שאלה | איך מורידים / מקבלים את הטקסטים מהאתר הזה?
-
@חנניה מה הבעיה? סך הכל ביקשו שלפני שאתה מתלונן תבקש את תגובת האקדמיה ללשון העברית
@צבי-דורש-ציון למיטב זכרוני הרי @יום-חדש-מתחיל התכתב איתם, והם סירבו לתת לו.
-
@חנניה מה הבעיה? סך הכל ביקשו שלפני שאתה מתלונן תבקש את תגובת האקדמיה ללשון העברית
@צבי-דורש-ציון הבעיה היא שהסתמכתי על הפניה של @יום-חדש-מתחיל
-
@צבי-דורש-ציון הבעיה היא שהסתמכתי על הפניה של @יום-חדש-מתחיל
@חנניה גם אני הסתמכתי על הפניה של @יום-חדש-מתחיל
אולי @יום-חדש-מתחיל יביא לנו אסמכתא? -
@צבי-דורש-ציון למיטב זכרוני הרי @יום-חדש-מתחיל התכתב איתם, והם סירבו לתת לו.
@צדיק-וטוב-לו
א. אז תכתוב להם שפנית...
ב. אתה צריך לפנות באותו עניין שאתה פונה להתלונן, כלומר הרי אתם מקבלים כסף מהמדינה וכו' -
אז אולי באמת כדאי שתפנה גם אתה לאקדמיה.
ככל שהם יסרבו ליותר אנשים - כך יגדל האפשרות שהמבקר יעזור.(במיוחד אם הם יתעצבנו ויגיבו שלא בעדינות) -
אז אולי באמת כדאי שתפנה גם אתה לאקדמיה.
ככל שהם יסרבו ליותר אנשים - כך יגדל האפשרות שהמבקר יעזור.(במיוחד אם הם יתעצבנו ויגיבו שלא בעדינות)@צדיק-וטוב-לו יש לך מייל שלהם?
-
@צדיק-וטוב-לו יש לך מייל שלהם?
@צדיק-וטוב-לו יש לך מייל שלהם?

-
למי שרוצה, הנה צילומסך מההתכתבות שלהם עם אוצריא
צילום מסך מההתכתבות במייל.pdf -
למי שרוצה, הנה צילומסך מההתכתבות שלהם עם אוצריא
צילום מסך מההתכתבות במייל.pdf@יום-חדש-מתחיל עדיין לענ"ד כדאי שהרב @חנניה יכתוב להם בנפרד.
ושידגיש בדבריו את הנקודה שהם פרויקט שממומן מכספי הציבור - ואמור לחשוב על תועלת הציבור.
ולא לשמור על זה כעל נכס פרטי נגד האינטרס הציבורי.למייל הזה:
maagarim@hebrew-academy.org.il -
התשובה שקיבלתי בספוילר
מנוולים, כמה בוז ניכר בתשובה שלהם 'חוכמת ההמונים'. אוכלי חינם טפילים וכו'

צריך להגיש תביעה ייצוגית, יש פה עו"ד?
נמאס לי מהבעלות שהם (ועוד מוסדות אקדמאים שממומנים במלואם על ידי משלם המיסים שהוציאו מהדורות מעולות של ספרים לפני עשרות שנים) לא נותנים להשתמש בזה לציבור -
@בינארי הם מביאים שם מידע מעניין:

-

@צדיק-וטוב-לו בהתחלה נסתי לשלוח דרך שם אבל התקיים בי מה שאמר המשורר;
"אין דבר העומד בפני כוח הרצון - חוץ מבירוקרטיה"
-

-
@חנניה
קצת מוזר, כי גם אני וגם @יום-חדש-מתחיל קיבלנו תגובה כמה ימים לפניך שזה בטיפול ולא ביקשו שנפנה למישהו וכדו'

-
@חנניה
קצת מוזר, כי גם אני וגם @יום-חדש-מתחיל קיבלנו תגובה כמה ימים לפניך שזה בטיפול ולא ביקשו שנפנה למישהו וכדו'

@ori-bensimon
לא יודע עליך, אבל אני משער שהרב יום חדש ציין שהוא פנה לאקדמיה והם סירבו לתת לו את החומר.
וא"כ קושיא מעיקרא ליתא. -
@ori-bensimon
לא יודע עליך, אבל אני משער שהרב יום חדש ציין שהוא פנה לאקדמיה והם סירבו לתת לו את החומר.
וא"כ קושיא מעיקרא ליתא.@צדיק-וטוב-לו אני פניתי אליהם תוך ציון שגם אוצריא וגם מאגר נוסף פנו לקבל מהם טקסטים ולא הצליחו,
בכל מקרה לא הבנתי מה כוונתך לומר כיון שעיקר מה שבאתי לומר היה שהתגובה ש@חנניה קיבל לא מובנת לי מאחר וכבר הגיבו לפני כן ל@יום-חדש-מתחיל ולי כמה ימים לפני כן בצורה אחרת -
@צדיק-וטוב-לו אני פניתי אליהם תוך ציון שגם אוצריא וגם מאגר נוסף פנו לקבל מהם טקסטים ולא הצליחו,
בכל מקרה לא הבנתי מה כוונתך לומר כיון שעיקר מה שבאתי לומר היה שהתגובה ש@חנניה קיבל לא מובנת לי מאחר וכבר הגיבו לפני כן ל@יום-חדש-מתחיל ולי כמה ימים לפני כן בצורה אחרת@ori-bensimon זה לא תמיד נופל לאותו נציג, אז אין לו איך לדעת שבפניה אחרת נכתב שכבר פנו לאקדמיה והם סירבו.
ולכן אתה ויום חדש שכתבתם זאת - קיבלתם מענה שזה עובר לטיפול.
הוא שלא כתב שפנה וסירבו - קיבל מענה שקודם ינסה לדבר עם האקדמיה.
ככה פשוט. -
@ori-bensimon זה לא תמיד נופל לאותו נציג, אז אין לו איך לדעת שבפניה אחרת נכתב שכבר פנו לאקדמיה והם סירבו.
ולכן אתה ויום חדש שכתבתם זאת - קיבלתם מענה שזה עובר לטיפול.
הוא שלא כתב שפנה וסירבו - קיבל מענה שקודם ינסה לדבר עם האקדמיה.
ככה פשוט.@צדיק-וטוב-לו פשוט.
אני לא כתבתי אפילו שפניתי קשורה לאוצריאפרטי הפנייה: לכבוד מבקר המדינה, ברצוני להביא לבחינתך סוגיה שלדעתי מעוררת קושי ציבורי משמעותי, הנוגעת למדיניות האקדמיה ללשון העברית בכלהקשור להנגשת מאגרי מידע ותכנים המצוי ם ברשותה. לאחרונה פניתי לאקדמיה בבקשה לקבל היתר לעשות שימוש בחלק ממאגרי המידע והתכנים הלשונים שברשותה, לצורך שילובם במיזם חינמי הפועל ללא מטרות רווח, שמטרתו להנגיש ידע לשוני לציבור הרחב. למרות שהשימוש המבוקש אינו מסחרי ואינו נועד להפקת רווח כלשהו, בקשתי נדחתה. לטעמי, תוצאה זו יוצרת מצב שקשה לקבלו. האקדמיה ללשון העברית היא גוף ציבורי שהוקם מכוח חוק וממומן מכספי הציבור. דוקא משום כך, ניתן היה לצפות כי תפעל, ככל שהדין מאפשר, להרחבת הנגישות למשאבי הידע שברשותה ולעידוד יוזמות הפועלות לטובת הציבור. בפועל מתקבל מצב שבו הציבור מממן את יצירתם, פיתוחם ותחזוקתם של מאגרי ידע בעלי חשיבות לאומית, אך כאשר אזרח מבקש לעשות בהם שימוש לטובת הציבור, ללא כל מטרה מסחרית, הוא נתקל במדיניות של סירוב. בעיני, יש בכך אבסורד של ממש: הציבור מממן את הידע, אך אינו יכול ליהנות ממנו באופן שיתרום להפצתו ולהנגשתו. אין בכונתי לטעון כי על האקדמיה לותר על זכויותיה או להתעלם ממגבלות משפטיות, ככל שהן קימות. עם זאת, סבורני כי ראוי לבחון האם מדיניות של סירוב גורף, ללא נכונות לבחון מסלולים שיאפשרו שימוש ציבורי ראוי, עולה בקנה אחד עם חובותיו של גוף ציבורי ועם התכלית שלשמה הוקם. בעידן שבו גופים ציבורי ם רבים פועלים להגברת השקיפות, הנגישות והשימוש החוזר במידע ציבורי, נדמה כי דוקא גוף שתפקידו לקדם את השפה העברית בוחר במדיניות המצמצמת את הפצת הידע ואת הנגשתו לציבור. לאור האמור, אבקש כי משרד מבקר המדינה יבחן את מדיניות האקדמיה בנושא זה, ובכלל זה האם היא עולה בקנה אחד עם עקרונות המינהל התקין, חובת ההגינות המצופה מגוף ציבורי והשימוש הראוי במשאבים שנוצרו ומתוחזקים מכספי הציבור. לדעתי, כאשר מדובר במידע שנוצר ומתוחזק באמצעות תקציב ציבורי, נקודת המוצא צריכה להיות בחינת הדרכים להעמידו לרשות הציבור, במיוחד כאשר מדובר בשימוש שאינו מסחרי ושכל מטרתו היא להועיל לציבור ולקדם את השפה העברית. אודה לבחינת הנושא ולכל פעולה שתימצא לנכון במסגרת סמכויות משרדך. בכבוד רב,
ועכשיו עניתי להם:
לצערי התכתבות כנ"ל לא זמינה אצלי.
למרות זאת, בעקבות הסירוב בפועל שקיבלתי,
אשמח אם ככל הניתן לברר את המדיניות ע"י המבקר,
ובזאת למנוע מצב כזה לעתיד.
בכל הכבוד הראוי.
חנניה
-
מה אני אמור לעשות עכשיו????
קיבלתי את התגובה הזו:אופיר משה פרץ ofir.pe@mevaker.gov.il 27 ביולי 2026 בשעה 10:42
שלום רב,
קיבלנו את פנייתך מיום 21.7.2026.
מפנייתך עולה כי אתה מלין על החלטת האקדמיה ללשון העברית שלא להתיר שימוש בטקסטים ובמאגרי המידע שלה במסגרת מיזם "אוצריא".
על מנת שנוכל לבחון האם פנייתך מצויה בסמכות נציבות תלונות הציבור, נבקש כי תעביר אלינו את כל ההתכתבויות שהתקיימו בינך או בין מי מטעם מיזם "אוצריא" לבין האקדמיה ללשון העברית, ובכלל זה הבקשה שהוגשה והמענה שניתן לה.
כמו כן, נבקש כי תבהיר כיצד, לשיטתך, ההחלטה האמורה פגעה בך באופן אישי וישיר, וכן תפרט מהו הפגם המינהלי שלטענתך נפל בהתנהלות האקדמיה.
לאחר קבלת המידע והמסמכים האמורים, נבחן האם פנייתך מצויה בגדר סמכותה של נציבות תלונות הציבור.
בכבוד רב,
אופיר משה פרץ, מסווג תלונות
אגף רימו"ן - רישום מיון וניתובדוא'ל ofir.pe@mevaker.gov.il
אתר משרד מבקר המדינה http://www.mevaker.gov.il
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות