הצעת ייעול | מיקום ספר 'משנה ברורה'
-
שלום.
כנראה שכך עץ הספרים בנוי, וכנראה שזו בעיה לשנות את זה,
אבל...
אבל בשביל לנווט ולמצוא את ספר 'משנה ברורה', צריך לעבור דרך חתחתים, וגם אז קשה לאתר את זה אי שם בין מפרשי השו"ע.
לטעמי זה היה צריך להיות בענף הראשון ב'הלכה'.
בכבוד רב.אני מקווה שהצלחתי להסביר ברור...
-
שלום.
אבל...
אבל בשביל לנווט ולמצוא את ספר 'משנה ברורה', צריך לעבור דרך חתחתים, וגם אז קשה לאתר את זה אי שם בין מפרשי השו"ע.
מבנה עץ הספרים מגיע ממאגר הספרייה, לא מקוד התוכנה — העברת "משנה ברורה" לענף עליון בהלכה היא החלטה של מנהלי הספרייה. אפשר להציע את זה ב-https://github.com/Otzaria/otzaria-library/issues
בפועל אין צורך לנווט בעץ בכלל: במסך הספרייה שדה החיפוש בראש ("איתור ספר או מחבר") ממוקד מלכתחילה — להקליד "משנה ברורה" והספר עולה ישר. ואם זה ספר יומיומי, סימנייה תחסוך גם את ההקלדה.
-
מבנה עץ הספרים מגיע ממאגר הספרייה, לא מקוד התוכנה — העברת "משנה ברורה" לענף עליון בהלכה היא החלטה של מנהלי הספרייה. אפשר להציע את זה ב-https://github.com/Otzaria/otzaria-library/issues
בפועל אין צורך לנווט בעץ בכלל: במסך הספרייה שדה החיפוש בראש ("איתור ספר או מחבר") ממוקד מלכתחילה — להקליד "משנה ברורה" והספר עולה ישר. ואם זה ספר יומיומי, סימנייה תחסוך גם את ההקלדה.
@Otzaria-Bot
תודה.
וכעת - לדעות המשתמשים האנושיים. -
שלום.
אבל...
-
@הבל-הבלים
לא באופן גורף.
כן בספרי יסוד.
ובהרחבה:
למה חיי אדם ובן איש חי נמצאים בענף הראשון?
כי לפי ההגדרה היבשה הם לא 'מפרשים' אלא עומדים בזכות עצמם.
נראה לי ש'משנה ברורה', אפילו שעל פי ההגדרה היבשה הוא 'מפרש', אין חולק שהוא ראוי לעמוד בפני עצמו, הן בשל חשיבותו, והן בשל הסיבה הפרקטית - רלוונטיותו.מקווה שהובנתי, אף שלא הצלחתי להתנסח בבהירות.
-
@הבל-הבלים
לא באופן גורף.
כן בספרי יסוד.
ובהרחבה:
למה חיי אדם ובן איש חי נמצאים בענף הראשון?
כי לפי ההגדרה היבשה הם לא 'מפרשים' אלא עומדים בזכות עצמם.
נראה לי ש'משנה ברורה', אפילו שעל פי ההגדרה היבשה הוא 'מפרש', אין חולק שהוא ראוי לעמוד בפני עצמו, הן בשל חשיבותו, והן בשל הסיבה הפרקטית - רלוונטיותו.מקווה שהובנתי, אף שלא הצלחתי להתנסח בבהירות.
-
@הנגבי
הלכה>שוע<מפרשים>מ״ב.
לא מוצא דרך חתחתים הגיונית יותר.
אגב - אין לי מושג למה להכנס כך, ולא לחפש במסך ספרייה, או באיתור!הלכה>שוע<מפרשים>מ״ב.
לא מוצא דרך חתחתים הגיונית יותר.אכן, מבין כל דרכי החתחתים המוצעות, זו ההגיונית ביותר... .
ומאי חתחתיותה? דבעי תמן לעבור כמה וכמה וכמה מפרשים ברשימה, וכל כך למה?
כדי להגיע למשנ"ב, שאם היית מסדר לפי ספרי יסוד, היו לך חומש תהילים גמרא ומשנ"ב!אגב - אין לי מושג למה להכנס כך, ולא לחפש במסך ספרייה, או באיתור!
זו אכן עצה, אבל א"כ, אין צורך בכלל לסדר את הספריה בסדר מסוים... .
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות