בקשת מידע | בקשת עזרה דחופה: גרסאות 989/990: מה ומתי הן קורסות?
-
@י.-פל.
אני גם לא מוצא קובץ errors, אבל מצאתי את שני אלו:
error_reports_queue.isar
error_reports_queue.isar-lck -
כעת לאחר מחיקת האינדקס
ובניתו מחדש
ולאחר הוספת PDF והכנסתו לDB
ואח"כ סגרתי לבד.
ואז נוצר הקובץ הזה.
errors.txt -
@דאנציג קרס לך ? (באמת, לא כל קריסה הוא מייצר, אין לי מושג במה זה תלוי תנסה להקריס אותו שוב אולי יהיה משהו)
תבדוק בנתיב הזה C:\Users\User\AppData\Local\otzaria\logs -
מבדיקה חוזרת הבעיה כנראה בPDF כי כשמוסיפים אישיים טקסט הוא לא קורס (כשמוסיפים הוא לא מגיב לכמה זמן)
אבל התעוררה לי בעיה שהייתה כבר בגירסא 89 היא קרתה אחרי הרבה זמן שלא פתחתי את התוכנה פתאום הלחצנים מפסיקים לעבוד בספריה רק התצוגה מקדימה מראה את התוכן והעין עושה ריענון וההגדרות לא נטענות כלים נטענים והלחצנים לא עובדים עיון נלחץ גם כן והוא פותח לי בדפדוף בספריה את התיקיה שעמדתי עליה וכן בכלים
עריכה: וראו איזה פלא הקטנתי את התוכנה לחצי מסך והכל זורם (הקריסה בPDF עדיין קיימת) -
מתוך קובץ ERRORS.TXT שלי
מעודכן מגירסה 0.9.89
שגיאה מהיום, אגב לא ראיתי שקרה משהו שגרם לזה, לא היה איזה קריסה היום
Instance of 'FlutterErrorDetails'Instance of 'FlutterErrorDetails' -
@י.-פל.
עלה בדעתי שהבאג בספרים אישיים שהם נכנסים לDB גם כשלא מכניסים אותם, והתוכנה מנסה להכניס גם את קבצי הPDF, ולפי איך שאני מבין הDB לא מותאם להכיל PDF, וזה יוצר קריסה.
או שהתקלה היא באינדוקס PDF כפי שהיה אי אז בשנות השמונים לתוכנה... -
מישהו מוכן לעשות לי סדר, פוסט מסוגר על כל משתמש איזו גרסה הייתה לו, וממה היו הבאגים?
כרגע נראה שרובם בגלל ספרים אישיים, ובדגש על pdfים.
יש עוד?@י.-פל.
לי לא נוצר קובץ שגיאות errorS, לא הוספתי ספרים אישיים, וכאשר אני סוגר את התוכנה יש איזה שהוא שגיאה שמדווחת לווינדוס (על פי מנהל המשימות), אבל לא מופיע חוץ מזה עוד משהו (שמתי לב לזה כי אחרי שהתוכנה נסגרת העכבר עושה חושבים לשניה - עיגול כחול).יש גם את הבאגים שכבר דווחו כמו למשל גלילה בPDF וכדומה, אולי יש כמה דברים שהתבססו על המהדורה של התוכנה שעשתה בעיות.
-
@י.-פל.
לי לא נוצר קובץ שגיאות errorS, לא הוספתי ספרים אישיים, וכאשר אני סוגר את התוכנה יש איזה שהוא שגיאה שמדווחת לווינדוס (על פי מנהל המשימות), אבל לא מופיע חוץ מזה עוד משהו (שמתי לב לזה כי אחרי שהתוכנה נסגרת העכבר עושה חושבים לשניה - עיגול כחול).יש גם את הבאגים שכבר דווחו כמו למשל גלילה בPDF וכדומה, אולי יש כמה דברים שהתבססו על המהדורה של התוכנה שעשתה בעיות.
-
-
הנה עוד אחד גדול
errors.txt -
נו @י.-פל. נמצאה הבעיה ?
הנה ניתוח של ג'מיני מקוה שלא תתעצבן
להלן ניתוח טכני קצר :
מה בדיוק הבעיה?
-
Race Condition ב-Streams: מנוע ה-PDF מנסה לשלוח אירועים (כמו הודעות על פונטים חסרים) לתוך StreamController שכבר נסגר.
-
שימוש ב-Context לא תקף: בשורה 377 בקובץ pdf_book_screen.dart, הפונקציה _resolveTextLineNumberForPage מנסה לגשת ל-context של ה-Widget. מכיוון שסגרת את ה-PDF, ה-Widget הזה כבר לא "מעוגן" בעץ (Unmounted), וניסיון הגישה ל-Context גורם לקריסה המיידית.
-
Null Check Operator: בקר ה-PDF (PdfViewerController) מנסה לגשת למצב הפנימי שלו (_state) בזמן שהמסך נבנה מחדש, אך מקבל null
הצעה לתיקון:
נראה שנדרשת בדיקת if (!mounted) return; לפני הקריאה ל-_resolveTextLineNumberForPage או בתוך הפונקציות האסינכרוניות ב-pdf_book_screen.dart, וכן טיפול בבקר ה-PDF כדי לוודא שאינו ניגש ל-state לאחר ה-dispose.
-
-
נו @י.-פל. נמצאה הבעיה ?
הנה ניתוח של ג'מיני מקוה שלא תתעצבן
להלן ניתוח טכני קצר :
מה בדיוק הבעיה?
-
Race Condition ב-Streams: מנוע ה-PDF מנסה לשלוח אירועים (כמו הודעות על פונטים חסרים) לתוך StreamController שכבר נסגר.
-
שימוש ב-Context לא תקף: בשורה 377 בקובץ pdf_book_screen.dart, הפונקציה _resolveTextLineNumberForPage מנסה לגשת ל-context של ה-Widget. מכיוון שסגרת את ה-PDF, ה-Widget הזה כבר לא "מעוגן" בעץ (Unmounted), וניסיון הגישה ל-Context גורם לקריסה המיידית.
-
Null Check Operator: בקר ה-PDF (PdfViewerController) מנסה לגשת למצב הפנימי שלו (_state) בזמן שהמסך נבנה מחדש, אך מקבל null
הצעה לתיקון:
נראה שנדרשת בדיקת if (!mounted) return; לפני הקריאה ל-_resolveTextLineNumberForPage או בתוך הפונקציות האסינכרוניות ב-pdf_book_screen.dart, וכן טיפול בבקר ה-PDF כדי לוודא שאינו ניגש ל-state לאחר ה-dispose.
-
-
@י.-פל.
התקנתי את 90 אחרי הסרה של כל זכר לגירסאות קודמות.
יש בעיה אמיתית בתוכנה בכל מה שנוגע לחלון, אם מגדילים אותו או מקטינים אותו, התוכנה קורסת מיד.
כמו כן כשמגדירים שהפופאפ של אוצריא מתגייסת לעזרת לומדי התורה שלא יופיע בשבוע/חודש/לעולם התוכנה גם כן קורסת.אני לא באמת מבין בענין, אבל נראה לי הבעיה בקובץ הזה:
shared_preferences.json
בו נרשם גם הגודל של החלון, וגם האם להציג את הפופאפ...
ישר כח עצום! -
@י.-פל.
אני מציע הצעה ששווה לשקול אותה
לחזור לגירסה 988
לבטל את כל השינויים שנעשו
ולבצע אותם מחדש אחד אחד...
אני יודע שזה המון עבודה וחבל על כל הזמן של העבודה שנעשתה כבר
אבל הזמן בחיפושים אחרי הבאג יקר יותר ואולי גם מתארך יותר
( כבר היו באגים באוצריא שלקח חצי שנה ויותר לפתור, כמו הבאג שהתוכנה לא נסגרת אלא קורסת שלקח כמה חודשים טובים לפתור תוך כדי בזבוז מאות שעות על חיפוש הבאג... ועוד) -
@י.-פל.
אני מציע הצעה ששווה לשקול אותה
לחזור לגירסה 988
לבטל את כל השינויים שנעשו
ולבצע אותם מחדש אחד אחד...
אני יודע שזה המון עבודה וחבל על כל הזמן של העבודה שנעשתה כבר
אבל הזמן בחיפושים אחרי הבאג יקר יותר ואולי גם מתארך יותר
( כבר היו באגים באוצריא שלקח חצי שנה ויותר לפתור, כמו הבאג שהתוכנה לא נסגרת אלא קורסת שלקח כמה חודשים טובים לפתור תוך כדי בזבוז מאות שעות על חיפוש הבאג... ועוד)@חד-צורבא כתב:
נמצאה הבעיה ?
כנראה, אבל אין לי כח כח לתקן, נראה מחר...
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות