה על שאלת לפני שכחה.
את התמונה אני לא מצליח לראות, אתך הסליחה (אתה יכול לשלוח לי למייל).
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות