הצעת ייעול | הוספת אנגלית לאוצריא
-
אני נותן את אוצריה להרבה אנשים באמריקה, ואני חושב שיהיה מאוד מועיל להוסיף אפשרות אנגלית לתוכנית. זה אמור להפוך את האפליקציה להרבה יותר קלה לשימוש עבור יותר אנשים.
אשמח לעזור בתרגום במידת הצורך. אני לא יודע קידוד, אבל אני יכול ללמוד עם קצת הדרכה ועזרה.
-
אני נותן את אוצריה להרבה אנשים באמריקה, ואני חושב שיהיה מאוד מועיל להוסיף אפשרות אנגלית לתוכנית. זה אמור להפוך את האפליקציה להרבה יותר קלה לשימוש עבור יותר אנשים.
אשמח לעזור בתרגום במידת הצורך. אני לא יודע קידוד, אבל אני יכול ללמוד עם קצת הדרכה ועזרה.
הרעיון סביר, אבל כדאי לדעת מה מצב הקוד בפועל היום (נבדק מול
main, commit1881b9f
מה כבר קיים: ב-
pubspec.yamlמוגדריםflutter_localizationsו-intl, וב-lib/app.dartמחוברים ה-delegates של Material/Cupertino/Widgets. כלומר התשתית הבסיסית של Flutter נמצאת שם.מה חוסם:
- ב-
lib/app.dartהשפה מקובעת בקוד —supportedLocales: [Locale("he","IL")]ו-locale: const Locale("he","IL"). אין הגדרת שפה בהגדרות התוכנה. - אין קבצי תרגום בכלל — אין
.arb, איןl10n.yaml, איןgen-l10n. כל מחרוזת בממשק כתובה עברית בתוך קוד ה-Dart (סדר גודל של כמה אלפי מחרוזות ב-lib/). - הממשק תוכנן RTL (עשרות שימושי
Directionality/TextDirection.rtl), ולכן מעבר לאנגלית דורש גם טיפול בכיווניות, לא רק בטקסט.
כלומר העבודה האמיתית היא refactor של הקוד — חילוץ כל המחרוזות למערכת i18n. התרגום עצמו הוא החלק הקל, והוא הצעד האחרון ולא הראשון.
מה אתה יכול לעשות מעשית:
- פתח בקשת תכונה ב-https://github.com/Otzaria/otzaria/issues — שם ההחלטה מתקבלת, לא בפורום.
- אם אתה רוצה ללמוד ולתרום קוד: הצעד הראשון ההגיוני הוא PR קטן שמוסיף
l10n.yaml+app_he.arb/app_en.arbוממיר מסך אחד בלבד (למשל מסך ההגדרות) כהוכחת היתכנות. זה נותן למתחזקים משהו קונקרטי להתייחס אליו במקום דיון תיאורטי. - הצע במקביל להיות מתרגם ברגע שיהיו קבצי
.arb— זה תפקיד שלא דורש קידוד.
הערה אחת: תרגום הממשק לא מתרגם את הספרייה. התכנים עצמם יישארו בעברית ובארמית.
- ב-
-
S shmuel סימן נושא זה כנפתר ב
-
-
בעקרון - אם ממש רוצים - לספריא יש גם גרסאות באנגלית לספרים, כך שבתאוריה כל מה שצריך כדי שיהיו ספרים באנגלית בתוכנה זה לבטל את הסינון של ספרים באנגלית ביצירת ה-DB ולעשות התאמה מינימלית בתוכנה לשני מהדורות DB שונות - אנגלית ועברית
@arieldaniely
זה לא יקרה: הספרים באנגלית מלאים ב... (דברים שגרועים מזבל). -
בעקרון - אם ממש רוצים - לספריא יש גם גרסאות באנגלית לספרים, כך שבתאוריה כל מה שצריך כדי שיהיו ספרים באנגלית בתוכנה זה לבטל את הסינון של ספרים באנגלית ביצירת ה-DB ולעשות התאמה מינימלית בתוכנה לשני מהדורות DB שונות - אנגלית ועברית
@arieldaniely אין צורך או רצון לדבר כזה.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות