בירור | תוספים ל - Mac
-
@dudi שלום,
להפך, ההבנה שלך אינה מדויקת. לתוספים שלנו אין כלל מושג של "בנייה" או "התאמה" לפלטפורמה ספציפית כמו macOS.
איך תוספי אוצריא בנויים
כל התוספים שלנו הם למעשה תוכן ווב רגיל – כלומר, הם מורכבים מ-HTML, CSS ו-JavaScript, ולא מקוד שנכתב במיוחד למערכת הפעלה מסוימת.
- הם מוגדרים כתוכן ווב שמתחיל מקובץ
index.html. - מודל התוספים עצמו אינו כולל הגדרות ספציפיות לפלטפורמות, כך שהוא לא "יודע" אם הוא רץ על Windows, macOS או כל מערכת אחרת.
- הם פועלים בתוך רכיב
flutter_inappwebview, שהוא אותו רכיב בדיוק בכל הפלטפורמות הנתמכות: Windows, macOS, Linux, Android ו-iOS.
מה כן ספציפי לפלטפורמה
הדבר היחיד שדורש טיפול ייעודי הוא סביבת ה-WebView עצמה, וגם זה רלוונטי בעיקר ל-Windows:
- על Windows, רכיב ה-WebView2 דורש תיקייה ספציפית לכתיבה (המכונה
userDataFolder) כאשר האפליקציה מותקנת במיקום כמו Program Files. - לעומת זאת, במערכות כמו macOS ו-Linux, רכיבי ה-WebView המקומיים (WKWebView / WebKitGTK) מטפלים בדרישות אלו באופן אוטומטי ואינם דורשים התערבות מיוחדת.
מסקנה
לכן, אם תוסף מסוים אינו פועל כצפוי על macOS, הסיבה לכך אינה שהוא "לא נבנה למק". סביר יותר להניח שהבעיה נובעת מאחת משתי סיבות עיקריות:
- בעיה בסביבת הריצה של האפליקציה עצמה על macOS: לדוגמה, תקלה ברכיב
flutter_inappwebviewאו בגשר התקשורת עם המערכת המקומית. - התוסף משתמש ב-API ווב שמתנהג באופן שונה: ייתכן שהתוסף מפעיל פונקציות ווב מסוימות שמתנהגות אחרת ב-WKWebView (שב-macOS) לעומת WebView2/Chromium (שב-Windows).
- הם מוגדרים כתוכן ווב שמתחיל מקובץ
-
-
אז טעיתי
אבל אני לא רואה את הסמל של התוספים אצלי בתוכנה
איך בכלל משתמשים בדבר הזה?
אני משער שכאן זה לא כל-כך המקום אבל ניסיתי למצוא הדרכה לזה ולא מצאתי, אז סלחו לי...@י.-פל. אני משתתף בצערך...
אני גם כיום מבין כמה המחשב הזה מזיק לי, תתפלל גם עלי שאזכה להפרד ממנואיך בכלל משתמשים בדבר הזה?
-
אז טעיתי
אבל אני לא רואה את הסמל של התוספים אצלי בתוכנה
איך בכלל משתמשים בדבר הזה?
אני משער שכאן זה לא כל-כך המקום אבל ניסיתי למצוא הדרכה לזה ולא מצאתי, אז סלחו לי...@י.-פל. אני משתתף בצערך...
אני גם כיום מבין כמה המחשב הזה מזיק לי, תתפלל גם עלי שאזכה להפרד ממנו -
@איש-גמזו לך תדע אולי הבעלים של אפל הוא שונא ישראל מוצהר, או נכד של היטלר...
-
@איש-גמזו לך תדע אולי הבעלים של אפל הוא שונא ישראל מוצהר, או נכד של היטלר...
-
@יאיר-דניאל סטיב ג'ובס - המנכ"ל הראשון?
אם כבר מנכ"ל מייקרוסופט לשעבר ביל גייטס.הוא היה ונשאר שמאלני אנטישמי..@המלאך אני מכיר אמרתי אולי משהו שאני לא יודע
-
@המלאך אני מכיר אמרתי אולי משהו שאני לא יודע
-
@יאיר-דניאל כמדומני סתם שנאה לעיצוב המכוער (זכוכית) שלהם..
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות