עדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!
-
@י.-פל. כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
אני מנסה להבין:
בגרסאות האחרונות, התוכנה צורכת 0% CPU (מעבד), או לא???אחרי האינדוקס, 0 כמעט כל הזמן.
אבל די הרבה מהזיכרון, יותר מג'יגה (אולי כי יש לי מחשב די חזק?). -
@הבל-הבלים @פלמנמוני
תודה על התיקונים המצוינים!
התוכנה לא קורסת לי בכלל, הכל עובד מצוין (-יש לי מחשב די חזק)!
שיפורים שלא קשורים לבעיות שהוזכרו עד כאן:- בגלל שהוגדר שלחיצה כפולה בחורת מילה, נוצרה בעיה שאין איך לסמן טקסט אלא רק כשגוררים את הסמן עד סוף הקטע, ואז נתפס כל הקטע ואפשר להקטין את הבחירה, אבל לבחור חלק מאמצע קטע אין אפשרות.
- שלוש לחיצות על קטע הוגדרו כבחירת כל הקטע (כמו בוורד ובעוד תוכנות), אבל הבחירה משתחררת אחרי שניה והקטע 'נלחץ' ונפתח או נסגר מפרשים.
- החלוקה לדורות במפרשים לא קיימת.
- גלילה בPDF אפשרית רק עם החיצים.
- האיתור עובד, אבל משום מה לא מזהה דפים וסימנים, אני רושם 'שולחן ערוך חושן' הוא מביא את התוצאה הנכונה, כשאני מוסיף 'יב' הוא מביא כמה מפרשים על השולחן ערוך שיש להם כותרת 'יב' ולא את השו"ע עצמו, כנ"ל גם בש"ס ובתנ"ך.
תודה רבה ממש על העבודה הנפלאה!!!!
כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
החלוקה לדורות במפרשים לא קיימת.
עכשיו, לאחר שהמסד נתונים עובד ברוך ה' אפשר כבר לעבור לפרטים הקטנים יותר!
יש בעיה שהפריע לי מאוד, אולי גם לכם, יש לי פתרון פשוט לסדר אותה.
אם פתחתם ספר באוצריא, לחצתם על הלחצן הימני כדי לראות את המפרשים, וראיתם שהם לא מחולקים לפי קטגוריות (ראשונים אחרונים וכו').
זה ממש פשוט לדעת את הנתון הזה, צריכים רק:
לפתח את הDB שנמצא בתיקיית אוצריא.
לבדוק בטבלה link אם בעמודה connectionTypeID יש את הערך 2 (למשל בשורה השניה).
אם כן - לבדוק את בעמודה targetBookID את הID של הספר (למשל, 4199).
לפתוח את הטבלה book_author ולבדוק בעמודה bookID את המספר שלכם (4199), ולראות את המספר בauthorID (בדוגמא שלנו - 99).
כעת מה שנשאר זה רק לפתוח את הטבלה author, לחפש בID את המספר 99, לראות בname שהמחבר הוא (רבינו) בחיי בן אשר, ושהgenerationID שלו הוא 2.
מה אומר המספר שתיים? בשביל זה יש לנו את הטבלה generation שם אנחנו רואים ש2 זה אומר 'ראשונים'.
הבעיה היא שכך רואים את הקטגוריה של כל מפרש, אבל לא של המפרש הספציפי לספר שרציתם. לזה כבר אין לי פתרון.
פשוט לא?
תודה עצומה למפתחים (ובמיוחד ל @elie-gambache ) שהשקיעו ועמלו על ההעברה לDB! צריך לדעת קצת כמה גאונות יש בזה! -
אם פתחתם ספר באוצריא, לחצתם על הלחצן הימני כדי לראות את המפרשים, וראיתם שהם לא מחולקים לפי קטגוריות (ראשונים אחרונים וכו').
לפתוח את הטבלה book_author ולבדוק בעמודה bookID את המספר שלכם (4199), ולראות את המספר בauthorID (בדוגמא שלנו - 99).
כעת מה שנשאר זה רק לפתוח את הטבלה author, לחפש בID את המספר 99, לראות בname שהמחבר הוא (רבינו) בחיי בן אשר, ושהgenerationID שלו הוא 2.
מה אומר המספר שתיים? בשביל זה יש לנו את הטבלה generation שם אנחנו רואים ש2 זה אומר 'ראשונים'.
הבעיה היא שכך רואים את הקטגוריה של כל מפרש, אבל לא של המפרש הספציפי לספר שרציתם. לזה כבר אין לי פתרון.
פשוט לא?
תודה עצומה למפתחים (ובמיוחד ל @elie-gambache ) שהשקיעו ועמלו על ההעברה לDB! צריך לדעת קצת כמה גאונות יש בזה!@מענין-לשמוע כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
זה ממש פשוט לדעת את הנתון הזה

זה קרה לבד... איך עלית על זה??? -
פשוט לא?
תודה עצומה למפתחים (ובמיוחד ל @elie-gambache ) שהשקיעו ועמלו על ההעברה לDB! צריך לדעת קצת כמה גאונות יש בזה!@מענין-לשמוע כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
אני מצטער אבל אצלי התוכנה עדיין קורסת הרבה
ויש לי מחשב חזק...בינתיים לא הצלחתי היום להשתמש באוצריא כלל
-
@מענין-לשמוע כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
זה ממש פשוט לדעת את הנתון הזה

זה קרה לבד... איך עלית על זה???@י.-פל. כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
זה קרה לבד... איך עלית על זה???
פלמנמוני כתב לי:
@פלמנמוני כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
כעת מידע זה עובר לתוך הDB והוא עוד לא עודכן לגמרי
אז ענין אותי לדעת מה חסר, בדקתי, נהנתי מאוד, רשמתי את התהליך....
(למה זה לא מופיע בתוך טבלה book עצמה לא הבנתי.... בשביל מה צריך טבלה נפרדת למחברים וטבלה בין המחברים לדור שלהם?) -
@מענין-לשמוע כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
@דנדי כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
עם הגירסא של @הבל-הבלים ?
אם הDB האחרון?
לי עובד, בכלל לא קורס.
אולי תמחוק הכל ותתקין את זה מחדש? -
@י.-פל. כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
זה קרה לבד... איך עלית על זה???
פלמנמוני כתב לי:
@פלמנמוני כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
כעת מידע זה עובר לתוך הDB והוא עוד לא עודכן לגמרי
אז ענין אותי לדעת מה חסר, בדקתי, נהנתי מאוד, רשמתי את התהליך....
(למה זה לא מופיע בתוך טבלה book עצמה לא הבנתי.... בשביל מה צריך טבלה נפרדת למחברים וטבלה בין המחברים לדור שלהם?)@מענין-לשמוע כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
(למה זה לא מופיע בתוך טבלה book עצמה לא הבנתי.... בשביל מה צריך טבלה נפרדת למחברים וטבלה בין המחברים לדור שלהם?)
תנסה לחשוב...
המפתח הוא חיסכון במקום, ושלא לכתוב שום שם פעמיים. -
אם יש טבלה עם ID ושמות המחברים, למה לא לרשום את הID של המחבר בטבלה book? יותר חסכוני לעשות עוד טבלה עם שני ID, אחד של הספרים ואחד המחברים?
-
@elie-gambache יש כאן שאלה בקשר לצורת בניית ה DB.
-
@יום-חדש-מתחיל כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
ואם המחברים קשורים לדברים אחרים איך תעשה ? אם אני רוצה למשל לחבר כל המחברים לקטגוריות, תנאים, אמוריאים וכו, כרגע אין לי את זה אבל הבנתי שאוצריא כן עשו את זה, לא בדקתי אבל אם עשו את זה, אז הם שמחו שזה היה בטבלה בנפרד
אבל העניין הוא יותר שזה הצורה לעשות בsql, זה לא היה נקי לעשות את זה, ואם זה לא נקי יש לזה סיבות -
בגרסה החדשה יש בעיה של צריכת CPU גבוה יחסית, בערך פי 15 מהגרסאות הישנות!, כנראה שהוא תקוע באיזה לולאה אין סופית. אפשר לבדוק את זה במנהל המשימות.
@אבי כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
בגרסה החדשה יש בעיה של צריכת CPU גבוה יחסית, בערך פי 15 מהגרסאות הישנות!, כנראה שהוא תקוע באיזה לולאה אין סופית. אפשר לבדוק את זה במנהל המשימות.
-
אתה מדבר על הגירסה של @הבל-הבלים ?
כי הוא סידר את זה יחסית...
@י.-פל. אולי כדאי שתמזג את השינויים שלו כבר כי אנשים עדיין מורידים את הגירסה הישנה...אבל יכול להיות שדיברת על הגירסה של @הבל-הבלים כי היא עדיין מאמצת את המחשב, אבל נראה לי שמאז הוא עשה עוד שינויים והם עוד לא עלו אז נחכה לשינויים שלו ואז נדבר...
-
אתה מדבר על הגירסה של @הבל-הבלים ?
כי הוא סידר את זה יחסית...
@י.-פל. אולי כדאי שתמזג את השינויים שלו כבר כי אנשים עדיין מורידים את הגירסה הישנה...אבל יכול להיות שדיברת על הגירסה של @הבל-הבלים כי היא עדיין מאמצת את המחשב, אבל נראה לי שמאז הוא עשה עוד שינויים והם עוד לא עלו אז נחכה לשינויים שלו ואז נדבר...
-
@דנדי
לא, כל השינויים מוזגו.
ועכשיו ראתי גם אצלי, שאם יש טאב פתוח - ה-CPU לא יורד עד הסוף.
יטופל בעז"ה.כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
לא, כל השינויים מוזגו.
עכשיו אני אוחז, שביטלתי את ההרצה האוטומטית, עכשיו אני יבנה גרסה חדשה, תעקבו.
יש גם הרבה תיקונים של @פלמנמוני שנכנסו. -
לא, כל השינויים מוזגו.
יש גם הרבה תיקונים של @פלמנמוני שנכנסו.@הבל-הבלים כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
כלומר?
-
@הבל-הבלים כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
כלומר?
-
@דנדי
עד היום כל שינוי שמוזג - התפרסמה גרסה, ולדעתי זה מפריע לעבוד.
עוד כרבע שעה תתפרסם גרסה מהפורק של אוצריא.@הבל-הבלים כתב בעדכון | בעיות בגרסאות הDB? רק כאן, ורק אם הגרסה שלכם מעודכנת!!!:
עד היום כל שינוי שמוזג - התפרסמה גרסה, ולדעתי זה מפריע לעבוד.
אתה צודק ממש...
אבל אני רואה את בקשות המשיכה שלך ואני לא רוצה להעיר הערות למשל על הCPU כשאני רואה שיכול להיות שהשינויים שם כבר יפתרו את זה... -
עדכון:
פורסם גרסה חדשה.