בקשת מידע | תוסף AI
-
מה יש לעשות?

משתמש פיתח תוסף עבור התוכנה אוצריא המאפשר חיבור למודל בינה מלאכותית מקומי באמצעות
Ollama, אך נתקל בשגיאת חיבור מסוגFailed to fetch. למרות ניסיונות לפתור את הבעיה באמצעות הגדרת משתנה הסביבהOLLAMA_ORIGINS, התקלה נותרה בעינה.המשתתפים בדיון העלו השערות שונות לגבי מקור הבעיה:
- הצורך בהגדרת הרשאות גישה פנימיות בתוך אוצריא לכתובות מקומיות.
- חוסר בתוכנת עזר לטעינת המודל לפני ביצוע החיבור.
- שאלות טכניות לגבי הגדרת
localhostככתובת מורשית.
נכון לעדכון האחרון בשרשור, הובהר כי הגרסה הנוכחית של אוצריא מאפשרת לעדכן כתובות וגישה למשאבים מקומיים, מה שאמור לפתור את חסימת החיבור ל-
Ollama. פתרון הבעיה דורש בחינה של הגדרות ההרשאות הפנימיות בתוך התוכנה. -
שאלתי לCHAT GPT
וענה לי את זה:כבר ראיתי את צילום המסך. אתה נמצא באוצריא ופתחת את "עוזר AI".
השגיאה החשובה היא:
"יש להגדיר מודל שפה מקומי לפני השימוש"
וגם:
"Failed to fetch"
(לא ניתן להתחבר לשרת)מה זה אומר?
התוסף הזה לא עובד לבד.
הוא דורש שתהיה מותקנת במחשב שלך תוכנה כמו:
Ollama
או
LM Studio
בצילום המסך שלך נבחר Ollama, וכתובת השרת היא:
כלומר, אוצריא מנסה להתחבר לשרת Ollama שרץ במחשב שלך, אבל הוא לא מוצא אותו.
מה לעשות?
אם Ollama לא מותקן אצלך:
התוסף לא יעבוד.
צריך:
- להתקין את Ollama.
- לפתוח את Ollama.
- להוריד מודל שפה (למשל, מודל התומך בעברית).
- לחזור לאוצריא וללחוץ על "בדוק חיבור".
אם Ollama כבר מותקן:
- פתח את Ollama.
- ודא שהוא פועל ברקע (אמור להופיע סמל ליד השעון של Windows).
- חזור לאוצריא.
- לחץ על "בדוק חיבור".
שאלה חשובה:
האם כבר התקנת את Ollama או שעדיין לא?
אם עדיין לא התקנת, אני יכול להדריך אותך שלב אחר שלב כדי שעוזר ה-AI של אוצריא יעבוד.
-
שאלתי לCHAT GPT
וענה לי את זה:כבר ראיתי את צילום המסך. אתה נמצא באוצריא ופתחת את "עוזר AI".
השגיאה החשובה היא:
"יש להגדיר מודל שפה מקומי לפני השימוש"
וגם:
"Failed to fetch"
(לא ניתן להתחבר לשרת)מה זה אומר?
התוסף הזה לא עובד לבד.
הוא דורש שתהיה מותקנת במחשב שלך תוכנה כמו:
Ollama
או
LM Studio
בצילום המסך שלך נבחר Ollama, וכתובת השרת היא:
כלומר, אוצריא מנסה להתחבר לשרת Ollama שרץ במחשב שלך, אבל הוא לא מוצא אותו.
מה לעשות?
אם Ollama לא מותקן אצלך:
התוסף לא יעבוד.
צריך:
- להתקין את Ollama.
- לפתוח את Ollama.
- להוריד מודל שפה (למשל, מודל התומך בעברית).
- לחזור לאוצריא וללחוץ על "בדוק חיבור".
אם Ollama כבר מותקן:
- פתח את Ollama.
- ודא שהוא פועל ברקע (אמור להופיע סמל ליד השעון של Windows).
- חזור לאוצריא.
- לחץ על "בדוק חיבור".
שאלה חשובה:
האם כבר התקנת את Ollama או שעדיין לא?
אם עדיין לא התקנת, אני יכול להדריך אותך שלב אחר שלב כדי שעוזר ה-AI של אוצריא יעבוד.
-
בסוף הצלחתי להתקין אותו. בינתיים לא לפתח ציפיות - התשובה הראשונה היתה מאכזבת מאד. (מצורף בספויילר). כנראה זה פשוט מגבלה של מודל מקומי לא מקוון - ננסה פעם אחרת מודל אחר, אבל אני לא תולה בזה תקוות.
עדיין אולי יהיה אפשר לעשות שזה יהיה מקוון ואז זה יהיה מוגבל לחיבור אבל עם סיכוי יותר טוב למשהו נורמלי.
-
בסוף הצלחתי להתקין אותו. בינתיים לא לפתח ציפיות - התשובה הראשונה היתה מאכזבת מאד. (מצורף בספויילר). כנראה זה פשוט מגבלה של מודל מקומי לא מקוון - ננסה פעם אחרת מודל אחר, אבל אני לא תולה בזה תקוות.
עדיין אולי יהיה אפשר לעשות שזה יהיה מקוון ואז זה יהיה מוגבל לחיבור אבל עם סיכוי יותר טוב למשהו נורמלי.
-
-
@סנאי איך הצלחת לחבר?
ארזתי שוב מחדש - את זה הוא מצליח להתקין.
AI לאוצריא.otzplugin
אבל בינתיים חבל לנסות - צריך להוריד תוכנה, ואז להוריד מודל של 2 או 4 ג'יגה, וכרגע התוצאות מאכזבות מאוד, יש לי כמה רעיונות לעתיד כשאתפנה אבל בינתיים לדעתי אין מה לעשות עם זה ככה... -
@סנאי תן לי להבין.
בנית תוסף שדרך שרת מקומי מתממשק עם למאה סי פי פי, למודל מקומי?
איזה מודל אתה משתמש? -
@המלאך האמת היא שאני לא באמת מבין. פעלתי לפי ההנחיות של קלוד, אבל הרעיון הוא כמו שאתה אומר דרך שרת מקומי, הורדתי את Ollama ואח"כ הורדתי מודל qwen2.5:7b-instruct
אולי יש מודלים יותר טובים באופליין בעברית? -
@סנאי וודאי שיש.
כל סידרת דיקטא.
חוץ מזה שאל תצפה לתוצאות טובות בתחום הזה למודלים קטנים מ12b, [לא רלוונטי למחשבים מתחת 32 ג'יגה ראם] -
@סנאי @המלאך
זה יכול לעזור לעניין?
SparkMoE - מערכת להרצת מודלי AI גדולים ועוצמתיים באופן מקומי על חומרה חלשה, עדכון - גרסה V0.3.0 -
@סנאי @המלאך
זה יכול לעזור לעניין?
SparkMoE - מערכת להרצת מודלי AI גדולים ועוצמתיים באופן מקומי על חומרה חלשה, עדכון - גרסה V0.3.0 -
@סנאי @המלאך
זה יכול לעזור לעניין?
SparkMoE - מערכת להרצת מודלי AI גדולים ועוצמתיים באופן מקומי על חומרה חלשה, עדכון - גרסה V0.3.0
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות