המלצה | רעיונות לתוספים שימושיים לאוצריא - הצעת רעיונות
-
(@חד-בדרא - מעוניין?)
לע"ע לקחתי הפסקה מדו שיח עם קלוד....
למה לא להשתמש במה שכלי קודש = @pcinfogmach בנה רק להעתיק ולהתאים לא? -
הצעה לתוסף:
תוסף לספריית היברובוקס של @אלף-שין מ׳מתמחים טופ׳. (@חד-בדרא - מעוניין?)
צורת הביצוע (לדעתי הענייה!)
המפתח כבר ביצע את רוב העבודה: יש מנוע חיפוש, ניתן לגשת אליו בcli, ובשביל שהתוסף יוכל לשלו פקודות, למיטב אי-ידיעתי, הוא צריך שרת מקומי.
לשמחתנו, לאחר שיחה של עם המתכנת, הוברר לי שכבר יש שרת, וכל מה שנשאר הוא להתממשק אליו.בהורדת מתקין השרת, יש בתוכו קובץ בשם
hbsearch.exeפתיחתו (לא הקלקה כפולה: עם cmd!) חושפת את הפרמטרים שהוא מסוגל לקבל (העתקתי הכל בספויילר, בסוף הפוסט).וזהו! נשאר רק לבנות ui מעל, ולדלל את כל התוכן הלא-רלוונטי שמותקן עם השרת! (כי לכאורה התוסף מכוון למי שיש לו כבר את התוכנה, ורק ירצה להשתמש בתוך אוצריא, לא למי שמוריד הכל מהתחלה...)
התקנה בפועל:
מתקין, שיתקין שרת מקומי (הסבר להלן), מופעל בעליית המחשב, בסוף ההתקנה הוא יתקין את התוסף בפועל, באמצעות הurl המוכר.הנה הפרמטרים המוכרים כעת לשרת:
C:\Windows>pushd "\\Mac\Home\Downloads\hbsearch-server" Y:\Downloads\hbsearch-server>hbsearch.exe error: no query text given. hbsearch — headless HebrewBooks full-text search (JSON to stdout) USAGE: hbsearch "<query>" [options] QUERY EXPANSIONS (match the app's search toggles): --hybur expand Hebrew prefix letters (ה/ו/ב/כ/ל/מ/ש) --roots expand root/inflection forms --gematria expand number <-> gematria --number-gender expand cardinal number gender (שלושה<->שלוש) --spelling expand ktiv male/chaser (ו/י) variants --aramaic expand Hebrew<->Aramaic equivalents --rashetevot expand Rashey-Tevot (acronyms) --first-word anchor first word (xfirstword) --last-word anchor last word (xlastword) --require-word-order keep words in the typed order within the proximity window --rashi-ocr expand Rashi-script OCR letter confusions (א↔ח, ת↔מ, …) --compact-char-class compact prefix-letter char class (affects --hybur form) MATCHING / SCOPE: --proximity <n> default word proximity w/N (default 30) --fuzziness <0-10> dtSearch fuzziness (default 0) --corpus <list> comma list of pdf,otzraya,personal (default: all) --max <n> max documents to retrieve (default 10000) --exclude-personal drop SourceType=Personal rows from output OUTPUT: --sort <mode> hitcount|bookname|author|place|year|id (default hitcount) --limit <n> cap number of result rows emitted --format <fmt> json (envelope) | jsonl (one row per line) (default json) --pretty indent json output SERVICE (run on the server so stations search over HTTP, index stays warm): --serve run as an HTTP search service instead of one-shot --port <n> port for --serve (default 8080) GET /search?q=<query>&proximity=30&hybur=true&... → JSONL stream GET /health → {"ok":true} CLIENT INSTALL (let stations install + auto-configure from the server over the LAN): --installer <path> OFFLINE-fallback client Setup.exe hosted at GET /Setup.exe; enables GET /install. Served when no fresher copy was downloaded. --enable-install enable install endpoints with no local file (download-on-demand) --no-installer-update don't fetch from GitHub; serve only the local/cached file --installer-repo <owner/repo> releases repo for the offline Setup (default HebrewBooks-2026/Hebrewbooks-Releases) --client-base <unc> shared base folder written to the client (NetworkBasePath), e.g. \\SERVER\f\HebrewBooks --advertise-host <h> host baked into the install script (else from the request) When online, the LATEST offline Setup is downloaded + cached; offline, the local/cached copy is served. Stations run: irm http://SERVER:PORT/install | iex DATA: --data-root <path> override the data drive (else HEBREWBOOKS_DATA / auto-detect) -h, --help show this help Diagnostics go to stderr; only result JSON goes to stdout. Power users: a query already containing dtSearch operators (w/ AND OR NOT xfilter) is passed through verbatim — expansions are skipped. Y:\Downloads\hbsearch-server>הרחבתי עוד טיפה פה:
https://otzaria.org/forum/post/21731
אם אתה מתכנן לבנות את זה - אולי זה יביא לך תועלת (אם כי בימינו ׳תועלת׳ זה שם נרדף לבדיחה
)תוסף לספריית היברובוקס של @אלף-שין מ׳מתמחים טופ׳. (@חד-בדרא - מעוניין?)
לא זכיתי להבין את כוונתך.
האם אתה מתכוון שמתוך אוצריא יחפשו במנוע של DT שבארון הספרים?
אופליין או אונליין?למה לא להשתמש במה שכלי קודש = @pcinfogmach בנה רק להעתיק ולהתאים לא?
הוא יוצר אינדקס משלו.
ולא נראה לי שזה אקטואלי על מעל 60,000 ספרים, ועוד בPDF.
-
תוסף לספריית היברובוקס של @אלף-שין מ׳מתמחים טופ׳. (@חד-בדרא - מעוניין?)
לא זכיתי להבין את כוונתך.
האם אתה מתכוון שמתוך אוצריא יחפשו במנוע של DT שבארון הספרים?
אופליין או אונליין?למה לא להשתמש במה שכלי קודש = @pcinfogmach בנה רק להעתיק ולהתאים לא?
הוא יוצר אינדקס משלו.
ולא נראה לי שזה אקטואלי על מעל 60,000 ספרים, ועוד בPDF.
-
@י.-פל.
חלומי!
ממשק מהיר עיניים של אוצריא, עם חיפוש DT ב60K ספרי PDF.
השאלה היא רק איך אתה מציג את התוצאות?
בתוך התוסף?
עד כמה שידוע לי, המפתח פיתח JS בשביל לעקוף את מגבלות DT כדי שיוצגו תוצאות בדפדפן שמציג PDF בארון הספרים. (כי בDT מודגשות התוצאות רק באקרובט). -
@י.-פל.
חלומי!
ממשק מהיר עיניים של אוצריא, עם חיפוש DT ב60K ספרי PDF.
בתוך התוסף?
עד כמה שידוע לי, המפתח פיתח JS בשביל לעקוף את מגבלות DT כדי שיוצגו תוצאות בדפדפן שמציג PDF בארון הספרים. (כי בDT מודגשות התוצאות רק באקרובט).השאלה היא רק איך אתה מציג את התוצאות?
בתוך התוסף?אני לא מציג שום תוצאה, לתשומת לבך

הצעתי רעיון לתוסף, ואולי השאלה שלך תועיל למי שירצה לעשותו - הוא אמר לי (אגב, לא בטוח שראוי לכתוב שם של אדם, בין אם הוא נכון ובין אם לא!) שהשרת מקבל json ופולט json.
מכאן ואילך - זה כבר תפקידו של המפתח: הוא צריך לקבל את הפלט (שאין לי מושג איך הוא נראה), לאתר את הקובץ והמיקום הרלוונטי, ואז, לאחר שהמשתמש לוחץ על התוצאה - (לפו״ר כפי שנראה לי ברגע זה) לפתוח אותו באוצריא עם חיפוש בצד, שידגיש אוטומטית (החיפוש הרגיל אינו מבוסס אינדקס.
ומה אם הוא עשה חיפוש מורכב? לא יודע לענות. יבואו מוכשרים ממני (או מישהו שחשב על זה טיפה יותר) ויציעו רעיונות.
בכל מקרה, בלי לראות json אמיתי - אני לא חושב שיש על מה לדון.לגבי הפיתוח המורכב: שמעתי ע״ז מאל״ש (זה מכנה שם?
), לי אישית כל העסק הזה נראה מאוד, אבל מאוד מוזר, ואין לי כח להאריך בזה. -
בתוך התוסף?אני לא מציג שום תוצאה, לתשומת לבך

הצעתי רעיון לתוסף, ואולי השאלה שלך תועיל למי שירצה לעשותו - הוא אמר לי (אגב, לא בטוח שראוי לכתוב שם של אדם, בין אם הוא נכון ובין אם לא!) שהשרת מקבל json ופולט json.
מכאן ואילך - זה כבר תפקידו של המפתח: הוא צריך לקבל את הפלט (שאין לי מושג איך הוא נראה), לאתר את הקובץ והמיקום הרלוונטי, ואז, לאחר שהמשתמש לוחץ על התוצאה - (לפו״ר כפי שנראה לי ברגע זה) לפתוח אותו באוצריא עם חיפוש בצד, שידגיש אוטומטית (החיפוש הרגיל אינו מבוסס אינדקס.
ומה אם הוא עשה חיפוש מורכב? לא יודע לענות. יבואו מוכשרים ממני (או מישהו שחשב על זה טיפה יותר) ויציעו רעיונות.
בכל מקרה, בלי לראות json אמיתי - אני לא חושב שיש על מה לדון.לגבי הפיתוח המורכב: שמעתי ע״ז מאל״ש (זה מכנה שם?
), לי אישית כל העסק הזה נראה מאוד, אבל מאוד מוזר, ואין לי כח להאריך בזה. -
רעיון לתוסף: קובץ מפרשים. שעל פיסקה בגמ'/שו"ע וכדומה יופיעו ברצף המפרשים זה אחר זה, דהיינו למשל על בבא מציעא דף ב. במשנה שנים אוחזים בטלית, יופיעו ברצף המפרשים הנבחרים שיש על מילים אלו.
[יש כזה של מכון התלמוד על מסכת בבא מציעא ועוד מסכתות אבל אני לא זוכר את השם של זה- כתבתי זאת להמחיש מה כוונתי, לא שיעתיקו מהם כמובן]. -
@אלימיר זה לא המצב כעת במפרשים?
-
לא, כעת נפתחים עד 4 חלונות עם טקסט רצוף על הדף. אני מתכוין שיהיה קטע קטע אחד אחרי השני.
נזכרתי והספר ההוא נקרא אוצר מפרשי התלמוד. -
-
תוסף למאגרים שיעורים תורניים, שישאב שיעורים מקול הלשון, דרשו וכדומה
[אני משער שהם יסכימו באם ישאירו קרדיט להם, וכן הזכויות שמורות וכדומה] -
(@חד-בדרא - מעוניין?)
לע"ע לקחתי הפסקה מדו שיח עם קלוד....
למה לא להשתמש במה שכלי קודש = @pcinfogmach בנה רק להעתיק ולהתאים לא?לע"ע לקחתי הפסקה מדו שיח עם קלוד....
למה לא להשתמש במה שכלי קודש = @pcinfogmach בנה רק להעתיק ולהתאים לא?לא - זה לא יעבוד בJS לבד.
-
כיהודה ועוד לסנאי, אפשרות הדגשה של משפטים או מרקור בצבע בין כתוסף או בבסיס התוכנה יעזור לי מאוד
תודה רבה -
רעיון לתוסף - יש ספרים שהפסקאות שלהם ממש ארוכות (כמו חלקים מהטור או תורת הבית להרשבא ועוד). הרעיון הוא פשוט - שיהיה אפשר לפתוח את הספרים האלו בתוסף, ושם לחלק אותם ידנית לפסקאות, אולי גם לסמן בצבע מילים מסויימות, וכו', מה שיקל על הקריאה והניוווט.
רעיון לתוסף - יש ספרים שהפסקאות שלהם ממש ארוכות (כמו חלקים מהטור או תורת הבית להרשבא ועוד). הרעיון הוא פשוט - שיהיה אפשר לפתוח את הספרים האלו בתוסף, ושם לחלק אותם ידנית לפסקאות, אולי גם לסמן בצבע מילים מסויימות, וכו', מה שיקל על הקריאה והניוווט.
אולי אפשר לפתח את הרעיון כך
עריכה אישית של הספרים
שלא תשנה כלום בבסיס המידע [ה-DB], וכך לא יווצרו שיבושים ותקלות או איבוד קישורים וכד'.
אלא רק שהמערכת מקבלת הוראה כיצד להציג את התוכן אצל המשתמש הזה.האם זה מובן? האם יש לזה היתכנות מצד מבנה התוכנה?
-
כיהודה ועוד לסנאי, אפשרות הדגשה של משפטים או מרקור בצבע בין כתוסף או בבסיס התוכנה יעזור לי מאוד
תודה רבהכיהודה ועוד לסנאי, אפשרות הדגשה של משפטים או מרקור בצבע בין כתוסף או בבסיס התוכנה יעזור לי מאוד
תודה רבהכבר קיים בזית ובכלי קודש מסתמא שאלה של זמן עד שיהיה גם באוצריא
-
@י.-פל. בקשר להצעהתוסף שיחפש במאגר של אלף שין, לא הבנתי זה בעצם יחפש רק בתוך האינדקס שלו?
לא שאני מתכונן לבנות, רק לכאורה אולי אפשר בכלל להציע לו שיוכלו לחפש באינדקס ולפתוח באתר של היברובוקס, או שזה בכלל לא עובד על אינדקס
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות