דילוג לתוכן
0
  • דף הבית
  • חוקי הפורום
  • מדריכים
  • פוסטים אחרונים
  • לא נפתר
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
  • תרומות לאוצריא
  • צור קשר
  • דף הבית
  • חוקי הפורום
  • מדריכים
  • פוסטים אחרונים
  • לא נפתר
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
  • תרומות לאוצריא
  • צור קשר
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו אתר

פורום אוצריא

אוצריא - דף הבית
|
קח שותפות בהוספת ספרים
|
תרום לאוצריא
  1. דף הבית
  2. הוספת ספרים לספריית אוצריא
  3. בקשת מידע | סריקה איכותית

בקשת מידע | סריקה איכותית

מתוזמן נעוץ נעול הועבר הוספת ספרים לספריית אוצריא
הוספת ספריםסריקהמדריך
7 פוסטים 4 כותבים 230 צפיות 3 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • תגובה כנושא
    התחברו כדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חנניהח
      חנניהח
      חנניה
      כתב ב נערך לאחרונה על ידי

לצורך הכנסת ספרים לאוצריא-
      אשמח לקבל הוראות מדויקות וטיפים מבעלי ניסיון בתחום לסריקה איכותית לספרים-כדי להקל ולדייק את הפיענוח שלהם.

תודה רבה

ori bensimonO תגובה 1 תגובה אחרונה
      2
      • ה
        ה
        הלומד

לא קשוור לאיכות הסריקה, אבל אם אתה משלם על דיו שים לב שהספר עולה על כל האזור צילום כל אזור ריק יוצא כריבוע שחור!

אצלנו בישיבה הראש ישיבה מראש יודע ספרים מסוימים צריך לקחת דף להשלים את הפער בין סוף הספר לסוף אזור הסריקה
        דהינו כל ספר שדפיו קטנים מA4 סטנדרתי

0
        • ה הלומד

לא קשוור לאיכות הסריקה, אבל אם אתה משלם על דיו שים לב שהספר עולה על כל האזור צילום כל אזור ריק יוצא כריבוע שחור!

אצלנו בישיבה הראש ישיבה מראש יודע ספרים מסוימים צריך לקחת דף להשלים את הפער בין סוף הספר לסוף אזור הסריקה
          דהינו כל ספר שדפיו קטנים מA4 סטנדרתי

ori bensimonO
          ori bensimonO
          ori bensimon
          פוסט זה נמחק!
          תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • חנניהח חנניה

לצורך הכנסת ספרים לאוצריא-
            אשמח לקבל הוראות מדויקות וטיפים מבעלי ניסיון בתחום לסריקה איכותית לספרים-כדי להקל ולדייק את הפיענוח שלהם.

תודה רבה

ori bensimonO
            ori bensimonO
            ori bensimon

@חנניה אתה סורק בסורק של מדפסת ביתית או של מכונת צילום מקצועית?

חנניהח תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • ori bensimonO ori bensimon

@חנניה אתה סורק בסורק של מדפסת ביתית או של מכונת צילום מקצועית?

חנניהח
              חנניהח
              חנניה

@ori-bensimon תפרט על ההבדלים בבקשה

0
              • חנניהח חנניה

@ori-bensimon תפרט על ההבדלים בבקשה

ori bensimonO
                ori bensimonO
                ori bensimon

@חנניה
                דבר ראשון: אני לא מומחה גדול למכונות צילום וסריקה אבל בבסיס צברתי קצת נסיון, אז בכל זאת אל תבנה עלי יותר מידי ואם יש לך מישהו עם יותר נסיון וידע עדיף שתעזר בו

מה שאני כן יודע:

1. עד כמה שאני יודע בסורק של מדפסת ביתית אין כל כך אפשרות להגיע לאיכות גבוהה מידי, זה אומר שהאיכות תלויה באיכות של המכונה כמו שקנית אותה, בדרך כלל תוכל להגיע לסריקה ברמה סבירה כאשר המדפסת לא ישנה או פשוטה מידי
                2. במדפסת מוסדית גדולה אם תבחר בגודל פוליו = Folio (מקווה שכתבתי נכון), אני חושב שגם גודל B4 מספיק תוכל לסרוק 2 עמודים של ספר בגודל סטנדרטי (מקביל למהדורת פנינים בש"סים) ותקבל סריקה מספיקה בשביל OCR
                3. אני מצרף לך סריקה שעשיתי לפני כמה ימים בספריה הלאומית וOCR מסתדר איתה מצוין, אתה יכול לראות את האיכות כו' זה לפני טיפול או שיפור כל שהוא - למיטב ידיעתי המכונות צילום שם לא איכותיות באופן מיוחד אלא כמו בכל חיידר ממוצע, הסריקות האיכותיות שנעשו על ידם לספרים הם בסורק אחר שהוא אמנם משוכלל מאד ונותן רזולוציה גבוהה פי כמה אבל לא נגיש לסריקת ספרים בדרך כלל

98255ded-af1c-4938-bd10-44c5d884b9e7-DOC150726-15072026183002.pdf

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
                1
                • ori bensimonO ori bensimon

@חנניה
                  דבר ראשון: אני לא מומחה גדול למכונות צילום וסריקה אבל בבסיס צברתי קצת נסיון, אז בכל זאת אל תבנה עלי יותר מידי ואם יש לך מישהו עם יותר נסיון וידע עדיף שתעזר בו

מה שאני כן יודע:

1. עד כמה שאני יודע בסורק של מדפסת ביתית אין כל כך אפשרות להגיע לאיכות גבוהה מידי, זה אומר שהאיכות תלויה באיכות של המכונה כמו שקנית אותה, בדרך כלל תוכל להגיע לסריקה ברמה סבירה כאשר המדפסת לא ישנה או פשוטה מידי
                  2. במדפסת מוסדית גדולה אם תבחר בגודל פוליו = Folio (מקווה שכתבתי נכון), אני חושב שגם גודל B4 מספיק תוכל לסרוק 2 עמודים של ספר בגודל סטנדרטי (מקביל למהדורת פנינים בש"סים) ותקבל סריקה מספיקה בשביל OCR
                  3. אני מצרף לך סריקה שעשיתי לפני כמה ימים בספריה הלאומית וOCR מסתדר איתה מצוין, אתה יכול לראות את האיכות כו' זה לפני טיפול או שיפור כל שהוא - למיטב ידיעתי המכונות צילום שם לא איכותיות באופן מיוחד אלא כמו בכל חיידר ממוצע, הסריקות האיכותיות שנעשו על ידם לספרים הם בסורק אחר שהוא אמנם משוכלל מאד ונותן רזולוציה גבוהה פי כמה אבל לא נגיש לסריקת ספרים בדרך כלל

מ
                  מ
                  משה

@ori-bensimon כתב:

@חנניה

מה שאני כן יודע:

אוסיף על דבריו, שגם במכונות ביתיות ופשוטות ישנם הגדרות שאפשר לשנות, לשם דוגמא DPI שכדאי להגדיר גבוה, וניגודיות שכדאי להגביר קצת,

חוץ מזה אין לי מושג עוד,

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון