המלצה | מודל ניתוח טקסט של ספריא
-
נתקלתי לאחרונה במשהו וחשבתי שאולי הוא יוכל להועיל לאוצריא:
לספריא יש מודל בינה מלאכותית שאומן במיוחד לזיהוי של שני דברים במקורות:- הפניה למקור.
- שם של אדם.
המודל הזה יכול לעזור מאוד ביצירת קישורים אוטומטית, מה שהיה נסיון בעבר לעשות אבל, לפי הבנתי, זה נגנז, לא יודע למה (זכור לי שפעם @י.-פל. אמר משהו על זה ש @elie-gambache עובד על זה אבל לא ראיתי שיצא מזה משהו, תקנו אותי אם אני טועה), בנוסף אפשר בעזרתו לייצר פיצ'ר אדיר לתוכנה [יש בסיס של זה בספריא, אבל צריך לסנן אותו...] - ביוגרפיות לכל אדם שמוזכר, מחבר ספר, תנא או כל דבר אחר, זה יכול להיות נוח מאוד!
-
לספריא יש מודל בינה מלאכותית שאומן במיוחד לזיהוי של שני דברים במקורות:- הפניה למקור.
- שם של אדם.
המודל הזה יכול לעזור מאוד ביצירת קישורים אוטומטית, מה שהיה נסיון בעבר לעשות אבל, לפי הבנתי, זה נגנז, לא יודע למה (זכור לי שפעם @י.-פל. אמר משהו על זה ש @elie-gambache עובד על זה אבל לא ראיתי שיצא מזה משהו, תקנו אותי אם אני טועה), בנוסף אפשר בעזרתו לייצר פיצ'ר אדיר לתוכנה [יש בסיס של זה בספריא, אבל צריך לסנן אותו...] - ביוגרפיות לכל אדם שמוזכר, מחבר ספר, תנא או כל דבר אחר, זה יכול להיות נוח מאוד!
הצעה מעניינת. לגבי המצב הנוכחי של הנושא — ענף ה-
dynamic-linksאכן לא מוזג.לשמור על ההצעה ולוודא שתגיע למפתחים, כדאי לפתוח issue ב-https://github.com/Otzaria/otzaria/issues עם הלינקים שציינת — זה המקום הנכון לתיעוד הצעות פיצ'ר.
-
- שם של אדם.
-
הקוד להפעלה בשרת נמצא בגיטהאב .
סגור בנט
-
המודל הזה זבל, אל תאבדו זמן עם זה, אני אטפל בזה בלי נדר
-
@Elie-Gambache תודה רבה.
אני אטפל בזה
בהפניות, או גם בשמות של אנשים?
בכל אופן - אתה מתכנן לייצר לזה מודל NER ייעודי או רק קוד שיזהה את ההפניות אוטומטית, בלי AI? -
מה זה שמות של אנשים ?
-
כל פעם שכתוב ר' עקיבא שישלח לביוגרפיה של רבי עקיבא ?
אפשר אבל לא ידוע לי שיש ביוגרפיה לכולם, אבל אם יש זה קל -
מה זה שמות של אנשים ?
@Elie-Gambache כן.
בעיקרון יש לספריא המון מידע - אבל הוא חייב סינון קפדני מאוד. או שנמצא משהו אחר, גם הסיכום של ערך במכלול יכול להיות נחמד כבסיס...בכל אופן - זה יהיה מודל NER ?
-
@Elie-Gambache כן.
בעיקרון יש לספריא המון מידע - אבל הוא חייב סינון קפדני מאוד. או שנמצא משהו אחר, גם הסיכום של ערך במכלול יכול להיות נחמד כבסיס...בכל אופן - זה יהיה מודל NER ?
במכלול יכול להיות נחמד כבסיס...
הבנתי, אם אין אז צריך ליצור דף ריק שמתי שהוא יהיה צרוך למלאות אותו
בכל אופן - זה יהיה מודל NER ?
לא, אבל זה לא משנה
-
-
אתה בטוח? בדקת? הרצתי בדיקה, וזה דווקא היה נראה בסדר...

כמובן שזה רק סקיצה ראשונית... -
-
אתה בטוח? בדקת? הרצתי בדיקה, וזה דווקא היה נראה בסדר...

כמובן שזה רק סקיצה ראשונית...@י.-פל. לא יתכן שהדבר הזה יבין "עיין שם" שהשם הוא למעלה, או כפי שהזכתי לעיל וכו וכו, זה סתם מספר דפים, זה רק עוזר מתי שלא צריך, לא כזה ארוך לכתוב דף גמרא, מתי שצריך לא עוזר כלום
-
@י.-פל. לא יתכן שהדבר הזה יבין "עיין שם" שהשם הוא למעלה, או כפי שהזכתי לעיל וכו וכו, זה סתם מספר דפים, זה רק עוזר מתי שלא צריך, לא כזה ארוך לכתוב דף גמרא, מתי שצריך לא עוזר כלום
@י.-פל. לא יתכן שהדבר הזה יבין "עיין שם" שהשם הוא למעלה, או כפי שהזכתי לעיל וכו וכו, זה סתם מספר דפים, זה רק עוזר מתי שלא צריך, לא כזה ארוך לכתוב דף גמרא, מתי שצריך לא עוזר כלום
יש לזה עוד חיסרון: זה מאוד כבד...
הרצתי את זה במשך בערך 16 שעות על המק שלי... -
כל פעם שכתוב ר' עקיבא שישלח לביוגרפיה של רבי עקיבא ?
אפשר אבל לא ידוע לי שיש ביוגרפיה לכולם, אבל אם יש זה קלאפשר אבל לא ידוע לי שיש ביוגרפיה לכולם, אבל אם יש זה קל
יש לתנאים ואמוראים, אבל לא רשמית.
בניתי תוסף לזה - לאוצריא.
יש אותו גם כקובץ טקסט במאגר שלי. -
מופיע באתר של תא שמע תוכנת אינציקלופדיית רבנן, חינמי בבטא, כרגע הדף לא פעיל וגם בעבר אף פעם לא הצלחתי למצוא קישור להורדה
https://jewishoffice.co.il/#:~:text=רוצה לשמוע עוד!-,רבנן,-אנציקלופדית אישים חינמיתשווה בדיקה מולו.
-
מופיע באתר של תא שמע תוכנת אינציקלופדיית רבנן, חינמי בבטא, כרגע הדף לא פעיל וגם בעבר אף פעם לא הצלחתי למצוא קישור להורדה
https://jewishoffice.co.il/#:~:text=רוצה לשמוע עוד!-,רבנן,-אנציקלופדית אישים חינמיתשווה בדיקה מולו.
???
https://tashma.co.il/rabanan
שגיאה 404 = עמוד לא קיים
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות