בקשה | הגדרת 'משפחות' ספרים
-
אני דבר ראשון יתאר את הבעי', ואח"כ את הרעיון שלי לפתרון.
כידוע בספריא, כל ספר שהוא על הש"ס, מחולק לקבצים שונים על כל מסכת, וכן כנ"ל בספרים שעל הרמב"ם, וכן בעוד מקומות.
מה שגורם, שאם אני מחפש את הספר: "מרכבת המשנה", שכידוע יש כמה מחברים שחברו ספר בשם זה, ואני רוצה לראות האם יש את כל ספרי המחברים הנ"ל, ואני כותב במסך ספריי': מרכבת המשנה, אני מקבל המון תוצאות וזה ממש מבלבל את העיניים ולא ברור.הצעה לפתרון:
[לבדוק האם בתוך ה DB יש איזהשהיא הגדרה של "משפחות ספרים", דהיינו שלדוגמא כל ה"מרכבת המשנה" משויכים כולם לאותו "אב משפחה", ואם כן:] להגדיר שבברירת מחדל יופיע רק ה"אב משפחה", ורק בלחיצה עליו ייפתח כל הרשימה.
אותו דבר בספרים שיש להם כמה חלקים (חלק א, חלק ב, וכו').זה בעצם אותו רעיון שיש באוצר החכמה, שאם מחפשים ספר שיש לו כמה חלקים, אז הוא מופיע בשורה אחת, עם אפשרות 'להרחיב' ולפתוח את השורה.
כמובן, צריך לחשוב היטיב על ה UI/UX המדוייק.

-
לבדוק האם בתוך ה DB יש איזהשהיא הגדרה של "משפחות ספרים", דהיינו שלדוגמא כל ה"מרכבת המשנה" משויכים כולם לאותו "אב משפחה", ואם כן:
יש את המחבר
-
אני דבר ראשון יתאר את הבעי', ואח"כ את הרעיון שלי לפתרון.
כידוע בספריא, כל ספר שהוא על הש"ס, מחולק לקבצים שונים על כל מסכת, וכן כנ"ל בספרים שעל הרמב"ם, וכן בעוד מקומות.
מה שגורם, שאם אני מחפש את הספר: "מרכבת המשנה", שכידוע יש כמה מחברים שחברו ספר בשם זה, ואני רוצה לראות האם יש את כל ספרי המחברים הנ"ל, ואני כותב במסך ספריי': מרכבת המשנה, אני מקבל המון תוצאות וזה ממש מבלבל את העיניים ולא ברור.הצעה לפתרון:
[לבדוק האם בתוך ה DB יש איזהשהיא הגדרה של "משפחות ספרים", דהיינו שלדוגמא כל ה"מרכבת המשנה" משויכים כולם לאותו "אב משפחה", ואם כן:] להגדיר שבברירת מחדל יופיע רק ה"אב משפחה", ורק בלחיצה עליו ייפתח כל הרשימה.
אותו דבר בספרים שיש להם כמה חלקים (חלק א, חלק ב, וכו').זה בעצם אותו רעיון שיש באוצר החכמה, שאם מחפשים ספר שיש לו כמה חלקים, אז הוא מופיע בשורה אחת, עם אפשרות 'להרחיב' ולפתוח את השורה.
כמובן, צריך לחשוב היטיב על ה UI/UX המדוייק.

@יום-חדש-מתחיל לדעתי כדאי לעשות זה רק בתצוגת רשימה, שם זה גם לא יהיה שינוי UI כמעט
-
לבדוק האם בתוך ה DB יש איזהשהיא הגדרה של "משפחות ספרים", דהיינו שלדוגמא כל ה"מרכבת המשנה" משויכים כולם לאותו "אב משפחה", ואם כן:
יש את המחבר
יש את המחבר
מה זה קשור? ואם אותו מחבר חיבר מאה ספרים? כולם יהיו מוסתרים תחת?
מה הקשר? -
יש את המחבר
מה הקשר?@יום-חדש-מתחיל התכוונתי לענות על האם יש דרך למיין לפי משפחות ספרים ב-DB, ניתן למיין לפי המחבר
-
@י.-פל. אשמח אם תשנו ברמה ארכיטקטונית.
לא אכפת לי בui העיקר מתחת למכסה המנוע..
ייתכן ויעזור לי.
אמנם זה כנראה יהיה די מסובך מאשר רק שינוי הui פשוט.
לא אטריח אותך.
אם בכל זאת זה יהיה לך קל זה יכול לשפר את תוצאות החיפוש בהרבה..אבל אל תלחץ עלי.
אני עובד על זה..
היום עבדתי למעלה משעתיים על החומר.. -
יש את המחבר
מה הקשר? -
@י.-פל. אשמח אם תשנו ברמה ארכיטקטונית.
לא אכפת לי בui העיקר מתחת למכסה המנוע..
ייתכן ויעזור לי.
לא אטריח אותך.
אם בכל זאת זה יהיה לך קל זה יכול לשפר את תוצאות החיפוש בהרבה..אבל אל תלחץ עלי.
אני עובד על זה..
היום עבדתי למעלה משעתיים על החומר.. -
זה סה"כ שדה אחד במטא-דאטה, אני עובד על זה בימים אלו עם המתכנתת, שה' יעזור (ושה' ירחם עוד יותר - והקוד יצא נקי ויעיל, וש @elie-gambache יקבל את הPR...)
זה סה"כ שדה אחד במטא-דאטה, אני עובד על זה בימים אלו עם המתכנתת, שה' יעזור (ושה' ירחם עוד יותר - והקוד יצא נקי ויעיל, וש @elie-gambache יקבל את הPR...)
יש כבר! שדה המחבר! למה צריך לשנות משהו?!
-
יש כבר! שדה המחבר! למה צריך לשנות משהו?!
-
@י.-פל. אני הבנתי שהוא רוצה לחפש "תוספות" ולקבל את זה מקוטלג לפי תוס', תוס' רי"ד, תוס' ר"י וכו' ולא פשוט את כל הקבצים שמכילים בשם שלהם תוספות.
וזה ניתן לפתרון בקלות ע"י בדיקת המחבר...
למרות שלתוס' הרגיל זה באמת לא יעזור, אני לא חושב שמוגדר להם "מחבר"...
נ.ב - מבדיקה מהירה - כבר היום הם מחולקים לתיקיות ע"פ המחבר - כך שאפשר פשוט שהחיפוש יכלול את התיקיות, ואם יש תקיה מתאימה הוא יציג אותה ולא את תתי התוכן שלה וכך זה יפתור את הבעיה בלי עוד בדיקות שישוו בין המחברים של כל הספרים [מה שיאט משמעותית את החיפוש].
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות