בירור | בחירת טקסט בpdf: יש או אין?
-
בדקתי בדפדפן - בpdfים הרשמיים הocr שבור.
הורדתי (לצורך הבדיקה! אני לא משתמש בדברים לא חוקיים!) את הpdfים מהמאגר שלך:
הפלט המתקבל:
È·¯Ú· ÚÓ˘ ˙‡ Ôȯ˜
זה מה שהתכוונת? שהפלט שמועתק בעייתי, או (כפי שהבנתי עד עכשיו) שהטקסט המועתק לא מועתק נכון?@י.-פל. לא התכוונתי למה שיש במאגר שלי - שם זה באמת נראה סינית עתיקה...
ביקשתי פעם אם מישהו מתנדב לעשות OCR חדש לקבצים - כי במחשב המשוכלל שלי - זה יארוך יותר זמן מלהמציא את מכונת הדפוס...התכוונתי לPDF שיש בתוכנה כבר. מה כוונתך "שבור"?
אני אולי אדם שבור... אבל הOCR שם מצויין - בכ"א בטקסט הגמרא.
אאל"ט הבעיה של העתקה הפוכה היא באג שקיים בדפדפן ולא בתוכנות PDF. -
@י.-פל. לא התכוונתי למה שיש במאגר שלי - שם זה באמת נראה סינית עתיקה...
ביקשתי פעם אם מישהו מתנדב לעשות OCR חדש לקבצים - כי במחשב המשוכלל שלי - זה יארוך יותר זמן מלהמציא את מכונת הדפוס...התכוונתי לPDF שיש בתוכנה כבר. מה כוונתך "שבור"?
אני אולי אדם שבור... אבל הOCR שם מצויין - בכ"א בטקסט הגמרא.
אאל"ט הבעיה של העתקה הפוכה היא באג שקיים בדפדפן ולא בתוכנות PDF.@יאיר-דניאל נו ומה יצא עם זה בסוף, למה זה לא התקדם ?
ואגב, אף פעם לא התענינתי בזה אשמח לדעת איפה אפשר לעשות את זה, (כמובן בחינם) -
@יאיר-דניאל נו ומה יצא עם זה בסוף, למה זה לא התקדם ?
ואגב, אף פעם לא התענינתי בזה אשמח לדעת איפה אפשר לעשות את זה, (כמובן בחינם) -
-
@יאיר-דניאל
תוכיח. -
@יאיר-דניאל
תוכיח. -
-
פוסט זה נמחק!
-
@pcinfogmach כתב בבירור | ocr בתוך התוכנה, ע״י גרור-ושחרר, בתוספת של 151mb - שווה?:
גם היה שם בחירת טקסט (אם כי לא מימין לשמאל) ובאוצריא משום מה אין בחירת טקסט כלל
גם מהתגובה של @יום-חדש-מתחיל נראה שהוא מסכים איתו.
משהו לא ברור לי: כשאני גורר מסומנים לי קטעים! (זה שזה לא לפי הטקסט, חשבתי עד עכשיו שזה בעייה בשכבת הטקסט, דאם לא תימא הכי, מדוע הקוביה כן נבחרת?)

-
@הבל-הבלים התכוונת תצוגת ספר, לא תצוגה מפוצלת
-
@י.-פל.
ברור שיש!
אבל לא במסך מגע. -
@י.-פל. אני כבר לא מבין מי נגד מי, אבל הPDF מהמאגר של @יאיר-דניאל זה לא OCR, זה הטקסט המקורי שיוצא ג'יבריש
-
-
אתה יודע מה פירוש המילה OCR?...
הוא בהחלט עזר לי.
אני כתבתי שיוצא טקסט ג'יבריש, והוא ענה שזו לט בבעיה של אוצריא - אלא של שכבת הטקסט.@י.-פל. לא רבנו!
הוא דיבר על הש"ס שבמאגר שלי - ששם זה משובש.בש"ס של אוצריא זה תקין - פחות או יותר.
בכ"מ = מה שהוא כתב לא נכון מבחינה עובדתית ולשונית.
-
@י.-פל. לא רבנו!
הוא דיבר על הש"ס שבמאגר שלי - ששם זה משובש.בש"ס של אוצריא זה תקין - פחות או יותר.
בכ"מ = מה שהוא כתב לא נכון מבחינה עובדתית ולשונית.
בכ"מ = מה שהוא כתב לא נכון מחבינה עובדתית ולשונית.
דווקא לדעתי הוא צדק, יש הבדל מהותי בין השס שלך לשל אוצריא:
של אוצריא - גמרא מודפסת שנסרקה ועשו לה OCR [זיהוי תווים אופטי = חילוץ טקסט מתמונה] והפכו לקובץ PDF.
של המאגר שלך - קבצי ה-PDF הגולמיים של השס [כמו הדפסה לPDF מוורד], התווים מעולם לא עברו סריקה - הם שם מהייצוא שלו, אלא שבגלל שמדובר בקובץ גדול, עם הרבה פונטים שונים, ה"מילון" שאמור להגיד למחשב מה התו שמקודד פה אומר בפועל ב-UTF8 נדפק [או שהוא לא קיים] ולכן יוצר ג'יבריש [אופציה נוספת היא שהתוכנות לא יודעות לתמוך במילון הזה].
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות