בירור | תלמוד בבלי שוטנשטיין
-
הגיע לידי קובץ מלא במסכתות של שוטנשטיין סרוקים
שאלנו פוסק והוא אמר שהוא יודע על מה מדובר כי זה נפרץ בגדר הציבור וקיבל דין זוטו של ים ולכן מותר להמשיך להפיץ אותו הלאה,
אוצריא מעוניינים בזה?תודה על הפנייה.
אוצריא היא פרויקט קוד פתוח שפועל אך ורק עם תוכן שמותר לשימוש חופשי מבחינה משפטית — טקסטים בנחלת הכלל או בעלי רישיון מתאים.
שוטנשטיין הוא יצירה מוגנת בזכויות יוצרים של ArtScroll/Mesorah Publications, ולא רלוונטי אם "נפרץ" — הפצתו ללא רשות היא הפרת זכויות יוצרים לפי החוק.
הפסיקה ההלכתית לא מחליפה את דיני הקניין הרוחני במדינה, ואוצריא לא יכולה לקחת על עצמה סיכון משפטי כזה — לא כארגון ולא כיחידים.
אם יש עניין בתוכן לימוד מקצועי ופתוח, אפשר לבדוק חלופות כמו:
- פרויקטים שקיבלו רשיון מפורש מהמו"לים
- תוכן שנוצר מאפס ברישיון פתוח
-
הגיע לידי קובץ מלא במסכתות של שוטנשטיין סרוקים
שאלנו פוסק והוא אמר שהוא יודע על מה מדובר כי זה נפרץ בגדר הציבור וקיבל דין זוטו של ים ולכן מותר להמשיך להפיץ אותו הלאה,
אוצריא מעוניינים בזה?@הלומד לא יכנס בכל מקרה...
גם אם זה היה באישורם של שוטנשטיין.
אילו קבצי PDF. -
@הלומד לא יכנס בכל מקרה...
גם אם זה היה באישורם של שוטנשטיין.
אילו קבצי PDF.כל ספר זה PDF שתמללו לא?
-
כל ספר זה PDF שתמללו לא?
-
כל ספר זה PDF שתמללו לא?
@הלומד למה אתה רוצה לתמלל או יותר נכון לעשות OCR לכל ש"ס שוטינשטיין?

א"כ אשמח לקבלו - אעלה את זה למאגר שלי. -
-
@הלומד למה אתה רוצה לתמלל או יותר נכון לעשות OCR לכל ש"ס שוטינשטיין?

א"כ אשמח לקבלו - אעלה את זה למאגר שלי.מסכים שלבד זה פרויקט
אבל קבוצה שיעשו את זה, זה כבר סיפור אחר
חוץ מזה שבדקתי קצת את הOCR שיש היום
2 3 אולי קצת יותר טעויות בעמוד -
מסכים שלבד זה פרויקט
2 3 אולי קצת יותר טעויות בעמודמסכים שלבד זה פרויקט
2 3 אולי קצת יותר טעויות בעמודחברא, השתגעתם לגמרי כבר לא רלוונטי דברי חז"ל אין אדם חוטא ולא לו?
אתה רוצה, תשתמש תהנה, אל תגזים! -
מסכים שלבד זה פרויקט
2 3 אולי קצת יותר טעויות בעמודחברא, השתגעתם לגמרי כבר לא רלוונטי דברי חז"ל אין אדם חוטא ולא לו?
אתה רוצה, תשתמש תהנה, אל תגזים!ברגעה שפוסק אמר שהוא יודע על מה מדובר ודינו כזוטו של ים, אין לך זכות לקרוא לשום אדם חוטא
-
מסכים שלבד זה פרויקט
אתה רוצה, תשתמש תהנה, אל תגזים!חברא, השתגעתם לגמרי כבר לא רלוונטי דברי חז"ל אין אדם חוטא ולא לו?
אתה רוצה, תשתמש תהנה, אל תגזים!א. חבר'ה ולא - חברא
ב. השתגענו לגמרי? יכול להיות, אני רק צריך אבחנה סופית מספיכאטר - אין תורים כרגע עד סוף שנה, מצטער.
ג. למה זה חוטא ולא לו - אני רוצה את זה לשימושי האישי גם.
ד. מי אחראי על מדד ההגזמה? שמעתי שהיו פיטורים של המנכ"ל שם בשבוע שעבר.ועכשיו ברצינות.
אם אתה מסתייג מהרעיון וחושב שהוא בעייתי מבחינה הלכתית - אתה יכול לכתוב זאת בצורה עניינית, לדוגמא: לדעתי האישית, דבר כזה הוא בעייתי/אסור על פי ההלכה. תבדקו עם רב לפני שאתם ניגשים לפרוייקט כזה.סתם, בשביל שיח מכבד, ובשביל פורום נקי יותר.
ספויילר - זה לא יקרה, אף אחד לא יעבוד לסנן רק את הביאור שלהם על איזה 40,000 עמודים.
כך שאתה יכול להיות רגוע

-
חברא, השתגעתם לגמרי כבר לא רלוונטי דברי חז"ל אין אדם חוטא ולא לו?
ב. השתגענו לגמרי? יכול להיות, אני רק צריך אבחנה סופית מספיכאטר - אין תורים כרגע עד סוף שנה, מצטער.
ד. מי אחראי על מדד ההגזמה? שמעתי שהיו פיטורים של המנכ"ל שם בשבוע שעבר.ועכשיו ברצינות.
אם אתה מסתייג מהרעיון וחושב שהוא בעייתי מבחינה הלכתית - אתה יכול לכתוב זאת בצורה עניינית, לדוגמא: לדעתי האישית, דבר כזה הוא בעייתי/אסור על פי ההלכה. תבדקו עם רב לפני שאתם ניגשים לפרוייקט כזה.סתם, בשביל שיח מכבד, ובשביל פורום נקי יותר.
ספויילר - זה לא יקרה, אף אחד לא יעבוד לסנן רק את הביאור שלהם על איזה 40,000 עמודים.
כך שאתה יכול להיות רגוע

חברא, השתגעתם לגמרי כבר לא רלוונטי דברי חז"ל אין אדם חוטא ולא לו?
כך שאתה יכול להיות רגוע

לא יודע מה נזעקת. לא דיברתי על המאגר שלך.
לדעתי לארגן "מתנדבים" לעשות OCR לשוטנשטיין זה מוגזם לחלוטין!!!!
רב לא יעזור במקרה כזה.
אתה לא מכיר את מושג נבל ברשות התורה? -
-
י יום חדש מתחיל נעל נושא זה ב-
-
בדיקה:
@otzaria-bot
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות