בעיה | גופנים - התוכנה לא תומכת בגופנים שאינם יוניקוד
-
שזה בעצם רוב הגופנים הידועים שמותקנים בכל מחשב.
יש דרך לעדכן את זה? -
עשיתי כמה בדיקות (בהדרכת ג'מיני)
המסקנה היא שגופנים חדשים התוכנה מזהה כעברית. אבל גופנים ישנים לא, מכיון שהם לא בנויים מלכתחילה כעברית, אלא כהחלפה של תוים לטיניים או משהו כזה. -
עשיתי כמה בדיקות (בהדרכת ג'מיני)
המסקנה היא שגופנים חדשים התוכנה מזהה כעברית. אבל גופנים ישנים לא, מכיון שהם לא בנויים מלכתחילה כעברית, אלא כהחלפה של תוים לטיניים או משהו כזה. -
מכיון שהם לא בנויים מלכתחילה כעברית, אלא כהחלפה של תוים לטיניים או משהו כזה.
נראה לי שעדיף שתביא כמה דוגמאות של גופנים שלא מוצגים לך
-
מכיון שהם לא בנויים מלכתחילה כעברית, אלא כהחלפה של תוים לטיניים או משהו כזה.
נראה לי שעדיף שתביא כמה דוגמאות של גופנים שלא מוצגים לך
@asz
aee4f6d6-4498-4c1c-b2d5-582f577322a9-GHAIM.TTF
fd7f6fdc-f2e2-41ca-9d92-d72a5befde0d-GHAIMC.TTF
9e1ccf14-01b3-4be5-bbd8-72517666b3f3-TZVIM.TTF
a5340724-f92c-4d42-8fb6-317529ebc7e1-TZVIB.TTF
b962cb4e-3e44-4014-a1ac-ca77ba842156-GKAVMED.TTF
fcbe0473-6ead-4c8d-9fad-d2ad92ef4eaf-GKAVLIT.TTF
48bc0d97-7ad0-45f3-8773-7e17ce01aeb4-GKAVBLD.TTF -
@asz
aee4f6d6-4498-4c1c-b2d5-582f577322a9-GHAIM.TTF
fd7f6fdc-f2e2-41ca-9d92-d72a5befde0d-GHAIMC.TTF
9e1ccf14-01b3-4be5-bbd8-72517666b3f3-TZVIM.TTF
a5340724-f92c-4d42-8fb6-317529ebc7e1-TZVIB.TTF
b962cb4e-3e44-4014-a1ac-ca77ba842156-GKAVMED.TTF
fcbe0473-6ead-4c8d-9fad-d2ad92ef4eaf-GKAVLIT.TTF
48bc0d97-7ad0-45f3-8773-7e17ce01aeb4-GKAVBLD.TTF -
@איש-בנימין הגופניים חינמיים שאתה מעלה אותם לפה?
נראה לי שעדיף שתביא לי את הרשימה שיש לך עם השמות הרשמיים שלהם@asz
אלו הגופנים הרגילים שיש בכל אופיס. בכל ווינדוס. בכל מחשב שאתה קונה בחנות. אתה באמת לא מכיר את זה? -
@asz
אלו הגופנים הרגילים שיש בכל אופיס. בכל ווינדוס. בכל מחשב שאתה קונה בחנות. אתה באמת לא מכיר את זה? -
@איש-בנימין צודק!!!
נלחצתי כי הודעה לפניך אחד כתב על גופני תהילה שהם בתשלום
ולא נראה לי שהפורום יתמוך רשמית בדברים שהם עילה לתביעה על הפרת זכויות יוצרים....
אני אבדוק בל"נ בהמשך (אלא א"כ אני אראה שמישהו כבר תיקן את זה)@asz הי - רק שים לב שגם הגופנים שמגיעים עם מייקרוסופט הם בתשלום - כלומר מייקרוסופט לא מרשה להפיץ אותם אלא הם מגיעים כחלק מחבילת אופיס, שלמי ששכח היא בעיקרון בתשלום...
כך למיטב זכרוני. -
@asz הי - רק שים לב שגם הגופנים שמגיעים עם מייקרוסופט הם בתשלום - כלומר מייקרוסופט לא מרשה להפיץ אותם אלא הם מגיעים כחלק מחבילת אופיס, שלמי ששכח היא בעיקרון בתשלום...
כך למיטב זכרוני.שמגיעים עם מייקרוסופט הם בתשלום - כלומר מייקרוסופט לא מרשה להפיץ אותם אלא הם מגיעים כחלק מחבילת אופיס, שלמי ששכח היא בעיקרון בתשלום...
יש כאן סתירה מיני' ובי', הדגשתי את הסתירה.
אגב, כדאי שתביא מקור לאמירה שלך.
-
שמגיעים עם מייקרוסופט הם בתשלום - כלומר מייקרוסופט לא מרשה להפיץ אותם אלא הם מגיעים כחלק מחבילת אופיס, שלמי ששכח היא בעיקרון בתשלום...
יש כאן סתירה מיני' ובי', הדגשתי את הסתירה.
אגב, כדאי שתביא מקור לאמירה שלך.
@יום-חדש-מתחיל לא אין כאן סתירה - מייקרוסופט לא מרשה להפיץ את הפונטים האלו. לדוגמא לצורך שימוש בפונט לאתרים וכדומה.
מי שקונה חבילת אופיס - מקבל את זה, מי שלא - לא. כמה פשוט ככה נכון.לגבי המקור, אחפש את זה. לא זוכר כרגע.
כוונתי ב"מגיעים עם מייקרוסופט" - היינו מגיעים עם חבילת אופיס.
אגב, באופן תיאורטי, באותה הרמה מייקרוסופט בהחלט יכולה לתבוע מישהו שישתמש בפונטים של ווינדוס לצורך מערכת הפעלה אחרת לדוגמא
-
כל הנושא אם זה חינמי או לא הוא לא נפקא מינה.
צריך שתהיה אפשרות לתמיכה בגופנים ישנים. וממילא התוכנה תתמוך בכל הגופנים שעל המחשב, ולא משנה איך הוא השיג אותם.(אני לדוגמא השגתי אותם ע"י שהתקשרתי לביל גייטס ואמרתי לו שאם הוא לא מביא לי אותם אני עושה לו דיסלייק בפורום אוצריא. הוא מאד נבהל ושלח לי מייד בג'מבומייל....)
-
@איש-בנימין צודק!!!
נלחצתי כי הודעה לפניך אחד כתב על גופני תהילה שהם בתשלום
ולא נראה לי שהפורום יתמוך רשמית בדברים שהם עילה לתביעה על הפרת זכויות יוצרים....
אני אבדוק בל"נ בהמשך (אלא א"כ אני אראה שמישהו כבר תיקן את זה) -
@יום-חדש-מתחיל לא אין כאן סתירה - מייקרוסופט לא מרשה להפיץ את הפונטים האלו. לדוגמא לצורך שימוש בפונט לאתרים וכדומה.
מי שקונה חבילת אופיס - מקבל את זה, מי שלא - לא. כמה פשוט ככה נכון.לגבי המקור, אחפש את זה. לא זוכר כרגע.
כוונתי ב"מגיעים עם מייקרוסופט" - היינו מגיעים עם חבילת אופיס.
אגב, באופן תיאורטי, באותה הרמה מייקרוסופט בהחלט יכולה לתבוע מישהו שישתמש בפונטים של ווינדוס לצורך מערכת הפעלה אחרת לדוגמא
יאיר-דניאל כתב:
לגבי המקור, אחפש את זה. לא זוכר כרגע.
הנה:
להלן המקורות וההסברים הרשמיים בנוגע לרישוי הפונטים של מיקרוסופט, המאששים את הטענה כי השימוש בהם מוגבל לתנאי הרישיון של התוכנה איתה הם הגיעו:
- רישוי הפונטים המותקנים עם Windows ו-Office
מיקרוסופט מבהירה בעמודי התיעוד הרשמיים שלה כי הפונטים שמגיעים עם מוצרי Microsoft (כמו Windows או Office) אינם "נחלת הכלל". הרישיון להשתמש בהם נובע ישירות מהרישיון של התוכנה שבה הם מותקנים.
שימוש בתוכנות: מותר להשתמש בפונטים כדי להציג ולהדפיס תוכן מתוך התוכנה שבה הם הותקנו (למשל, כתיבת מסמך Word והדפסתו).
העתקה והפצה: חל איסור להעתיק את קבצי הפונט עצמם (.ttf או .otf) ולהפיץ אותם לאחרים, או להתקין אותם במחשב שאין לו רישיון מתאים.
- שימוש בפונטים באתרים (Webfonts)
זו הנקודה שבה רבים טועים. מיקרוסופט לא מרשה לקחת פונט שמגיע עם ווינדוס (כמו Arial או Times New Roman) ולהעלות אותו לשרת של אתר אינטרנט לצורך הצגה (באמצעות פקודת @font-face ב-CSS).
"You may not use the fonts to create a web page unless you are using a web font linking service."
כדי להשתמש בפונטים אלו באינטרנט, יש לרכוש רישיון ייעודי מחברות כמו Monotype (בעלת הזכויות המקורית על רבים מהפונטים הללו).
- שימוש במערכות הפעלה אחרות (Linux/Mac)
הנחת היסוד שלך נכונה – מיקרוסופט בהחלט שומרת על זכויותיה. לדוגמה:
חל איסור להעתיק פונטים מתיקיית C:\Windows\Fonts למחשב שמריץ לינוקס לצורך שימוש מסחרי ללא רישיון.
אפילו חבילת ה-msttcorefonts המפורסמת בלינוקס (שמאפשרת התקנת פונטים כמו Arial) פועלת תחת רישיון ספציפי וישן מאוד (EULA) שמיקרוסופט פרסמה בעבר עבור "Internet Explorer", והיא מוגבלת מאוד בתנאיה.
המקור הרשמי המלא: ניתן למצוא את הפירוט המדויק באתר התיעוד של מיקרוסופט תחת הכותרת: "Fonts and font-specific FAQ".
- רישוי הפונטים המותקנים עם Windows ו-Office
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות