הצעת ייעול | אופק חדש [בהצעה]: הקבלת כל הספרים בטקסט למהדורות הנדפסות
-
עלה בדעתי רעיון שיכול לפתוח אופק חדש בכל השימוש באוצריא קדישא
האם הוא יתכן מבחינה מעשית - יגידו היודעים,
במיוחד לאחר הפצעת אורו של ה־OCR של הרב שלא מתייאש נ"יהקבלת כל הספרים שבאוצריא - עם מהדורות המקור של הספרים הנדפסים.
התועלת בכך היא עצומה מכמה פנים:
א.
הלומד באוצר הטקסטים, ונתקל במה שנראה טעות - מיד יוכל לפתוח במקור ולהשוות, ובמדת הצורך לתקן. [אולי יהיה מוגדר שמי שמוצא טעות ולא שולח תיקון - נחסמת לו האפשרות לפתוח הקבלת פד"ף...]
הלומד בספר במהדורה המודפסת [בגלל צורת הדף החזותית או מכל סיבה שהיא] ומעוניין להעתיק קטע בטקסט, או לפתוח מפרשים על פיסקה מסויימת - יוכל לעבור מיד לספר המוקלד במקביל.
ומניה ומניה תסתיים שמעתא ויתקלס עילאה...ב.
תהיה אפשרות להוסיף מערכת שלמה של כותרות לפי הדפים בספר הנדפס [מה שנפ"מ לספרים רבים שההתמצאות בהם קשה, כגון שיש בהם עניינים ארוכים שאינם מחולקים בפרקים או כותרות. פעמים רבות מציינים להם לפי מיקום מדוייק בדף ועמוד
(לפעמים בע"א ע"ב, ולפעמים כשישנם שני טורים - ע"א ע"ב ע"ג ע"ד)
]
-
עלה בדעתי רעיון שיכול לפתוח אופק חדש בכל השימוש באוצריא קדישא
האם הוא יתכן מבחינה מעשית - יגידו היודעים,
במיוחד לאחר הפצעת אורו של ה־OCR של הרב שלא מתייאש נ"יהקבלת כל הספרים שבאוצריא - עם מהדורות המקור של הספרים הנדפסים.
התועלת בכך היא עצומה מכמה פנים:
א.
הלומד באוצר הטקסטים, ונתקל במה שנראה טעות - מיד יוכל לפתוח במקור ולהשוות, ובמדת הצורך לתקן. [אולי יהיה מוגדר שמי שמוצא טעות ולא שולח תיקון - נחסמת לו האפשרות לפתוח הקבלת פד"ף...]
הלומד בספר במהדורה המודפסת [בגלל צורת הדף החזותית או מכל סיבה שהיא] ומעוניין להעתיק קטע בטקסט, או לפתוח מפרשים על פיסקה מסויימת - יוכל לעבור מיד לספר המוקלד במקביל.
ומניה ומניה תסתיים שמעתא ויתקלס עילאה...ב.
תהיה אפשרות להוסיף מערכת שלמה של כותרות לפי הדפים בספר הנדפס [מה שנפ"מ לספרים רבים שההתמצאות בהם קשה, כגון שיש בהם עניינים ארוכים שאינם מחולקים בפרקים או כותרות. פעמים רבות מציינים להם לפי מיקום מדוייק בדף ועמוד
(לפעמים בע"א ע"ב, ולפעמים כשישנם שני טורים - ע"א ע"ב ע"ג ע"ד)
]
-
אם תהיה סריקה של ספר [יקבעו במה להשקיע...] ב-OCR - גם אם לא מדוייקת עד הסוף
אבל בצורה שהבינ"מ תמפה את הספר שבמהדורת הטקסט
ותחלק אותו למקטעים לפי חלוקת העמודים בספר הנדפס.
אח"כ נשאר רק לקשר כל מקטע לעמוד המקביל לו בספר.מכאן ואילך אפשר לקבוע יישומים שימושיים רבים, כגון:
- להציג את כותרות העמודים
- לקבוע מה יוצג במקביל.
-
@איש-שלו אפשר גם לתת את האפשרות לקישור להיברו-בוקס לכל ספר והלומד יבחר אם להוריד את הספר או לא
(לא רוצה להספים אבל זה באותו עניין - אני חושב שאולי באמת יהיה נכון להציג במידע על כל ספר את המהדורה המודפסת שממנה נלקח כדי שיהיה ניתן לראות האם הטעות במקור או מה התיקון הנכון - גם אם לא שמים קישור להורדה ישירה מהיברו בוקס, יצא לי כמה פעמים בתיקונים ששלחתי, ברוב מוחלט של המקרים אם לא כולם זה היה ספריא אבל לא תמיד ידעתי לומר מה התיקון הנכון ונאלצתי לתקן לפי המהדורה שהייתה לי הכי זמינה ולא בהכרח המהדורה ממנה נלקח הטקסט). -
@איש-שלו אפשר גם לתת את האפשרות לקישור להיברו-בוקס לכל ספר והלומד יבחר אם להוריד את הספר או לא
(לא רוצה להספים אבל זה באותו עניין - אני חושב שאולי באמת יהיה נכון להציג במידע על כל ספר את המהדורה המודפסת שממנה נלקח כדי שיהיה ניתן לראות האם הטעות במקור או מה התיקון הנכון - גם אם לא שמים קישור להורדה ישירה מהיברו בוקס, יצא לי כמה פעמים בתיקונים ששלחתי, ברוב מוחלט של המקרים אם לא כולם זה היה ספריא אבל לא תמיד ידעתי לומר מה התיקון הנכון ונאלצתי לתקן לפי המהדורה שהייתה לי הכי זמינה ולא בהכרח המהדורה ממנה נלקח הטקסט).@ori-bensimon @יום-חדש-מתחיל שדיקטה לא מוכנים לגלות מה המקור של הטקסט שלהם.
בכל מקרה, אני לא חושב שחייבים דווקא בהתאם לדפוס שהם עבדו.
כל דפוס מהיברו הוא בסדר.
אצלי בכל אופן רוב מוחלט של התיקונים היו בספרי דיקטה. -
@ori-bensimon @יום-חדש-מתחיל שדיקטה לא מוכנים לגלות מה המקור של הטקסט שלהם.
בכל מקרה, אני לא חושב שחייבים דווקא בהתאם לדפוס שהם עבדו.
כל דפוס מהיברו הוא בסדר.
אצלי בכל אופן רוב מוחלט של התיקונים היו בספרי דיקטה.@צדיק-וטוב-לו מהנסיון שלי בעבודה על ספרי דיקטה, חושב שזה בד"כ מהמהדורה הכי ברורה בהיברו, הרבה טעויות נמצאות במקור באותה מהדורה
גם מסברא זה כך, למה שיעבדו על משהו אחר? -
@צדיק-וטוב-לו מהנסיון שלי בעבודה על ספרי דיקטה, חושב שזה בד"כ מהמהדורה הכי ברורה בהיברו, הרבה טעויות נמצאות במקור באותה מהדורה
גם מסברא זה כך, למה שיעבדו על משהו אחר?@דורש-טוב לא אמרתי שזה לא מהיברו.
אבל הם לא מוכנים לגלות.
בכל מקרה, מנסיון שלי רוב הטעויות הם פענוח לא מוצלח של OCR, בעיקר כאשר הצילום בהיברו לא מספיק ברור.
(אפשר ממש לראות בחוש, איך כשיש 'כתם לבן' בצילום של היברו, שלא מספיק נקלטו האותיות - אז בטקסט יש טעויות מקבילות) -
אני בעד!
-
@דורש-טוב לא אמרתי שזה לא מהיברו.
אבל הם לא מוכנים לגלות.
בכל מקרה, מנסיון שלי רוב הטעויות הם פענוח לא מוצלח של OCR, בעיקר כאשר הצילום בהיברו לא מספיק ברור.
(אפשר ממש לראות בחוש, איך כשיש 'כתם לבן' בצילום של היברו, שלא מספיק נקלטו האותיות - אז בטקסט יש טעויות מקבילות)בכל מקרה, מנסיון שלי רוב הטעויות הם פענוח לא מוצלח של OCR, בעיקר כאשר הצילום בהיברו לא מספיק ברור.
(אפשר ממש לראות בחוש, איך כשיש 'כתם לבן' בצילום של היברו, שלא מספיק נקלטו האותיות - אז בטקסט יש טעויות מקבילות)צודק, לא דייקתי, התכוונתי לשגיאות סריקה שנובעות מגורמים ספציפיים באותו מקור
-
@י.-פל. זה אומר שהOCR מוכן?
נראה לי @אלף שין ממתמחים שמשווק את ארון הספרים הדיגיטלי עובד מולם, אולי אפשר לדבר איתו -
@י.-פל. זה אומר שהOCR מוכן?
נראה לי @אלף שין ממתמחים שמשווק את ארון הספרים הדיגיטלי עובד מולם, אולי אפשר לדבר איתו -
-
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות