הצעת ייעול | דפי הריף
-
כיום בדפי הרי"ף ומפרשיו מוצגים הדפים של ש"ס וילנא, כדאי לשקול לשנות לדפי הגמרא, יותר קל למצוא אותם, אף אחד לא זוכר את הדף של הרי"ף, אפילו אם הוא לא משתמש בעוז והדר.
-
@מחצית נכון, אולם הרבה אחרונים השתמשו בדפי הרי"ף של וילנא, ולכן צריך להשאיר אותם. אפשר להוסיף גם דפי הגמ', אני לא ודע אם אפשרי.
-
@מחצית אתה מוזמן לכתוב את זה לספריא.
בהצלחה -
י יום חדש מתחיל סימן נושא זה כנפתר ב
-
@מחצית אתה מוזמן לכתוב את זה לספריא.
בהצלחה@יום-חדש-מתחיל חשבתי אחרי זה על רעיון יותר טוב, להוסיף במקביל לכל דף של הרי"ף את הדף בגמרא, לדוגמא בבא מציעא 'מו. (עו.)'.
אבל גם זה תלוי בספריא, כפי שאמרת. אני אנסה לפנות אליהם. -
כתבתי להם כך:
שלום וברכה
דפי הרי"ף מוצגים בספריא לפי החלוקה של הרי"ף של ש"ס וילנא ולא לפי החלוקה של הגמרא, מכיון שרוב הלומדים אינם זוכרים את דפי הרי"ף ומחפשים בדרך כלל על פי דפי הגמרא נוצר קושי למצוא קטע ברי"ף ובמפרשיו.
לכן בקשתי אם תוכלו להוסיף גם חלוקה לפי דפי הגמרא, לדוגמא בבא מציעא דף מו. מדפי הרי"ף נכתב היום 'מו.' במקום זאת ייכתב 'מו. (עו.)' כשהדף בסוריים הוא הדף בגמרא.
תודה רבה.
אעדכן על תגובתם. -
אולי כדאי אם יש כזה דבר שיהיה גם את הPDF של דפי הרי"ף
יש דבר כזה חינמי? -
-
אני חושב שיש בשס וגשל שנמצא בהיברובוקס
אכן כן.
https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=37952&st=&pgnum=385&hilite= -
@דנדי לרוב הלומדים לא יהיה בשימוש בזה, והראיה שהם משתמשים בעוז והדר.
לא הבנתי מאיפה הראיה...
@יאיר-דניאל אולי תכניס אותו למאגר שלך... (הוא כבר שם?, א"כ צריך לתת לו סמניות) -
לא הבנתי מאיפה הראיה...
@יאיר-דניאל אולי תכניס אותו למאגר שלך... (הוא כבר שם?, א"כ צריך לתת לו סמניות)@יאיר-דניאל אולי תכניס אותו למאגר שלך... (הוא כבר שם?, א"כ צריך לתת לו סמניות)
לא הוא לא שם.
אתה מוזמן להוריד ולהביא לי את הירושלמי - עם המהירות אינטרנט שלי, זה לא משהו אפשרי כרגע. -
לא הבנתי מאיפה הראיה...
@יאיר-דניאל אולי תכניס אותו למאגר שלך... (הוא כבר שם?, א"כ צריך לתת לו סמניות) -
-
אכן מופיע הדף בסוגריים, האם יש דרך להגדיר שבספרי הרי"ף בלבד כל סוגריים יוגדרו ככותרת כמו הכותרות של הפרקים? או זה יסתבך עם סוגריים אחרים שיהיו שם, אז אולי לסנן רק את אלו עם טבלה ייעודית? האם בכלל זה אפשרי?
אני מוכן לקחת את העבודה השחורה, אם יש, לסמן טבלה וכו', אם מישהו ידע להסביר לי מה צריך ואיך.
@י.-פל. @יום-חדש-מתחיל
אני מדבר שטויות או שיש על מה לדבר?
או שאתם חושבים שעדיף שלא?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות