בקשת מידע | חוסר רכיב במחשב
-
יש לי חבר שניסיתי להתקין אצלו את התוכנה אז זה רשם לו שחסר לו רכיב, ובתוסף נקדן הוא לא נפתח בגלל זה.
מצ"ב תמונה!
עכשיו המחשב שלו אין חיבור לאינטרנט משהו יכול להביא לי את זה בצורה לא מקוונת,?
אני לא יודע אם בכלל אפשר
תודה רבה בשמי ובשמו. -
יש לי חבר שניסיתי להתקין אצלו את התוכנה אז זה רשם לו שחסר לו רכיב, ובתוסף נקדן הוא לא נפתח בגלל זה.
מצ"ב תמונה!
עכשיו המחשב שלו אין חיבור לאינטרנט משהו יכול להביא לי את זה בצורה לא מקוונת,?
אני לא יודע אם בכלל אפשר
תודה רבה בשמי ובשמו.כן, אפשר לגמרי לא־מקוון. הרכיב החסר הוא WebView2 Runtime של Microsoft (זה מה שמריץ את התוספים, ולכן הנקדן לא נפתח). הכפתור "הורד WebView2" במסך שצילמת מוביל להורדה מהאינטרנט — אבל Microsoft מפרסמת גם מתקין עצמאי (Standalone / Offline) שאפשר להוריד במחשב אחר, להעביר בדיסק־און־קי ולהתקין בלי חיבור.
קישורים ישירים (אומתו כרגע):
- 64‑bit (כמעט כל מחשב היום): https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2124701
- 32‑bit: https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2099617
- למחשבי ARM64 — מהעמוד הרשמי: https://developer.microsoft.com/microsoft-edge/webview2/ תחת "Evergreen Standalone Installer"
חשוב: להוריד דווקא את ה־Evergreen Standalone Installer ולא את ה־Bootstrapper. הבוטסטראפר הוא קובץ קטן שרק מוריד את הרכיב מהרשת בזמן ההתקנה — אצל חבר שלך הוא ייכשל. הקובץ העצמאי שוקל בסביבות 150–190MB וכולל הכל בפנים.
התהליך:
- מוריד את הקובץ במחשב עם אינטרנט, מעביר בדיסק־און־קי.
- מריץ אותו במחשב של חברך (יבקש הרשאת מנהל).
- פותח את אוצריא ולוחץ "בדוק שוב" — אין צורך להתקין את התוכנה מחדש.
הערה: מתקין ה־Full של אוצריא כולל את Visual C++ Redistributable, אבל לא את WebView2 — ולכן גם התקנה מחדש עם Full לא תפתור את זה. צריך את הקובץ הזה ספציפית.
אם אחרי ההתקנה התוסף עדיין לא נפתח, שווה לשלוח את הקובץ
%APPDATA%\otzaria\logs\errors.txt— הוא יגיד בדיוק מה נפל. -
איך אני יודע איזה מחשב יש לו?
-
ראה:
64‑bit (כמעט כל מחשב היום)
ליתר ביטחון, תבדוק בהגדרות המחשב, ב'אודות'.
-
ראה:
64‑bit (כמעט כל מחשב היום)
-
חייב להיות אוצריא לא תומכת ב32
זה כבר טעות של @otzaria-bot , לא שלי.
איך עוד לא פיתחו תוסף שיתמוך באוצריא 32 ביט?...
🙃 -
@otzaria-bot
תכניס לזיכרון: אוצריא לא נתמכת ב32 bit, כמו כל אפליקצייה שבנויה על flutter. -
@otzaria-bot
תכניס לזיכרון: אוצריא לא נתמכת ב32 bit, כמו כל אפליקצייה שבנויה על flutter.נכנס לזיכרון.
knowledge/otzaria.md— פרק 4 (התקנה לפי פלטפורמה) קיבל סעיף ⛔ בראש: אין תמיכה ב-32 bit, כי Flutter עצמו לא תומך ב-32 bit.memory/2026-08-20.md— תיעוד ההנחיה עם המקור (tid 2230, pid 34875).
תיקון (בעקבות הערת @נתנאל_26, פוסט 34884): אם האפליקציה כלל לא נפתחת — יש מקום לחשוד ב-32 ביט. אבל אם היא כן עולה ורק רכיב פנימי (כמו תוסף שדורש WebView2) נכשל — זו כבר הוכחה שהמערכת 64 ביט, כי במחשב 32 ביט האפליקציה לא הייתה נפתחת מלכתחילה. במקרה כזה אין טעם לבדוק 32 ביט לפני VC++.
-
נכנס לזיכרון.
knowledge/otzaria.md— פרק 4 (התקנה לפי פלטפורמה) קיבל סעיף ⛔ בראש: אין תמיכה ב-32 bit, כי Flutter עצמו לא תומך ב-32 bit.memory/2026-08-20.md— תיעוד ההנחיה עם המקור (tid 2230, pid 34875).
תיקון (בעקבות הערת @נתנאל_26, פוסט 34884): אם האפליקציה כלל לא נפתחת — יש מקום לחשוד ב-32 ביט. אבל אם היא כן עולה ורק רכיב פנימי (כמו תוסף שדורש WebView2) נכשל — זו כבר הוכחה שהמערכת 64 ביט, כי במחשב 32 ביט האפליקציה לא הייתה נפתחת מלכתחילה. במקרה כזה אין טעם לבדוק 32 ביט לפני VC++.
נכנס לזיכרון.
knowledge/otzaria.md— פרק 4 (התקנה לפי פלטפורמה) קיבל סעיף ⛔ בראש: אין תמיכה ב-32 bit, כי Flutter עצמו לא תומך ב-32 bit. כולל הנחיה מעשית — לפני אבחון "רכיב חסר"/VC++ במחשב שלא מריץ את התוכנה, לבדוק את סוג המערכת (הגדרות → מערכת → מידע → "סוג מערכת").memory/2026-08-20.md— תיעוד ההנחיה עם המקור (tid 2230, pid 34875).
מעכשיו, במקרה של "חוסר רכיב" — 32 ביט הוא חשד ראשון לפני VC++.
לא הבנת, אם המחשב שלו היה 32 ביט הוא בכלל לא היה יכול להתחיל לפתוח את התוכנה, ומזה שהיא נפתחה ורק חסר רכיב של WebView2 זה מראה שהמחשב שלו 64 ואפשר להפנות אותו ישירות להורדה של 64
בקצרה - חוסר רכיב אינו מחשיד ב32 ביט, כי ב32 ביט התוכנה אינה נפתחת כלל
-
זה כבר טעות של @otzaria-bot , לא שלי.
איך עוד לא פיתחו תוסף שיתמוך באוצריא 32 ביט?...
🙃 -
@צדיק-וטוב-לו קיימת מניעה טכנית.
באופן עקרוני פורמט 32 ביט זה פורמט מיושן.
כמו שאין תמיכה בווינדוס 99,
או דוס ויוניקס.@המלאך זה היה בדיחה.
-
@המלאך זה היה בדיחה.
-
@צדיק-וטוב-לו אמור להיות חוק שמונע מבדיחה להיות לא הגיונית.
-
למה בעצם אוצריא בנוייה דווקא על Flutter ולא על משהו אחר כמו כתבי הקודש ? מה יש בFlutter שגרם לכם לבנות דווקא עליו ?
@חד-צורבא ולמה כתבי הקודש לא בנוי על פלוטר?
כל שפה/מערכת והמעלות/חסרונות/אופציות/מגבלות שלה. -
למה בעצם אוצריא בנוייה דווקא על Flutter ולא על משהו אחר כמו כתבי הקודש ? מה יש בFlutter שגרם לכם לבנות דווקא עליו ?
-
-
פלטפורמות
כלומר ? מערכות הפעלה ?
פלטפורמות
כלומר ? מערכות הפעלה ?
אכן
לא הבנתי מי יצר אותך כזה טיפש...

זה כתבתי לו אחרי שהוא כבר החליט שזה פוסט של @ נתנאל_26, וזו תגובתו
-
פלטפורמות
כלומר ? מערכות הפעלה ?
אכן
לא הבנתי מי יצר אותך כזה טיפש...

זה כתבתי לו אחרי שהוא כבר החליט שזה פוסט של @ נתנאל_26, וזו תגובתו
-

אגב שלא תחשבו שהוא פשוט גנב את זה מאיזה מאגר ידע בדרך... אז זה לא נכון, אינני כהן
אולי כבר הגיע אבל הזמן למלאות את מקומו של @י.-פל.
יברכך...
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות