המלצה | חיפוש מאקרו מוורד לאוצריא / זית
-
אז תבדוק את הקוד הזה:
Function UrlEncodeText(ByVal textToEncode As String) As String ' פונקציה פשוטה לקידוד טקסט עבור שימוש ב-URL Dim strEncoded As String strEncoded = textToEncode ' החלף רווחים ב-%20 (סטנדרט URL Encoding) strEncoded = Replace(strEncoded, " ", "%20") ' ניתן להוסיף כאן קידוד נוספים (כמו %2F עבור / אם צריך) אם הטקסט מורכב יותר. UrlEncodeText = strEncoded End Function Sub חפש_באוצריא() Dim selectedText As String Dim encodedText As String Dim customLink As String Dim userChoice As VbMsgBoxResult ' 1. קבלת הטקסט הנבחר selectedText = Selection.Text ' --- בדיקה ראשונית: האם הטקסט ריק? --- If selectedText = "" Then ' אם הטקסט ריק, מציגים הודעה בלבד ומסיים MsgBox "אנא בחר טקסט.", vbExclamation Exit Sub End If ' --- בדיקה נוספת: האם יש לפחות שני תווים? --- If Len(selectedText) < 2 Then ' אם הטקסט קיים אך קצר מדי, מציגים הודעה ומסיים MsgBox "אנא בחר טקסט.", vbExclamation Exit Sub End If ' אם הגענו לכאן, הטקסט תקין (לא ריק ויש לו לפחות שני תווים) ' 3. קידוד הטקסט encodedText = UrlEncodeText(selectedText) ' 4. הגדרת הקישור customLink = "otzaria://open/search?q=" & encodedText ' 5. הפעלת הקישור On Error Resume Next Shell "cmd /c start " & customLink, vbHide If Err.Number <> 0 Then MsgBox "שגיאה בניסיון לפתוח את הקישור: " & customLink & vbCrLf & "שגיאה: " & Err.Description, vbCritical End If On Error GoTo 0 End If End Subלא בדקתי עם עובד, ס"ה מחקתי את הקטע הזה מהקוד:
' 2. הודעת השאילתה השנייה (בדיקה אם לחפש באוצריא) userChoice = MsgBox("האם אתה מעוניין לחפש באוצריא?" & vbCrLf & vbCrLf & _ "לחץ 'כן' כדי להמשיך, לחץ 'לא' כדי לבטל.", vbYesNo + vbQuestion) If userChoice = vbNo Then ' אם נבחר "לא", יוצאים מהפונקציה Exit Sub ElseIf userChoice = vbYes Then@דאנציג לי אישית - מחקתי גם קטע לפי איך שנראה לי, ולמרות שויזואל בייסיק נתן הודעת שגיאה בסגירה, בתכלס בוורד עצמו זה עובד פרפקט.
-
להסרת תוים מיותרים שמפריעים לחיפוש (בחיפוש דרך הקוד התוים נשארים)
Function UrlEncodeText(ByVal textToEncode As String) As String ' פונקציה פשוטה לקידוד טקסט עבור שימוש ב-URL Dim strEncoded As String strEncoded = textToEncode ' הסרת סימני פיסוק נפוצים strEncoded = Replace(strEncoded, ".", "") strEncoded = Replace(strEncoded, ",", "") strEncoded = Replace(strEncoded, ":", "") strEncoded = Replace(strEncoded, ";", "") strEncoded = Replace(strEncoded, "!", "") strEncoded = Replace(strEncoded, "?", "") strEncoded = Replace(strEncoded, """", "") strEncoded = Replace(strEncoded, "'", "") ' החלף רווחים ב-%20 (כמו בקוד המקורי) strEncoded = Replace(strEncoded, " ", "%20") UrlEncodeText = strEncoded End Function Sub חפש_באוצריא() Dim selectedText As String Dim encodedText As String Dim customLink As String Dim userChoice As VbMsgBoxResult userChoice = MsgBox("לחיפוש באוצריא לחץ כן, לחיפוש בזית לחץ לא", vbYesNoCancel) ' 1. קבלת הטקסט הנבחר selectedText = Selection.Text If selectedText = "" Then MsgBox "אנא בחר טקסט.", vbExclamation Exit Sub End If ' 2. קידוד הטקסט באמצעות הפונקציה שיצרנו encodedText = UrlEncodeText(selectedText) If userChoice = vbCancel Then Exit Sub ElseIf userChoice = vbYes Then customLink = "otzaria://open/search?q=" & encodedText Else customLink = "zayit://search/" & encodedText End If ' 4. הפעלת הקישור באמצעות Shell כדי להפעיל את ה-URI Handler של Windows On Error Resume Next Shell "cmd /c start " & customLink, vbHide If Err.Number <> 0 Then MsgBox "שגיאה בניסיון לפתוח את הקישור: " & customLink & vbCrLf & "שגיאה: " & Err.Description, vbCritical End If On Error GoTo 0 End Subבחסות מורה דרכנו.. ר"ל היל"ת
-
@דאנציג
אולי תביא גם קוד שבבחירה של מקור בוורד, הוא פותח אותו באוצריא וזית?
כלומר, במקום חיפוש, לפתוח ספר. -
@דאנציג
כלומר, במקום חיפוש, לפתוח ספר.בשביל זה צריך להבין את מבנה הספרים (ID וכו'), ואין לי שמץ של מושג בתכנות!
ב"ה לא נכנסתי לזה, וזה יגרום לי הרבה ביטול תורה אם אכנס לזה, אז אני נוגע ולא נוגע...
מה שאני צריך בשביל ללמוד, אני בודק, ומאקרו בוורד זה דבר שמשמש אותי המון בלימוד, וגם אותו אני לא מכיר מעבר לכיצד להפעיל וכדו', כל השאר זה AI.
אם היה מבנה ברור של מראה מקום כמו 'במדבר יט' פותח באנטר את פרשת חוקת (כמו בפרוייקט השו"ת) זה היה קל (לפרוייקט השו"ת יש לי מאקרו), אבל על פי מבנה הקישורים, זה הרבה יותר מורכב. או שאני לא יודע כיצד זה עובד, כך שצריך להבין את מבנה הDB בשביל לעשות את זה. -
בשביל זה צריך להבין את מבנה הספרים (ID וכו'), ואין לי שמץ של מושג בתכנות!
ב"ה לא נכנסתי לזה, וזה יגרום לי הרבה ביטול תורה אם אכנס לזה, אז אני נוגע ולא נוגע...
מה שאני צריך בשביל ללמוד, אני בודק, ומאקרו בוורד זה דבר שמשמש אותי המון בלימוד, וגם אותו אני לא מכיר מעבר לכיצד להפעיל וכדו', כל השאר זה AI.
אם היה מבנה ברור של מראה מקום כמו 'במדבר יט' פותח באנטר את פרשת חוקת (כמו בפרוייקט השו"ת) זה היה קל (לפרוייקט השו"ת יש לי מאקרו), אבל על פי מבנה הקישורים, זה הרבה יותר מורכב. או שאני לא יודע כיצד זה עובד, כך שצריך להבין את מבנה הDB בשביל לעשות את זה.@דאנציג שהמאקרו יפתח דרך איתור, זה לא אפשרי?
-
@דאנציג שהמאקרו יפתח דרך איתור, זה לא אפשרי?
דאנציג כתב:
אם היה מבנה ברור של מראה מקום כמו 'במדבר יט' פותח באנטר את פרשת חוקת (כמו בפרוייקט השו"ת) זה היה קל (לפרוייקט השו"ת יש לי מאקרו), אבל על פי מבנה הקישורים, זה הרבה יותר מורכב. או שאני לא יודע כיצד זה עובד, כך שצריך להבין את מבנה הDB בשביל לעשות את זה.
-
הוא לא יכול לפתוח את איתור, עם הטקסט המסומן?
נניח כתוב במדבר יט - שזה יכתוב כך ב'איתור' של אוצריא.
בדיוק כמו שיכלו לכתוב את המילים האלו בחיפוש אוצריא.
(שאלת תם, יש לי 0 הבנה בכל הנושא) -
נניח כתוב במדבר יט - שזה יכתוב כך ב'איתור' של אוצריא.
בדיוק כמו שיכלו לכתוב את המילים האלו בחיפוש אוצריא.
(שאלת תם, יש לי 0 הבנה בכל הנושא)הוא לא יכול לפתוח את איתור, עם הטקסט המסומן?
נניח כתוב במדבר יט - שזה יכתוב כך ב'איתור' של אוצריא.רעיון נחמד
ביצעתי בס"ד
הקישור לפתיחת איתור יהיהotzaria://open/detection?q=%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99%D7%AA otzaria://open/detection?q=במדבר יט -
נניח כתוב במדבר יט - שזה יכתוב כך ב'איתור' של אוצריא.רעיון נחמד
ביצעתי בס"ד
הקישור לפתיחת איתור יהיהotzaria://open/detection?q=%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99%D7%AA otzaria://open/detection?q=במדבר יט@מיכאלוש צריך לחכות לגירסא הבאה?
-
@מיכאלוש צריך לחכות לגירסא הבאה?
-
@דאנציג
כלומר, במקום חיפוש, לפתוח ספר.@יום-חדש-מתחיל @דאנציג @צדיק-וטוב-לו @מיכאלוש אני באמצע לעבוד על איתור ספר ישירות מוורד, עי' כאן
מודה שכבר הרבה מידי זמן עובד על זה, בכל אופן רק בבין הסדרים אבל מקוה שאני ממש לקראת פרסום (כרגע לפרוייקט השו"ת, לאוצריא אני באמצע הקוד עדיין)
אמור להיות בצורת יצירת שאילתה עם סינונים וזיהוי מקורות חכם.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות